Sari la conținut

Poză

Canelloni cu carne


6 răspunsuri la acest topic

#1 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 18 January 2009 - 05:31 PM

Al meu sot e topit dupa paste, dar e musai sa fie cu umplutura sau sos de carne si cum nu se omoara nici dupa spanac sau urda m-a pus sa-i fac cannelloni cu carne...asta se intampla acum multa vreme. Fiind una dintre mancarurile lui preferate o prepar destul de des si intr-un sfarsit am si pozat-o.

Cam asa suna reteta mea:

- 1 cutie 250 g paste cannelloni (daca nu gasiti paste din astea puteti face un aluat simplu de clatite, sarat, coaceti clatitele apoi le umpleti si le rulati)
- 1 cutie 850 g rosii decojite
- 600 g carne tocata vita sau amestec
- 250 g parmezan sau cascaval razuit
- 2 oua
- 200 g smantana
- 1 ceapa
- 7-8 catei usturoi
- 4-5 linguri pesmet
- sare, piper
- rozmarin, salvie, busuioc
- putina nucsoara (optional)
DSC04230.JPG

Se prepara sosul de rosii.

Tocati 4 catei de usturoi si caliti-i usor in putin ulei de masline,
DSC04233.JPG
apoi adaugati cutia de rosii (zdrobiti rosiile intregi), cateva frunze de salvie tocate, busuioc si frunzele de la o crenguta de rozmarin,
DSC04234.JPG
putina sare si piper. Lasati sa fiarba acoperit 5 minute ca sa se infuze aromele.
DSC04235.JPG

Puneti intr-un vas carnea tocata, ouale, 100 g parmezan, pesmetul, ceapa tocata marunt, restul de 3-4 catei de usturoi tocati, sare, piper, salvie, rozmarin si putin busuioc si framantati bine.
DSC04243.JPG
Trebuie sa aveti o compozitie legata, ca de piftele. Umpleti pastele (sau clatitele).
DSC04248.JPG
Intr-o tava de cuptor destul de incapatoare incat cannelloni sa poata fi asezati pe un singura rand (NU SE SUPRAPUN) puneti jumatate din sosul de rosii, apoi asezati pastele si turnati peste ele restul de sos.
DSC04251.JPG
DSC04252.JPG

Amestecati restul de parmezan (in afara de 2-3 linguri care le tineti pt presarat) cu smantana, putin lapte si eventual nucsoara si puneti amestecul peste sosul de rosii.
DSC04254.JPG


#2 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 18 January 2009 - 05:37 PM

Decorati eventual cu cateva frunze de salvie, presarati parmezanul ramas si dati la cuptor la 180 grade timp de aprox. 45 min (pana se rumeneste deasupra).

DSC04257.JPG
DSC04261.JPG
DSC04271.JPG

O portie...
DSC04284.JPG

...si sectiunea biggrin.gif
DSC04296.JPG

Sunt foarte buni si reincalziti.

#3 MihaG

MihaG

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi

Postat 18 January 2009 - 06:11 PM

Arata foarte bine si cred ca sunt foarte gustosi. I-am trecut pe lista pentru urmatoarea saptamina.


#4 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 18 January 2009 - 06:20 PM

Buni kiken si foarte aspectuosi, canelloni-i tai biggrin.gif
Fan n_puiu for ever



#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 January 2009 - 06:43 PM

Arata foarte romaneste sectiunea ta si asta pentru ca ai pus carnea cruda. Incearca, daca ai chef, odata, sa ii umpli cu sosul deja gatit si in consecinta sa-i lasi mai putin timp la cuptor.
Pentru a-i face atunci cind nu se au la dispozitie cannellonii gata "construiti" se poate folosi aluat pentru paste fainoase, ca aici
http://www.culinar.r...a...ost&p=86411
cu clatite ies cannelloni din clatite smile.gif

#6 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 18 January 2009 - 08:19 PM

QUOTE(MihaG @ Jan 18 2009, 06:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata foarte bine si cred ca sunt foarte gustosi. I-am trecut pe lista pentru urmatoarea saptamina.



QUOTE(stella @ Jan 18 2009, 06:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Buni kiken si foarte aspectuosi, canelloni-i tai biggrin.gif



Multumesc fetelor, sper sa va placa daca-i incercati...

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jan 18 2009, 06:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata foarte romaneste sectiunea ta si asta pentru ca ai pus carnea cruda. Incearca, daca ai chef, odata, sa ii umpli cu sosul deja gatit si in consecinta sa-i lasi mai putin timp la cuptor.
Pentru a-i face atunci cind nu se au la dispozitie cannellonii gata "construiti" se poate folosi aluat pentru paste fainoase, ca aici
http://www.culinar.r...a...ost&p=86411
cu clatite ies cannelloni din clatite smile.gif



Adriana, la ce te referi prin "sosul deja gatit"? Un ragu ca pentru lasagne?...daca-i asa sigur o sa incerc.

Editat de KikenHana, 18 January 2009 - 08:21 PM.


#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 January 2009 - 10:25 PM

CITAT(KikenHana @ Jan 18 2009, 07:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Adriana, la ce te referi prin "sosul deja gatit"? Un ragu ca pentru lasagne?...daca-i asa sigur o sa incerc.

da rolleyes.gif



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi