Sari la conținut

Poză

turnatei pentru supa


55 răspunsuri la acest topic

#1 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 25 May 2009 - 12:18 AM

... smile.gif daca era sa fie duminica, intotdeauna era supa pe masa.borsul il faceam in timpul saptamanii, supa trebuia sa fie duminica, din carne;,cu galuste, taietei(taitei)...sau turnatei.diferiti ca si consistenta de toate pastele, usor de facut si foarte buni!

ingrediente(cam pt 3 boluri de supa)

2 oua
un strop de sare
4 linguri nepline de faina
(e bine sa fie faina 550, dak nu , mai luati o jumatate de lingura din cant initiala, faina 000 absoarbe mai mult lichid si atunci intra mai putin)

SDC16592.JPG

se mixeaza la viteza mare , ouale cu sarea

SDC16596.JPG

Editat de nico-vya, 25 May 2009 - 01:18 AM.


#2 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 25 May 2009 - 12:25 AM

se adauga faina si se mixeaza bine de tot

SDC16597.JPG

trebuie sa rezulte un amestec foarte matasos,de aceasta consistenta,
nu se pune apa deloc , smile.gif de aceea am dat cantitatile cat mai exact smile.gif ]apa strica textura aluatului, in acest caz

SDC16600.JPG


#3 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 25 May 2009 - 12:32 AM

intre timp se pune la fiert apa intr-o cratita mai marisoara, se adauga un strop de ulei si putina sare. apa sa clocoteasca(sa fie apa din belsug)

SDC16617.JPG

deasemeni , strecuram cant de supa pe care vrem sa o pregatim, si o punem la foc mic , sa stea fierbinte

SDC16609.JPG


#4 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 25 May 2009 - 12:41 AM

...
eu asa fierb supa, si apoi arunc de ex tijele de telina care raman fade dupa fiert, dar ahhh ce gust dau la supa wink.gif smile.gif , strecor cant de supa pe care o pregatesc...aleg carnea care o pun in farfurie si restul bag la frigi si o pregatesc a doua zi. smile.gif

SDC16604.JPG

reduc la moderat temp unde am apa la fiert , si pun amestecul de turnatei intr-o punga de plastic wink.gif smile.gif , se face un nod ,pt mai multa siguranta.

SDC16612.JPG


#5 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 25 May 2009 - 12:49 AM

intepati intr-un colt al pungii , cu un bat pt frigarui sau usor cu vf unui cutit, depinde cat de grosi vreti sa va iasa...,si turnati comp in apa

SDC16625.JPG

ei se vor ridica imediat la suprafata, pana terminati comp , aproape totul este gata. pt ca se inmultesc la fiert,dati usor deoparte cu lingura si faceti loc restului de comp,pana terminati,adik tot timpul comp sa curga in apa si nu peste ceilalti taietei smile.gif

dupa 2-3 min sunt gata

SDC16631.JPG


#6 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 25 May 2009 - 12:53 AM

strecurati,

SDC16635.JPG

si dati drumul in supa fierbinte

SDC16647.JPG


#7 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 25 May 2009 - 01:02 AM

priviti cat de frumos stau in supa , nu se sfarama, park sunt unul si unul, si chiar de ma repet , nu va suparati, nu se pune apa in aluat,asta e tot secretul

SDC16651.JPG



#8 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 25 May 2009 - 01:09 AM

cu patrunjel verde , sau fara....

pofta buna! floare.gif

SDC16664.JPG


#9 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 25 May 2009 - 01:11 AM

smile.gif
SDC16665.JPG


#10 EATALY

EATALY

    Big Chef

  • Membri
  • 929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 25 May 2009 - 02:30 PM

Waw! N-am mai vazut facuti asa! Eu urasc sa fac taietei! Deci reteta ta imi face cu ochiul. Superba idee!Dar cand o fii mai racoare,acu sunt 32 de grade! furious.gif

#11 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 25 May 2009 - 02:35 PM

Nico , m-ai innebunit cu painea ta integrala , numai d-aia fac de-o luna si acum cu turnatzeii............
n-am mancat niciodata , da' tare bine arata.... occasion14.gif


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#12 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 25 May 2009 - 02:37 PM

Nico? ce inseamna linguri nu prea pline?


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#13 sophie

sophie

    Big Chef

  • Membri
  • 795 posturi
  • Gender:Female

Postat 25 May 2009 - 02:41 PM

Aceeasi reteta o folosesc si eu (pun in plus o lingurita de ulei tongue.gif ), mai ales la bors, numai ca ii pun direct in bors. Dupa ce il acresc, il las sa dea in clocot si cand se fac bulbucii aia la suprafata ii torn usor cu punga. Se fac atat de usor si sunt atat de gustosi.. rolleyes.gif biggrin.gif Nu mi-a dat prin cap sa-i pun si la supa... biggrin.gif . Multam de idee, nico floare.gif

#14 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 25 May 2009 - 02:42 PM

Nico draga, esti super, extra, mega experta in toate culinarelile! biggrin.gif Iar ultima poza e belea!!!! hello2.gif
Am incercat si eu candva, in tinerete, sa fac taitei cica la punga, adica aluat de taitei lasat moale, sparta punga... nu vreti sa stiti ce-a fost in oala aia, s-au sfaramat toti taiteii si la un moment dat s-a rupt punga si fleoshc, tot maglavaisul in zama! eusa_doh.gif N-am avut curaj sa-i dau la al meu sa manance icon_rotf.gif

#15 piscotel

piscotel

    Hexe online !

  • Membri
  • 2543 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Din NORD
  • Interests:muzica,filmele,ciinii,pisicile,florile,si...cartile.

Postat 25 May 2009 - 02:47 PM

Nico,
yo cand am vazut titlul mi-am zis :
-ma, yo galuste de faina,stiu sa fac,de gris,stiu sa fac.Frecatzei stiu,fulgi stiu.
No da ce-or fi aia turnatei ?
Un regionalism = cu frecateii mei? rolleyes.gif
Sincer nu credeam ca la capitolul asta mai pot invatza ceva nou.
M-am inselat BangHead.gif .
E super ideea cu punga.
Eu din compozitia asta,turnam in supa din lingura si ieseau fulgii.
Esti artista ce mai. icon_love.gif


#16 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 25 May 2009 - 02:50 PM

CITAT(piscotel @ May 25 2009, 03:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Un regionalism = cu frecateii mei? rolleyes.gif


icon_rotf.gif buna de tinut minte!

#17 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 25 May 2009 - 04:48 PM

FETELE , ce bine ca va place...sa faceti occasion14.gif ca tare buni sunt si matasosi asa , cand ii simti in gura, dar in acelasi timp au si consistenta buna , nu sunt moi, adik nu-i scapati la fiert, ca nici n-au nevoie wink.gif .
si eu am invatat multe de la voi si va pomenesc de fiecare data, tare bine e ca mai exista prieteni, fie ei si virtuali...eu am inceput sa va cunosc pe fiecare , acum... 3some.gif
reteta o am de la mama MARIANA, si o fac de cand a inceput VIANA, sa manace supa(cred ca avea vreo 3-4 luni)...fetei i-a placut atat de mult , si noua tuturor,(nelipsita de la noi) da ce sa mai....! tot ce facea dansa era...la superlativ...faina femeie wink.gif smile.gif .






















#18 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 25 May 2009 - 04:55 PM

...eu nu am pus niciodata nici apa inauntru...ca asa era....reteta laugh.gif , nu stiu ce sa zic.(despre ulei , nu am incercat smile.gif .).stiu ca -i mai scapam mai subtiri si atunci ii aruncam ca se impreastie. daca de fiecare data am facut la ochi, ...ieri am masurat exact ...si sa aveti incredere...atata faina a intrat la 2 oua...4 linguri nepline
SIMONA, iei o lingura de faina si cu , cutitul treci pe deasupra, si ramana faina la buza lingurii laugh.gif , hai ca ...am zis-o.. laugh.gif simo, te orientezi si dupa oua, ca daka-s mari tare...lasi si lingura mai plina...,astea au fost 2 oo potrivite
si va pup si eu pe toate floare.gif pupic.gif


Editat de nico-vya, 25 May 2009 - 05:47 PM.


#19 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 25 May 2009 - 08:15 PM

Extraordinara idee si foarte usor de facut. Cred ca sunt cu mult mai buni decat taiteii din comert, macar stii ce pui acolo si nu tot felul de beta, meta bisulfiti si alte sulfurenii din alea. Felicitari!

#20 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 25 May 2009 - 09:01 PM

Misto arata.Si eu fac Spätzle-le exact asa,cu punga..doar ca mai groase/adica tai coltul pungii mai tare biggrin.gif
ÃŽmi place cum se numesc: Turnatei floare.gif
Maya's World .



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi