Sari la conținut

Poză

Prajitura cu capsuni


54 răspunsuri la acest topic

#1 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 08 May 2008 - 04:48 PM

Prajitura cu capsuni
Asta e prima prajitura pe care m-a invatat mama sa o fac cand aveam vreo 14 anisori.Imi amintesc si acum cat eram de emotionata cand am facut-o prima data si cat de fericita am fost cand am vazut ca mi-a iesit bine.E o prajitura foarte simpla pe care sunt sigura ca multe dintre voi o stiti,se face usor,merge cu orice fruct si nu e nevoie de cine stie ce ingrediente:
PIC_2008_0103_089_.JPG


P.S:Ca sa va iasa crecuta foarte frumos(avand in vedere ca nu are praf de copt)trebuie sa va asigurati de 3 lucruri:galbenusurile foarte bine frecate cu zaharul(cam 10 minute),albusurile batute super bat(se bat bine bine se adauga 2 linguri zahar pudra si iar se bat vreo 5 minute)si apoi atentie cand incorporati albusurile galbenusurilor:de jos in sus si-ntr-o singura directie...si iese siguuur!!!

Editat de irca20, 12 June 2009 - 11:01 AM.


#2 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 08 May 2008 - 05:08 PM

ingrediente:
6 oua
275 gr faina
275 gr zahar
2 linguri zahar vanilat
5 linguri apa clocotita
1 plic zahar vanilat
300 gr capsuni(cel mai bine iese cu prune si visine)
PIC_2008_0103_013_.JPG


#3 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 08 May 2008 - 05:29 PM

Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin crema:
PIC_2008_0103_020_.JPG

PIC_2008_0103_030_.JPG
Se adauga pe rand 5 linguri de apa clocotita(eu o fierb,nu folosesc apa direct de la robinet)si se mixeaza dupa fiecare lingura adaugata:
PIC_2008_0103_034_.JPG
adaugam toata faina dintr-un foc si mixam:
PIC_2008_0103_036_.JPG

PIC_2008_0103_037_.JPG
iar la sfarsit adaugam in doua transe albusurile batute bat cu 2 linguri de zahar pudra(amestecam de jos in sus ca sa nu se lase):
PIC_2008_0103_041_.JPG

Editat de Laura_A, 08 May 2008 - 05:58 PM.


#4 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 08 May 2008 - 05:43 PM

Punem aluatul in tava iar pe deasupra fructele taiate feliute subtiri:
PIC_2008_0103_042_.JPG
bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute(in primele 15 minute nu deschidem cuptorul):
PIC_2008_0103_058_.JPG


#5 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 08 May 2008 - 05:53 PM

Asta e prajiturica:
PIC_2008_0103_075_.JPG

PIC_2008_0103_087_.JPG

PIC_2008_0103_114_.JPG

PIC_2008_0103_110_.JPG


Este absolut dementiala!!

#6 claudia angela

claudia angela

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati

Postat 08 May 2008 - 07:25 PM

CITAT(Laura_A @ May 8 2008, 05:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
[Este absolut dementiala!!

Te cred....si la cum arata...
Din pacate, eu am avut 3 esecuri dulci saptamana aceasta si mai bine ma opresc decat sa stric si asa o minunatie de prajitura.
Oare cu capsune un pic fierte in zahar n-ar merge? Tocmai am "scapat" de niste capsune mai vechi si le-am dat in cateva clocote cu un pic de zahar, in vederea folosirii lor la o prajitura sau o crema. Sa vad daca ma incumet.
ANGY

#7 Sheng

Sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13623 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 08 May 2008 - 08:30 PM

QUOTE(Laura_A @ May 8 2008, 06:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Punem aluatul in tava iar pe deasupra fructele taiate feliute subtiri:

Poti sa-mi spui, te rog, dimensiunea tavii ?

#8 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 08 May 2008 - 09:45 PM

CITAT(claudia angela @ May 8 2008, 07:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Te cred....si la cum arata...
Din pacate, eu am avut 3 esecuri dulci saptamana aceasta si mai bine ma opresc decat sa stric si asa o minunatie de prajitura.
Oare cu capsune un pic fierte in zahar n-ar merge? Tocmai am "scapat" de niste capsune mai vechi si le-am dat in cateva clocote cu un pic de zahar, in vederea folosirii lor la o prajitura sau o crema. Sa vad daca ma incumet.


Claudia eu am avut 2 esecuri saptamana asta si azi am zis ca daca o mai dau in bara inca o data ma las de meserie!! biggrin.gif
Prajitura asta iti garantez ca-ti iese pentru ca se face simplu rau de tot.Cred ca merge sa pui si capsuni fierte daca le tai maruntel si le lasi un pic la scurs.Aluatul are o consistenta foarte pufoasa si de-aia nu se duc fructele la fund.Eu zic sa te incumeti ca iese sigur.Te pup!! pupic.gif

#9 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 08 May 2008 - 09:47 PM

CITAT(2heng @ May 8 2008, 08:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Poti sa-mi spui, te rog, dimensiunea tavii ?


Are 30 cm lungime,20 latime si cam 5-6 adancime!!

#10 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 08 May 2008 - 09:52 PM

laura, arata super ! imi place mult prima poza de la-nceputul retetei smile.gif

#11 sarah_nc

sarah_nc

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi
  • Gender:Female
  • Location:carolina de nord

Postat 08 May 2008 - 09:57 PM

Laura bine ca mi-ai dat o idee ce sa fac cu capsunile din frigider,stiu si eu o prajitura ca asta a ta dar difera foarte putin ingredientele,adica fara apa,cu ulei si o fac si cu piersici,caise,visine in timpul verii.o sa o fac si pe asta ,pozele sint tare ademenitoare smile.gif

#12 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 08 May 2008 - 10:04 PM

CITAT(Pocahontas @ May 8 2008, 09:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
laura, arata super ! imi place mult prima poza de la-nceputul retetei smile.gif


Poca merci ca-ti place!Maica-mea o face cel mai des cu prune si visine si iese mortala!! smile.gif

#13 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 08 May 2008 - 10:13 PM

CITAT(sarah_nc @ May 8 2008, 09:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Laura bine ca mi-ai dat o idee ce sa fac cu capsunile din frigider,stiu si eu o prajitura ca asta a ta dar difera foarte putin ingredientele,adica fara apa,cu ulei si o fac si cu piersici,caise,visine in timpul verii.o sa o fac si pe asta ,pozele sint tare ademenitoare smile.gif


E o idee excelenta atunci cand ai fructe in exces.Eu in timpul verii fac destul de des prajitura asta ca e dietetica si se face rapid,si o fac cu ce fructe am prin casa.Te pup si sper sa o incerci.


#14 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 09 May 2008 - 02:12 AM

Ce pufos de bine arata prajiturica, Laura!!! rolleyes.gif

#15 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 09 May 2008 - 08:51 AM

Oare cu caise din congelator merge daca le scurg de zeama,eventual le dau si prin faina inainte?Ca mai am o galetusa si nu stiu ce sa fac cu ele,ca le tot mut dintr-un sertar in altul.

Laura,arata tare fain prajiturica ta! pupic.gif

#16 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 09 May 2008 - 08:54 AM

CITAT(CristinaK @ May 9 2008, 02:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce pufos de bine arata prajiturica, Laura!!! rolleyes.gif


Multumesc Cristina!!Azi o refac ca s-a dus toata si iar am ramas fara dulce la mic dejun!! floare.gif

#17 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 09 May 2008 - 09:00 AM

CITAT(petunie @ May 9 2008, 08:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Oare cu caise din congelator merge daca le scurg de zeama,eventual le dau si prin faina inainte?Ca mai am o galetusa si nu stiu ce sa fac cu ele,ca le tot mut dintr-un sertar in altul.

Laura,arata tare fain prajiturica ta! pupic.gif


Eu zic ca merge Petunie si cu fructe congelate numai sa le scurgi bine inainte si sa le tai marunt ca sa nu se duca la fund!!Prin faina eu nu am dat niciodata fructele la prajitura asta pentru ca o sa vezi ca aluatul e foarte pufos si cand pui fructele nu se duc la fund si nu intra in aluat.Eu zic doar sa le scurgi si sa le tai marunt,fara faina!!Te pup!! pupic.gif

#18 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 09 May 2008 - 09:00 AM

Laura si eu faceam o prajitura din aceasta cand eram micuta smile.gif
Mie nu-mi plac capsunile in aluat si la cuptor, le prefer in creme si asa ca atare, mai degraba as face prajitura cu piersici, caise, visine .... tongue.gif
Capsunile sunt printre preferatele mele rolleyes.gif
Te pupic.gif

#19 MIMI76

MIMI76

    o mamica fericita

  • Membri
  • 2232 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati
  • Interests:Pe langa multe altele,PLANTELE

Postat 09 May 2008 - 09:02 AM

Super! hello2.gif hello2.gif notworthy.gif notworthy.gif floare.gif icon_love.gif

#20 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 09 May 2008 - 09:07 AM

CITAT(aliza @ May 9 2008, 09:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Laura si eu faceam o prajitura din aceasta cand eram micuta smile.gif
Mie nu-mi plac capsunile in aluat si la cuptor, le prefer in creme si asa ca atare, mai degraba as face prajitura cu piersici, caise, visine .... tongue.gif
Capsunile sunt printre preferatele mele rolleyes.gif
Te pupic.gif


Alizel si mie-mi plac capsunile natur dar si in prajitura asta imi plac de mor!Se poate face cu absolut orice fruct dar cel mai bine iese cu prune,piersici,caise si visine.Te pupic!!! pupic.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi