Sari la conținut

Poză

Pasca in doua culori


38 răspunsuri la acest topic

#1 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 15 April 2009 - 03:04 PM

SDC13386.JPG

Este pasca mea favorita! usor de facut , cost redus si GUST MAXIM! :) ;)
e nelipsita , de pe masa mea de PASTE, aromata placut, merge o bucatik chiar dupa ce-ai gustat din :) toate bunatatile facute .
Pacat ca nu pot sa va transmit si gustul, dar poate o sa o incercati si atunci imi veti da dreptate :)
iata reteta - http://www.culinar.r...re-/53/2/7694/:

SDC13323.JPG


#2 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 15 April 2009 - 03:20 PM

blat de cacao

100 gr unt la t camerei
un pahar de zahar pudra(eu.... wink.gif pun doar o jumatate)
zahar vanilat cat si cum vreti
2 linguri pline cacao
1 pahar cu faina
1 ou
2 pahare cu lapte
un plic de praf de copt (sau cum e in cazul meu ca aici asa se gaseste,-2 lingurite)
1/4 lingurita sare


SDC12746.JPG


se pune untul intr-un castron si zaharul si se mixeaza bine, pana se face o crema
se adauga si oul si se mai mixeaza putin smile.gif


SDC12771.JPG


#3 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 15 April 2009 - 03:27 PM

se adauga si faina , cacaoa, zaharul vanilat ,laptele si se mixeaza bine pana se obtine un aluat ca de chec.



SDC12775.JPG


SDC12793.JPG







#4 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 15 April 2009 - 03:39 PM

cuptor preincalzit la 180grade
3/4 din aceasta compozitie se toarna in vasul tapetat bine cu unt si pudrat cu faina,vasul in care alegeti sa coaceti pasca smile.gif
se da la cuptor pana se intareste, mie mi-a luat cam 10 min smile.gif



SDC12808.JPG


in acest timp pregatim compozitia alba

umplutura de branza


500 gr branza de vaci bine-bine scursa , eventual de cu seara intr-o bucatik de tifon , sau perdea wink.gif , eu am avut ricotta(cine dispune poate puna mai multa un pic, aici e cam dupa gusturi si cam cat de inalta vrei s-o faci) wink.gif smile.gif
100 gr unt
1 pahar zahar pudra
un praf de sare
4 galbenuse
o lamaie
2 linguri de faina
zahar vanilat (optional, -cu cat mai mult cu atat mai bn laugh.gif wink.gif )

SDC12754.JPG


#5 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 15 April 2009 - 03:44 PM

se bat albusurile de la cele 4 oua si se dau deoparte


SDC12825.JPG


intr-un castron se amesteca branza , galbenusurile, sarea, zah vanilat , coaja de lamaie rasa si zaharul


SDC12816.JPG


#6 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 15 April 2009 - 03:52 PM

se amesteca albusurile usor, de sus in jos,in crema de branza smile.gif veti obtine o compozitie aerata,parfumata din cale-afara tongue.gif
smile.gif

SDC12845.JPG


in acest timp compozitia de cacao este gata si arata cam asa


SDC12838.JPG


#7 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 15 April 2009 - 04:01 PM

fara sa va grabiti wink.gif smile.gif ...nivelati usor compozitia de branza peste blatul de cacao gata copt


SDC12849.JPG

turnati apoi si cealalta compozitie de cacao(1/4) peste amstecul de branza


SDC12856.JPG


si bagati la cuptor pt 40-45 min in functie de cuptor...la aceeasi temperatura 180 pe grataru din mijloc al cuptorului.
dupa 15-20 min puteti reduce la 170. vedeti aici timpul e greu de aproximat...oricum nu scapati mai mult la coacere pt ca se va inrosi la mijloc ...si nu mai are acelasi aspect. dak dupa 45 min bagati o scobitoare sau betisor de frigarui, si mai iese asa doar un pic de compozitie , asta nu inseamna ca nu e copt. cand se va raci se va inchega de minune,asta e regula la branza wink.gif tongue.gif smile.gif


#8 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 15 April 2009 - 04:09 PM

asa arata dupa 15 min la cuptor


SDC12896.JPG


asa arata dupa ce s-a incheiat timpul de coacere


am lasat-o la racit 15 min si am scos inelul


SDC13067.JPG


sa nu va deranjeze crapaturile, in realiate e superba asa simpla smile.gif .
e un aluat cu praf de copt si e si normal sa faca craterele astea dar se retrag dupa cateva zeci de min...si oricum n-am incheiat tongue.gif laugh.gif


#9 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 15 April 2009 - 04:26 PM

reteta originala prevede o glazura din 3 linguri de apa, 4 linguri de zahar, 1 lingura cacao, 1 lingura de unt.se fierb toate ingredientele si cand pasca este rece se toarna glazura smile.gif
eu insa am optat sa topesc niste ciocolata cam 300gr desi sunt ultrasuficiente 200 gr, cam cu 60 ml smantana dulce , de buna calitate wink.gif
asta in cazul in care vreti asa sa o faceti eleganta , desi ma repet e superba simpla... smile.gif

ciocolata si smantana pe foc la bain-marie


SDC13060.JPG


si asa arata imbracata pascuta mea smile.gif



SDC13173.JPG


#10 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 15 April 2009 - 04:36 PM

drept sa va zic ca nu mai aveam vreo idee , si nici un sablon facut ceva, si totusi am zis mama mea facea intotdeauna cruce la pasca , EA e simbolul PASTELUI,... smile.gif si cu o lingurita usor si cu grija am presarat nuca de cocos sub forma de cruce, dar dupa ce glazura a fost aproape intarita complet

iat-o la final


SDC13203.JPG


si am si sectinat-o wink.gif , ca eram asa curioasa...of parca-s un copil cand fac cate ceva topai, pana se raceste ca nu mai am rabdare wink.gif smile.gif , da...cred ca nu-s singura tongue.gif


SDC13217.JPG


#11 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 15 April 2009 - 04:51 PM

si am facut jde poze , ca tare mi-e drag de ea cum a iesit smile.gif

iata si alta sectiune


SDC13225.JPG




gustul e divin si foarte parfumata smile.gif eu am facut-o aseara si o s-o trimit la sotu la servici de pomana pt toti cei care din pacate nu mai sunt alturi de mine mellow.gif smile.gif aici e tare greu sa imparti ceva practic nu ai cui, si-atunci menesc de-acasa smile.gif si trimit la servici ,wow ce se mai bucura cand apare cu cate ceva! smile.gif si asa raman si eu cu o multumire sufleteasca ca am facut , cat am putut, ce a trebuit! asa cum e la noi! smile.gif

SDC13234.JPG


va doresc din inima , SANATATE , BUCURII, SA AVETI PARTE DE TOATE FERICIRILE VIETII, PASTE FERICIT !
HRISTOS A INVIAT!

Editat de nico-vya, 16 April 2009 - 04:30 PM.


#12 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 15 April 2009 - 05:00 PM

foarte fain arata pascuta ta in 2 culori si mi-a placut tare mult si povestirea de final, foarte frumos din parte ta ca te gandesti si la altii smile.gif Un Paste fericit alaturi de cei dragi iti urez si eu floare.gif

#13 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 15 April 2009 - 05:00 PM

aici cu o cupa de inghetata de vanilie,. glazura era inca calduta...ehhh da io deh... laugh.gif

SDC13268.JPG
si aici taiata , azi cand am venit de la servici, nu am acoperit-o peste noapte cu nimik si vreo 2 zile poa sa stea asa neacoperita, pe sifonier undeva , ferit de caldura si umezeala . are o textura incredibila, matasoasa, si pt ca nu e sensibila smile.gif de aceea o si prefer. eu nu prea sunt cu aluatul....la pasca...ehhhh nah fiecare cu gargaritele lui tongue.gif laugh.gif

SDC13283.JPG




#14 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 15 April 2009 - 05:06 PM

CITAT(alina-lili @ Apr 15 2009, 06:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
foarte fain arata pascuta ta in 2 culori si mi-a placut tare mult si povestirea de final, foarte frumos din parte ta ca te gandesti si la altii smile.gif Un Paste fericit alaturi de cei dragi iti urez si eu floare.gif

pupic.gif pupic.gif floare.gif asa si trebuie! smile.gif

Editat de nico-vya, 15 April 2009 - 08:28 PM.


#15 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 15 April 2009 - 05:14 PM

pozici smile.gif

SDC13286.JPG


da ca o sa optati sa o aveti pe masa in ziua de PASTE, abia astept sa citesc impresii si sa vad pozici. sunt mai mult ca sigura ca va deveni si preferata dumneavoastra smile.gif

SDC13364.JPG

Editat de nico-vya, 15 April 2009 - 05:37 PM.


#16 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 15 April 2009 - 05:35 PM

si inca 2 pozici wink.gif

SDC13371.JPG

smile.gif

SDC13184.JPG





#17 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 April 2009 - 06:28 PM

nicovya, imi place reteta ta si sigur o voi presta, dar ptr mine va fi o prajitura. imi place ca e simplu de executat si are cacao.

felicitari ptr executie!

#18 mariy67

mariy67

    Captain Cook

  • Membri
  • 221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 15 April 2009 - 07:15 PM

oauuuuuuuuuuuuu,m-ai dat gata!!!!!!!!!!!!!!!!!!
e frumoasa tare,se face usor,si cred ca e minunata la gust.
cand o voi presta,cred ca o sa folosesc o tava dreptunghiulara,si o voi taia in ea.(nu am tava ca a ta,musai trebuie sa cumpar).
e adevarat,nu va avea forma rotunda,dar gustul e acelasi.
sarumana muuuuult pentru reteta,pupici MARI.
Ce crezi tu ca poti face, altii au facut deja

[

#19 mihailela

mihailela

    micro Bucatar

  • Membri
  • 35 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Belgia

Postat 15 April 2009 - 07:37 PM

Aceeasi reteta o fac si eu in fiecare an.Anul acesta fiind plecata din tara ma temeam ca nu o voi face, pentru ca mi-am uitat reteta acasa. Dar uite ca m-ai salvat si ai postat-o tu. Mii de multumiri, floare.gif o voi face sigur mai ales ca mi-a trimis mama branzica de acasa, aici nu o prea gasesc buna si voi reveni si cu poze, e foarte buna si fina.

#20 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 15 April 2009 - 08:17 PM

CITAT(moatza @ Apr 15 2009, 07:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nicovya, imi place reteta ta si sigur o voi presta, dar ptr mine va fi o prajitura. imi place ca e simplu de executat si are cacao.

felicitari ptr executie!

s- o faci moatzo, ca merita! pupic.gif floare.gif smile.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi