Sari la conținut

Poză

Napolitane cu crema caramel


16 răspunsuri la acest topic

#1 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 25 May 2009 - 12:49 PM

Era timpul sa ma mai desfasor in imagini biggrin.gif asa ca am prestat napolitanele carameloase.

n9.JPG

ingrediente:
- un pachet foi de napolitane
- 300 gr zahar
- un pachet margarina
- o esenta de rom, cacao - astea erau timide si n-au vrut in poza tongue.gif
- 100 gr. zahar pudra
- 200-300 gr. alune macinate (eu am avut mai putine)
- 2-3 linguri de lapte
- 5 oua

n1.JPG

Se caramelizeaza zaharul pe foc mic pana ajunge asa...

n2.JPG

... se adauga margarina taiata cubulete si laptele, apoi se adauga 5 linguri de faina, si la urma alunele.

n4.JPG

Se ia craticioara de pe foc si se trece la pasul urmator. Se bat ouale cu zaharul pudra...

n5.JPG

... se adauga peste maglavaisul dinainte si se fierbe toata amestecatura pe baie de abur inca 10 minute. La urma se adauga cacaoa, esenta de rom (sau vanilie, daca nu va place romul... sau nimic) si pentru ca eu am avut alune putine, am adaugat vreo 150 gr. paiete de ciocolata alba.

n6.JPG

Astea-s paietele, de la Metro le-am luat.

n7.JPG

Cand crema e race, se purcede la asamblarea foilor. Dupa jumatate de ora de frigider, se taie dupa cum va taie capul. tongue.gif

n8.JPG

Si produsul finit: tongue.gif

n10.JPG

Is bune, se fac destul de repede, nu-s scumpe, si, cel mai important: nu necesita cuptior pe caldurili astea. wink.gif

#2 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 25 May 2009 - 08:19 PM

Alinuta eu sunt fan caramel !Nu-ti promit ca fac napolitane smile.gif ,dar vreau sa stiu cum e crema? Ca la baza e aproximativ cum o fac si eu dar ma deruteaza cantitatea de margarina. Cum iese? e moale? (si ma refer la crema !da? tongue.gif )


#3 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 25 May 2009 - 08:26 PM

CITAT(mon@ @ May 25 2009, 09:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Alinuta eu sunt fan caramel !Nu-ti promit ca fac napolitane smile.gif ,dar vreau sa stiu cum e crema? Ca la baza e aproximativ cum o fac si eu dar ma deruteaza cantitatea de margarina. Cum iese? e moale? (si ma refer la crema !da? tongue.gif )


moa, chiar ma gandeam ca nu tenteaza pe nimeni ce am io azi la taraba... biggrin.gif

da, Mona, crema tongue.gif este moicaluta, dar nefiind cantitate foarte mare la numarul de foi, nu da pe langa... si margarina chiar daca pare multa, se combina cu celelalte ingrediente si iese ceva buun la gust... smile.gif

#4 Miru

Miru

    Bucataras

  • Membri
  • 61 posturi
  • Gender:Female
  • Location:iasi

Postat 25 May 2009 - 08:35 PM

Vaiii, chiar ieri am fost la cumparaturi...am vazut un pachet de foi de napolitane...si mi-am zis: " Doar nu fac eu napolitane, pentru ce sa le iau? " si le-am lasat acolo icon_cry.gif
Oricum sunt primele pe lista floare.gif

#5 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 25 May 2009 - 08:38 PM

CITAT(Miru @ May 25 2009, 09:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Vaiii, chiar ieri am fost la cumparaturi...am vazut un pachet de foi de napolitane...si mi-am zis: " Doar nu fac eu napolitane, pentru ce sa le iau? " si le-am lasat acolo icon_cry.gif
Oricum sunt primele pe lista floare.gif


Asa am gandit si eu cand m-am impiedicat de ele, si totusi le-am cumparat tongue.gif

Astept sa vad rezultatul! smile.gif

#6 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 25 May 2009 - 08:52 PM

CITAT(alina-lili @ May 25 2009, 08:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
da, Mona, crema tongue.gif este moicaluta, dar nefiind cantitate foarte mare la numarul de foi, nu da pe langa... si margarina chiar daca pare multa, se combina cu celelalte ingrediente si iese ceva buun la gust... smile.gif

Draga mea,nici nu ma indoiam de asta,ba din contra ma gandeam ca ar iesi o crema grozava pt tort !


#7 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 26 May 2009 - 06:38 AM

pentru tort...chiar nu stiu ce sa zic, e destul de moale, doar daca la final o amesteci cu cateva linguri de frisca batuta bine, doar asa... smile.gif

#8 Ortansa

Ortansa

    Bucataras

  • Membri
  • 178 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Liban

Postat 26 May 2009 - 06:59 AM

si eu caut de mult timp o crema caramel cu alune,o voi incerca(foi de napolitane oricum nu gasesc pe aici) si voi ajusta probabil cantitatile ca sa iasa mai consistenta ca pt un tort,vorba Monei:-) sau voi adauga frisca,si-asa mai am destul prin frigider(tre' sa ma grabesc pan' nu se strica:-)).

ps-vezi ca la ingrediente nu apar cele 5 lg de faina.

#9 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 26 May 2009 - 07:07 AM

CITAT(Ortansa @ May 26 2009, 07:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
si eu caut de mult timp o crema caramel cu alune,o voi incerca(foi de napolitane oricum nu gasesc pe aici) si voi ajusta probabil cantitatile ca sa iasa mai consistenta ca pt un tort,vorba Monei:-) sau voi adauga frisca,si-asa mai am destul prin frigider(tre' sa ma grabesc pan' nu se strica:-)).

ps-vezi ca la ingrediente nu apar cele 5 lg de faina.


stiu ca nu le-am pozat, dar spun sigur ca sunt pe undeva prin culise biggrin.gif

Ortansa, cred ca poti reduce margarina la jumatate, ca sa iasa mai consistenta crema, si apoi cu frisca, ar iesi ceva bunut. smile.gif

#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 May 2009 - 08:11 AM

daca-mi permiteti sa ma bag in vorba, apropo de ce zice Ortansa, poate ca se potriveste bine crema asta la tortul cu blat de bezea a lui Didi Balmez de aici
http://www.culinar.r...de-Didi-Balmez/

#11 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 26 May 2009 - 08:15 AM

Am dat odata peste reteta ta de tort, chiar arata bine si e tare interesanta smile.gif Deci, fetelor, aveti de unde alege...mai are si Lissa o crema caramel, Adriana, si crema de aici se poate adapta...

PS: Ma scuz de off topic! laugh.gif

#12 justy

justy

    Master of disaster

  • Membri
  • 3475 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ses
  • Interests:sport, pescuit, gatit (mai ales dulciuri)

Postat 26 May 2009 - 01:12 PM

CITAT(alina-lili @ May 26 2009, 07:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
pentru tort...chiar nu stiu ce sa zic, e destul de moale, doar daca la final o amesteci cu cateva linguri de frisca batuta bine, doar asa... smile.gif


da' nu se intareste caramelul? eu credeam ca va capata o textura gumata, sau asa ceva...

#13 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 26 May 2009 - 05:20 PM

occasion14.gif lilisor...cu siguranta asta-i crema . e supermirobolanta...si-ti zik...acu vreo 15 ani , sa zik fetele din timisoara, care-si mai amintesc ...era acolo moda foilor de napolitane umplute cu crema ta...buna, fina , da cum raman napolitanele...incomparabil cu cele din comert. pierdusem reteta....nu am foi de napolitane aici da sapt viit vine mami meu si uite chiar...ma intreba ce sa-mi aduk ...si-am zis nimik, da aku am s-o rog sa-mi puie ...foi de napolitana...si cum le fac cum pun poza...sigur asta e reteta...fratele imi aducea mereu din astea cand venea in concediu...mai...te pupez... floare.gif pupic.gif

#14 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 26 May 2009 - 05:57 PM

mai am si eu 3 foi si le umplu cu crema ta, ca-mi place cum suna. Multumesc. floare.gif
Paula





#15 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 26 May 2009 - 06:27 PM

CITAT(justy @ May 26 2009, 02:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
da' nu se intareste caramelul? eu credeam ca va capata o textura gumata, sau asa ceva...


nu, nu are textura gumata...e moale crema wink.gif

CITAT(nico-vya @ May 26 2009, 06:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
occasion14.gif lilisor...cu siguranta asta-i crema . e supermirobolanta...si-ti zik...acu vreo 15 ani , sa zik fetele din timisoara, care-si mai amintesc ...era acolo moda foilor de napolitane umplute cu crema ta...buna, fina , da cum raman napolitanele...incomparabil cu cele din comert. pierdusem reteta....nu am foi de napolitane aici da sapt viit vine mami meu si uite chiar...ma intreba ce sa-mi aduk ...si-am zis nimik, da aku am s-o rog sa-mi puie ...foi de napolitana...si cum le fac cum pun poza...sigur asta e reteta...fratele imi aducea mereu din astea cand venea in concediu...mai...te pupez... floare.gif pupic.gif


mercic, Nico, las ca nici cu retele tale nu mi-e rusine! pupic.gif

CITAT(PaulaM @ May 26 2009, 06:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
mai am si eu 3 foi si le umplu cu crema ta, ca-mi place cum suna. Multumesc. floare.gif


cu placere, Paula, abia astept sa vad daca-ti plac biggrin.gif

#16 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2949 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 26 May 2009 - 06:35 PM

Alina lu' lilisor occasion14.gif pacat ca nu gasesc foi de napolitane ca le-as fi incercat si eu...crema aia le face tare apetisante...

#17 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 26 May 2009 - 06:52 PM

CITAT(dora_m @ May 26 2009, 07:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Alina lu' lilisor occasion14.gif pacat ca nu gasesc foi de napolitane ca le-as fi incercat si eu...crema aia le face tare apetisante...


pai daca vrei... biggrin.gif le facem sa zboare, doar sa vrei cool.gif ! Si am vazut si cu cacao tongue.gif



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi