Sari la conținut

Poză

Prajitura Regele Mihai


9 răspunsuri la acest topic

#1 anielarobu

anielarobu

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 29 December 2009 - 02:18 PM

Prajitura aceasta o am de la o ruda din Ardeal si este un dintre preferatele noastre

Blatul 1
4 oua
8 linguri zahar
4 linguri apa
7 linguri faina

Blatul 2
5 albusuri
100g nuca macinata
250g zahar
2-3 linguri faina.

Crema
5 galbenusuri
5 linguri de zahar
3 linguri de lapte
esenta de vanilie
un pachet de unt.

In plus mai este nevoie de un pachet de biscuiti Petit Beurre, ness, cola sau fanta pentru insiropat biscuitii si glazura de ciocolata.

Blatul 1

Se bat albusurile spuna si se adauga treptat zaharul.

DSC09415.JPG

DSC09416.JPG

Se adauga galbenusurile, apa si faina.

DSC09417.JPG

DSC09418.JPG

Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit aproximativ 45-50 minute (in functie de cuptor)

DSC09421.JPG

DSC09427.JPG


Blatul 2

Se bat albusurile spuna, se adauga treptat zaharul.

DSC09422.JPG

Se adauga nuca macinata si faina si se amesteca usor.

DSC09423.JPG

DSC09424.JPG

Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 25-30 de minute.

DSC09429.JPG

Crema

Se freaca galbenusurile cu zaharul si laptele si se pun la foc mic pana se ingroasa.

DSC09425.JPG

DSC09426.JPG

Cand se raceste se amesteca cu un pachet de unt moale.

DSC09430.JPG

Asamblare:
Se pune blatul 1, apoi jumatate din crema

DSC09431.JPG

Se pune un rand de biscuiti Petit Beurre inmuiati in ness (asa prevede reteta; eu de obicei ii inmoi in cola, dar acum nu am avut si i-am inmuiat in fanta)

DSC09432.JPG

Peste biscuiti se pune restul de crema si blatul 2.

DSC09433.JPG

DSC09434.JPG .

Deasupra se pune glazura de ciocolata. Eu am combinat glazura de ciocolata cu cea de caramel si am trisat un pic pentru ca am folosit glazura la plic.
Va scriu oricum si retete "originala" de glazura:
150 g zahar pudra se freaza cu 3 linguri de cacao, o lingura de ulei si apa clocotita pana capata consistenta dorita.

DSC09436.JPG

Revin si cu o sectiune mai tarziu putin ca sa aiba timp sa cunoasca straturile intre ele inainte sa imi infig cutitul in prajitura.






#2 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 29 December 2009 - 03:10 PM

Cautam o reteta mai altfel, cu creme si blaturi diferite si iata ca ai venit tu. smile.gif
ma uit, ma gandesc si poate o fac si eu de revelion.

Desi Mihnea prefera un Truffle cake, as opta pentru o praji ca asta...

#3 lisa_magic

lisa_magic

    Big Chef

  • Membri
  • 510 posturi

Postat 29 December 2009 - 05:15 PM

foarte dragut,astept sexiunea ohmy.gif ,dar eu tot nu pricep de unde vine numele ??? de ce a regelui Mihai??? niciodata n-am inteles biggrin.gif
Mama de blondina ciufulita si strumf neastamparat

#4 anavlis

anavlis

    Vazatoare in ceaunul de cristal

  • Membri
  • 2311 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:pai sa zicem asa....carti, muzica, film, 3D puzzles, craft, aeroporturi....sunt multe...depinde de "mood"-ul pe care il am

Postat 29 December 2009 - 06:42 PM

si io...si io....sectiune smile.gif

#5 istrate lucia

istrate lucia

    Captain Cook

  • Membri
  • 409 posturi
  • Location:Craiova (Dolj)

Postat 29 December 2009 - 07:20 PM

Sectiunea please. as fce-o si eu, fara cacao insa. Nu am consumat deloc in sarcina.

#6 lauralaurentiu

lauralaurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 29 December 2009 - 08:14 PM

Suna promitator prajitura asta, Aniela, felicitari pentru postare floare.gif ! Ca si restul fetelor, sunt si eu doritoare de o sectiune! smile.gif

#7 anielarobu

anielarobu

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 29 December 2009 - 09:16 PM

Am revenit cu sectiunea. Nu e foarte reusita poza, dar este singura pe care am apucat sa o fac pentru ca mi s-a descarcat camera.

DSC09438.JPG



#8 anielarobu

anielarobu

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 29 December 2009 - 09:18 PM

QUOTE(bulinuta @ Dec 29 2009, 03:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cautam o reteta mai altfel, cu creme si blaturi diferite si iata ca ai venit tu. smile.gif
ma uit, ma gandesc si poate o fac si eu de revelion.

Desi Mihnea prefera un Truffle cake, as opta pentru o praji ca asta...


Nu vazusem Truffle cake pana acum, pare foarte interesanta si pe gustul nostru. Poate le faci pe amandoua wink.gif

#9 anielarobu

anielarobu

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 29 December 2009 - 09:21 PM

QUOTE(lisa_magic @ Dec 29 2009, 05:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
foarte dragut,astept sexiunea ohmy.gif ,dar eu tot nu pricep de unde vine numele ??? de ce a regelui Mihai??? niciodata n-am inteles biggrin.gif


Lisa,

Chiar nu stiu sa iti spun de ce este a regelui Mihai si nu a altuia, sau de ce trebuie neaparat sa fie e vreunui rege sau regina. Cu numele asta am primit-o, cu asta o transmit mai departe...

#10 anielarobu

anielarobu

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 30 December 2009 - 09:59 AM

O alta prajitura pe care am incercat-o acum pentru prima data si care m-a fermecat este cea de aici
http://www.culinar.r...ajitura-Bolero/
Din pacate nu am facut poze pas cu pas. Poate aruncati un ochi si va inspira si aceasta.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi