Sari la conținut

Poză

Pasca fara aluat


87 răspunsuri la acest topic

#1 Edith

Edith

    Big Chef

  • Membri
  • 690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 April 2008 - 01:00 PM

Am cautat la retete in imagini dar nu am gasit o reteta de pasca fara aluat. Daca mai este, va rog sa o mutati acolo.

Pasca asta mi-a placut la nebunie. Este identica la gust cu umplutura celei clasice, cu aluat, dar e pliiina doar de branzica.

Ne trebuie:

800 gr branza de vaci
5 linguri faina
1 plic de praf budinca de vanilie nepreparata
o lingurita de praf de copt stins cu lamaie
200ml smantana grasa, 25% (cred ca a mea a avut doar 15%)
5 oua
12 linguri zahar
coaja de lamaie, zahar vanilat (cam 5 pliculete)
100 gr stafide (eu am pus 120g)

Cum se face:

Se amesteca: branza, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de budinca (nepreparata), smantana, galbenusurile de ou, albusurile batute spuma si la sfarsit se adauga stafidele. Daca branza este mai moale puteti pune 2 plicuri de budinca.

pasca1.jpg

Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se baga la cuptor. Se lasa cca 60-70 de minute in functie de aragaz.

pasca2.jpg

O sa fie la mijloc putin mai moale, dar nu va speriati, nu e cruda si cand se raceste se intareste uniform. O lasati la racit in tava si o taiati cand e rece.

IMGP9267.JPG

si o feliuta:

IMGP9276.JPG


si sursa: forum egustos.ro (user: Lory_baby)

Editat de Cap.ele, 28 March 2012 - 10:09 AM.


#2 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 22 April 2008 - 01:43 PM

ce pofta mi-ai facut! am sa incerc si eu reteta,mai ales ca sunt fan pasca, cu multaaa branza.

mersi floare.gif

#3 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 22 April 2008 - 01:54 PM

Edith, cu ce as putea sa inlocuiesc plicul de budinca? 3-4 linguri de amidon? nu stiu ce contine praful ala in afara de E-uri
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#4 Edith

Edith

    Big Chef

  • Membri
  • 690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 April 2008 - 02:08 PM

CITAT(rym @ Apr 22 2008, 02:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ce pofta mi-ai facut! am sa incerc si eu reteta,mai ales ca sunt fan pasca, cu multaaa branza.

mersi floare.gif


e tare buna. Sa vii cu impresii (si poze wink.gif )

CITAT(anomiss @ Apr 22 2008, 02:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Edith, cu ce as putea sa inlocuiesc plicul de budinca? 3-4 linguri de amidon? nu stiu ce contine praful ala in afara de E-uri


Banuiesc ca da... E prima data cand o fac si am facut-o exact cum era reteta. Dar nu vad de ce nu ar merge si cu cateva linguri de amidon. Incearca cu o branzica cat mai groasa, totusi. Intr-adevar budinca e plina de E-uri... sad.gif

#5 Lalika

Lalika

    Bucataras

  • Membri
  • 169 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Stuttgart

Postat 22 April 2008 - 06:18 PM

Wow, ce bine arata! Sigur e buna de tot!!! Deja imi lasa gura apa (asa: eusa_drool.gif )
Sigur voi incerca reteta asta, si-asa sunt innebunita dupa prajiturile cu branza!

#6 Hazel

Hazel

    It hurts in my fourteen. (Ma doare-n paishpe).

  • Membri
  • 1030 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 22 April 2008 - 06:41 PM

Edith, arata foarte bine si o sa o fac si eu de Paste, chiar o sa o fac hehehe biggrin.gif . ce diametru a avut forma ta?




#7 Edith

Edith

    Big Chef

  • Membri
  • 690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 April 2008 - 07:05 PM

CITAT(Hazel @ Apr 22 2008, 07:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Edith, arata foarte bine si o sa o fac si eu de Paste, chiar o sa o fac hehehe biggrin.gif . ce diametru a avut forma ta?


Merci, e tare buna (zic eu tongue.gif ) . 22 cm are vasul in care am facut eu.
Te astept cu impresii smile.gif

Editat de Edith, 22 April 2008 - 07:07 PM.


#8 ingerasul_Al

ingerasul_Al

    Master of disaster

  • Membri
  • 1690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, in orasul de pe Bega

Postat 24 April 2008 - 08:19 PM

Edith, ce se intampla cu cele 5 linguri de faina? Sper ca se adauga la compozitie?

Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein


#9 Edith

Edith

    Big Chef

  • Membri
  • 690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 24 April 2008 - 09:38 PM

CITAT(ingerasul_Al @ Apr 24 2008, 09:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Edith, ce se intampla cu cele 5 linguri de faina? Sper ca se adauga la compozitie?


da, sigur, in compozitie se pun si cele 5 linguri de faina. Le-am uitat la enumerare eusa_doh.gif

#10 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 April 2008 - 09:38 PM

QUOTE(ingerasul_Al @ Apr 24 2008, 08:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Edith, ce se intampla cu cele 5 linguri de faina? Sper ca se adauga la compozitie?

cred ca da, mi se pare ca se si observa, baza prajiturii e mai densa, acolo-i faina pp eu. actiunea se petrece ca la prajitura inteligenta. edith, asa-i?

#11 Edith

Edith

    Big Chef

  • Membri
  • 690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 24 April 2008 - 09:41 PM

CITAT(moatza @ Apr 24 2008, 10:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cred ca da, mi se pare ca se si observa, baza prajiturii e mai densa, acolo-i faina pp eu. actiunea se petrece ca la prajitura inteligenta. edith, asa-i?


moatza sa stii ca pasca iese omogena, deci nu e mai groasa la baza si varf si moale la mijloc.. (cum e la prajitura inteligenta). Consistenta ei este la fel ca cea a branzei din pasca obisnuita (poate doar ceva mai pufoasa)

#12 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 April 2008 - 09:48 PM

QUOTE(Edith @ Apr 24 2008, 09:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
moatza sa stii ca pasca iese omogena, deci nu e mai groasa la baza si varf si moale la mijloc.. (cum e la prajitura inteligenta). Consistenta ei este la fel ca cea a branzei din pasca obisnuita (poate doar ceva mai pufoasa)


cred ca-i asa, tu stii cel mai bine, c-ai facut-o. mie asa mi se pare din poza ta, ca e un pic mai densa baza, si-atat! nu straturi, ca se vede ca-i uniforma-n rest.


#13 Edith

Edith

    Big Chef

  • Membri
  • 690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 24 April 2008 - 09:51 PM

CITAT(moatza @ Apr 24 2008, 10:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cred ca-i asa, tu stii cel mai bine, c-ai facut-o. mie asa mi se pare din poza ta, ca e un pic mai densa baza, si-atat! nu straturi, ca se vede ca-i uniforma-n rest.

)
mah, sa stii ca nu mi s-a parut (oare pt ca eram prea ocupata s-o manac? blink.gif tongue.gif ) dar este posibil sa fi fost putzintel mai densa la baza...

#14 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 April 2008 - 10:01 PM

QUOTE(Edith @ Apr 24 2008, 09:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
)
mah, sa stii ca nu mi s-a parut (oare pt ca eram prea ocupata s-o manac? blink.gif tongue.gif ) dar este posibil sa fi fost putzintel mai densa la baza...

o mancasi deja? pacatoaso! floare.gif

#15 Edith

Edith

    Big Chef

  • Membri
  • 690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 24 April 2008 - 10:20 PM

CITAT(moatza @ Apr 24 2008, 11:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
o mancasi deja? pacatoaso! floare.gif


daaa, ca am facut-o mai demult eusa_shhh.gif ... maine plec la ai mei si o sa fiu "invitat" si am zis sa fac eu dinainte ceva bunutz tongue.gif

#16 Hazel

Hazel

    It hurts in my fourteen. (Ma doare-n paishpe).

  • Membri
  • 1030 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 25 April 2008 - 08:36 PM

Gata am facut-o, dar de ce mie mi s-a lasat dupa ce am scos-o din cuptor...?
Oricum, sunt sigura ca e foarte buna la gust si abia astept sa o tai duminica smile.gif

Miniaturi atașate

  • DSC00079.JPG





#17 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 27 April 2008 - 01:57 PM


edith, foarte buna pasca fara aluat!!! multumesc de reteta. facusem deja pasca de cozonac, mi-a ramas cam jumatate de kilogram de brinza, am mai pus o cutie de ricotta si vreo 200g de gris, ca era cam moale compozitia. mi-au iesit doua pascute taaaaaaare bune.
DSCF4188.JPG

#18 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 28 April 2008 - 03:14 AM

CITAT(Edith @ Apr 22 2008, 08:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...si o feliuta:...


Ce bine arata! eusa_drool.gif

#19 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 28 April 2008 - 01:23 PM

No data viitoare asa fac pasca, fara aluat, ca io ce am facut pana acuma a ramas cam necopt aluatu pe fund din cauza umezelii, chiar daca pe margini era facut.

E valabil si pentru pasca de acum facuta de Paste.

Edit :deci nu vrea nicicum sa imi ia poza cu fundu' necopt. asa ceva...

#20 ingerasul_Al

ingerasul_Al

    Master of disaster

  • Membri
  • 1690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, in orasul de pe Bega

Postat 29 April 2008 - 11:23 AM

Edith, multe multumiri pentru reteta. A iesit foarte buna pasca, doar ca am facut-o intr-o tava dreptunghiulara.
Image241.jpg

Aici alaturi de cozonacul cumparat:
Image242.jpg

Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi