Sari la conținut

Poză

PROFITEROL


16 răspunsuri la acest topic

#1 Anna Foster

Anna Foster

    Academic Chef

  • Membri
  • 1277 posturi
  • Gender:Female
  • Location:United Kingdom

Postat 23 November 2008 - 02:54 AM

Am dat un search,nu am gasit nimic,asa ca pun reteta,asa cum o fac eu smile.gif

ingrediente:

-aluat:
60 gr unt
75 gr faina
2 oua

-umplutura-250-300ml frisca

-ornat (sos de cioco)
100 gr ciocolata
60 ml cafea sau lapte(am folosit lapte),dupa preferinte
30 gr zahar
inghetata (optional)

Punem untul si 150 ml apa intr-o craticioara pe foc mediu.Cand untul s-a topit,dam focul mai tare pana atinge pct de fierbere.Dam la o parte,adaugam faina si amestecam bine, rapid cu o lingura de lemn pana umplutura se desprinde usor de pe peretii vasului.
Lasam sa se racoreasca putin; separat batem cele 2 oo si le adaugam aluatului treptat,pana obtinem o compozitie omogena,lucioasa (putem folosi un blender)

IMG_2110.JPG

IMG_2111.JPG

IMG_2114.JPG

Punem umplutura intr-un spritz sau seringa (dar merge si o lingurita) si pe o tava tapetata cu hartie pergament punem bilutze de marimea unei nuci.
Coacem la 200 grade pt 20-25 min.
Asta am folosit eu

IMG_2113.JPG

Imediat dupa ce le-am bagat la cuptor

IMG_2115.JPG

Toate,dupa coacere

IMG_2123.JPG

Cu varful de la spritz facem o gaurica in laterala gogosicii ,sa iasa aburul.Batem frisca si incepem sa le umplem,asigurandu-ne ca sunt perfect racorite.

IMG_2119.JPG

IMG_2120.JPG

IMG_2122.JPG







Gastric Sleeve, 7 Octombrie 2009, Dr Rubin Munteanu, CMU Arcul de Triumf

#2 Anna Foster

Anna Foster

    Academic Chef

  • Membri
  • 1277 posturi
  • Gender:Female
  • Location:United Kingdom

Postat 23 November 2008 - 02:59 AM

Din ciocolata, lapte/cafea si zahar facem un sos de ciocolata pe foc mediu sau la microunde (evident,am ales varianta a doua biggrin.gif ) si amestecam bine sa iasa o crema omogena.

IMG_2116.JPG

Asezam pe farfurie, cu inghetata de vanilie alaturi si turnam deasupra sosul de ciocolata fierbinte smile.gif
Simplu,rapid si bun! smile.gif


IMG_2129.JPG

Si mai de-aproape

IMG_2130.JPG


Editat de Anna Foster, 23 November 2008 - 03:03 AM.





Gastric Sleeve, 7 Octombrie 2009, Dr Rubin Munteanu, CMU Arcul de Triumf

#3 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 23 November 2008 - 03:05 AM

spritzul de injectat vaz c-a fost virgin ca sa zic asa biggrin.gif , faina reteta smile.gif

#4 Anna Foster

Anna Foster

    Academic Chef

  • Membri
  • 1277 posturi
  • Gender:Female
  • Location:United Kingdom

Postat 23 November 2008 - 03:19 AM

CITAT(Pocahontas @ Nov 23 2008, 04:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
spritzul de injectat vaz c-a fost virgin ca sa zic asa biggrin.gif , faina reteta smile.gif

Stii cat am cautat o dracie d-aia? biggrin.gif Cum l-am gasit m-am apucat de facut retete care il implica in mod direct, ca sa amortizez investitia cool.gif
Mersi, e simpla si rapida; la ale tale alea mai complexe nu am tupeu sa ma bag,nu-s pt ucenici biggrin.gif

Editat de Anna Foster, 23 November 2008 - 03:23 AM.





Gastric Sleeve, 7 Octombrie 2009, Dr Rubin Munteanu, CMU Arcul de Triumf

#5 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 23 November 2008 - 06:19 PM

Am facut si eu mai demult,dar nu m-am gandit sa-i servim cu inghetata.Eu i-am umplut cu crema de capsuni(frisca +capsuni) si cu crema de cioco(frisca+cioco topita)


#6 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 23 November 2008 - 06:28 PM

Cel mai bun profiterol,l-am mîncat în Mamaia pe terasa unui restaurant lînga pool(nu mai stiu ce restaurant era,si aia a fost singura data cînd am fost acolo!),cu foaaaarte muuuuulti ani în urma!
A fost servit într-o cupa uriasa larga.Erau multe gogosele din astea,înghetata de vanilie,struguri albi,si un sirop..nu stiu din ce,dar în amintirea ramasa pe papila,spune ca era ceva exotic!
De atunci,nu am mai mîncat asa un profiterol smile.gif

Anna,tare faine ti-au iesit gogoselele!
Maya's World .

#7 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 23 November 2008 - 06:46 PM

CITAT(MAYA @ Nov 23 2008, 05:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cel mai bun profiterol,l-am mîncat în Mamaia pe terasa unui restaurant lînga pool(nu mai stiu ce restaurant era,si aia a fost singura data cînd am fost acolo!),cu foaaaarte muuuuulti ani în urma!
A fost servit într-o cupa uriasa larga.Erau multe gogosele din astea,înghetata de vanilie,struguri albi,si un sirop..nu stiu din ce,dar în amintirea ramasa pe papila,spune ca era ceva exotic!
De atunci,nu am mai mîncat asa un profiterol smile.gif

Anna,tare faine ti-au iesit gogoselele!


Ia uimeste-ne cu o reteta de profiterol exotic,executata din amintiri,stiu ca poti smile.gif

Noi mancam la Arad profiterol,aproape in fiecare vara cand putem sta la terasa.


#8 Anna Foster

Anna Foster

    Academic Chef

  • Membri
  • 1277 posturi
  • Gender:Female
  • Location:United Kingdom

Postat 23 November 2008 - 11:15 PM

CITAT(petunie @ Nov 23 2008, 07:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am facut si eu mai demult,dar nu m-am gandit sa-i servim cu inghetata.Eu i-am umplut cu crema de capsuni(frisca +capsuni) si cu crema de cioco(frisca+cioco topita)

Am deschis in alta pagina link-ul pe care l-ai pus.Interesant,eu nu am facut niciodata cu capsuni smile.gif

CITAT(MAYA @ Nov 23 2008, 07:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Anna,tare faine ti-au iesit gogoselele!

Sar'na floare.gif
In mod normal se acopera cu sos de ciocolata,caramel sau pur si simplu zahar pudra smile.gif Deci pesemne ca sosul ala era vreun soi de gem subtire dintr-un fruct exotic maybe? eusa_think.gif




Gastric Sleeve, 7 Octombrie 2009, Dr Rubin Munteanu, CMU Arcul de Triumf

#9 MeOsiris

MeOsiris

    Big Chef

  • Membri
  • 778 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bremen,germany

Postat 24 November 2008 - 11:51 AM

Anna,ce super ti-a iesit. 041.gif Nici nu vreau sa-mi imaginez gustul ca inghit in sec pe langa calculator. mincacios.gif

#10 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 November 2008 - 01:04 PM

QUOTE(petunie @ Nov 23 2008, 05:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ia uimeste-ne cu o reteta de profiterol exotic,executata din amintiri,stiu ca poti smile.gif


dry.gif hahh?
Maya's World .

#11 MeOsiris

MeOsiris

    Big Chef

  • Membri
  • 778 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bremen,germany

Postat 24 November 2008 - 01:31 PM

Daca acel "hahh" se refera la mine,ma refeream ca sigur are un gust extraordinar tot ceea ce a pregatit Anna aici si nu as vrea sa-mi inchipui gustul pentru ca salivez pe langa calculator. laugh.gif

#12 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 November 2008 - 01:33 PM

QUOTE(MeOsiris @ Nov 24 2008, 12:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Daca acel "hahh" se refera la mine,ma refeream ca sigur are un gust extraordinar tot ceea ce a pregatit Anna aici si nu as vrea sa-mi inchipui gustul pentru ca salivez pe langa calculator. laugh.gif


Era pentru petunela,vezi ca i-am tras si quote mesajului ei biggrin.gif



ÃŽn alta ordine de idei..
..crezi ca eu nu salivez la bunatatile Annei? smile.gif
Maya's World .

#13 MeOsiris

MeOsiris

    Big Chef

  • Membri
  • 778 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bremen,germany

Postat 24 November 2008 - 01:35 PM

Aaa scuza-ma Maya! Acum am vazut ca ai dat replay la ceea ce ai scris tu icon_colors.gif Eu am citit doar ce era scris si nu am mai vazut la ce anume te refereai.
Cred k azi nu mai scriu nimic prin culinar sa nu mai fac vreo gafa. Cred ca m-am trezit cam adormita azi... laugh.gif
Inca odata sorry floare.gif floare.gif floare.gif

#14 MeOsiris

MeOsiris

    Big Chef

  • Membri
  • 778 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bremen,germany

Postat 24 November 2008 - 01:37 PM

Atunci sa ne mai pastram putina saliva si pentru acel profiterol exotic pe care sigur il va executa de dragul tau eusa_pray.gif

#15 CINEZEE

CINEZEE

    Plimb capastrul !

  • Membri
  • 800 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti
  • Interests:FOTOGRAFIA SI CAI , CELE MAI IMPORTANTE , IAR APOI MUNTII SI TOT CE ESTE NATURA

Postat 24 November 2008 - 10:45 PM

mmm ce bine arataa gogoselele , imi placeee

recunosc eu nici nu mai stiu cand am mancat ultima data un profiterol buna

imi aduc aminte pe vremuri apuse , era cofetaria bucuresti , am vazut ca numai exista acum acea locatie , ma ducea mama din cand in cand acolo si mancam un profiteroll de si acum mai salivez cand ma gandesc la el


#16 Bianca_21

Bianca_21

    Master of disaster

  • Membri
  • 5391 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 November 2008 - 10:55 PM

Arata bine de tot profiterolul tau. Acum destui ani ieseam cu mama si cu fratele in fiecare duminica la cofetarie, si desertul meu era, fara nici o retinere, profiterolul.
L-as face si eu ca mi-e asa dor, dar imi aduc aminte ca era cu piure de castane si aici inca nu am gasit. sad.gif

#17 Anna Foster

Anna Foster

    Academic Chef

  • Membri
  • 1277 posturi
  • Gender:Female
  • Location:United Kingdom

Postat 24 November 2008 - 11:58 PM

CITAT(CINEZEE @ Nov 24 2008, 11:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
mmm ce bine arataa gogoselele , imi placeee

recunosc eu nici nu mai stiu cand am mancat ultima data un profiterol buna

imi aduc aminte pe vremuri apuse , era cofetaria bucuresti , am vazut ca numai exista acum acea locatie , ma ducea mama din cand in cand acolo si mancam un profiteroll de si acum mai salivez cand ma gandesc la el

Pai insfaca lingura de lemn si punga de faina si in juma' de ora le-ai facut smile.gif

CITAT(Bianca-21 @ Nov 24 2008, 11:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata bine de tot profiterolul tau. Acum destui ani ieseam cu mama si cu fratele in fiecare duminica la cofetarie, si desertul meu era, fara nici o retinere, profiterolul.
L-as face si eu ca mi-e asa dor, dar imi aduc aminte ca era cu piure de castane si aici inca nu am gasit. sad.gif


Multumesc Bianca! Piure de castane,interesant... nu am auzit de combinatia asta smile.gif Eu imi luam cele mai naspa praji posibile din cofetarie = "cartofii" aia facuti din resturi probabil,tavaliti prin alune sau nuci biggrin.gif Ce vedeam la ei,nu stiu!

Nu mi-am dat seama ca o sa starnesc atatea ammintiri cu profiterolul meu floare.gif




Gastric Sleeve, 7 Octombrie 2009, Dr Rubin Munteanu, CMU Arcul de Triumf



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi