Sari la conținut

Poză

Kinder - Pinguin


338 răspunsuri la acest topic

#1 lauralaurentiu

lauralaurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 13 April 2008 - 12:54 AM

Ieri noapte, sau mai degraba azi de dimineata, mi-a atras atentia un topic al Biancai-21, prin care solicita ajutorul pentru traducerea acestei retete.Deoarece kinderitza mea - Milena, a vazut la ce ma concentram asta noapte si mi-a cerut sa ii prepar prajitura, azi (sau ieri? laugh.gif ) m-am apucat sa o fac. Ii multumesc Biancai floare.gif pentru ca mi-a atras atentia asupra ei, chiar e faina!
DSC05427.JPG
In primul rand vreau sa subliniez ca daca o veti presta intr-o tava mai mare decat a mea va iesi ceva mai subtire, implicit mai apropiata de aspectul prajiturii originale de la Kinder. Sau, se pot reduce ingredientele.

Avem nevoie de:

Foi:
10 oua
200 grame zahar
2 pachetele de zahar vanilat
5 linguri pline cu gris pentru bebe - eu nu am avut asa ceva, presupun ca e vorba de gris instant pentru bebelusi, asa ca am pus 5 linguri de pesmet alb fin
5 linguri pline de faina
5 linguri pline de cacao amara
5 linguri de miere (de salcam)
1,5 pac. de praf de copt
1 praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei

Glazura 1 (peste crema)
120 grame ciocolata de menaj
70 de grame de unt
1 lingura de apa
2 linguri de ulei

Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii)
220 de grame de ciocolata de menaj
100 grame de unt
3 linguri de ulei
1 lingura de apa
1 lingura zahar praf

700 mililitri de smantana pentru frisca - preparat gata indulcit de la Meggle sau Dolcella (asa zice in reteta originala, merge si cu smantana dulce)
1 pachetel de gelatina instant sau 2 pachetele de intaritor de frisca
3 linguri de lapte (eu am folosit lapte condensat)
2 lingura de miere
1/2 de lingura de esenta de vanilie (eu am folosit 2 plicuri de zahar vanilat Dr. Oetker si 1 fiola de esenta butter-vanille).
DSC05229.JPG

Pentru blat se separa ouale, bateti cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina, praful de copt, cacao si grisul (in cazul meu pesmetul). Mixati usor... adaugati usor laptele si uleiul, adaugati mierea. Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare.
DSC05233.JPG
DSC05234.JPG
DSC05235.JPG
DSC05236.JPG - compozitia finala este destul de lichida.

Se coc doua foi, una, zice ea, pe hartie de copt, in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade. Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia.

Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe.
DSC05238.JPG
Se da de o parte sa se racoreasca.

se mixeaza frisca pe viteza mare pana sta bat. Se adauga "Instant želatinu Fix" - adica gelatina instant fix, pe care eu nu stiu de unde sa o iau, caz in care recurg la varianta a doua - 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele(in cazul meu lapte condensat), mierea, esenta si mixam iara bine. Rezulta o crema tzapana bine:
DSC05239.JPG

Editat de lauralaurentiu, 16 April 2008 - 07:32 AM.


#2 lauralaurentiu

lauralaurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 13 April 2008 - 01:09 AM

Intre timp foile s-au racorit:
DSC05240.JPG
Trecem la asamblarea prajiturii: pe una din foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine, ajutandu-ne, la nevoie, de un cutit umed cu lama lunga:
DSC05241.JPG
Peste crema se pune glazura preparata, pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute, doar cat sa se intareasca glazura:
DSC05244.JPG
Intre timp se prepara glazura 2, identic ca si prima, din toate ingredientele specificate.

Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune, lingura cu lingura, restul de crema, niveland foarte bine suprafata.
DSC05245.JPG
Peste crema se rastoarna a doua foaie, cu hartia in sus, apasam usor pe toata suprafat hartiei ca sa adere foaia la crema, apoi indepartam hartia.
DSC05246.JPG
Suprafata prajiturii se glaseaza cu glazura 2 si se da din nou la congelator pana la intarirea acesteia.
DSC05251.JPG
DSC05250.JPG
Se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte.
DSC05430.JPG
DSC05429.JPG

#3 cheesecakeNY

cheesecakeNY

    Bucataras

  • Membri
  • 162 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Upstate New York

Postat 13 April 2008 - 01:19 AM

Foarte frumoasa ti-a iesit lauralaurentiu. Sa stii ca si eu azi noapte am dat peste topicul legat de crema de lapte si dimineata am prestat-o si eu la cerintele sotului care si el e fan Kinder, ce sa faci cu pofticiosii tongue.gif
Eu am improvizat putin si reteta am postat-o la topicul cu crema de lapte, dar pun si aici o poza cum a iesit a mea, daca tot am muncit in acelasi timp laugh.gif Din a mea am salvat cateva bucati pentru socrii in rest s-a papat cam toata si am facut si cumparaturi tot azi pentru inca o tura. Ce face Culinarul cu noi hehehe

Miniaturi atașate

  • DSCN1446.jpg

Intelligence runs after me, but i am faster !!

#4 lauralaurentiu

lauralaurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 13 April 2008 - 01:23 AM

E faina, faina, felicitari floare.gif ! Ce ne mai ramane de facut? tongue.gif Eu ma gandesc serios la o variatiune pe tema "After eight" - preferata mea laugh.gif !

#5 Bianca_21

Bianca_21

    Master of disaster

  • Membri
  • 5391 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 13 April 2008 - 01:29 AM

Bravo fetele! mmmm, asa as papa si eu o felie. kermit.gif

#6 cheesecakeNY

cheesecakeNY

    Bucataras

  • Membri
  • 162 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Upstate New York

Postat 13 April 2008 - 01:30 AM

CITAT(lauralaurentiu @ Apr 13 2008, 01:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
E faina, faina, felicitari floare.gif ! Ce ne mai ramane de facut? tongue.gif Eu ma gandesc serios la o variatiune pe tema "After eight" - preferata mea laugh.gif !



mmm buna buna, eu am vazut ca au postat fetele reteta la Ferrero Rocher, of si cand tin dieta ma mai ''rasplatesc'' cu cate una asa ca trebuie sa le facem in curand si pe acelea si am auzit ca e si un tort asemanator, trebuie sa ma mai informez si poate vin cu reteta in curand tongue.gif
Intelligence runs after me, but i am faster !!

#7 lauralaurentiu

lauralaurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 13 April 2008 - 01:34 AM

CITAT(Bianca-21 @ Apr 13 2008, 02:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Bravo fetele! mmmm, asa as papa si eu o felie. kermit.gif

laugh.gif , chiar ti se cuvine o felie, una mare ! Si Milena (fiica mea) multumeste ca mi-ai atrs atentia aspura acestei prajituri care i-a placut mult de tot. pupic.gif

#8 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 13 April 2008 - 02:41 AM

Laura e dementiala prajitura asta!Ce bine arata, si cu crema multaaaaaaaaaaaaaaaaa! mincacios.gif
Deci eu la dulciuri nu mai intru , ca dupaia trebuie sa fac prea multe ture de bloc icon_biggrin.gif laugh.gif



#9 Luanda

Luanda

    Planetareasa

  • Membri
  • 2414 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva in Africa

Postat 13 April 2008 - 02:50 AM

Voi nu glumiti!! Cum arata praji asta!!

Bravo Laura! Acum imi canti cantec de leagan ca eu nu mai adorm la loc! Stau ca mintea priponita la Kinderu' asta! Cin'ma pus sa intru aici???





#10 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 13 April 2008 - 03:20 AM

CITAT(lauralaurentiu @ Apr 13 2008, 07:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
...In primul rand vreau sa subliniez ca daca o veti presta intr-o tava mai mare decat a mea va iesi ceva mai subtire, implicit mai apropiata de aspectul prajiturii originale de la Kinder. ...

Laura, cat are tava ta? Pare destul de mare eusa_think.gif ...
Arata delicios de bine Kinder-ul tau!!! rolleyes.gif


#11 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 13 April 2008 - 07:20 AM

Laura,arata mai bine decat originalul! pupic.gif
Deci asta faceai tu in miez de noapte.Eu stii ce faceam la ora aia?Ma uitam la tine... biggrin.gif Pe Youtube wink.gif


#12 lauralaurentiu

lauralaurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 13 April 2008 - 09:34 AM

CITAT(elena_antony @ Apr 13 2008, 03:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Laura e dementiala prajitura asta!Ce bine arata, si cu crema multaaaaaaaaaaaaaaaaa! mincacios.gif
Deci eu la dulciuri nu mai intru , ca dupaia trebuie sa fac prea multe ture de bloc icon_biggrin.gif laugh.gif

laugh.gif Si eu m-am ferit de dulciuri in ultima perioada, dar... am recidivat, iaca! Sa-mi fie cu iertaciune!

#13 lauralaurentiu

lauralaurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 13 April 2008 - 09:36 AM

CITAT(Luanda @ Apr 13 2008, 03:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Voi nu glumiti!! Cum arata praji asta!!

Bravo Laura! Acum imi canti cantec de leagan ca eu nu mai adorm la loc! Stau ca mintea priponita la Kinderu' asta! Cin'ma pus sa intru aici???

Multzam, Luanda. Eu iti cant draga (sincer sunt mai exaltata de gatit decat de cantat tongue.gif , cel putin de cand am descoperit culinarul). Dormi, pui mic, si o sa visezi frumos, cu prajitua buna, cu ousor surpriza! laugh.gif

#14 lauralaurentiu

lauralaurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 13 April 2008 - 09:38 AM

CITAT(CristinaK @ Apr 13 2008, 04:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Laura, cat are tava ta? Pare destul de mare eusa_think.gif ...
Arata delicios de bine Kinder-ul tau!!! rolleyes.gif

tava are 30/34 cm, e quasipatrata. Daca iti place asa, inalta, fa-o asa, daca nu da-i cu regula de trei simpla prin ingredientele alea dry.gif . P.S. Azi, de dimineata, e mai faina decat aseara. S-a fragezit minunat, am savurat o jumatate de cub langa un expreso. smile.gif

#15 lauralaurentiu

lauralaurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 13 April 2008 - 09:43 AM

CITAT(Bolognese di Cluj @ Apr 13 2008, 08:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Laura,arata mai bine decat originalul! pupic.gif
Deci asta faceai tu in miez de noapte.Eu stii ce faceam la ora aia?Ma uitam la tine... biggrin.gif Pe Youtube wink.gif

Draga mea, deci tu cu asta pierzi noptile? tongue.gif
Ma bucur ca iti place prajitura, imi place si mie - cu toate ca eu in viata mea nu am mancat un kinder-pingui de la pravalie laugh.gif - eu ma cam feresc de tot ce e ambalat, dar fiica mea are o mare pasiune pentru tot ce se vinde-n punga, nu stiu cum sa o dezobisnuiesc de asta. Poate prestand eu la domiciliu ceea ce o tenteaza pe ea si se gaseste de cumparat.
P.S. De la Pasti incolo, spre deosebire de restul fetelor, eu nu o sa prea am timp de gatit, imi "intru-n pita" serios, asa ca ma "dezmierd" acuma, cat mai am timp! pupic.gif

#16 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 13 April 2008 - 10:02 AM

ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif Laura, am lesinat pe tastatura ... nu-mi vine sa cred ... e adevarata prajitura asta sau e trucaj??? biggrin.gif
O fac sigur, ca am si eu o kinderita acasa laugh.gif



#17 droopina

droopina

    vudu? iudu! uidu! aidu!

  • Moderatori
  • 10095 posturi
  • Gender:Female
  • Location:somewhere over the rainbow...

Postat 13 April 2008 - 10:12 AM

Ca sa vezi! Sotul e maaaaaaaaaare amator de Kinder Pingui biggrin.gif Si chiar ne intrebam intr-o zi cum s-ar putea face in casa asa ceva. Io-te ca am dezlegat misterul. Acu intrebarea e cine are curaj sa se apuce de asa ceva? biggrin.gif
Io nu! Mai bine ma duc sa iau euri la pachet decat sa fau foc bucatariei biggrin.gif

Oricum arata jenial si tare as vrea sa-mi trimiti si mie la pachet tongue.gif
Life sucks and then you die! Damn right!


#18 lauralaurentiu

lauralaurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 13 April 2008 - 10:58 AM

CITAT(adar @ Apr 13 2008, 11:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif Laura, am lesinat pe tastatura ... nu-mi vine sa cred ... e adevarata prajitura asta sau e trucaj??? biggrin.gif
O fac sigur, ca am si eu o kinderita acasa laugh.gif

laugh.gif
E adevarata bilivmi, naudaubt! P.S. : nu e greu de facut. chiar nu e vreo mare filozofie.

#19 lauralaurentiu

lauralaurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 13 April 2008 - 11:00 AM

CITAT(droopina @ Apr 13 2008, 11:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ca sa vezi! Sotul e maaaaaaaaaare amator de Kinder Pingui biggrin.gif Si chiar ne intrebam intr-o zi cum s-ar putea face in casa asa ceva. Io-te ca am dezlegat misterul. Acu intrebarea e cine are curaj sa se apuce de asa ceva? biggrin.gif
Io nu! Mai bine ma duc sa iau euri la pachet decat sa fau foc bucatariei biggrin.gif

Oricum arata jenial si tare as vrea sa-mi trimiti si mie la pachet tongue.gif

Da-mi adresa tongue.gif !
Ma bucur ca ti-a placut, si, crede-ma, chiar pare mai complicat decat este de fapt.


#20 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 13 April 2008 - 11:32 AM

Deci Laura daca e ca Kinder Pinguin dupa care sunt innebunita tongue.gif sigur fac praji rolleyes.gif

Multumesc pentru reteta floare.gif



Răspunde la acest topic



  


3 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


    Facebook (1)