Sari la conținut

Poză

PRAJITURA "GURA RAULUI"


42 răspunsuri la acest topic

#1 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 17 March 2008 - 11:52 PM

FOI:

1 ou
150 g zahar
2 linguri de miere
3 linguri de lapte
1 lingura de bicarbonat
50 g margarina

- se fierb pe aburi si se racoresc, apoi se adauga 450 g faina
- se coc 4 foi pe dosul tavii

CREMA:

- 250 ml lapte + 200 g zahar se pun pe foc
- cand e zaharul topit, se adauga 6 linguri de gris
- se lasa la racit si cand e rece se adauga 170 g margarina si 2 plicuri zahar vanilat

* peste a doua foaie se pune gem de macese
* peste restul se pune crema
* ultima se pudreaza cu zahar


ingrediente foi:
DSC04586.JPG

pasta cu care am uns tava:
DSC04587.JPG

ingrediente crema:
DSC04588.JPG

am pus totul la fiert:
DSC04590.JPG

cand s-a racit am adaugat faina:
DSC04596.JPG

si am framantat bine:
DSC04597.JPG

am uns tava:
DSC04598.JPG


DIN MOTIVE TEHNICE, CONTINUAM PE PAGINA 2 !!!

Editat de adar, 14 January 2009 - 08:26 PM.




#2 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 March 2008 - 11:59 PM

M-a apucat un dorrrrr de casa(eu sunt din Sibiu).
O fac sigur smile.gif
IPB Image

#3 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 March 2008 - 11:59 PM

Prajitura asta, este 'Albina' mea, la noi asa se numeste. smile.gif
Ce bine ca mi-ai adus aminte de ea! pupic.gif
....de-obicei eu o fac cu gem de caise.

Felicitari ptr. munca depusa, Adar floare.gif.
MUDJ@HISTA

#4 cris69

cris69

    Master of disaster

  • Membri
  • 3143 posturi
  • Gender:Female
  • Location:de pe aici de aproape
  • Interests:tricotaje, croitorie, bricolaje, lectura

Postat 18 March 2008 - 12:00 AM

prajitura aceasta este albinuta. cea pe care pe vremuri o gaseai la cofetarie. nu am mai gustat-o cred ca de vreo 20 de ani. ce bine ca ai pus reteta.multumesc. am si notat-o deja.

#5 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 18 March 2008 - 12:03 AM

rolleyes.gif ce ma bucur ca v-am trezit amintiri ...

Nu stiu cum se mai cheama, eu pana aici n-am mancat, dar tare mult mi-a placut, iar cand am intrat in posesia retetei ... n-am mai avut scapare biggrin.gif
Aici asa se numeste si legenda zice ca femeile din satul Gura raului o fac cel mai bine ...



#6 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 18 March 2008 - 10:24 AM

E prajitura... nu mai stiu cum ii zice(dar nu albinutza, era nume de femeie), mancata la o cofetarie din Brasov. Stiu ca la plecare luam tot timpul muuulta, sa-mi ajunga cateva zile, in Bucuresti. Am gasit si pe aici ceva asemanator, dar nu ca brasoveanca. E super buna, nu te mai opresti din mancat. Merci de reteta, Adar floare.gif

#7 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 18 March 2008 - 11:45 AM

Ce bine ca mi-ai amintit,tocmai imi bateam capul cu ce sa umplu niste foi coapte. smile.gif

#8 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 18 March 2008 - 01:12 PM

cu asta (si cu cremshnit) am crescut si eu smile.gif era tot timpul proaspata pentru ca se cumpara. o stiu si sub numele de "gura raului" si "albinita", depinde de la ce cofetarie o cumparam.
dupa ce trece postul o fac precis. merci de reteta floare.gif

#9 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 18 March 2008 - 02:34 PM

Si noi facem prajitura asta in Moldova,dar foile cu suc de rosii si e o nebunieeeeeeeeee
Ce mi-e poftaaaaaaa

#10 bratiluca

bratiluca

    Master of disaster

  • Membri
  • 2201 posturi

Postat 18 March 2008 - 02:47 PM

Am mancat si eu, la Sibiu, o singura data prajitura din aceasta. Este superba. Saru' mana pentru reteta, Adar.


Editez ca sa inteb ceva: oare numai si numai cu miere de albine nu se poate face? Sa nu mai punem zahar deloc?

Editat de bratiluca, 18 March 2008 - 02:54 PM.

Fan n_puiu!

I like Peanut's ma-sa!

#11 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 18 March 2008 - 03:35 PM

A mea e Dulcineea!!!!!!!!!Multumesc mult adar!!!Nici nu stii cît ma bucur pupic.gif
Maya's World .

#12 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 18 March 2008 - 03:40 PM

Bratiluca nu cred ca merge numai cu miere.Mama mea imi spunea ca mierea intareste foile, deci daca pui mai multa miere o sa fie prea tari foile.
Eventual poti pune mai putin zahar rolleyes.gif

Si eu stiu aceasta prajitura cu denumirea de Albinita.Am facut-o si eu de multe ori,dar cu gem de caise.Foarteeeeeeeee buna!



#13 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 18 March 2008 - 04:00 PM

Fetelor, nici nu stiti cat ma bucur ... sunteti niste scumpe. Acum astept poze de la voi! Mai reusite, evident, ca voi sunteti experte, nu ca mine rolleyes.gif

Boni ... tu esti din Sibiu ??? Pe unde stai? Ca poate prajiturim impreuna laugh.gif

Bratiluca, nu merge fara zahar ... sigur nu sad.gif

Editat de adar, 18 March 2008 - 04:02 PM.




#14 Chipotle

Chipotle

    Big Chef

  • Membri
  • 963 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA

Postat 18 March 2008 - 04:03 PM

Si eu am crescut cu aceasta prajitura si chiar si in ziua de azi mama o face la orice sarbatoare - singura diferenta: gem de caise sau ce se gaseste. Noi o numim simplu: prajitura cu miere de albine, dar la noi in cofetarii i se zice Albinita si e ceva asemanator.

E printre cele mai bune prajituri.

Elena - intr-adevar mierea intareste dar la aceasta reteta trebuie sa fie miere pentru ca tocmai asta ii da gustul deosebit. Si foile se inmoaie de la creme si gem. Ideala servita a doua zi.

Adar mersi ca mi-ai reamintit de ea. O fac pe duminica de Pasti (ca la mine duminica sunt Pastile )

#15 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 18 March 2008 - 05:58 PM

moama, adar! esti in verva, alta retzeta ! nu cunosc prajitura, da' dupa reactiile fetelor care-au recunoscut-o, tre' sa fie buna tare. Bravo adar, continua, continua biggrin.gif

#16 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 18 March 2008 - 07:13 PM

QUOTE(Chipotle @ Mar 18 2008, 10:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Elena - intr-adevar mierea intareste dar la aceasta reteta trebuie sa fie miere pentru ca tocmai asta ii da gustul deosebit. Si foile se inmoaie de la creme si gem. Ideala servita a doua zi.



Chipotle stiu ca mierea este necesara,ca doar e Albinitza tongue.gif ......dar nu stiu cum ar fii foile daca ar inlocui toata cantitatea de zahar cu miere huh.gif .Daca nu vrea sa fie foarte dulce, ii ziceam ca poate pune mai putin zahar,2-3 linguri.
La asta m-am referit eu .

O zii buna! floare.gif



#17 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 18 March 2008 - 07:26 PM

QUOTE(Pocahontas @ Mar 18 2008, 05:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
moama, adar! esti in verva, alta retzeta ! nu cunosc prajitura, da' dupa reactiile fetelor care-au recunoscut-o, tre' sa fie buna tare. Bravo adar, continua, continua biggrin.gif



tongue.gif laugh.gif asa fac sefa !
Dar sa nu uiti niciodata ca datorita TIE fac eu prajituri si-alte chestii , da ?????? smile.gif
O sa-mi pun la semnatura FAN_POCA! wink.gif



#18 LIZY

LIZY

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:US

Postat 18 March 2008 - 10:20 PM

Prajitura asta o facea mama intotdeauna de Pasti! Buna rau!

#19 irina.d

irina.d

    Captain Cook

  • Membri
  • 441 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 19 March 2008 - 12:13 AM

CITAT(Carmen L @ Mar 17 2008, 10:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
M-a apucat un dorrrrr de casa(eu sunt din Sibiu).
O fac sigur smile.gif

Carme, si pe mine .....
Prajitura arata tare bine... si drept sa spun, numai la noi am auzit ca se coc foi pe dosul tavilor smile.gif

#20 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 March 2008 - 10:24 AM

QUOTE(irina.d @ Mar 19 2008, 12:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Carme, si pe mine .....
Prajitura arata tare bine... si drept sa spun, numai la noi am auzit ca se coc foi pe dosul tavilor smile.gif

Irinuca si tu esti din Sibiu hello2.gif
Numai pe dosul tavilor coc foi nu stiu altfel deh obisnuinta.
IPB Image



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


    Bing (1)