Sari la conținut

Poză

tort de ciocolata (fara faina)


66 răspunsuri la acest topic

#1 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 February 2008 - 07:04 PM


reteta o am de pe food network si este cea mai buna prajitura cu ciocolata pe care am mincat-o vreodata.

ingrediente:
250g ciocolata amaruie (am folosit primola cu 57% cacao)
70g unt
5 oua
coaja rasa de la o portocala
o cana de 250ml de nuca macinata (reteta originala era cu migdale, dar n-am avut)
200g zahar
2 linguri de lichior de portocale (eu am pus afinata facuta de mine, ca n-am avut lichior)
1 lingurita de otet de cidru de mere (eu am pus citeva picaturi de zeama de lamiie, mai putine, nu o lingurita)
zahar pudra si cacao pentru cernut deasupra


aici avem ingredientele
DSCF3424.JPG

topim ciocolata si untul pe bain-marie (eu am pus direct pe foc miiiiiicccc, mic, mic de tot). dupa ce s-au topit, lasam sa se racoreasca un minut si adaugam galbenusurile, unul cite unul
DSCF3427.JPG

#2 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 February 2008 - 07:06 PM


adaugam coaja rasa de portocala si nuca macinata
DSCF3430.JPG

punem si lichiorul. asa arata in faza asta
DSCF3432.JPG

#3 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 February 2008 - 07:17 PM

nu ma mai lasa sa incarc poze mad.gif

#4 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 February 2008 - 07:19 PM

nu ma mai lasa sa incarc poze mad.gif

#5 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 February 2008 - 07:21 PM


asaaaa, sa speram ca merge...

deci, batem albusurile spuma si adaugam zaharul.
DSCF3436.JPG

le mai batem citeva minute, pina arata asa, ca matasea
DSCF3440.JPG

#6 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 February 2008 - 07:27 PM


adaugam jumatate din albusuri in compozitia de ciocolata. amestecam, cu miscari de jos in sus.
DSCF3441.JPG

adaugam si restul de albus si procedam la fel
DSCF3444.JPG

#7 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 February 2008 - 07:30 PM


cam asa arata compozitia. destul de lichida mi s-a parut mie, dar s-a dovedit ca ma inselam. a fost exact asa cum trebuie.
DSCF3446.JPG

eu am pus-o intr-o tava cu pereti detasabili de 22-24cm in care am pus hirtie de copt pe fund
DSCF3450.JPG

#8 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 February 2008 - 07:37 PM


pe site-ul canadian zice ca trebuie pusa la cuptor pentru 35-45 minute, la 175 grade celsius. n-a mers asa la mine. am pus-o vreo 30 de minute la 190 de grade si vazind ca e tot lichida in interior, am redus focul la 170 de grade, de frica sa nu se arda. am mai tinut-o vreo 45 de minute acolo, pina scobitoarea a iesit curata.
asa arata dupa ce am scos-o din cuptor si am pudrat-o cu zahar pudra amestecat cu cacao.
DSCF3455.JPG



#9 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 February 2008 - 07:39 PM


si o feliuta pentru toti culinarii ciocolatosi si nu numai, de la care m-am inspirat de multe ori floare.gif
DSCF3461.JPG

prajitura are o textura cremoasa, doar exteriorul este un pic crocant, interiorul se topeste in gura precum o crema. incercati-o, ca n-o sa va para rau.





#10 flor

flor

    Captain Cook

  • Membri
  • 383 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Constanta

Postat 14 February 2008 - 07:55 PM

Daca e prajitura pe care tot o caut eu am sa-ti raman recunoscatoare! E prima pe lista! Dupa ingrediente pare a fi tare buna!

#11 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 14 February 2008 - 08:02 PM

arata super fain. am o reteta pe care vreau s-o fac,(prajitura guvernorului). si am s-o incerc si pe asta a ta.

Fan n_puiu for ever



#12 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2949 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 14 February 2008 - 08:13 PM

sa stii ca eu nu mai vorbesc cu tine...pai eu am regim strict si tu vii cu minunatii din astea aici?....deja inghit in sec....se aseamana mult cu blatul de la tortul joffre...sau e mult mai bun?...jenny draga mea mii de pupici....

#13 lisa_magic

lisa_magic

    Big Chef

  • Membri
  • 510 posturi

Postat 14 February 2008 - 08:53 PM

nu cumva se numeste brownie??? hmmm daca e brownie e bunaaaaa rauuuuuu....oricum arata tare bine.
Multam'!
Mama de blondina ciufulita si strumf neastamparat

#14 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 February 2008 - 09:56 PM

QUOTE(flor @ Feb 14 2008, 09:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Daca e prajitura pe care tot o caut eu am sa-ti raman recunoscatoare! E prima pe lista! Dupa ingrediente pare a fi tare buna!



flor, iubita, nu stiu daca e prajiturica pe care o cauti tu, dar tare buna este, ai dreptate. barometrul meu la prajituri e chris, care nu se da in vint dupa ele. despre asta zise: hmmmmmmm, it's goooooooooodddd!!!!!!!!!!!verry goooooooooddddd!!!!!!!!!

#15 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 February 2008 - 09:58 PM

QUOTE(stella @ Feb 14 2008, 10:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
arata super fain. am o reteta pe care vreau s-o fac,(prajitura guvernorului). si am s-o incerc si pe asta a ta.


stella, te astept cu poze icon_love.gif

#16 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 February 2008 - 10:04 PM

QUOTE(dora_m @ Feb 14 2008, 10:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
sa stii ca eu nu mai vorbesc cu tine...pai eu am regim strict si tu vii cu minunatii din astea aici?....deja inghit in sec....se aseamana mult cu blatul de la tortul joffre...sau e mult mai bun?...jenny draga mea mii de pupici....



dora, iubitica, n-am facut blatul de la tortul joffre niciodata BangHead.gif , asa ca nu stiu sa-ti raspund icon_redface.gif . de bun, e bun rau, parol!!!! cremos e cuvintul care il descrie cel mai bine. ti se imprastie in gura si e asa de bogat!!!!!!!!!surprinzator...

#17 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 February 2008 - 10:07 PM

QUOTE(lisa_magic @ Feb 14 2008, 10:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nu cumva se numeste brownie??? hmmm daca e brownie e bunaaaaa rauuuuuu....oricum arata tare bine.
Multam'!



lisa, numele original este flourless chocolate orange cake. dar aroma de portocala eu nu prea am simtit-o, poate unde am folosit alt lichior, coaja rasa de portocala nu a fost suficienta pentru a estompa gustul ciocolatei.

#18 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 15 February 2008 - 12:10 AM

desi nu suntem mari ciocolatosi o voi face peste cateva saptamani cand avem in vizita o familie ciocolatoasa rau laugh.gif



#19 garofitza

garofitza

    Bucataras

  • Membri
  • 190 posturi
  • Location:Toronto, Canada

Postat 15 February 2008 - 03:49 AM

E reteta Annei Olson. Toate retetele ei ies super. Am pus reteta mai de mult la topicul despre emisiunea "Ceva dulce" (Sugar).

http://www.culinar.r...a...st&p=429934

O aveam de mult pe lista fiindca e fara faina. Ma bucur sa vad ca a incercat-o cineva.

Editat de garofitza, 15 February 2008 - 03:52 AM.


#20 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 February 2008 - 10:35 AM

Pai daca e pentru ciocolatosi sigur ca se face.
Trebuie sa cumpar lichior ca nu am de nici un fel. wink.gif
IPB Image



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi