Sari la conținut

Poză

Placinta cu verdeturi si branza


49 răspunsuri la acest topic

#1 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 20 November 2008 - 09:56 PM

Reteta ce urmeaza e speciala pentru ca e facuta de , si la Nilufer, prietena mea la care am evadat o saptamana, prietena ce locuieste fix in Istanbul.
Si-acu reteta e asa, si nu altfel :

Se efectueaza o plimbare la piata, de unde se iau urmatoarele :
- 5 legaturi de ceapa verde
- 1 legatura de marar
- 1 kg. spanac proaspat
40.jpg

- apoi ne-ndreptam cu pasi marunti la magazinul de branzeturi, chestii , trestii. Acolo vom gasi si foi de yufka proaspete de la mama lor. I cerem lu' nenea de la tejghea sa ne dea 2 kg de yufka, asta inseamnand cam 8 foi. Nenea le va impaturi one by one, timp in care noi apreciem faptu' ca el are manusi si ca ie delicat cu foile
45.jpg

- in timp ce le aranjeaza admiram in tacere subtzirimea si gingasia care este
46.jpg . Platim si plecam acasa (ie necesar)

- ajungem acasa , si-acu' urmeaza reportaju'-reteta de la Nilufer. Intru in bucatarie cu aparatu' foto-ntre dejte, si-s gata sa pozez reteta in imagini cu care ma voi lauda pe culi in Romania. Deci imortalizez spanacul , mararul, ceapa, toate spalate si curatate
59.jpg

- se toaca marunt spanacul, ceapa si mararul
60.jpg

- se amesteca totul cu 1 ceasca mica de ulei de masline, si se obtine un verde tulburator
61.jpg

- se rade juma' de kil de branza
62.jpg

- se-amesteca cu verdetzurile
63.jpg

- foile se desfac cate una. Fiecare foaie se taie-n 4 parti
64.jpg

- pe fiecare parte se presara la baza din amestecul de branza si verdetzuri, apoi cu o lingurita se stropeste un pic foaia cu ulei de masline
65.jpg

- se ruleaza ca o clatita, se incovrigheaza asa
66.jpg

- se procedeaza asa cu fiecare parte, cu fiecare foaie, si incep sa se transfere intr-o tava unsa cu ulei de masline
67.jpg

- pentru uns se pregateste un ou cu 2 linguri de iaurt. Din cauza vitezei si de emotie ca reteta ei ajunge peste hotare, a pus oul cu tot cu albus, deci nu se pune decat galbenus si iaurt
68.jpg

- se pune si-n asta putin ulei de maslineze
69.jpg

- se-amesteca bine
70.jpg

- se ung placintele
71.jpg

- ies doua tavi care se baga in cuptorul incins la 175 grade. Sunt gata cand se rumenesc, cred ca 15-20 minute
72.jpg

-primplanos
73.jpg

-apoi se ia un rotocol cald de placinta, se pune pe farfurie, se taie si se fuge cu ea-n balcon pentru primplanuri sub razele soarelui
74.jpg

- se trage cadru dupa cadru incercand sa se surprinda cat mai bine foaia rumena si fina si umplutura plina de savoare si vitamine, deci da
75.jpg
77.jpg

Excelenta ! Mi-am adus de-acolo 3 kg de yufka, le-am bagat o parte la congelator, unde le pot lasa si 6 luni. Evident ca nu vor apuca nici macar 1 luna, am ganduri mari cu ele si retete aduse de-acolo pe care vreau sa le pun in aplicare , deci mai urmeaza retete cu yufka, fiti pe faleza biggrin.gif

-



#2 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 20 November 2008 - 10:22 PM

Oh da! I love it!
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#3 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 November 2008 - 10:48 PM

Super reteta Poca da oare putem face home yufca, e cam departe nenea ce le vinde mad.gif
Bine ai venit smile.gif

Editez ca m-am documentat cum e cu yufka si acum stiu ca nu va fi asa o bunatate cu alte foi icon_frown.gif

Editat de Carmen L, 21 November 2008 - 12:02 PM.

IPB Image

#4 Luanda

Luanda

    Planetareasa

  • Membri
  • 2414 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva in Africa

Postat 20 November 2008 - 11:22 PM

Da-mi-as palme si aici ma Poca! Mie imi plac placintele astea sarate si cu verdeturi dar darci laci (cum zice Flo) am decat iaurt si ou din tot ce ai pus tu acolo. Acum imi ramane sa balesc la melcii tai pana ajung in tara. Inteleg de ce ai pus 2 kg ca nici eu nu m-as oprii mancand placinta astia cu ayran.

#5 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 21 November 2008 - 12:14 AM

Deci am cautat tuata saptamana cheia sub presh sa mai intru sa-tz ud florile din pridvor, credeam ca-i ievadat si tu pe ciuli, n-ai zis nimik ca pleci. Da-i bine ca-i venit 'napoi, si ca ne-ai adus si o placinta-ntinsa, da!!! pupic.gif

#6 aLAndala

aLAndala

    Nevasta lui Lance

  • Membri
  • 1909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:There
  • Interests:photography, travel, golf, working out, daydreaming, cooking, snow skiing

Postat 21 November 2008 - 01:06 AM

Ma gandesc ca ar merge facuta cu Filo Dough in loc de yufka dar nush daca o iesi asa buna. Ce apetisanta e !!!
Cum reusesc oare sa intinda foile de yufka sa subtiri si uniforme?
Mama face placinta cu foaia intinsa si iese asa subtire dar nu se poate pastra, iar eu n-am mostenit talentul asta ... sad.gif
welcome back!
“Always surround yourself with people that inspire you!”

#7 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 21 November 2008 - 01:13 AM

...........tulai muma mea'
Fan n_puiu!

#8 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 21 November 2008 - 01:19 AM

Ce zici ma, Poca, merge si cu foi de placinta oare eusa_think.gif
Arata grozav; bine-ai facut c-ai adus reteta si aici.
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#9 floaura

floaura

    Big Chef

  • Membri
  • 860 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada
  • Interests:lectura, dansul si mai nou, bucatareala

Postat 21 November 2008 - 01:28 AM

buna trebuie sa fie. eu am gasit la un magazin libanez foi yufka, dar sunt taiate deja in 4 si nu cred ca sunt proaspete pentru ca sunt un pic mai rigide decat ce vad eu in poza.

poca, foaia e crocanta dupa ce o scoti din cuptor sau e mai moale, ca la palcintele romanesti? eu am folosit odata yufka pe post de aperitiv, adica le-am facut cornet, le-am bagat 2 min la cuptor si asa au intepenit. dupa aia le-am umplut cu branza si nu s-au inmuiat f tare.

#10 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 21 November 2008 - 01:47 AM

Io-te Poca, am gasit intr-un magazin online. Asta e? Se gaseste numai sub forma triunghiulara sau ... Daca da, sa stiu sa comand.

YUFKA.jpg
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#11 sarah_nc

sarah_nc

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi
  • Gender:Female
  • Location:carolina de nord

Postat 21 November 2008 - 06:44 AM

QUOTE(aLAndala @ Nov 20 2008, 06:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ma gandesc ca ar merge facuta cu Filo Dough in loc de yufka dar nush daca o iesi asa buna. Ce apetisanta e !!!
Cum reusesc oare sa intinda foile de yufka sa subtiri si uniforme?
Mama face placinta cu foaia intinsa si iese asa subtire dar nu se poate pastra, iar eu n-am mostenit talentul asta ... sad.gif
welcome back!


Merge si cu philo dough,eu le fac mereu si acceasi combinatie spanac,ceapa verde,marar si feta ,pun si o poza sper sa nu se supere Poca ca nu sint facute cu yufka dar aici nu gasim foi din astea.

Miniaturi atașate

  • poze_cu_mangiare_002__2_.jpg


#12 Takitakikatoka

Takitakikatoka

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi

Postat 21 November 2008 - 07:06 AM

Poco, ce melci mirobolanti, felicitationes la doamna Nilufer si la fotoreporterita.
O intrebare am - brinza din reteta este telemea de oaie sau de vaca sau altfel de brinza, ca nu o recunosc dupa infatisare.

PS tre sa fac o cercetare sa vad daca la mine in judet se gaseste yufka de asta

#13 dark angel

dark angel

    Master of disaster

  • Membri
  • 4876 posturi

Postat 21 November 2008 - 08:28 AM

daca intreb la libanezi de yufka stiu ce este? sau doar turcii stiu de foaia asta? eu cumpar inghetate de-astea si doar le bag la cuptor, sant super bune, dar as face si eu singurica daca gasesc foi!



#14 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 21 November 2008 - 09:18 AM

uitati aici cum ce face yufka

si aici "laboratorul" traditional de yufka laugh.gif

Iar daca nu va da sotzul afara din casa, va luati o masina din asta laugh.gif

Editat de mon, 21 November 2008 - 09:57 AM.


#15 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 21 November 2008 - 03:40 PM

CITAT(Lizura @ Nov 20 2008, 10:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Oh da! I love it!


me too biggrin.gif

CITAT(Carmen L @ Nov 20 2008, 10:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Super reteta Poca da oare putem face home yufca, e cam departe nenea ce le vinde mad.gif
Bine ai venit smile.gif

Editez ca m-am documentat cum e cu yufka si acum stiu ca nu va fi asa o bunatate cu alte foi icon_frown.gif


se pot face si foi yufka de casa , as putea gasi reteta pe net, dar sa stii ca nu-s asa usor de facut

CITAT(Luanda @ Nov 20 2008, 11:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Da-mi-as palme si aici ma Poca! Mie imi plac placintele astea sarate si cu verdeturi dar darci laci (cum zice Flo) am decat iaurt si ou din tot ce ai pus tu acolo. Acum imi ramane sa balesc la melcii tai pana ajung in tara. Inteleg de ce ai pus 2 kg ca nici eu nu m-as oprii mancand placinta astia cu ayran.


fata, cu iaurt si ou nu pot sa faci decat maglavaisu' cu care ungi placintele biggrin.gif

CITAT(Happy. @ Nov 20 2008, 12:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Deci am cautat tuata saptamana cheia sub presh sa mai intru sa-tz ud florile din pridvor, credeam ca-i ievadat si tu pe ciuli, n-ai zis nimik ca pleci. Da-i bine ca-i venit 'napoi, si ca ne-ai adus si o placinta-ntinsa, da!!! pupic.gif


am zis in avatar ca plec tongue.gif . Bine te-am regasit fata smile.gif

CITAT(aLAndala @ Nov 20 2008, 01:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ma gandesc ca ar merge facuta cu Filo Dough in loc de yufka dar nush daca o iesi asa buna. Ce apetisanta e !!!
Cum reusesc oare sa intinda foile de yufka sa subtiri si uniforme?
Mama face placinta cu foaia intinsa si iese asa subtire dar nu se poate pastra, iar eu n-am mostenit talentul asta ... sad.gif
welcome back!


deci asa cum zice si sarah mai la vale , merge si cu Filo Dough, nujt cum sunt alea, dar cre'ca se potrivesc smile.gif

CITAT(Nasha @ Nov 20 2008, 01:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...........tulai muma mea'


saraca inima me tongue.gif

CITAT(Rebella @ Nov 20 2008, 01:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce zici ma, Poca, merge si cu foi de placinta oare eusa_think.gif
Arata grozav; bine-ai facut c-ai adus reteta si aici.


nu merge cu foi de placinta, de fapt nici n-am incercat icon_scratch.gif . Daca incerci , sa ne zici si noua.

CITAT(floaura @ Nov 20 2008, 01:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
buna trebuie sa fie. eu am gasit la un magazin libanez foi yufka, dar sunt taiate deja in 4 si nu cred ca sunt proaspete pentru ca sunt un pic mai rigide decat ce vad eu in poza.

poca, foaia e crocanta dupa ce o scoti din cuptor sau e mai moale, ca la palcintele romanesti? eu am folosit odata yufka pe post de aperitiv, adica le-am facut cornet, le-am bagat 2 min la cuptor si asa au intepenit. dupa aia le-am umplut cu branza si nu s-au inmuiat f tare.


si cele de la magazin gata ambalate sunt bune, si intr-adevar sunt un pic mai uscate, dar se poate lucra cu ele. Foaia dupa cuptor e putin crocanta (cea de deasupra) si cele din interior sunt moi, seamana la consistenta cu cele romanesti, numai ca-s mai fine

CITAT(Rebella @ Nov 20 2008, 01:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Io-te Poca, am gasit intr-un magazin online. Asta e? Se gaseste numai sub forma triunghiulara sau ... Daca da, sa stiu sa comand.

YUFKA.jpg


asta e ! am descoperit azi un magazin in Buc. care are foi de yufka, mi-a zis o prietena de el, cum aflu adresa o scriu aici, poate vreti sa incercati si voi foile astea

CITAT(sarah_nc @ Nov 20 2008, 06:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Merge si cu philo dough,eu le fac mereu si acceasi combinatie spanac,ceapa verde,marar si feta ,pun si o poza sper sa nu se supere Poca ca nu sint facute cu yufka dar aici nu gasim foi din astea.


nu ma supar, doamne fere smile.gif . E bine ca sunt si alternative la yufka





#16 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 21 November 2008 - 03:41 PM

CITAT(dark angel @ Nov 20 2008, 08:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
daca intreb la libanezi de yufka stiu ce este? sau doar turcii stiu de foaia asta? eu cumpar inghetate de-astea si doar le bag la cuptor, sant super bune, dar as face si eu singurica daca gasesc foi!


cred ca stiu ce este, ia intreaba smile.gif

CITAT(mon @ Nov 20 2008, 09:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
uitati aici cum ce face yufka

si aici "laboratorul" traditional de yufka laugh.gif

Iar daca nu va da sotzul afara din casa, va luati o masina din asta laugh.gif


exista si masina de facut foi d-astea, dar in general se fac manual smile.gif

taki, merci fata smile.gif . Branza este telemea de vaca, nu foarte sarata

#17 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 21 November 2008 - 03:56 PM

ai, ai, ai ce buuun tre sa fie... rolleyes.gif



#18 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 21 November 2008 - 03:59 PM

Poca draga , esti o comoara!
Saptamana viitoare merg la turci s-apoi imi dau gata barbatu' cu placinta asta. ( dumnealui ar manca verdeturi intruna smile.gif )
O intrebare , totusi: Eu nu gasesc foi proaspete , sunt impachetate si sunt mai uscate. Trebuie sa le umezesc cumva?


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#19 seima

seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 21 November 2008 - 04:13 PM

ai de mine; combinatia-i crima.........

Poca, zi-mi te rog ceva de yuka asta. cum se face - nu reteta - tehnia..
am vazut in una din poze ceva picatzele pe aluat - de parca ar fi tinut pe ceva incins ..

Editat de seima, 21 November 2008 - 04:16 PM.


#20 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 21 November 2008 - 04:39 PM

CITAT(simonaro29 @ Nov 21 2008, 03:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Poca draga , esti o comoara!
Saptamana viitoare merg la turci s-apoi imi dau gata barbatu' cu placinta asta. ( dumnealui ar manca verdeturi intruna smile.gif )
O intrebare , totusi: Eu nu gasesc foi proaspete , sunt impachetate si sunt mai uscate. Trebuie sa le umezesc cumva?


daca tot mergi acolo, ia-ti foi proaspete pe care le pastrezi la rece. Cand ajungi acasa le bagi la congelator (cate una , intr-o punga inchisa bine). Daca-ti iei d-alea ambalate ( sunt in vid de obicei), iti poti lua mai multe pt ca alea tin mai mult si fara sa le bagi la congelator. Alea cand le faci nu trebuie umezite, dar trebuiesc peparate imediat pt ca si alea-n vid si astea proaspete se usuca repede la aer

CITAT(seima @ Nov 21 2008, 04:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ai de mine; combinatia-i crima.........

Poca, zi-mi te rog ceva de yuka asta. cum se face - nu reteta - tehnia..
am vazut in una din poze ceva picatzele pe aluat - de parca ar fi tinut pe ceva incins ..


pai ele se coc pe o plita uriasa, d-aia sunt picatelele alea smile.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi