Sari la conținut

Poză

Pastitio


28 răspunsuri la acest topic

#1 korres

korres

    Bucataras

  • Membri
  • 57 posturi

Postat 17 February 2010 - 02:40 PM

E primul meu post. Ma primiti? eusa_pray.gif

Incep cu o poveste: Grecii sunt in general foarte mandrii de mancarea gatita de mamele lor. "Mancare ca mama mea nu face nimeni!"
Pana sa vina romancele peste ei!
Si pt ca au ei o pata pusa cu Pastitio asta ... m-am apucat sa caut retete si sa imbunatatesc de ziceai ca sunt Ratatouille; iar rezultatul a fost pe masur. Impresionat si grecul din dotare si vecinii (greci si ei).

Acuma...nu stiu daca o sa va placa, pt mine seamana cu lasagna.


asaaa, ingrediente:

DSCF4254.JPG

- 250 gr macaroane (lungi, groase si cu o gaura pe mijloc);
- 800 gr rosii decojite (in functie de gramaj, o conserva sau 2);
- 2 cepe;
- un catele de usturoi;
- 6 linguri ulei de masline;
- 500 gr carne tocata (slaba; eu folosesc amestec vita+porc);
- 2 linguri bulion;
- 6 linguri pesmet fin;
- 1 ou;
- o cana cascaval ras;
- sare, piper, boia dulce;
- neaparat scortisoara - 1/2 lingurita (daca nu sunteti invatati cu gustul ei in mancare, puneti doar putina);
- 1/2 litru beschamel (cu unt...cu ulei...la plic...fiecare are reteta sa).
- putin unt pt uns tava.

Se incinge uleiul si se calesc usor ceapa si usturoiul tocate marunt.
DSCF4255.JPG

Se adauga carnea tocata si se tine pe foc, pana se evapora toata zeama lasata de carne. Se adauga si rosiile cu bulionul si se lasa si acestea pana se evapora tot lichidul.
DSCF4262.JPG
Dupa care se Adauga sare, piper, scortisoara si boia.

DSCF4264.JPG
Se ia sosul de pe foc, se prepara sosul beschamel, si se pun pastele la fiert.
In sosul usor racit, se adauga 3 linguri de pesmet si oul batut.
Se unge o tava cu putin unt, se presara pesmetul ramas si se aseaza jumatate din cantitatea de macaroane fierte si trecute prin jet de apa rece.
DSCF4268.JPG
Deasupra macaroanelor se pune carnea si se niveleaza frumos.

Deasupra carnii se pune jumatate din beschamel, jumatate din cascaval. Dupa care, ultima tura: restul de macaroane, restul de beschamel, restul de cascaval. Si o sa arate cam asa:

DSCF4274.JPG

#2 korres

korres

    Bucataras

  • Membri
  • 57 posturi

Postat 17 February 2010 - 02:42 PM

Nu mai incapeau pozele.
apropo...voi cum puneti poza sub descriere?

asa arata scos din cuptor, si bineinteles, sectiunea.

Sper sa va placa. SI judecati-ma cu mila, este prima mea reteta postata:D

Miniaturi atașate

  • DSCF4276.JPG
  • DSCF4278.JPG


#3 foxyy

foxyy

    Master of disaster

  • Membri
  • 4888 posturi
  • Gender:Female
  • Location:AP

Postat 17 February 2010 - 02:53 PM

CITAT(korres @ Feb 17 2010, 01:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu mai incapeau pozele.
apropo...voi cum puneti poza sub descriere?

asa arata scos din cuptor, si bineinteles, sectiunea.

Sper sa va placa. SI judecati-ma cu mila, este prima mea reteta postata:D



Foarte interesanta reteta! Bravo si la mai multe! biggrin.gif
Ca sa atasezi pozele unde vrei tu, dupa ce ai Incarcat poza, pui mouse-ul unde vrei sa inserezi poza, apoi te duci la Administreaza Fisierele Atasate si dai click pe prima iconita - cea cu verde - care-ti permite sa inserezi poza acolo unde ai pus mouse-ul. La fel faci si pentru celelalte poze. De siguranta, poti sa apesi pe Previzualizeaza Mesajul, ca sa fii sigura ca pozele-s incarcate corect. Daca ceva nu e in ordine, stergi in text [attachment=xxxxx:nume poza.jpg] - doar poza care nu e asezata corect si pui in loc ceea ce vroiai tu. Cateodata nu se incarca pozele in ordinea dorita de tine, de asta e mai bine sa Previzualizeze mesajul, inainte de a-l trimite.
Sper ca am fost coerenta si te-am putut ajuta! floare.gif




In viata risipim ani, iar la batranete cersim clipe.......

#4 korres

korres

    Bucataras

  • Membri
  • 57 posturi

Postat 17 February 2010 - 03:02 PM

[quote name='foxyy' date='Feb 17 2010, 02:53 PM' post='844044']

Foarte interesanta reteta! Bravo si la mai multe! biggrin.gif



mltumesc frumos! multumesc si de floricica....vai, m-am emotionat:D

cu pozele...nu prea am inteles, dar ma mai uit pe aici

ms pt raspuns!

#5 foxyy

foxyy

    Master of disaster

  • Membri
  • 4888 posturi
  • Gender:Female
  • Location:AP

Postat 17 February 2010 - 03:31 PM

CITAT(korres @ Feb 17 2010, 02:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
mltumesc frumos! multumesc si de floricica....vai, m-am emotionat:D
cu pozele...nu prea am inteles, dar ma mai uit pe aici
ms pt raspuns!



Atunci pun si niste poze, poate te lamuresc asa. Prima oara am atasat o poza facuta de tine (o salvasem la mine pe calculator):

Pastitio.jpg

Ca sa vezi pe ce am apasat ca sa o inserez intr-un anumit loc din text, am atasat poza de mai jos - dupa ce atasezi o poza, in casuta de la Administreaza Fisierele Atasate apesi pe prima iconita din dreptul fisierului pe care vrei sa-l introduci in text. Trebuie sa fii atenta la numele pozei, ca altfel risti sa inserezi aceeasi poza de mai multe ori, sau pui poza gresita.

Exemplu_1.jpg

In poza de mai jos poti sa vezi cum arata caseta de dialog, atunci cand ai mai multe fisiere atasate - repet, ai grija ce poza trebuie inserata! Daca ai gresit, stergi din text poza gresita (in cazul meu, poza din mijloc se numeste [attachment= 295639:Exemplu_1.jpg] - daca eu consider ca am pozitionat-o gresit, o sterg din text si inserez poza corecta). Daca ai atasat o alta poza, ca sa o scoti apesi tot la Administreaza Fisierele Atasate, pe iconita a doua, care are un x rosu - aceasta comanda sterge poza din acea postare.

Exemplu_2.jpg

Sper ca acum te-am lamurit. Daca nu, inseamna ca nu-s buna de dascal. biggrin.gif si las pe cineva mai competent sa-ti explice! rolleyes.gif




In viata risipim ani, iar la batranete cersim clipe.......

#6 lauralaurentiu

lauralaurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 17 February 2010 - 04:22 PM

korres - felicitari pentru prima reteta postata pe culinar! floare.gif

foxyy ti-a explicat foarte bine cum sta treaba cu pozele, sper sa te descurci pe viitor. Daca nu, mai intreaba-ne, te ajutam cu drag!

#7 korres

korres

    Bucataras

  • Membri
  • 57 posturi

Postat 17 February 2010 - 04:26 PM

Uaaau!
Nu-mi ajung cuvintele sa va multumesc atat cat as vrea!
Poate cu o bucatica de Pastitsio biggrin.gif
Va multumesc mult de tot. Pt primire, pt explicatii si pt corectat!

#8 foxyy

foxyy

    Master of disaster

  • Membri
  • 4888 posturi
  • Gender:Female
  • Location:AP

Postat 17 February 2010 - 04:34 PM

CITAT(korres @ Feb 17 2010, 03:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Uaaau!
Nu-mi ajung cuvintele sa va multumesc atat cat as vrea!
Poate cu o bucatica de Pastitsio biggrin.gif
Va multumesc mult de tot. Pt primire, pt explicatii si pt corectat!



Cu placere! hello.gif
Sa-ti dau adresa mea? laugh.gif ca sa stii unde sa trimiti tava de Pastitio? icon_rotf.gif




In viata risipim ani, iar la batranete cersim clipe.......

#9 lorynov

lorynov

    Captain Cook

  • Membri
  • 427 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Barlad

Postat 17 February 2010 - 05:18 PM

Arata foarte bine floare.gif eusa_drool.gif merita incercata
Felicitari! smile.gif

#10 korres

korres

    Bucataras

  • Membri
  • 57 posturi

Postat 17 February 2010 - 05:22 PM

Foxyy, mi-e asa de dor de tara, ca as livra personal tava.
A nu's cata oara, va multumesc pt ca ma primiti printre voi.

#11 korres

korres

    Bucataras

  • Membri
  • 57 posturi

Postat 17 February 2010 - 05:25 PM

Lorynov, multumesc!
Sunt asa de multe arome...ca te imbie imediat.
Eu ma satur mancand din sosul cu carne tocata, pana se raceste rolleyes.gif
Sper sa o si incercati. Dureaza mai multicel doar calitul carnii...pe urma e simplu.
Am uitat sa zic de copt: nu foarte mult, ca toate ingredientele cu aproape facute. Eu tin tava la cuptor aprox 40min la 200 grade.
Si nu se taie imediat...ci dupa 10-15 min; daca rezistati, desigur.

#12 foxyy

foxyy

    Master of disaster

  • Membri
  • 4888 posturi
  • Gender:Female
  • Location:AP

Postat 17 February 2010 - 08:39 PM

CITAT(korres @ Feb 17 2010, 04:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foxyy, mi-e asa de dor de tara, ca as livra personal tava.
A nu's cata oara, va multumesc pt ca ma primiti printre voi.



Da' io nu-s in tara... Si eu umblu creanga prin lume! confused2.gif
Asta nu-nseamna ca nu te astept cu tava! icon_rotf.gif


edit: completare

Editat de foxyy, 17 February 2010 - 08:40 PM.





In viata risipim ani, iar la batranete cersim clipe.......

#13 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 February 2010 - 09:20 PM

buna ideea, korres, merci mult. trebuie sa mai fac si eu, ca demult n-am mai mincat pastitsio si chiar ne place. sigur sotul meu s-ar bucura. mai am si un pic de mizitra pentru bechamel (chefalotiri nu mai am), asa ca saptamina asta se face. azi i-am facut sarmalute in foi de vita si a mincat de doua ori (mare minune!!!).
felicitari pentru prima reteta si la mai multe occasion14.gif

#14 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 February 2010 - 09:53 PM

Da chiar, buna idee, pe vremuri o faceam dupa reteta Theodorei de cate ori imi aminteam de ea

http://www.culinar.r.../7155/PASTICIO/


smile.gif Bine ai venit!



Ale mele


şi când plâng eu râd

#15 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 17 February 2010 - 10:34 PM

e tocmai o reteta italiano greaca cred smile.gif ,pastitsio este in greaca asa cum sisie ei cand vorbesc dar in italiana este pasticcio, acele paste melissa se fac in italia,pummarola de rosii la fel;)
si eu mai fac pentru ca este o reteta foarte buna wink.gif bine ai venit pe culi ! occasion14.gif

#16 carmaw

carmaw

    Academic Chef

  • Membri
  • 1426 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe ici pe colo

Postat 18 February 2010 - 08:38 AM

CITAT(kismoni @ Feb 17 2010, 10:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
e tocmai o reteta italiano greaca cred smile.gif ,pastitsio este in greaca asa cum sisie ei cand vorbesc dar in italiana este pasticcio, acele paste melissa se fac in italia,pummarola de rosii la fel;)
si eu mai fac pentru ca este o reteta foarte buna wink.gif bine ai venit pe culi ! occasion14.gif

da e reteta la origine italiana......
In fine domeniul cuceririlor teritoriale se imbina cu cel al imprumutarii de retete
NUMAI BINE !


#17 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 February 2010 - 09:09 AM

hai ca poate in we incerc si eu reteta si postez la tine! bine ai venit!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#18 korres

korres

    Bucataras

  • Membri
  • 57 posturi

Postat 18 February 2010 - 01:10 PM

Sarmalute d'ale noastre sau ale lor cu menta?
Bune si unele si altele!

Sper sa mai postez...sa vad, ca daca ma uit la ce postati voi, ma intimidez toata:D

#19 korres

korres

    Bucataras

  • Membri
  • 57 posturi

Postat 18 February 2010 - 01:13 PM

uaaau, scrie BD la reteta mea! Ce mandra ma simt!
Nu stiam ca a postat si Theodora...am cautat sa vad daca mai este postata reteta, dar ea a scris PASTICIO, iar eu PASTITIO...asa ca nu am gasit, sorry.
Sper totusi sa incerci si reteta asta biggrin.gif

#20 korres

korres

    Bucataras

  • Membri
  • 57 posturi

Postat 18 February 2010 - 01:16 PM

Multumesc pt urari!
La urma urmei si "Decameronul" e scris de un italian, iar numele e grecesc. (deca=zece/meron(meres)=zile)
scuze de off topic.




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi