Sari la conținut

Poză

Muschi de porc a la Jamie


160 răspunsuri la acest topic

#1 Takitakikatoka

Takitakikatoka

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi

Postat 23 August 2008 - 10:21 PM


Muschi de porc - a la Jamie

O reteta foarte buna si gustoasa mai ales cind aveti o bucata de carne engros si trebuie sa hraniti o gasca mai numeroasa cum ar fi o echipa de fotbal plus rezerve sau un cor de copilandri.
Este cea mai savuroasa metoda de a gati carne la cuptor si se poate aplica si la alte carnuri nu numai la porc (pulpa de miel de exemplu).
Eu am vazut-o la Jamie si de atunci numai asa gatesc friptura la cuptor si am primit multe medalii si felicitari orale.


Obiectul muncii: unmuschi de porc simplu lat adica de 70 de cm latime si 4.2 kg. Pe o parte are grasimea regulamentara si pe celalta ba, ca asa e modelul la magazinul de unde il cumpar.

collage2.jpg

Am masurat cuptorul si vazind ca nu il pot extinde peste 70 cm am taiat muschiul in doua

IMG_0038_cleaned.jpg

Am executat un maglavais din usturoi cit cuprinde, sare marina grunjoasa, cimbru si doua ace de rozmarin ( ca pentru mine rozmarinul tot gust de conifer are) si de salvie am uitat. Le-am batut la cap in mojar pina nu au mai protestat ca adaug ulei de masline.

collage1.jpg

Am sarat si piperat muschiul si am excutat neshte butoniere si pe fata si pe dos pe care le-am umplut cu maglavais.

IMG_0049_cleaned.jpg

Am uns tot mushiul ca maglavaisul care a mai rams si l-am bagat la cuptor DIRECT pe gratar. Am pus o tava la etajul inferior in care sa pice sucurile de la carne. De obicei in aceasta tava se afla cartofi dar azi s-a aflat numai apa ca sa nu se arda tava. In cazul meu a trebuit sa fiu atenta sa nu iasa muschiul in decor asa ca n-am miscat tava din pozitia intiala, am adaugat apa cu stropitoarea de flori de cite ori a trebuit ...

IMG_0052_cleaned.jpg

Asta e tot spilul la aceasta friptura: asezatul direct pe gratar. Carnea nu sta in lichid, se rumeneste si se crocantzeste pe toate partile si ramine foarte zemoasa.

Am atentionat kukul sa numere pina la 3600 dupa care sa bage o strigare.

Si prima rotatie la finala pe aparate

IMG_0054_cleaned.jpg

Dupa alte 1800 de secunde am citit ce sta scris pe termometrul infipt in muschi, am gustat o feliuta, am mai intors o data si gata

Opinia juriului - nota 20

IMG_0055_cleaned.jpg

Poza de pe podium

collage3.jpg

Si sectiunea

IMG_0056_cleaned.jpg

PS in farfurie n-am, ca muschiul pleaca la export

#2 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 August 2008 - 10:31 PM

QUOTE(Takitakikatoka @ Aug 23 2008, 10:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si sectiunea

PS in farfurie n-am, ca muschiul pleaca la export

icon_eek.gif Arunca si la mine o bucata Takiiii!
MUDJ@HISTA

#3 Takitakikatoka

Takitakikatoka

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi

Postat 23 August 2008 - 10:43 PM

CITAT(Mudjahista @ Aug 23 2008, 11:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
icon_eek.gif Arunca si la mine o bucata Takiiii!

Mudja, am expediat si am pus si neshte sos ca ce-am facut cu lichidul din tava ...

PS numai eu stiu ...

#4 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 23 August 2008 - 10:53 PM

Cum frumos imi vine pe buze, ia mai da-te-n spanac!
Ai ceva cu nervii nostri?
Uite ce comite ea pe canicula asta!
Ce naiba, ma apuc de asa ceva??? Ce m-am ticnit?
Aaaaaaa....... DA!
Mi-a aduc aminte cand aducea la liceu Cristina sandwichuri cu carnita din asta si salata verde si ea nu manca, era in plina criza de cura de slabire si o mancam eu sa n-o prinda maica-sa ca nu mancase... eeee ce vremuri!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#5 Takitakikatoka

Takitakikatoka

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi

Postat 23 August 2008 - 11:06 PM

Spanak n-avem dar mai avem carne ...

PS si pe mine au curs nadushelile dar m-am zvirlit la racoare si am revenit cind m-a chemat kuku

#6 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 August 2008 - 12:29 AM

Cînd vad chestii de astea,îmi dau seama cît de carnivora sînt!!
Arata superb,muskiulika!
Maya's World .

#7 Takitakikatoka

Takitakikatoka

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi

Postat 24 August 2008 - 05:42 AM

Maya, multzam din partea mea si a lui mr. muski, un compliment de la tine este ca ambrozia.

PS sa vezi ce-am facut pe gratar, ca-s intr-o faza carnivora de numa' ...

#8 Dan@

Dan@

    (^_^) who cares ?

  • Membri
  • 9213 posturi
  • Location:Missipippi &amp; Missiruppi

Postat 24 August 2008 - 08:18 AM

QUOTE(Takitakikatoka @ Aug 24 2008, 05:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
a lui mr. muski


Taki, să vă fie de bine muşchiul - ţie şi echipei de gurmanzi ! Da' cică, n-a fost un mr. icon_porc.gif , ci o mrs. culturistă - după lungime (70cm) + greutate (4.2kg) ... laugh.gif

Merci de idee. pupic.gif S-a notat şi se prestează cît de curînd cu o mică-mare modificare. După ce fac inciziile în carne, bag muşchiul într-o punguţă (nu aia cu doi bani, ci cu maglavaisul lui Jamie ! tongue.gif ), o înnod la gură, masez uşor muşchiul, şi-l las la frigi să se relaxeze vreo 1-2h - să-l pătrundă bine aromele înainte de a-l da la sauna cuptoriană sau Weberică. Impresiile vin după ce l-am păpat ... biggrin.gif
excesul zilnic de bere ÅŸi petrinjel duce la ficat m'chermla !

#9 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 August 2008 - 10:32 AM

CITAT
azi s-a aflat numai apa ca sa nu se arda tava.
fata mie mi-o zis nasimui ca metoda asta aplicata de tine (numa de el stiuta, fireste) e o coacere de fapt in aburi si el face asa puiu, adica puiul, exact ca mai sus, da fix asa. si iese o nebunie. puiul.



Ale mele


şi când plâng eu râd

#10 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 24 August 2008 - 12:52 PM

QUOTE(Takitakikatoka @ Aug 23 2008, 10:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Obiectul muncii: un muschi de porc simplu lat adica de 70 de cm latime si 4.2 kg. Pe o parte are grasimea regulamentara si pe celalta ba, ca asa e modelul la magazinul de unde il cumpar.


Tre sa vorbesc neaparat cu taranul meu. Muschii(filet) de porc care ii primesc eu au 800-1000 gr. Asa ca ori o fo de elefant, ori cum am mai spus, vb. cu taranu sa mai indoape otara porcusoru'... floare.gif

Peter

PS. Daca-mi dai adresa, o sa-l importez.


Salutari din Bavaria


#11 Takitakikatoka

Takitakikatoka

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi

Postat 24 August 2008 - 03:47 PM

CITAT(pitt4 @ Aug 24 2008, 01:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Tre sa vorbesc neaparat cu taranul meu. Muschii(filet) de porc care ii primesc eu au 800-1000 gr. Asa ca ori o fo de elefant, ori cum am mai spus, vb. cu taranu sa mai indoape otara porcusoru'... floare.gif

Peter

PS. Daca-mi dai adresa, o sa-l importez.


Pitt, la taranu' meu ce am pregatit se cheama muschi file de pe centru si dinspre coasta iar muschiuletzul e altul si are intr-adevar pina intr-un kg.
Uite poze de pe net despre ce vorbesc:

porc_denumiri.jpg

Muschi, in pozitia 7 - in cazul meu nu are os de loc

porc.jpg

Si muschiulet, sau fillet mignion in pozitia 11

filetmignon.jpg

PS ma duc la gratare sa pun ce am facut cu carnea din pozitia a 4 a ...

#12 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 24 August 2008 - 07:06 PM

QUOTE(Takitakikatoka @ Aug 24 2008, 03:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pitt, la taranu' meu ce am pregatit se cheama muschi file de pe centru si dinspre coasta iar muschiuletzul e altul si are intr-adevar pina intr-un kg.
Uite poze de pe net despre ce vorbesc:

porc_denumiri.jpg

Muschi, in pozitia 7 - in cazul meu nu are os de loc

porc.jpg

Si muschiulet, sau fillet mignion in pozitia 11

filetmignon.jpg

PS ma duc la gratare sa pun ce am facut cu carnea din pozitia a 4 a ...


Sorry, se pare ca eu am stiut porcul in alt fel pina acu, mai ales cind aud de muschi de porc eu ma gandesc automat la filet (defapt muschiuletz!?)cam in jurul nr. 7 al tau... floare.gif

Peter

Salutari din Bavaria


#13 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 24 August 2008 - 07:38 PM

Dom' Peter, Taki are oarecum dreptate. Muşchiul file (care de fapt sînt doi, de-o parte şi de alta a şirii spinării) e lung şi gros cam ca un braţ, ţine de la ceafă pînă spre noadă, e una, iar muşchiuleţul (filet mignon) e alta, ăsta e un muşchi mai de interior, mult mai fraged şi care merge de minune împletit. Ca efect de scenă!

Diferenţa între cele două soiuri, după părerea mea, e cam ca diferenţa între slănină şi osînză.

occasion14.gif

#14 Dan@

Dan@

    (^_^) who cares ?

  • Membri
  • 9213 posturi
  • Location:Missipippi &amp; Missiruppi

Postat 25 August 2008 - 07:59 AM

QUOTE(pitt4 @ Aug 24 2008, 07:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sorry, se pare ca eu am stiut porcul in alt fel pina acu, mai ales cind aud de muschi de porc eu ma gandesc automat la filet (defapt muschiuletz!?)cam in jurul nr. 7 al tau... floare.gif

Peter


Eu am auzit de unul care zboară, şi automat mă gîndesc la bicepşi ... biggrin.gif (sorry, da' nu m-am putut hahabţine laugh.gif )
excesul zilnic de bere ÅŸi petrinjel duce la ficat m'chermla !

#15 Bunny

Bunny

    Sancho Panda

  • Membri
  • 1956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Wonderland

Postat 25 August 2008 - 08:25 AM

Taki, exceptional! notworthy.gif

#16 Takitakikatoka

Takitakikatoka

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi

Postat 25 August 2008 - 02:48 PM

CITAT(Dan@ @ Aug 25 2008, 08:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu am auzit de unul care zboară

bunny, multzu' de apreciere

Dan@, al meu d'ala era cum zici tu... a zburat de la taranu' direct la mine in cuptor. Si pe urma a zburat si din farfurii.

PS si ce elice avea

#17 Kate

Kate

    *********

  • Membri
  • 1954 posturi

Postat 25 August 2008 - 04:17 PM

Taki, la ce temperatura ai incalzit cuptorul?
Question: What would it be like to feel no envy, jealousy, regret, guilt, shame, blame, or hatred?

#18 Takitakikatoka

Takitakikatoka

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi

Postat 25 August 2008 - 04:40 PM

BD sa stii ca ai drepatate cu aburii ca prea iese zemoasa friptura si teoretic nu ar prea avea de ce sa nu se usuce.
Strugu, cuptorul l-am incalzit la 230° C si l-am tinut asa tot timpul

PS citeva grade au scapat prin casa dar nu-i bai ca le-am facut vint si s-au imprastiat

#19 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 25 August 2008 - 04:52 PM

Si am si gasit poza cu puiu aburit, e pe gratare pe undeva ca din cauza voastra mananc io cartofi prajiti la ora asta biggrin.gif


uite ca il mai aveam in comp biggrin.gif exact metoda mujkiului jaimial (si genial ofcors):


Diapozitiv2_2_.JPG


scuza ca amestec puiul cu porcul dar se poarta acum genetica asta, asa poate ies porcului aripioare pe muschiulet, ar fi genial biggrin.gif

Editat de BD, 25 August 2008 - 04:53 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#20 MIMI.

MIMI.

    o mamica fericita

  • Membri
  • 2232 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati
  • Interests:Pe langa multe altele,PLANTELE

Postat 25 August 2008 - 05:02 PM

CITAT(Takitakikatoka @ Aug 23 2008, 11:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Opinia juriului - nota 20

Si de la mine,tot nota20,da' cu felicitari! hello2.gif



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi