Sari la conținut

Poză

Rulada,,Veselie in culori"


11 răspunsuri la acest topic

#1 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 21 March 2010 - 07:06 PM


Rulada,,Veselie in culori"
Ingrediente;
Blat;500 g spanac congelat,o legatura de ceapa verde(eu am pus o ceapa rosie, de apa,4 oua,,o lingurita de condiment Delikat,un praf de piper,un praf de amestec de condimente(cimbrisor,maghiran,busuioc,coriandru,foi de dafin),marar si patrunjel verde,3 linguri varfuite cu faina,
umplutura;12 bucati branza feliata topita,8 felii muschiulet sau alt mezel,dupa preferinta, 250 g branza topita afumata Camembert
ornat;100 g miez de nuca prajita si macinata,o feliuta de branza topita ,cateva rosii cherry
Preparare;
1.Spanacul decongelat si scurs bine se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt,cu cele 4 galbenusuri,cu condimentele si se amesteca bine ,pana se omogenizeaza perfect,apoi icorporam albusul batut spuma tare cu un praf de sare si faina turnata in ploaie.Se toarna aluatul obtinut intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt,apoi se da la copt ,cca 25 minute,la foc potrivit.
2.Blatul copt se desprinde de pe hartie,usor cat este cald,apoi se intoarce,tot pe hartie,cu josul in sus si se ,,tapeteaza" cu feliile de branza topita apoi cu feliile de muschiulet si deasupra cu branza Camembert,pe care eu am intins-o cu un sucitor,intre doua folii de plastic si abia apoi am pus-o deasupra muschiuletului,apoi ajutandu-ne de hartia de copt,rulam strans,lasand rulada infasurata in hartie ,o dam cam o ara la frigider sa se intareasca.
3. Se scoate rulada racita,se topeste putin branza topita la microunde apoi cu lama unui cutit se intinde pe rulada in fasii late de 1 cm,pe diagonala apoi rapid(sa nu se raceasca branza topita) presaram miezul de nuca ,prajit si maruntit,presand cu degetele putin.Se taie felii subtiri si se decoreaza cu cateva rosioare Cherry.
Pofta buna!

Miniaturi atașate

  • DSCF6275.jpg
  • DSCF6322.jpg
  • DSCF6273.jpg
  • DSCF6302.jpg


#2 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 21 March 2010 - 07:12 PM

continuare...

Miniaturi atașate

  • DSCF6217.jpg
  • DSCF6227.jpg

Imagini atașate

  • DSCF6222.jpg
  • DSCF6230.jpg


#3 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 21 March 2010 - 07:16 PM

continuare...

Miniaturi atașate

  • DSCF6239.jpg
  • DSCF6241.jpg
  • DSCF6255.jpg
  • DSCF6318.jpg


#4 foxyy

foxyy

    Master of disaster

  • Membri
  • 4763 posturi
  • Gender:Female
  • Location:AP

Postat 21 March 2010 - 09:09 PM

Ani, de la o zi la alta ma uimesti cu retete noi si interesante. Chiar ca ti-a iesit o Veselie in culori! Superb! Notam reteta, in speranta ca lista cu: must do va fi realizata, candva... confused2.gif




In viata risipim ani, iar la batranete cersim clipe.......

#5 IriA

IriA

    Big Chef

  • Culinareasa lunii
  • 539 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 24 March 2010 - 08:32 PM

Ce idee buna pentru utilizarea spanacului! Dupa cum arata si dupa continut sigur e si foarte buna la gust. Cred ca o sa ma inspir si eu din reteta ta zilele urmatoare, numai sa ajung pe la piata sa iau spanac proaspat rolleyes.gif
Zambiti! Viata se vede mai frumos din spatele unui zambet!

IriA.ro

#6 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 24 March 2010 - 09:35 PM

CITAT(IriA @ Mar 24 2010, 08:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce idee buna pentru utilizarea spanacului! Dupa cum arata si dupa continut sigur e si foarte buna la gust. Cred ca o sa ma inspir si eu din reteta ta zilele urmatoare, numai sa ajung pe la piata sa iau spanac proaspat rolleyes.gif


Iri pentru prima data am folosit spanac congelat din comert si am fost surprins placuta ca era foarte gustos,cu toate ca eu folosesc verdeturi proaspete ,acum eram in criza de timp si chiar mi-a placut,doar l-am scurs bine ,in sita ,cat s-a dezghetat si apoi l-am bagat in blat tongue.gif tongue.gif

#7 IriA

IriA

    Big Chef

  • Culinareasa lunii
  • 539 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 25 March 2010 - 08:37 PM

CITAT(ani67 @ Mar 24 2010, 09:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Iri pentru prima data am folosit spanac congelat din comert si am fost surprins placuta ca era foarte gustos,cu toate ca eu folosesc verdeturi proaspete ,acum eram in criza de timp si chiar mi-a placut,doar l-am scurs bine ,in sita ,cat s-a dezghetat si apoi l-am bagat in blat tongue.gif tongue.gif


Am folosit si eu spanac congelat de mai multe ori si am fost foarte multumita de el, mai ales ca nu a mai trebuit sa il aleg tongue.gif . Acum insa parca l-as incerca pe cel proaspat, daca tot a aparut prin piete. Oare daca in loc sa il oparesc il pun putin la aburi i se pastreaza mai bine substantele nutritive?
In alta ordine de idei, si un pic in afara topicului cu rulada, ai cumva vreo reteta incercata si buna cu spanac facut cu suc de rosii(sau pasta de tomate sau asa ceva...)? Am mancat in copilarie facut de bunica si cand am facut eu o incercare a iesit departe de ce imi aminteam eu...
Zambiti! Viata se vede mai frumos din spatele unui zambet!

IriA.ro

#8 jenny_kap

jenny_kap

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 26 March 2010 - 08:52 AM

QUOTE(IriA @ Mar 25 2010, 10:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
vreo reteta incercata si buna cu spanac facut cu suc de rosii(sau pasta de tomate sau asa ceva...)?



sper sa nu se supere any daca o sa-ti scriu reteta mea. imi place la nebunie spanacul gatit astfel.

oparesc spanacul si il scurg de apa. calesc o ceapa in ulei si adaug sos de rosii, pasta de rosii diluat, bulion crud, ce am in casa. nu se pune o cantitate prea mare. calesc inca vreo citeva minute si adaug spanacul si un lichid, adica apa sau supa de pui. eu intotdeauna fac acest spanac cu pui. daca prajesc bucatile de pui in ulei, cind pun spanacul in cratita, pun si puiul prajit si umplu cu apa. cind fierb puiul cu legume ca pentru supa, il adaug in cratita o data cu spanacul si umplu mincarea cu supa in care a fiert puiul. ambele variante sint delicioase. sarez, piperez si las sa mai fiarba 20-30 de minute. altceva nu mai pun, ca vreau sa simt aroma spanacului, nu cine stie ce condimente. am inteles ca altii ar pune si usturoi, eu nu pun.
de multe ori nu maninc carnea din spanac, ci fac oua ochiuri moi si le pun deasupra. cu muuuuuult piper sint de vis, de vis!!!!

#9 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 26 March 2010 - 09:56 PM

CITAT(IriA @ Mar 25 2010, 08:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am folosit si eu spanac congelat de mai multe ori si am fost foarte multumita de el, mai ales ca nu a mai trebuit sa il aleg tongue.gif . Acum insa parca l-as incerca pe cel proaspat, daca tot a aparut prin piete. Oare daca in loc sa il oparesc il pun putin la aburi i se pastreaza mai bine substantele nutritive?
In alta ordine de idei, si un pic in afara topicului cu rulada, ai cumva vreo reteta incercata si buna cu spanac facut cu suc de rosii(sau pasta de tomate sau asa ceva...)? Am mancat in copilarie facut de bunica si cand am facut eu o incercare a iesit departe de ce imi aminteam eu...



Irina uite cum gatesc eu spanacul.Sper sa fie reteta pe care doreai tu
Mancarica de spanac verde cu costita afumata
Cantati;cca 1 kg de frunze tinere de spanac,200g costita afumata(se poate folosi kaizer sau carnaciori),o ceapa mare,o lingura rasa de faina ,o lingura pasta de tomate,50 ml ulei de masline,un praf de sare,un praf de piper,o legatura de marar verde
Preparare;
Curatam spanacul de codite,alegand numai frunzulitele tinere,care se spala bine in apa rece apoi se pun la fiert acoperite de apa., intr-o craticioara si se lasa sa dea in doua trei clocote,dupa care se scurg bine de apa,se toaca marunt,cu un cutit si se pun din nou la fiert,acoperite cu apa in care adaugam si un praf de sare(sau o lingura de delikat) si lasam sa fiarba cam 15-20 de minute,la foc domol.
Intr-o tigaie,prajim putin costita taiata in bucatele mici,o scoatem cu o paleta si o bagam in oala cu spanac,iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt,adugam pasta de tomate si lingura de faina si amestecam usor,pana se omogenizeaza totul si apoi turnam totul peste spanac,amestecand continuu si lasand focul mic.Se potriveste gustul de sare si piper sau alte condimente daca dorim si mai lasam sa fiarba cca 10 minute,amestecand usor.Se opreste focul si se presara mararul verde tocat marunt.Se serveste fierbinte simpla sau cu un ou prajit ochi.
Pofta buna!

Miniaturi atașate

  • DSCF5066.jpg

Imagini atașate

  • DSCF5061.jpg


#10 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 26 March 2010 - 09:59 PM

bineinteles se poate face simplu(fara carne) sau cu carnaciori,eu prefer cabanosul,la cel simplu merg oua ochiuri
Sper sa fi nimerit reteta care ti-o doreai pupic.gif

#11 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 26 March 2010 - 10:01 PM

CITAT(jenny_kap @ Mar 26 2010, 08:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
sper sa nu se supere any daca o sa-ti scriu reteta mea. imi place la nebunie spanacul gatit astfel.

oparesc spanacul si il scurg de apa. calesc o ceapa in ulei si adaug sos de rosii, pasta de rosii diluat, bulion crud, ce am in casa. nu se pune o cantitate prea mare. calesc inca vreo citeva minute si adaug spanacul si un lichid, adica apa sau supa de pui. eu intotdeauna fac acest spanac cu pui. daca prajesc bucatile de pui in ulei, cind pun spanacul in cratita, pun si puiul prajit si umplu cu apa. cind fierb puiul cu legume ca pentru supa, il adaug in cratita o data cu spanacul si umplu mincarea cu supa in care a fiert puiul. ambele variante sint delicioase. sarez, piperez si las sa mai fiarba 20-30 de minute. altceva nu mai pun, ca vreau sa simt aroma spanacului, nu cine stie ce condimente. am inteles ca altii ar pune si usturoi, eu nu pun.
de multe ori nu maninc carnea din spanac, ci fac oua ochiuri moi si le pun deasupra. cu muuuuuult piper sint de vis, de vis!!!!

Cam aceiasi reteta o fac si eu,dar eu prefer un mezel afumat in locul puiului sau a carnii de miel eusa_clap.gif


#12 IriA

IriA

    Big Chef

  • Culinareasa lunii
  • 539 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 29 March 2010 - 10:33 AM

Multumesc mult pentru ajutor Ani si Jenny! pupic.gif O sa fac spanac dupa instructiunile voastre si sper sa semene cu cel facut de bunica mea. Oricum, sunt sigura ca o sa fie bun!
Zambiti! Viata se vede mai frumos din spatele unui zambet!

IriA.ro



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi