Sari la conținut

Poză

Ciorba de loboda


37 răspunsuri la acest topic

#1 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 14 March 2008 - 05:56 PM

Asta e varianta mea favorita. Sunt o droaie, stiu, astept provincia biggrin.gif

Mai intai pt ca o amica din nemtzia a zis ca a uitat cum arata loboda pun poza fata versoo cu frunza:


Diapozitiv6.JPG


Pe urma procedam in halul urmator: calesc un amestec de: ceapa, telina, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac


Diapozitiv7.JPG


adaug apa si frunze de ridichi noi (daca am, daca nu, nu)


Diapozitiv8.JPG


apa si fiert la greu

Diapozitiv9.JPG


timp in care tai cat vreau eu de mari frunzele (cam un lighean) de lobozi (o ansoa doua ansoale, o loboda, doua lobozi)

Diapozitiv10.JPG


adaug orez


Diapozitiv11.JPG


dupa cam 10 minutzi (maxim 15) lobozile odata cu zama de lamaie. las 5-10 minute (la lobozi fragede)


Diapozitiv12.JPG



Diapozitiv13.JPG


sting focul si pun la greu leustean proaspta si asta este




Diapozitiv14.JPG



pozata in lumina ciudata de peste bloc:

Diapozitiv15.JPG


sa aveti pohta ca eu am
Ale mele


şi când plâng eu râd

#2 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 March 2008 - 07:29 PM

Am ridicat manusa si maine arat varianta mea cu slaninuta cu nume de cod!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#3 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 March 2008 - 08:04 PM

ca sa-mi faceti mie in ciuda, de-aia postati ciorbele astea de loboda sau de salata, ca la mine in casa doar eu maninc si mi-e greu sa gatesc doar pentru mine. in plus, miine plec la tara pentru nu stiu cit timp si acolo nu se maninca bolbotenii de-astea crybaby2.gif . eu sint mooooooooaaaaaaarta dupa ele wub.gif

edit: mincai litere

Editat de jenny_kap, 14 March 2008 - 08:05 PM.


#4 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 14 March 2008 - 09:19 PM

Ciorba de loboda rosie... Singura zeama de frunze pe care-o mananca fi-mea! Probabil c-o sa fac si io maine!

BD-ule arata grozav, chiar daca lumina-i "ciudata"! floare.gif

#5 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 March 2008 - 09:24 PM

QUOTE(little coffee @ Mar 14 2008, 07:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am ridicat manusa si maine arat varianta mea cu slaninuta cu nume de cod!


Tare buna e ciorba asta ,dar si varianta mea este tot cu slaninuta sau sunculita tongue.gif asa ca little coffee.

Editat de Carmen L, 14 March 2008 - 09:24 PM.

IPB Image

#6 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 14 March 2008 - 10:44 PM

CITAT(n_puiu @ Mar 14 2008, 11:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ciorba de loboda rosie... Singura zeama de frunze pe care-o mananca fi-mea! Probabil c-o sa fac si io maine!

BD-ule arata grozav, chiar daca lumina-i "ciudata"! floare.gif



amu se facu mov sarumana


editesc: o pozez si maine daca iese soarele, cu slana e antipost cu smantana si mai si. io nu tziu post mie imi place asa.

Editat de BD, 14 March 2008 - 10:45 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#7 SANDI

SANDI

    ETE FLEOSHC!!

  • Membri
  • 6948 posturi
  • Location:din spatiu
  • Interests:......................

Postat 14 March 2008 - 10:48 PM

Eu sut de pe alta planeta!!! BD stie!!

Eu nu am mancat niciodata loboda si nici nu am vazut cum arata..acum m-am lamurit si o sa-mi casc bine ochii in piata ca vreau sa iau si eu, sunt pe nicaieri...

#8 Medeea.

Medeea.

    Captain Cook

  • Membri
  • 340 posturi
  • Location:Oradea

Postat 14 March 2008 - 10:55 PM

Eu nu am facut niciodata zeama pe frunze,in afara de salata.Cam ce gust o fi avand?

Loboda verde (nu rosie) o folosesc doar la umplutura pentru placinte (din alea prajite in ulei,din aluat dospit) - amestecata cu cozi de ceapa verde,marar verde si sare. Tata ar manca o tona.Mie nu mi-au placut cand eram mica,acuma - da.

PS . Te rog sa-mi spui,BD, ce gust are untisorul ,cam din ce familie de ierburi face parte.Si daca se manaca doar crud sau si gatit.Eu nu am mancat si nici nu am mai vazut in viata mea,pana aici pe forum.Cred ca pe la noi nu "se obisnuieste"...

#9 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 March 2008 - 08:24 AM

QUOTE(BD @ Mar 14 2008, 10:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
amu se facu mov sarumana


editesc: o pozez si maine daca iese soarele, cu slana e antipost cu smantana si mai si. io nu tziu post mie imi place asa.


io nu tziu post, poate nu mananc grasime ocazional, dar ai mei nu consuma fara ceva antipost! si eu gatesc pentru ei.
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#10 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 15 March 2008 - 09:03 AM

I simply hate you , BD !

oare as putea sa inlociesc loboda cu ceva asemamator , fetelor?

Si BD , frunze de ridichi normale ,a i pus? Eu n-am mancat niciodata asa ceva wink.gif .

Mda , inseamna ca e nashpa ciorba , nu-mi mai trebe. tongue.gif


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#11 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 March 2008 - 09:53 AM

QUOTE(simonaro29 @ Mar 15 2008, 09:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
I simply hate you , BD !

oare as putea sa inlociesc loboda cu ceva asemamator , fetelor?

Si BD , frunze de ridichi normale ,a i pus? Eu n-am mancat niciodata asa ceva wink.gif .

Mda , inseamna ca e nashpa ciorba , nu-mi mai trebe. tongue.gif


simona, pe BD poti s-o urasti daca tii neaparat, dar frunzele de ridichi sunt foarte bune, da un search sa vezi la cate, e uimitor!
eu am facut bors de miel cu frunze de ridichi si mi-au foarte placut!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#12 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 15 March 2008 - 09:58 AM

QUOTE(little coffee @ Mar 15 2008, 09:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
simona, pe BD poti s-o urasti daca tii neaparat, dar frunzele de ridichi sunt foarte bune, da un search sa vezi la cate, e uimitor!
eu am facut bors de miel cu frunze de ridichi si mi-au foarte placut!


Cafelutzo , nu din cauza de ridichi , o urasc , ci din cauza de loboda !!!!!! laugh.gif laugh.gif laugh.gif


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#13 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 March 2008 - 10:12 AM

bre, ca sa ma esprim colocvial, treci la colt! adica tu urajti ciorba omului pe topicul lui??
cat de greu o fi sa cultivi loboda intreb si eu?
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#14 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 15 March 2008 - 10:18 AM

QUOTE(little coffee @ Mar 15 2008, 10:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
bre, ca sa ma esprim colocvial, treci la colt! adica tu urajti ciorba omului pe topicul lui??
cat de greu o fi sa cultivi loboda intreb si eu?


Nu stiu , poate imi spui tu...cultivi tu , cumva?


sorry de off-topic , BD..dar o vad pe cafelutza artzagoasa de dimineatza...poate ca e decafeinizata... tongue.gif wink.gif



Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#15 droopina

droopina

    vudu? iudu! uidu! aidu!

  • Moderatori
  • 10095 posturi
  • Gender:Female
  • Location:somewhere over the rainbow...

Postat 15 March 2008 - 11:34 AM

Bai, mere la marele fix cu bucati de omleta sau dreasa cu ou biggrin.gif

Oloooooo, imi ploo in gura mincacios.gif
Life sucks and then you die! Damn right!


#16 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 March 2008 - 02:31 PM

QUOTE(simonaro29 @ Mar 15 2008, 10:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu stiu , poate imi spui tu...cultivi tu , cumva?


sorry de off-topic , BD..dar o vad pe cafelutza artzagoasa de dimineatza...poate ca e decafeinizata... tongue.gif wink.gif

nu eram mai artagoasa, decafeinizata sigur!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#17 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 March 2008 - 03:05 PM

Simonaaaaa! Simonaaaa! nu sunt artagoasa ia uite ce am facut:

Varianta mea( fara morcov)
calim sunculita:
kaizer.jpg

apoi punem cozile de la 3 legaturi de ceapa si 2 de usturoi verde:

ceapa_kaizer.jpg

calim vreo 5 minute, punem orezul la calit si el:

ceapa_orez.jpg

apoi adaugam apa dupa ce orezul da se se lipeasca, sare, si ( sssshhhhhht! frunze de ridichi!) si lasam 10 minute sa fiarba.
tocam loboda noi am avut rosie si " alba" cica adica verde:

lobode.jpg

pentru prietena lui BD care nu mai stie cum arata loboda am pus si manunchiul de loboda verde scos pe geam:

loboda_verde.jpg

deci am tocat 3 legaturi loboda rosie si una "alba"

lobozi.jpg

si mai fierb ele 5 minute punem bors si leustean tocat, le mai lasam inca cinci minute de fiert, si gata.

Pentru Simona a venit Casper sa-i spuna ca nu sunt artagoasa si ma joc cu mancarea:

casper.jpg

pofta buna, ca a fost exceptionala!

p.s. eu urasc morcovul fiert, am mai spus
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#18 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 15 March 2008 - 07:43 PM

Nu am mancat loboda niciodata.Este asemanatoare cu spanacul???????

In Liban se face salata de ridichi cu tot cu frunze (tinere).Se spala ridichile cu tot cu frunze, se curata, taie marunt , se pune sare ,putin piper si otet rosu.Este absolut superba!







#19 psyche

psyche

    Big Chef

  • Membri
  • 948 posturi
  • Gender:Female
  • Location:la poale de munte

Postat 15 March 2008 - 08:05 PM

QUOTE(BD @ Mar 14 2008, 05:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Asta e varianta mea favorita. Sunt o droaie, stiu, astept provincia biggrin.gif

Bedeule m-ai omorat, intai cu urzicile si-amu cu loboda... biggrin.gif
Io inca nu vazui loboda pe piata da' urzicile is 15.000 gramada, deci dupa ce-am vazut topicul ala cu urzicile dadui 100.000 pe cateva legaturi, ca va dati seama ca de 15.000 nu-mi ajungeau nici pe-o masea... parca ar fi trufe biggrin.gif
Acuma tre' sa caut loboda... da' mai spre sfarsitul saptamanii viitoare ca vreo cateva zile o sa fiu plecata tongue.gif
Mai explicati-mi o data pliz cum e cu frunzele de ridichi. Is chiar ridichile alea rosii? Si zicea parca tot bedeul cev ade frunze de gulii, astea cum se fac?

You lock the door and throw away the key theres someone in my head but its not me



#20 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 16 March 2008 - 08:28 AM

olelei luati-ma incet!


loboda e o buruiana si poti sa faci recoltari de pe mai toate drumurile jumatate de an, astea de primavara sunt mai fragede si mai gustoase.

repet, e buna si cu ou si cu sunca si cu smantana si cu diverse. mie imi place varianta asta buruienoasa, manc de sting. cica schimba sangele, daca iese soarele pun o poza si cu zama rece biggrin.gif


amu de exemplu pofteam la stevie si era 0.5 legatura dar am in fata si in spatele blocului o gramada, mi-e rusine sa ma duc sa o culeg. ce sa fac?



edit: nu pot sa compar gustul nici al lobodei nici al untisorului cu ceva anume, daca aveti idei va rog sa bagati. sunt buruieni, au gust de buruiana, fiecare diferit. oricum sunt sub un singur semn: bunbun biggrin.gif


no ca editesc iar, medeea, untisorul se mai cheama ficaria verna ca denumire stiintifica (iar pt fetele din germania e die sau das ca nu stiu io scharbockskraut )si tot gogule iti da amanunte, nu se consuma decat putina vreme in primavara pana nu infloreste (si din ala am in gradina dar a facut floare pana il vazui):

uite gogu: http://images.google...q...sa=N&tab=wi

Editat de BD, 16 March 2008 - 08:33 AM.

Ale mele


şi când plâng eu râd



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi