Sari la conținut

Poză

Bascute cu dulceata


113 răspunsuri la acest topic

#1 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 08 January 2009 - 08:45 PM

Nu mai prestasem de mult un aluat dospit, drept pt care-am optat pentru reteta care este :

500 gr. faina ( se cerne)
60 gr. zahar
2 pliculete zahar vanilat
2 galbenusuri
80 gr. unt
1 cub drojdie ( 25 gr.)
250 ml. lapte
un praf de sare
1.jpg

- drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald, 1 lingurita de zahar, se face o adancitura in centrul fainii (cernute) si se toarna amestecul de drojdie
2.jpg

- zaharul ramas si zaharul vanilat se dizolva in restul de lapte cald, galbenusurile se bat cu praful de sare, untul se topeste putin la MO , iar toate se adauga cand drojdia s-a bulbucat
3.jpg

- se amesteca totul cu o lingura de lemn (traiasca)
4.jpg

- apoi se framanta cu mana, faina nu puneti decat f. f. putin, cat sa va infainati mainile, nu fiti tentate sa puneti mai mult. Aluatul se lucreaza repede, il framantati pana devine elastic
6.jpg

- se lasa la dospit la loc cald, pana-si dubleaza volumul ( aprox. 30-40 min)
7.jpg

- dupa ce dospeste se rastorna pe masa infainata, se presara putina faina deasupra, se intinde foaie
8.jpg

- sa aiba cam 1 cm
9.jpg

- cu ajutorul unui pahar, forme, se decupeaza cercuri, se-aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se lasa cam 15 min pe masa sa mai creasca
10.jpg

- pt uns batem un galbenus cu putin lapte
11.jpg

-dupa 15 min. facem o adancitura ( cu fundul unei cescute mici de ex) in fiecare bascuta
12.jpg

- apoi le ungem cu amestecul de ou batut si lapte. In adancituri se pune dulceata , gem, de preferabil doar fructele, ideea e sa nu fie prea zemoase. Eu am pus capsuni si caise din dulceata, dar am pus si din dulceata propriu zisa
13.jpg

- se baga tava in cuptorul incins la 175 de grade. Si dame-ash palme eu le-am tinut prea mult ( am uitat de ele, nota 4, stau jos) , deci dupa 20 de minute trebuiesc verificate, pentru ca eu le-am lasat fix 30 de minute si-a fost un pic prea mult
14.jpg

- la cuptor dulceata facuse bulbuci in ele si pe langa ele, deci le desprindeti de pe hartia de copt imediat ce le scoateti din cuptor, altfel se dezlipesc greu, si-o laterala
15.jpg

- calde sunt foarte bune, ma oftic ca le-am bronzat prea tare
16.jpg

- cred ca merg si cu alte umpluturi dulci , de ex. branza si stafide, mere, pere, etc. Si inca o sectiune timida, si data viitoare o sa stau lipita de aragaz ca sa nu le mai ard
17.jpg








#2 Bianca-21

Bianca-21

    Master of disaster

  • Membri
  • 5391 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 08 January 2009 - 08:48 PM

Is tare faine, merg extraordinar la mic dejun. Le-as face si eu candva numai sa te intreb ceva. Nu se intareste gemul? Ma refer la pojghita din aia urata deasupra. In pozele tale nu pare sa fie dar te intreb sa fiu sigura. cool.gif

#3 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 08 January 2009 - 08:54 PM

Poca, arata foarte bine, imi place ca-s bine rumenite si poza de dinainte de coacere asa colorata tongue.gif

le voi presta ca se fac usor, saru-mana! icon_love.gif



#4 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 08 January 2009 - 08:54 PM

CITAT(Bianca-21 @ Jan 8 2009, 08:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Is tare faine, merg extraordinar la mic dejun. Le-as face si eu candva numai sa te intreb ceva. Nu se intareste gemul? Ma refer la pojghita din aia urata deasupra. In pozele tale nu pare sa fie dar te intreb sa fiu sigura. cool.gif


gemul nu s-a intarit absolut deloc, dar cu urmatoarea precizare : la cuptor a colcait gemul in ele si s-a scurs peste marginile bascutei, drept pt care coaja de deasupra are o consistenta mai ciungata , dar miezul a ramas moale. Dulceata scursa din ele a ajuns pe hartia de copt unde-a facut pojghita si-a fiert mai departe acolo. Intelegi ? nici io biggrin.gif
deci pe scurt, la mine nu s-a facut nici-o pojghita urata deasupra, iar dulceata folosita de mine a fost una cat se poate de normala smile.gif

#5 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 08 January 2009 - 08:57 PM

CITAT(diamond_girl @ Jan 8 2009, 08:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Poca, arata foarte bine, imi place ca-s bine rumenite si poza de dinainte de coacere asa colorata tongue.gif

le voi presta ca se fac usor, saru-mana! icon_love.gif


si mie tot poza aia-mi place biggrin.gif
succes !

#6 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 08 January 2009 - 09:05 PM

Te-ai tinut de promisiune deci biggrin.gif .. n-ai vrut sa-mi mai dai putin timp sa ma rasuflu de la celelalte biggrin.gif
Siiiiigur ca le voi presta si p-astea. Eu as pune neste piersici sau caise ceva, deasupra.
BTW, asa imi plac si mie, mai rumenite. Nu arata ca si cum le-ai fi uitat mai mult timp in cuptor, absolut deloc.
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#7 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 08 January 2009 - 09:07 PM

Si io-s încîntata de bascute..dar luna viitoare..luna asta nu mai vreau sa coc nika! biggrin.gif
Arata mistoace!Si nu-s nici arse,nici prea rumenite.Eu detest aluaturile coapte , asa palide de tot..mi se par crude.
Maya's World .

#8 danelutza

danelutza

    Captain Cook

  • Membri
  • 314 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Svizzera

Postat 08 January 2009 - 09:10 PM

Foarte frumoase bascutele, salvez reteta si sigur o voi face, dar de ziua domnisoarei, cred ca prind de minune la copii smile.gif
Sa stii ca mie imi plac asa bronzate arata mai sexy wink.gif

Pot sa indraznesc, sa te intreb din compozitie, cite bucati au iesit ? Asta asa ca idee, ca oricum depinde cit de mare e paharul cu care voi decupa.

#9 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 08 January 2009 - 09:25 PM

CITAT(Rebella @ Jan 8 2009, 09:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Te-ai tinut de promisiune deci biggrin.gif .. n-ai vrut sa-mi mai dai putin timp sa ma rasuflu de la celelalte biggrin.gif
Siiiiigur ca le voi presta si p-astea. Eu as pune neste piersici sau caise ceva, deasupra.
BTW, asa imi plac si mie, mai rumenite. Nu arata ca si cum le-ai fi uitat mai mult timp in cuptor, absolut deloc.


haide, ca n-am mai gatit de anu' trecut tongue.gif , chiar ma simteam io prost fata de mine , iar tu ai avut timp destul biggrin.gif

CITAT(MAYA @ Jan 8 2009, 09:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Si io-s încîntata de bascute..dar luna viitoare..luna asta nu mai vreau sa coc nika! biggrin.gif
Arata mistoace!Si nu-s nici arse,nici prea rumenite.Eu detest aluaturile coapte , asa palide de tot..mi se par crude.


nici mie nu-mi plac aluaturile albinoase, dar nici alea care-s coapte la limita, si tu stai linistita , la cat ai gatit de sarbatori ar trebui sa pleci in concediu biggrin.gif

CITAT(danelutza @ Jan 8 2009, 09:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte frumoase bascutele, salvez reteta si sigur o voi face, dar de ziua domnisoarei, cred ca prind de minune la copii smile.gif
Sa stii ca mie imi plac asa bronzate arata mai sexy wink.gif

Pot sa indraznesc, sa te intreb din compozitie, cite bucati au iesit ? Asta asa ca idee, ca oricum depinde cit de mare e paharul cu care voi decupa.



or arata ele mai sexy, dar coapte mai putin ar fi si mai moi. De iesit mi-au iesit 20 de bucati pe care le-am cam inghesuit in tava , asta ca sa nu fac 2 de ori


Precizari pt cele care vor sa presteze :
- faina cernuta
- drojdia proaspata
- laptele cald
- 500 gr faina, cel mult o mana-n plus
- foaia sa nu fie intinsa prea subtire
- atencion ce umplutura puneti
- bascutele sa fie lasate inca 15 min. in tava inainte de cuptor
- aveti grija dupa primele 20 de minute de copt, verificati-le


Si mi-a venit si-o idee, daca intindeti foaia mai groasa, automat adancitura va fi mai adanca, si atunci ar merge foarte bine o umplutura de branza, ca cea de la placinta mea cu branza, cred ca ar iesi ceva gen branzoaice

#10 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 08 January 2009 - 09:31 PM

QUOTE(Pocahontas @ Jan 8 2009, 09:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Precizari pt cele care vor sa presteze :
- faina cernuta
- drojdia proaspata
- laptele cald
- 500 gr faina, cel mult o mana-n plus
- foaia sa nu fie intinsa prea subtire
- atencion ce umplutura puneti
- bascutele sa fie lasate inca 15 min. in tava inainte de cuptor
- aveti grija dupa primele 20 de minute de copt, verificati-le



Notat si retinut tot! Deci ma bag sa le fac ca sunt cu drojdie proaspata. Daca era cu de-aia uscata, ma mai gandeam de cateva ori inainte (lasa un gust in aluat si nu-mi place; de-aia nu fac cu ea).
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#11 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 08 January 2009 - 09:35 PM

CITAT(Rebella @ Jan 8 2009, 09:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Notat si retinut tot! Deci ma bag sa le fac ca sunt cu drojdie proaspata. Daca era cu de-aia uscata, ma mai gandeam de cateva ori inainte (lasa un gust in aluat si nu-mi place; de-aia nu fac cu ea).


deci succes !

#12 alpha

alpha

    Big Chef

  • Membri
  • 580 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Éire

Postat 08 January 2009 - 09:49 PM

CITAT(Rebella @ Jan 8 2009, 10:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Notat si retinut tot! Deci ma bag sa le fac ca sunt cu drojdie proaspata. Daca era cu de-aia uscata, ma mai gandeam de cateva ori inainte (lasa un gust in aluat si nu-mi place; de-aia nu fac cu ea).

eu fac si lipia turceasca si chiflele cu lapte ale Pocai cu drojdie proaspata si sunt bestiale. au iesit intotdeauna perfect

Too old to rock'n'roll, too young to die

#13 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 08 January 2009 - 09:55 PM

Moooaaamaaa ce mi-as mai infige acu coltii intr-o bascuta d-asta cu un pahar de lapte langa...poate maine tongue.gif . Arata mega apetisant!

#14 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 08 January 2009 - 10:10 PM

CITAT(KikenHana @ Jan 8 2009, 09:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Moooaaamaaa ce mi-as mai infige acu coltii intr-o bascuta d-asta cu un pahar de lapte langa...poate maine tongue.gif . Arata mega apetisant!


cu lapte, buna idee ! sa fie putin caldut si eventual amestecat cu putina miere, si pe urma cu farfuria de bascutze si cana de lapte sa te incolacesti pe canapea in fata unui film bun smile.gif

#15 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 08 January 2009 - 10:14 PM

QUOTE(Pocahontas @ Jan 8 2009, 10:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cu lapte, buna idee ! sa fie putin caldut si eventual amestecat cu putina miere, si pe urma cu farfuria de bascutze si cana de lapte sa te incolacesti pe canapea in fata unui film bun smile.gif


Asa...adanceste cutitu'n rana. Acu e chiar musai sa le fac maine! Mvai...si ce rau imi pare laugh.gif

#16 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 08 January 2009 - 10:16 PM

QUOTE(Pocahontas @ Jan 8 2009, 10:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cu lapte, buna idee ! sa fie putin caldut si eventual amestecat cu putina miere, si pe urma cu farfuria de bascutze si cana de lapte sa te incolacesti pe canapea in fata unui film bun smile.gif



Eu mi le iau (cand le voi face) in dormitor, inainte de culcare si le bobinez laugh.gif .. mai fac prostii de-astea cateodata, de ex. cu o felie de chec sau prajitura hihi tongue.gif
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#17 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 08 January 2009 - 10:23 PM

CITAT(KikenHana @ Jan 8 2009, 10:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Asa...adanceste cutitu'n rana. Acu e chiar musai sa le fac maine! Mvai...si ce rau imi pare laugh.gif


stiu tongue.gif

CITAT(Rebella @ Jan 8 2009, 10:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu mi le iau (cand le voi face) in dormitor, inainte de culcare si le bobinez laugh.gif .. mai fac prostii de-astea cateodata, de ex. cu o felie de chec sau prajitura hihi tongue.gif


ma bagi la idei, iti iei deserturi in dormitor, nebunatico ! biggrin.gif

#18 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 08 January 2009 - 11:04 PM

Si mie imi plac asa mai rumene... tongue.gif
Foarte apetisante!!!
Seamana cumva la gust cu gogosile?! ...ca Bogdi ma innebuneste de cateva zile sa ii fac gogosi si as fi vrut sa-mi folosesc tava speciala de gogosi...adica, cel putin asa cred eu ca e! biggrin.gif
...si nici nu mi-ar rapi mult timp, doar as incolaci bucatile de aluat in forma...
...sa vad cum stau cu timpul...
Mersi, oricum de reteta, Corina! smile.gif

#19 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 08 January 2009 - 11:06 PM

QUOTE(Pocahontas @ Jan 8 2009, 10:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ma bagi la idei, nebunatico ! biggrin.gif



N-ai vrea sa stii laugh.gif

Ziceam ca le mananc in dormitor, mai. A nu se intelege altceva hihihi
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#20 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 08 January 2009 - 11:39 PM

CITAT(sava laura @ Jan 8 2009, 11:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Si mie imi plac asa mai rumene... tongue.gif
Foarte apetisante!!!
Seamana cumva la gust cu gogosile?! ...ca Bogdi ma innebuneste de cateva zile sa ii fac gogosi si as fi vrut sa-mi folosesc tava speciala de gogosi...adica, cel putin asa cred eu ca e! biggrin.gif
...si nici nu mi-ar rapi mult timp, doar as incolaci bucatile de aluat in forma...
...sa vad cum stau cu timpul...
Mersi, oricum de reteta, Corina! smile.gif


Nu seamana la gust cu gogosile, seamana putin la gust ( nu si la consistenta) cu aluatul de la Ochi de leopard, dar mai mult seamana la gust cu aluatul de la branzoaice, dar nu se confunda nici cu ala



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi