Sari la conținut

Poză

Tort de post


66 răspunsuri la acest topic

#1 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 16 March 2009 - 09:14 AM

Este 100 % vegetal, fara frisca si e foooarte bun mai ales a doua zi biggrin.gif
Eu am facut 2 tortui identice, unul mai mic si unul mai mare, pe cel mic l-am dat cuiva cadou, iar cel mare pentru fameleon. biggrin.gif
Are 2 tipuri de blat si 2 creme si desigur ca se poate face in ce combinatie vreti, 1 blat si 2 creme, 2 blaturi si 1 crema, 1 blat si 1 crema...whatever! biggrin.gif

El e!

Immagine_058.JPG

Immagine_061.JPG

Blat de cacao (este de fapt o negresa fara dulceata si fara nuci):

- 1 cana zahar
- 1 cana ulei
- 1 cana apa minerala
- 1 plic praf de copt sau amoniac
- esente de care vreti
- cacao
- faina cat cuprinde sa fie aluatul moicalutz

Procesul tehnologic:
Se amesteca intr-un castron apa cu uleiul si zaharul pana la topirea acestuia.

t2.JPG

Apoi se adauga faina, cacaoa, esentele si amoniacul si iese asa ceva...

t4.JPG

Se tapeteaza tava, in cazul meu tavile, se da la cuptor la foc potrivit pana trece testul scobitorii si rezulta astea.

t5.JPG





#2 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 16 March 2009 - 09:20 AM

Blat de mere: tot pentru 2 foi in 2 tavi, daca faceti intr-o tava, iese mai gros si-l puteti felia.

- 150 gr zahar
- 400 ml apa
- 100 ml ulei
- 50-100 gr nuci macinate
- 4 mere rase
- praf de copt sau amoniac pentru crestere
- faina cat cuprinde

t6.JPG

Se pune zaharul la caramelizat intr-o cratita...si se amesteca pana devine asa...

t7.JPG

...se adauga apa fierbinte, aveti grija la pasul asta, ca ies aburi fierbinti si va puteti accidenta tongue.gif

t8.JPG

...cand apa caramelizata s-a racit de adauga merele si nuca macinata...

t9.JPG

... apoi faina, amidonul si esenta de care vreti.

t10.JPG

Tre sa iasa un alut destul de gros, pe care l-am pus iar in 2 tavi, iar la cuptor, iar cu scobitoarea...si tot asa. smile.gif

t11.JPG

#3 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 16 March 2009 - 09:25 AM

Ingrediente crema de caramel:

- o cana cu zahar
- 500 ml apa
- 5 linguri plice cu faina
- jumatate pachet margarina
- cacao, esenta de rom

t12.JPG

Se caramelizeaza zaharul...

t13.JPG

...se adauga cele 5 linguri cu faina si se amesteca bine de tot...

t14.JPG

... peste compozitia aceasta se adauga apa fierbinte...iar atentie la prcedeu ...si se da pe foc mic pana devine asa:

t15.JPG

Se lasa la racit, dupa care se adauga margarina cubulete, cacaoa, aromele...

t16.JPG

Si asta e crema, buna rau!

t17.JPG


#4 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 16 March 2009 - 09:32 AM

Ingrediente crema de piersici:

- 1400 ml suc de piersici
- 3 plicuri de budinca, eu am avut 2 de vanilie si una caramel
- 9 linguri pline cu zahar
- 4 linguri de Gustin, eu nu am pus si mi-a parut rau :mellow:
- 1 pachet cu margarina

t20.JPG

Se pune la fiert sucul cu budinca amidonul si zaharul...

t22.JPG

...pana devin cam asa:

t23.JPG

Cand compozitia s-a racit, adaugam margarina cubulete...

t24.JPG

...amestecam bine si iese asta:

t25.JPG

Montarea tortului de post:

- crema caramel

t18.JPG

- blat de mere, insiropat cu sirop de rom, normal tongue.gif

t19.JPG

- crema de piersici

t26.JPG

- blat de cacao insiropat si el :)

t27.JPG

#5 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 16 March 2009 - 09:34 AM

Rezultatul final: tongue.gif

t29.JPG

si sexiune:

t30.JPG

Pofta mare! biggrin.gif

#6 Ramo.

Ramo.

    TorTareasa in devenire

  • Membri
  • 1115 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 March 2009 - 09:51 AM

foarte bine arata alina si cremele chiar ma incanta smile.gif Felicitari floare.gif






incepand din 07.01.2011

#7 justy

justy

    Master of disaster

  • Membri
  • 3475 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ses
  • Interests:sport, pescuit, gatit (mai ales dulciuri)

Postat 16 March 2009 - 09:52 AM

ingenioasa idee cu tortul de post, faceam si eu pana acum dar cu frisca vegetala si sincera sa fiu ma cam saturasem de ea

icon_salut.gif


#8 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 16 March 2009 - 09:55 AM

atentie la frisca vegetala, ca cica nu e de post, contine proteine din lapte huh.gif ...mai bine asta, va asigur ca e bun tare! biggrin.gif

#9 justy

justy

    Master of disaster

  • Membri
  • 3475 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ses
  • Interests:sport, pescuit, gatit (mai ales dulciuri)

Postat 16 March 2009 - 10:00 AM

da da, cu proteinele alea din lapte......... dar la meggle nu scrie asa ceva

oricum merita incercat tortul tau, e tare reteta pt post. apropo, cam cata faina pui in blatul de mere cu aproximatie?

#10 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 16 March 2009 - 10:03 AM

CITAT(justy @ Mar 16 2009, 10:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
da da, cu proteinele alea din lapte......... dar la meggle nu scrie asa ceva

oricum merita incercat tortul tau, e tare reteta pt post. apropo, cam cata faina pui in blatul de mere cu aproximatie?


pai sa zic jumatate de cana, poate ceva mai multa...vezi tu, tre sa iasa mai groasa compozitia decat la negresa smile.gif

#11 justy

justy

    Master of disaster

  • Membri
  • 3475 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ses
  • Interests:sport, pescuit, gatit (mai ales dulciuri)

Postat 16 March 2009 - 10:06 AM

ok saru'mana, am shi eu niste membri ai familiei care tin post si poftesc la ceva dulce, da' facut de casa si sigur o sa le placa tortul asta

#12 Ursuleatza

Ursuleatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 2720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti &amp; Timisoara

Postat 16 March 2009 - 10:16 AM

Super! Bravo! Deja salivez pe tastatura.... rolleyes.gif

#13 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 16 March 2009 - 10:20 AM

CITAT(Ursuleatza @ Mar 16 2009, 10:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Super! Bravo! Deja salivez pe tastatura.... rolleyes.gif



lasa draga salivatu', cumpara margarina si presteaza-l! biggrin.gif ...daca-l faci exact i cantitatile date de mine, iti ies 2 torturi, unul la 3, altul la 4 kile...manaca toti de pe strada ta din ele! laugh.gif

observatie! ies niste torturi super de grele fata de alea cu frisca... ohmy.gif face o mica avere cine le vinde la kil! tongue.gif

#14 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2949 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 16 March 2009 - 10:57 AM

apetisant tortul tau alina...brava floare.gif ....si sectiunea e super...nici nu zici ca e de post... biggrin.gif

#15 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 16 March 2009 - 10:59 AM

multumesc Dora pupic.gif

#16 ADRIANA_TRU

ADRIANA_TRU

    micro Bucatar

  • Membri
  • 39 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati

Postat 16 March 2009 - 11:37 AM

...FARA CUVINTE...m-ai lasat paf...din suflet ...toate felicitarile pentru tine.esti o super gospodina si nu in ultimul rand multumesc pentru reteta pentru ca si la noi in familie se tine post si e binevenita...

#17 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 16 March 2009 - 11:51 AM

CITAT(ADRIANA_TRU @ Mar 16 2009, 11:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
...FARA CUVINTE...m-ai lasat paf...din suflet ...toate felicitarile pentru tine.esti o super gospodina si nu in ultimul rand multumesc pentru reteta pentru ca si la noi in familie se tine post si e binevenita...



multumesc adriana, iti recomand din suflet tortul asta, care este foarte bun si in afara postului smile.gif

#18 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 March 2009 - 11:58 AM

QUOTE(alina-lili @ Mar 16 2009, 09:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Este 100 % vegetal, fara frisca


bravos, alina!
niste torturi f aratoase, cred ca-s si gustoase si se potrivesc cu perioada. bine ca n-au frisca vegetala, mie mi se pare de-a dreptul (si de-a stangul) oribila.

#19 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 16 March 2009 - 12:40 PM

CITAT(moatza @ Mar 16 2009, 11:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
bravos, alina!
niste torturi f aratoase, cred ca-s si gustoase si se potrivesc cu perioada. bine ca n-au frisca vegetala, mie mi se pare de-a dreptul (si de-a stangul) oribila.



mercic, moatzo smile.gif ...era timpul si de altceva decat frisca vegetala biggrin.gif

#20 MIMI.

MIMI.

    o mamica fericita

  • Membri
  • 2232 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati
  • Interests:Pe langa multe altele,PLANTELE

Postat 16 March 2009 - 03:30 PM

Bravo,Alinuta!O sa-l prestez cat de curand!



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


    Google (1)