Sari la conținut

Poză

Lahmacun


37 răspunsuri la acest topic

#1 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 29 May 2008 - 03:18 PM

DSCF9712.jpg


ingrediente ALUAT:

450 gr faina
1 lingurita sare
7 gr drojdie uscata sau 20 proaspata
280 gr apa calduta
2 linguri ulei masline sau de floare soarelui

UMPLUTURA:

500 gr carne tocata vaca/miel
2 cepe mici
3 rosii fara pilita si tocate
1 ardei mic verde sau rosu iute
1 lingura mare de patrunjel au coriandru
sare
piper
ulei masline de uns


#2 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 29 May 2008 - 03:47 PM

Aluatul l-am facut la masina de paine.Daca il faceti la mana procedati ca la un aluat de paine.Trebuie sa stea la crescut cam o ora.
in timp ce creste aluatul facem umplutura.
Tocam ceapa marunt si o punem la calit in 3-4 linguri de ulei:
PIC_2008_0529_013_.JPG
adaugam ardeiul taiat feliute subtiri,patrunjelul tocat si rosiile fara pielita si tocate:
PIC_2008_0529_018_.JPG
cand si-au schimbat culoarea adaugam carnea tocata,o condimentam dupa gust cu sare,piper si eventula niste boia iute:
PIC_2008_0529_025_.JPG
si cam in 10 minute e gata.
DSCF9653.JPG
O lasam sa se raceasca.


#3 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 29 May 2008 - 03:59 PM

Rasturnam aluatul pe planul de lucru pudrat cu destula faina,il impartim in patru bile.
Intindem prima bila intr-o foaie nu mai groasa de 2-3 mm,o punem in tava(eu nu am tapetat-o dar daca vreti puteti pune foaie de copt)si o ungem bine cu ulei:
DSCF9651.JPG
punem deasupra un sfert din umplutura:
DSCF9656.JPG
o bagam in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 12-15 minute(nu mai mult).
NU trebuie sa se bronzeze.Daca o lasati mai mult o sa fie mai greu la rulat.
DSCF9665.JPG


#4 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 29 May 2008 - 04:08 PM

Le rulam si le servim cat sunt calde(se pot manca si reci sau reincalzite):
DSCF9687.JPG

DSCF9691.jpg

DSCF9709.JPG

DSCF9720.JPG

Noua ne-au placut teribil de mult!!


#5 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 29 May 2008 - 04:11 PM

bun rau lahmacunul, in turcia nu se vand rulate, arata mai repede a pizza. eu personal nu am vazut niciodata lahmacun rulat insa pe net am gasit o poza. eu ce am vazut/mancat/placut arata cam ca in imagini (poza de pe net).
am gasit pe net si rulate, eu zic de majoritatea celor incercate de mine (pt turisti e prezentat ca "turkish pizza")







poze personale nu am decat cu un rest de lahmacun dar asa rulat chiar nu vazui pe niciunde. si umplutura difera, de obicei e foarte iute si in multe cazuri are si branza/cascaval.


Prezentare2.jpg


asta era restul pozat biggrin.gif


ps: scuze de offtopic.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#6 Carmella

Carmella

    Bucataras

  • Membri
  • 191 posturi

Postat 29 May 2008 - 04:13 PM

O minunatie smile.gif
Sau se poate praji mai tare, si se serveste intinsa, ca o pizza, cu lamiie stoarsa deasupra si cu (mult) patrunjel proaspat tocat
Laura, esti o comoara la forumul omului icon_cheers.gif

#7 danelutza

danelutza

    Captain Cook

  • Membri
  • 314 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Svizzera

Postat 29 May 2008 - 04:29 PM

Laura, ce bine arata papita asta... hello2.gif
Gata, mai astept vreo doua saptamini si o sa ma apuc de trebaluiala cu cuptorul, una ca termin dieta pe care am tinut-o, n-am tinut-o rolleyes.gif si doi si cel mai important, astazi am dat comanda de cuptor, cica vine peste 10 zile si eu vroiam mai devreme mad.gif
Dar retete de dulciuri ca sa fac de ziua odraslei mele, ceva fara cuptor, nu ai ? wink.gif

#8 Bunny

Bunny

    Sancho Panda

  • Membri
  • 1956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Wonderland

Postat 29 May 2008 - 04:30 PM

Laura A, arata foarte bine ce ai facut si o sa o trec pe lista de favorite notworthy.gif . Ma gandesc ca nu i-ar strica oaresce mirodenii de pe la ei, dar prima oara o sa o fac asa cum ne-ai zis si vedem dupa aceea daca merge ceva aroma in plus. Multumesc frumos pentru reteta pupic.gif!

#9 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 29 May 2008 - 04:33 PM

QUOTE(BD @ May 29 2008, 04:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bun rau lahmacunul, in turcia nu se vand rulate, arata mai repede a pizza. eu personal nu am vazut niciodata lahmacun rulat insa pe net am gasit o poza. eu ce am vazut/mancat/placut arata cam ca in imagini (poza de pe net).
am gasit pe net si rulate, eu zic de majoritatea celor incercate de mine (pt turisti e prezentat ca "turkish pizza")
poze personale nu am decat cu un rest de lahmacun dar asa rulat chiar nu vazui pe niciunde. si umplutura difera, de obicei e foarte iute si in multe cazuri are si branza/cascaval.

asta era restul pozat :D
ps: scuze de offtopic.


BD,arata demential lahmacunul tau!In carticica de unde am luat reteta asa-i spune si e rulat.Aluatul categoric nu are nimic din aluatul de pizza,seamana foarte bine cu aluatul de la kebab.Multumesc mult ca ai pus pozele!!Arata ff bine.Uite poza din carte:
PIC_2008_0529_001_.JPG
:)

#10 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 29 May 2008 - 04:39 PM

CITAT(Carmella @ May 29 2008, 04:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
O minunatie smile.gif
Sau se poate praji mai tare, si se serveste intinsa, ca o pizza, cu lamiie stoarsa deasupra si cu (mult) patrunjel proaspat tocat
Laura, esti o comoara la forumul omului icon_cheers.gif


Carmella sarut mana pentru cuvintele tale!!
Nu cred zau sa se poata praji mai mult de 15 minute pentru ca blatul e ff subtire si devine casant daca-l lasi mai mult.Plus ca se arde si carnea tocata.Te asigur ca e ultra super facuta numa ca-i mai palida ea... laugh.gif
Te pup!! pupic.gif

#11 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 29 May 2008 - 04:45 PM

CITAT(danelutza @ May 29 2008, 04:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Laura, ce bine arata papita asta... hello2.gif
Gata, mai astept vreo doua saptamini si o sa ma apuc de trebaluiala cu cuptorul, una ca termin dieta pe care am tinut-o, n-am tinut-o rolleyes.gif si doi si cel mai important, astazi am dat comanda de cuptor, cica vine peste 10 zile si eu vroiam mai devreme mad.gif
Dar retete de dulciuri ca sa fac de ziua odraslei mele, ceva fara cuptor, nu ai ? wink.gif


Draga mea Danelutza era si cazul sa termini cura!!Eu ti-am zis ca nu ai nevoie!!!Super felicitari ca iti iei cuptor nou!!Abia astept sa vad ce minunatii aburinde scoti din el.Retete de dulciuri fara cuptor am cateva dar daca poti sa-mi spui mai concret cam ce dulciuri ai vrea sa-i faci micutei tale scumpe,ar fi super!!Pupic!! pupic.gif

#12 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 29 May 2008 - 04:49 PM

CITAT(Iepurele_Grabit @ May 29 2008, 04:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Laura A, arata foarte bine ce ai facut si o sa o trec pe lista de favorite notworthy.gif . Ma gandesc ca nu i-ar strica oaresce mirodenii de pe la ei, dar prima oara o sa o fac asa cum ne-ai zis si vedem dupa aceea daca merge ceva aroma in plus. Multumesc frumos pentru reteta pupic.gif!


Sa stii ca si eu eram cu mana in ghiveciul de rozmarin dar m-am abtinut pentru ca sotul nu e mare mancator de ierburi!!Dar sa stii ca nu ii strica deloc!!Poti pune o buna cantitate de ierburi in aluat,asa o sa fie mai interesant si mai colorat!!Te pup si ma bucur ca iti place!! pupic.gif

#13 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 29 May 2008 - 04:53 PM

CITAT(Laura_A @ May 29 2008, 05:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
BD,arata demential lahmacunul tau!In carticica de unde am luat reteta asa-i spune si e rulat.Aluatul categoric nu are nimic din aluatul de pizza,seamana foarte bine cu aluatul de la kebab.Multumesc mult ca ai pus pozele!!Arata ff bine.Uite poza din carte:



m-am prins ca e carte in italiana, de aia si facusem offtopicul, ii zice oarecum in gluma "pizza" turca, aluatul intr-adevar nu aduce cu cel de pizza. cu prima ocazie mai pozez si intreb smile.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#14 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 29 May 2008 - 05:01 PM

CITAT(BD @ May 29 2008, 04:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
m-am prins ca e carte in italiana, de aia si facusem offtopicul, ii zice oarecum in gluma "pizza" turca, aluatul intr-adevar nu aduce cu cel de pizza. cu prima ocazie mai pozez si intreb smile.gif


E o carte pe care am luat-o la revista sale&pepe si mi-a placut ca are retete mai variate un pic.Mai e o reteta turceasca aici care se numeste--peynirli pide--are branza feta si seamana cu o pizza groasa!!Asa trebuie sa arate??Ca daca nu arunc cartea...Chiar te rog BD daca mai gasesti poze sa le pui aici.Inca o data multumesc pentru interventie!! smile.gif

#15 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 29 May 2008 - 05:52 PM

mmm... ce bine arata tongue.gif

#16 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 29 May 2008 - 06:04 PM

Laura, peynirli pide (e si la noi ceva asemanator la gregory's, culmea) are mai mult aluat, precis daca te-ai uitat pe net ai vazut poze, pun si eu una la intamplare care seamana cel mai tare cu ce am mancat (retete nu am ca nu am intrebat si aluaturile nu ma pasioneaza):







daca o sa cauti probabil ca gasesti si retete comparative. mie ca necunoscator mi se pare ca seamana cam toate cu anumite aluaturi de pizza.


oricum la lahmacun e mai putina umplutura (ca in poza culeasa de mine) si e destul de iute. am mancat si lahmacun facut cu maruntaie (in afara de cel cu carne tocata). da si tu o cautare pe gogule poate iti da diferente. oricum cartile chiar daca nu prezinta reteta de la mama ei is bune pentru variatie. si eu iau din carti retete cica traditionale care se indeparteaza clar de original.





oricum arata bien, interventia a fost mai mult ca o completare ca imi place mult lahmacunul (facut de altii biensure).

Editat de BD, 29 May 2008 - 06:05 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#17 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 29 May 2008 - 07:58 PM

Laura,arata super...Makis e mare amator...la noi se gasesc si se vand nu rulate si impachetate in 4 ca un triunghi...o sa incerc si eu cand o sa fie Makis mai mult acasa sa pamance cald.
Peinirli are acelas aluat ca la pizza...si e foarte popular la noi...o sa va caut o reteta daca vreti...acum am numai in greaca...

Grigoris e fast food grecesc? Ca parca am auzit ca a deschis in Romania?




#18 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 29 May 2008 - 08:05 PM

CITAT(Theodora @ May 29 2008, 08:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Grigoris e fast food grecesc? Ca parca am auzit ca a deschis in Romania?



bonjurel theo. nu stiu daca e grecesc. dar au preparate ca cel de mai sus (in poza ta) si bougatsa (parca asa ii zicea) si altele, dar la baza au sandwich-uri pe care ti le compui singur. au ingredientele in galantar, tipuri de paine si iti alegi. erau bune acum ceva vreme, recent nu mai stiu. multe din ele aduceau a fast food obisnuit (club sandwich de exemplu) si depindea foarte tare de locatie, adica la victoriei difera mancarea si servirea fata de gara de nord.

Editat de BD, 29 May 2008 - 08:06 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#19 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 29 May 2008 - 08:16 PM

Yeeeeep.asta e........








#20 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 29 May 2008 - 08:41 PM

QUOTE(BD @ May 29 2008, 06:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Laura, peynirli pide (e si la noi ceva asemanator la gregory's, culmea) are mai mult aluat, precis daca te-ai uitat pe net ai vazut poze, pun si eu una la intamplare care seamana cel mai tare cu ce am mancat (retete nu am ca nu am intrebat si aluaturile nu ma pasioneaza):
daca o sa cauti probabil ca gasesti si retete comparative. mie ca necunoscator mi se pare ca seamana cam toate cu anumite aluaturi de pizza.
oricum la lahmacun e mai putina umplutura (ca in poza culeasa de mine) si e destul de iute. am mancat si lahmacun facut cu maruntaie (in afara de cel cu carne tocata). da si tu o cautare pe gogule poate iti da diferente. oricum cartile chiar daca nu prezinta reteta de la mama ei is bune pentru variatie. si eu iau din carti retete cica traditionale care se indeparteaza clar de original.
oricum arata bien, interventia a fost mai mult ca o completare ca imi place mult lahmacunul (facut de altii biensure).


Am vazut si eu acum pe net ca peynirli are baza mai grosuta si seamana,cel putin din poze,cu aluatul de pizza.Si lahmacunul l-am vazut in trei variante:rasucit,plic si intins.Cred ca e demential cu maruntaie si un pic mai picant.Si asta a fost destul de picant(de la ardeiul ala verde)dar mai intra ceva iuteala cu siguranta.Oricum ar arata,este absolut demential plus ca mi-au ieist 4 foarte mari,s-au mancat doar 2 si ceilalti i-am taiat in 2 si i-am bagat in folie de aluminiu.Maine ii reincalzesc si am scapat de cratita.Iti multumesc ca iti plac si multumesc de interventie!! floare.gif



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi