Sari la conținut

Poză

Tiramisu-reteta originala italiana


11 răspunsuri la acest topic

#1 poliana

poliana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 32 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 December 2008 - 11:06 PM


Tiramisu

Aceasta reteta de tiramisu este cea originala din Italia, asa cum este el preparat in restaurante. Reteta de tiramisu imi place de departe cel mai mult dintre toate celelalte pe care le-am incercat deoarece vinul de Marsala pe care il contine ii confera o aroma deosebita iar ouale nu raman crude.
Atentie!Din pacate,in Romania vinul de Marsala (care este un vin licoros) se gaseste extrem de rar(la Metro din cand in cand daca aveti noroc) insa el poate fi inlocuit cu succes si fara repercusiuni sesizabile la consistenta,textura sau gust de catre Lacrima Lui Ovidiu.



ingrediente:

8 galbenusuri
1/2 cup zahar(120g)
1/2 cup vin de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu(120 ml)
500 ml frisca
750g mascarpone
2 pachete piscoturi
2 cani espresso(cafea tare+2 linguri de zahar) + 1 cup vin(240 ml)
cacao pentru pudrat


Ingrediente.JPG


Mod de preparare reteta tiramisu


Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute,pana se ingroasa,timp in care se adauga treptat vinul.Se lasa crema la racit.

galbenusuri.JPG galbenusuri_zahar.JPG

Copy_of_crema_bain_marie.JPG crema_bain_marie_vin.JPG
www.raksha.ro
blog.raksha.ro

#2 poliana

poliana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 32 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 December 2008 - 11:27 PM

Se bate frisca.

frisca.JPG

Se incorporeaza mascarpone amestecandu-se cu putere,de preferat fara mixer,cu o paleta sau o lingura de lemn.Se adauga si frisca,amestecandu-se cu grija de jos in sus.

crema_frisca.JPG

Asa arata crema la final.Se pastreaza in frigider pana cand ansamblam prajitura.

crema_finala.JPG

Se pregateste cafeaua.Dupa ce s-a racit se amesteca cu vinul de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu.

Copy_of_cafea.JPG

Se inmoaie piscoturile in cafeaua amestecata cu vin.Se introduc cu partea cu zahar in jos si se tin 2 secunde.Se aseaza primul strat de piscoturi pe fundul unei tavi intr-o directie(pe orizontala sau verticala).

primul_strat.JPG

Editat de poliana, 12 December 2008 - 11:41 PM.

www.raksha.ro
blog.raksha.ro

#3 poliana

poliana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 32 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 December 2008 - 11:30 PM

Se adauga jumatate din crema.Se pune apoi cel de-al doilea strat de piscoturi in directia opusa fata de primul strat.Se pune restul de crema deasupra si se niveleaza.

al_doilea_strat.JPG
ornare2.JPG

Editat de poliana, 12 December 2008 - 11:33 PM.

www.raksha.ro
blog.raksha.ro

#4 poliana

poliana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 32 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 December 2008 - 11:30 PM

Se pudreaza cu cacao si se da la rece.
Scuzati picaturile de apa,dar vechiul meu frigider tocmai incepuse sa se dezghete cand am terminat eu tiramisu.Felia in sectiune e cam moale,dar asta pentru ca l-am taiat la 2 ore dupa ce l-am terminat(lasati-l minim 6 ore si nu veti avea nici cea mai mica problema sa se dezmembreze),dar asa e cand ai pofticiosi in casa..... icon_rolleyes.gif

pudrat.JPG sectiune.JPG
sectiune2.JPG

Editat de poliana, 12 December 2008 - 11:39 PM.

www.raksha.ro
blog.raksha.ro

#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 December 2008 - 12:24 AM

CITAT(poliana @ Dec 12 2008, 10:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Aceasta reteta de tiramisu este cea originala din Italia,asa cum este el preparat in restaurante.

Ne spui si de unde ai reteta?

#6 Tinkerbell.

Tinkerbell.

    Captain Cook

  • Membri
  • 218 posturi

Postat 13 December 2008 - 09:33 AM

Imi place tare cum suna reteta. Si eu fac asemanator am gasit o reteta pe pachetul de piscoturi savoiardi era doar cu galbenusuri de ou si mascarpone, apoi am adaugat si frisca . Mai pun cateodata si albus de ou cand vreau sa mai inmultesc crema, dar combinatia frisca daca se poate naturala, mascarpone, galbenus de ou n-o intrece nimic la gust. Mie nu-mi place lacrima lui Ovidiu asa ca nu pun.
Eu mai pun vanilie si o data am incercat cu cognac si a iesit bestial.
Vreau sa incerc cu amaretto sa vad ce-o iesi.

Editat de Tinkerbell,fostamicelanos, 13 December 2008 - 09:34 AM.


#7 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 13 December 2008 - 12:41 PM

Arata bine, da' era mai bine sa folosesti frisca naturala, nu plicurile alea horror... dry.gif

#8 poliana

poliana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 32 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 13 December 2008 - 07:04 PM

Adriana,reteta o am de la mama mea care locuieste de cativa ani in Italia si a "furat" reteta de la o femeie la care a locuit si care avea un restaurant in Catana.
In ceea ce priveste frisca,era tot ce aveam in casa la momentul respectiv si,sincer,daca nu e facuta din smantana proaspata,frisca vegetala folosesc foarte rar pentru ca nu ii suport gustul.Cat despre Lacrima Lui Ovidiu,nici mie nu imi place ca bautura,dar gustul lui propriu zis nu se simte in crema.
www.raksha.ro
blog.raksha.ro

#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 December 2008 - 01:09 AM

CITAT(poliana @ Dec 13 2008, 06:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Adriana,reteta o am de la mama mea care locuieste de cativa ani in Italia si a "furat" reteta de la o femeie la care a locuit si care avea un restaurant in Catana

Catania?
smile.gif original original e numai cu mascarpone, frisca o pun unii cica ca sa il faca mai "light" smile.gif

#10 akares59

akares59

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 13 January 2013 - 09:22 AM

Te rog sa imi spui si mie ce cantitati de cognac folosesti, in cazul in care faci reteta. Multumesc. D.gif

#11 florinelanajjar

florinelanajjar

    Big Chef

  • Membri
  • 727 posturi

Postat 13 January 2013 - 09:58 AM

reteta aceasta( sunt mai multe variante ) am vazut-o pe paprika saptamana trecuta,facuta de o tipa blonda cu parul valvoi......numai ca ea dupa ce a luat vasul cu galbenusuri si zahar dupa bain-marie ,cand galbenusul era gatit si si-a dublat volumul ,continua baterea lor pana se raceau peretii vasului ,apoi adauga mascarpone si frisca ......
oricum ai face prajitura asta tot e delicioasa !!!

#12 SteveWorks

SteveWorks

    micro Bucatar

  • Membri
  • 16 posturi

Postat 16 March 2016 - 02:10 PM

Foarte reusita reteta. Mi-a iesit perfect.


_______________________________


Marius


Restaurant Cluj





Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


    Bing (1)