Sari la conținut

Poză

Prajitura cu rom si visine


22 răspunsuri la acest topic

#1 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 30 November 2008 - 04:00 PM

DSCF2439ab.jpg


Ingrediente pentru 16 bucati

Blat:
- 4 oua
- 120 g. zahar
- 130 g. faina
- 30 g. cacao
- 2 lingurite praf de copt

Umplutura:
- 500 g. visine din compot, fara samburi
- 10 g. gelatina
- 4 galbenusuri
- 100 g. zahar
- 125 ml. rom
- 400 ml. frisca
- 100 g. ciocolata rasa


Ingrediente blat:

DSCF2156.jpg


Cuptorul se incinge la 190 grade C.
Se bat ouale cu zahar si 4 linguri de apa fierbinte 8-10 minute.
Se omogenizeaza faina amestecata cu praf de copt si cacao; se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace 17 minute:

DSCF2134.jpg

...close-up pufos tongue.gif

DSCF2140.jpg


Se rastoarna apoi si se desprinde hartia; se lasa sa se raceasca blatul.








#2 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 30 November 2008 - 04:05 PM

Ingrediente crema:

DSCF2142.jpg

Galbenusurile se bat in bain-marie cu zahar si rom (faceti bine si va procurati din timp un rom adevarat...si aromat tongue.gif ...nu ca asta al meu din poza, de 3 lei...luat dintr-un butic din Ghiroda biggrin.gif )

DSCF2174.jpg

DSCF2176.jpg

Se inglobeaza gelatina dizolvata si se da la rece vreo 20 de minute:

DSCF2181.jpg

Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta si ciocolata rasa:

DSCF2183.jpg

DSCF2186.jpg

Daca compozitia s-a intarit prea mult si face niste cocoloase gelatinoase nu prea apetisante tongue.gif ...bagati in ea mixerul si isi revine smile.gif)

DSCF2188a.jpg


#3 bixbite

bixbite

    micro Bucatar

  • Membri
  • 21 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BucureÅŸti

Postat 30 November 2008 - 04:08 PM

YUMMMMM! Arata de milioane! Trecuta la bookmarks! Ma gandeam daca se poate si cu visine din visinata unsure.gif Bine, in varianta pentru adulti cool.gif

In incheiere: din nou....YUMMM

#4 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 30 November 2008 - 04:09 PM

Se aseaza in jurul blatului un cadru metalic...(daca aveti o forma patrata, cum am eu, cu pereti detasabili, nu mai e nevoie de nici un cadru bawling.gif ...si se repartizeaza crema:

DSCF2208.jpg

Se niveleaza si se aseaza visine:

DSCF2232.jpg

Se da la rece pentru minim 2 ore, dupa care se indeparteaza cu grija cadrul...
...daca doriti, puteti insiropa putin blatul...

DSCF2398a.jpg

Detaliu smile.gif

DSCF2399a.jpg

...si se taie prajitura:

DSCF2411.jpg

Pofta buna!!! smile.gif

DSCF2430a.jpg

DSCF2439a.jpg



#5 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 30 November 2008 - 04:18 PM

QUOTE(bixbite @ Nov 30 2008, 06:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
YUMMMMM! Arata de milioane! Trecuta la bookmarks! Ma gandeam daca se poate si cu visine din visinata unsure.gif Bine, in varianta pentru adulti cool.gif

In incheiere: din nou....YUMMM



Bixbite, bine-ai venit pe culi...si pe la prajiturica mea! tongue.gif
Ma bucur mult ca ti-a facut cu ochiul si zic eu - o poti incerca linistita si cu visine din visinata, de ce nu?!
...dar atunci chiar n-ar prea fi bine sa fie vreun copil prin preajma!!! laugh.gif laugh.gif

Chiar a fost yummmy rau de tot, asa ca ar fi pacat sa n-o incerci!
Pupice!!!

#6 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 30 November 2008 - 05:03 PM

visine!
arata foarte misto smile.gif

#7 Ursuleatza

Ursuleatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 2720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti &amp; Timisoara

Postat 30 November 2008 - 06:05 PM

Si eu ca Poca: visine! Super! icon_wink.gif



P.S. Laura, chiar daca tu nu ma placi, sa stii ca eu te apreciez foarte mult si imi plac tare mult retetele tale. De fapt, reteta mea de baza pentru chec este checul tau economicos. Pana sa-l incerc nu-mi iesea checul de nicio culoare. Mersic mult! floare.gif

#8 GiorgiaP

GiorgiaP

    micro Bucatar

  • Membri
  • 9 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Arad

Postat 30 November 2008 - 07:39 PM

Foarte faina prajitura!!!!Ce dimensiuni are tava pe care ai folosit-o?
Daca as folosi o forma rotunda cu diamentru de 26 ar iesi blatul prea inalt?

Pentru blat se folosesc 4 oua intregi sau doar albusele si galbenusele se folosesc la crema?

Editat de GiorgiaP, 01 December 2008 - 10:03 AM.


#9 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 30 November 2008 - 09:01 PM

Arata bestial! Cremoasa este? Check! Ciocolata are? Check! laugh.gif Abia astept s-o fac si saptamana asta care urmeaza; este exact pe placul meu.
Laura, floare.gif pentru tine c-ai postat asa bunatate.
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#10 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 30 November 2008 - 10:44 PM

Laura, foarte faina prajitura ta! imi place! floare.gif

#11 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 03 December 2008 - 07:19 PM

Asa cum am promis smile.gif

1.JPG

Am musafiri in seara asta iar ca desert vor servi aceasta prajiturica sub forma de tort smile.gif
Am pus cirese proaspete ca unora nu le plac visinele din compot, cica.
Sectiune mai tarziu, cand il voi taia sa-l servim.
Nu mai pot de pofta; am gustat din crema si e dementiala wub.gif
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#12 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 03 December 2008 - 10:06 PM

Motivul pentru care am facut sub forma de tort a fost din cauza ca nu am un suport pentru tava patrata.

2.JPG

Excelenta, Laura. Se va repeta cat de curand, din nou wink.gif

3.JPG

Gustul de cireasa proaspata langa crema asta dulce e bestial (daca n-o sa mai gasesc peste ceva vreme, o sa pun si de-alea din compot)

4.JPG

Mii de multumiri floare.gif
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#13 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 19 December 2008 - 11:57 PM

QUOTE(Pocahontas @ Nov 30 2008, 07:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
visine!
arata foarte misto smile.gif



Am fost sigura ca-ti va placea!!! tongue.gif
Mersi fain! pupic.gif

Editat de sava laura, 20 December 2008 - 12:02 AM.


#14 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 20 December 2008 - 12:01 AM

QUOTE(Ursuleatza @ Nov 30 2008, 08:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si eu ca Poca: visine! Super! icon_wink.gif



P.S. Laura, chiar daca tu nu ma placi, sa stii ca eu te apreciez foarte mult si imi plac tare mult retetele tale. De fapt, reteta mea de baza pentru chec este checul tau economicos. Pana sa-l incerc nu-mi iesea checul de nicio culoare. Mersic mult! floare.gif



Ursu, nu e adevarat, si tu mi-ai placut si imi placi inca...chiar daca mi-ai distrus frumusete de topic cu Timisoara tongue.gif
Vreau doar sa stii ca eu te-am inteles de la inceput...am inteles ce-ai vrut sa spui...
Oricum, ma bucur mult sa stiu ca-mi urmaresti retetele si ca unele iti sint de real folos, cum ar fi checul economic!
Mersi mult de ganduri si de marturisire! pupic.gif
Iti doresc Craciun Fericit alaturi de cei dragi!

#15 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 20 December 2008 - 12:27 AM

QUOTE(GiorgiaP @ Nov 30 2008, 09:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte faina prajitura!!!!Ce dimensiuni are tava pe care ai folosit-o?
Daca as folosi o forma rotunda cu diamentru de 26 ar iesi blatul prea inalt?

Pentru blat se folosesc 4 oua intregi sau doar albusele si galbenusele se folosesc la crema?



Ma bucur, Giorgia, ca iti place prajitura! smile.gif
Tava mea e un patrat perfect tongue.gif ...are 22 cm pe 22 cm...dar iata ca Rebella ti-a si dat raspunsul cautat, cum ca o poti face linistita si intr-o forma de tort...ma gandesc, cu diam. de 26 cm...
Pentru blat se folosesc 4 oua intregi...iar pentru crema doar 4 galbenusuri...altele deci, nu cele de la blat...
...cu albusurile ce-ti raman ai putea face checul Amaliei, care este foarte bun!
Te rog sa ma scuzi pentru raspunsul intarziat!
Spor la prajiturit!!!

#16 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 20 December 2008 - 12:36 AM

QUOTE(Rebella @ Dec 4 2008, 12:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Excelenta, Laura. Se va repeta cat de curand, din nou wink.gif

Gustul de cireasa proaspata langa crema asta dulce e bestial (daca n-o sa mai gasesc peste ceva vreme, o sa pun si de-alea din compot)

4.JPG

Mii de multumiri floare.gif




Lots of kisses for the Cooking Diva!!! icon_love.gif
Ce mai, sint atat de incantata de cat de frumoasa ti-a iesit aromata prajiturica...sub forma de tort...incat m-ai facut fericita pentru o saptamana!!!!!!!!! floare.gif
Imi pare rau ca nu am reusit sa intru mai devreme si sa te felicit dar sper sa nu fie prea tarziu nici acum...
Am sa o fac si eu sub forma asta, mai mult ca sigur, asa ca iti multumesc din tot sufletul pentru incredere!
...si cu ciresele alea proaspete si cu codita tongue.gif ...cred si eu ca a fost nebunie!!!

Te pup tare, tare si iti urez Sarbatori Fericite, in caz ca nu mai ajung s-o fac pana atunci...

#17 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 20 December 2008 - 12:38 AM

QUOTE(diamond_girl @ Dec 1 2008, 12:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Laura, foarte faina prajitura ta! imi place! floare.gif



Diamond, te pup!!! E faina, faina...dar are un singur defect: dispare prea rapid de pe masa!!! tongue.gif

#18 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 20 December 2008 - 12:54 AM

QUOTE(sava laura @ Dec 20 2008, 12:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Lots of kisses for the Cooking Diva!!! icon_love.gif
Ce mai, sint atat de incantata de cat de frumoasa ti-a iesit aromata prajiturica...sub forma de tort...incat m-ai facut fericita pentru o saptamana!!!!!!!!! floare.gif
Imi pare rau ca nu am reusit sa intru mai devreme si sa te felicit dar sper sa nu fie prea tarziu nici acum...
Am sa o fac si eu sub forma asta, mai mult ca sigur, asa ca iti multumesc din tot sufletul pentru incredere!
...si cu ciresele alea proaspete si cu codita tongue.gif ...cred si eu ca a fost nebunie!!!
Te pup tare, tare si iti urez Sarbatori Fericite, in caz ca nu mai ajung s-o fac pana atunci...



Cooking Diva as vrea yo laugh.gif .. e doar asa, for fun wink.gif

Cat despre prajitura e numai vina taaaaa! E trecuta pe lista, din nou, pe langa alte prajituri acum de Craciun si Anul Nou.
Si eu te imbratisez; Sarbatori Fericite si toate cele bune pe 2009 pupic.gif
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#19 sacramento

sacramento

    Captain Cook

  • Membri
  • 255 posturi
  • Gender:Female
  • Location:california

Postat 20 December 2008 - 03:02 AM

tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Arata foarte bine prajitura ta Laura(ca de fapt toate retetele tale).
Felicitari pentru tot ce iese din miinile tale.




#20 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 20 December 2008 - 11:13 AM

wow ..
iarasi ceva ...gen sava laura brand ...

rolleyes.gif
Fan n_puiu!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi