Sari la conținut

Poză

Meniu raw food


26 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 January 2009 - 11:57 AM

in continuare, meniul cu care a participat raluca elena la concursul exotic de pe culinar, decembrie 2008- ianuarie 2009
MENIUL A CISTIGAT PREMIUL I


Bine v-am gasit de Mos Ajun!

Fiindca sintem in post, si fiindca in ultimul timp am decis sa mai taiem din proteina animala si colesterol, meniul pe care l-am pregatit astazi este din categoria Raw Food. in citeva cuvinte, Rawfoodismul este un stil de viata care presupune consumul alimentelor in stare cruda. Trebuie sa marturisesc ca este foarte greu sa pui cap la cap ingredientele care trebuiesc pentru pregatirea unei astfel de retete, cel putin in Romania, si ca am considerat o adevarat provocare sa duc acest proiect la bun sfirsit, din cauza crizei de timp in care ne aflam cu totii. Desi prepararea propriu zisa a mincarii (nefiind nevoie de cuptor sau aragaz) este relativ usoara, in sensul ca ingredientele se amesteca, se lichefiaza....ei bine, procedeele desi par simpe sint mari consumatoare de timp, necesita pregatiri prealabile, in fine, veti vedea despre ce vorbesc.



Meniul meu este:

1. Lasagna de dovlecei
2. Tagliatele din legume
3. Florentine cu inghetata de menta si spuma de ciocolata cu ghimbir

Sursa mea de inspiratie este James Russel, retetele sint usor modificate din cauza ca nu am putut face rost de toate ingredientele necesare, unele fiind inlocuite cu ce aveam la indemina, altele fiind complet sarite de pe lista. Retetele se gasesc atit de blogul lui personal, cit si pe un site cu care eu sint mai familiarizata si anume http://gliving.tv/greenchefs/recipes/

1. Lasagna de dovlecei. Eu scriu mai jos ingredientele si cantitatile pe care le-am folosit eu, iar alaturi veti gasi linkul pentru reteta originala:
http://gliving.tv/gr...-pesto/#more-26

Pasul 1. Brinza (de alune) - toate ingredientele se dau la blender

1/2 Cups alune cashew
1/4 Cup Seminte de cedru
1 lingurita suc de lamiie
1/2 lingurita drojdie
1/2 ardei galben
1 lingura patrunjel proaspat
1 lingurita cimbru proaspata
1 praf sare
1/4 Cup apa, sau cit e nevoie

Pasul 2. Carne (de nuca) - toate ingredientele se dau la blender

1/2 Cup nuca, inmuiata cu o seara inainte
1/4 Cup rosii uscate la soare, inmuiate cu o seara inainte
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita salvie
1 lingura sos soya
1 virf de ardei cayen
1 lingura ulei masline
1/2 lingurita miere

Pasul 3. Pesto - eu am cumparat pentru ca nu am gasit pe nicaieri busuioc proaspat

Pasul 4. Stratul de spanac - se toaca 2 miini de spanac, se da la macerat in ulei de masline si putina sare, cit sa se inmoaie.

Pasul 5. Sosul de rosii - toate ingredientele se dau la blender

1/2 Cup rosii uscate la soare
1 caisa uscata, dar rehidratata
1 catel de usturoi
1/2 Cup rosii, decojite, desamintate si tocate
1/2 lingurita oregano
4 linguri ulei masline
1 lingurita suc de lamiie
Asamblare:

Un strat de dovlecei taiat la mandolina, un strat de carne, apoi brinza, rosii, pesto, din nou la fel, si inainte de ultimul strat de dovlecei punem un strat generos de spanac.



2. Tagliatele din legume - inspirata tot de la green chef, dar cu reteta inventata

in platou aranjam 3 lingurite de sos de rosii de mai sus, peste ele punem spanac, apoi pe fiecare gramajoara asezam: morcov dat pe mandolina ornat cu chives si sos de brinza, pastirnac cu carnea de mai sus, dovlecel cu sos de rosii :

3. Florentine cu inghetata de menta si spuma de ciocolata cu ghimbir, o combinatie intre 2 retete ale lui Russel,
http://gliving.tv/gr...iches/#more-160 cu spuma de ciocolata
http://gliving.tv/gr...ousse/#more-138

Pasul 1. Florentine - totul se da la blender, cind e gata compozitia se formeaza floretine, se presara fistic deasupra si se dau la congelator.

1/4 Cup alune Cashew
3 linguri cacao
2 linguri unt de cocos
1/2 lingurita suc lamiie
1 1/2 linguri miere
50 ml lapte soya
40 gr ciocolata 99%
1/4 cup fistic, tocat mare

Pasul 2. Inghetata de menta - totul se da la blender, apoi se toarna in inel metalic imbracat in folie de plastic, si se da la congelator

1 Cup alune Cashew
1/4 Cup unt cocos
2 linguri miere
1 baton cu vanilie- doar semintele
1/2 Cup Lapte de soya
1/2 lingura suc lamiie
1/2 Cup frunze menta



Spuma de ciocolata cu ghimbir:

1 Cup alune Cashew
1/4 Cup unt de cocos
1/4 Cup Cacao
1/4 Cup sirop de artar
1/4 Cup apa
1 lingura ghimbir ras
1/2 lingurita sos soya

Am montat in pahar cu picior asa: in strat de mure, spuma de ciocolata, un strat de afine, florentina, inghetata de menta si iara florentina:


Poate nu sint cele mai reprezentative poze, insa sper sa reusiti sa va dati seama ce si cum e pe acolo....si cum nu pot beneficia de o dispensa Adrianala tongue.gif ma multumesc sa ma rezum la cele doar 8 poze, desi am citeva zeci laugh.gif ca la cita munca a fost....

Eu va doresc Sarbatori cu pace!

#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 January 2009 - 12:09 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Jan 16 2009, 10:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Poate nu sint cele mai reprezentative poze, insa sper sa reusiti sa va dati seama ce si cum e pe acolo....si cum nu pot beneficia de o dispensa Adrianala tongue.gif ma multumesc sa ma rezum la cele doar 8 poze, desi am citeva zeci laugh.gif ca la cita munca a fost....

Na, acu baga zecile de poze pupic.gif

#3 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 January 2009 - 12:45 PM

in.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":D" border="0" alt="biggrin.gif" />

Asaaaaaaaa... intr-o dezordine creatoare, prima oara am sa pun poze la ingredinetele folosite, sa stie lumea despre ce vorbesc. Cu mici exceptii, majoritatea ingredientelor sint procurate in Ro. Deci, mai jos, ingredinetele foloste la Brinza, Carne, Sos de rosii, Inghetata de menta, Florentine:

Imagini atașate

  • bucatareala_498__Small_.jpg
  • bucatareala_516__Small_.jpg
  • bucatareala_496__Small_.jpg

Editat de raluca elena, 16 January 2009 - 12:47 PM.

raluca

Trust no one!



#4 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 January 2009 - 12:49 PM

Citeva poze cu rezultatele finale dupa blenduire: Brinza, Carne, Sos de rosii:

Imagini atașate

  • bucatareala_518__Small_.jpg
  • bucatareala_519__Small_.jpg
  • bucatareala_522__Small_.jpg

raluca

Trust no one!



#5 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 January 2009 - 12:53 PM

Asa am montat tagliatelle: putin Sos, spanac, apoi legumele pe mandolina

Imagini atașate

  • bucatareala_530__Small_.jpg
  • bucatareala_536__Small_.jpg

raluca

Trust no one!



#6 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 January 2009 - 12:57 PM

Desertul l-am montat asa: mure, apoi spuma de ciocolata cu ghimbire, afine, florntina, inghetata, florentina:

Imagini atașate

  • bucatareala_531__Small_.jpg
  • bucatareala_536__Small_.jpg
  • bucatareala_546__Small_.jpg

raluca

Trust no one!



#7 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 January 2009 - 01:04 PM

Lasagna am aratat cum am montat, pun mai multe poze cu finalul. Din cauza pesto-ului cumparat, foarte gras si foarte umed, sosul s-a mai scurs in platou...

Imagini atașate

  • bucatareala_537__Small_.jpg
  • bucatareala_542__Small_.jpg

raluca

Trust no one!



#8 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 January 2009 - 01:06 PM

Arata foarte bine totul! Felicitari pentru premiu! floare.gif

Da' eu nu inteleg un lucru:dovleceii si pastarnacul le-ai mancat asa, crude? in ambele retete vorbesc de dovlecel...

#9 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 January 2009 - 01:08 PM

in meniu am avut si o bautura, Mojito, care nu a fost inscrisa la concurs: lapte de Soya cu lime, suc de lime, miere, alune cashew, o mina zdravana de menta, gheata la greu, totul dat la blender, rezlta ceva ca un fel de spuma, suuuuper buna:

Imagini atașate

  • bucatareala_544__Small_.jpg
  • bucatareala_549__Small_.jpg

raluca

Trust no one!



#10 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 January 2009 - 01:11 PM

Da, Bulinuta, noua ne place, chiar foarte tare! Si daca aveam norocul sa gasesc dovlecel verde, zuchini, ala e criminal crud, pe ala nu il gatesc niciodata, maxim sa zic 2 minute pe grill....
raluca

Trust no one!



#11 cris69

cris69

    Master of disaster

  • Membri
  • 3143 posturi
  • Gender:Female
  • Location:de pe aici de aproape
  • Interests:tricotaje, croitorie, bricolaje, lectura

Postat 16 January 2009 - 01:12 PM

minunat. ce sa mai spun. pe mine m-ai dat gata cu meniul cu prezentarea. felicitari.

#12 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 January 2009 - 01:24 PM

Sun dried tomatoes am cumparat din Bulgaria, sint exagerat de sarate, asa ca sare nu am pus pe nicaieri unde am pus rosii, ar fi trebuit probabil sa stea la inmuiat mai mult de o seara, ca sa mai lase din sare cite ceva.

Alunele, nucile, migdalele ar trebui lasate in apa probabil macar jumatete de ora inainte de utilizare, ca sa nu iasa asa uscate, daca va uitati la poza cu Carnea a tare uscatica...

Mincarea este extrem de aromata, foarte satioasa, lasagna s-a impartit in 2 zile la 2 persoane, inghetata s-a mincat in vreo 6 reprize, doar talgatelle s-au halit pe loc... meniul ajunge foarte scump, cred ca produsele necesare sint considerate de lux huh.gif sau pur si simplu asa e la noi in Ro...

Retete interesante sint multe, dar pentru gatitul Raw ai nevoie de multa aparatura, unul de cele mai utilizate aparate e un Dezhidrator de legume, care incalzese produsele pina la maxim 50 C, temperatura care permite pastrarea vitaminelor esentiale din legume.


raluca

Trust no one!



#13 Mary Serra

Mary Serra

    Big Chef

  • Membri
  • 532 posturi
  • Gender:Female
  • Location:portugal
  • Interests:citit carti.plimbari

Postat 16 January 2009 - 02:08 PM

Prezentare de nota 20.Felicitari pentru participare,pt rabdarea pe care ai avut-o sa ne prezinti retetele si pt premiu!!
mami de 1+una!
Fan n_Puiu.Am zis!

#14 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 16 January 2009 - 03:22 PM

Retele arata foarte bine. Ca mod de viata Rowfoodismul pare extrem de interesant. Nu stiu daca m-as putea obisnui cu gustul unor legume crude, desi sunt mare amatoare de salate din cruditati. Asa mananci zilnic?

#15 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 16 January 2009 - 04:37 PM

Ralu,felicitarile mele! pupic.gif

Mi-a placut foaaaarte mult meniul tau!
Sa stii ca si la noi ,asa un meniu,cu toate cele de calitate,te costa mult!



A fi vegetarian,e un lux chiar si aici.Si daca mai vrei doar produse bio..si mai mare lux in.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":D" border="0" alt="biggrin.gif" />
Maya's World .

#16 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 16 January 2009 - 04:42 PM

Raluca, felicitari pentru executie, premiu si prezentare hello2.gif

imi place tot ce vad aici, brava!!!!


#17 MeOsiris

MeOsiris

    Big Chef

  • Membri
  • 778 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bremen,germany

Postat 16 January 2009 - 06:02 PM

Felicitari Raluca! Arata tare bine tot meniul floare.gif

#18 psyche

psyche

    Big Chef

  • Membri
  • 948 posturi
  • Gender:Female
  • Location:la poale de munte

Postat 16 January 2009 - 06:30 PM

Raluca eu mor de dragul ideii de raw food (ca ti-am si zis in topicul de comentarii de la concurs) da' nu numai pretul ma deranjeaza ci si cantitatea de munca... pana stai sa le prepari... mai bine comanzi o pizza rolleyes.gif
Maya, are sotul meu o vorba: "cea mai buna leguma e porcul". Acuma se pare ca-i si cea mai ieftina confused2.gif
You lock the door and throw away the key theres someone in my head but its not me



#19 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 16 January 2009 - 09:57 PM

Felicitari, totul arata superb! Si nu in ultimul rand felicitari si pentru premiu.
Am salvat retetele ca sunt pe gustul nostru. Multumesc.
Ce gust are miezul de cedru?...l-as putea inlocui cu semintele de pin?....fac si parte din aceeasi familie (Pinaceae)
Paula





#20 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 16 January 2009 - 10:24 PM

Felicitari Raluca!
Arata minunat tot si stiu ca e gustos!
Aici la noi e un restaurant cu mincarica Raw si macro diet si mereu gasim ceva f bun de papa acolo!


Inca o data felicitari! floare.gif
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi