Sari la conținut

Poză

pulpa de porc la tava


15 răspunsuri la acest topic

#1 Misha.

Misha.

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 30 March 2010 - 12:08 AM

mam gandit sa pun reteta de friptura din pulpa de porc
in acest mod fac eu fripturile pt nunta la lucru

nu am cantitati,fac tot la ochi
avem asa:
pulpa de porc (200 gr de persoana)
morcov
patrunjel,pastarnac,telina
mere
ceapa
sare,piper,usturoi care a fost blenduit cu sare si putin ulei

amestec sarea cu piperul si boiaua
legumele si merele le tai bucati si le imprastii pe fundul tavii
condimentez carnea si o asez in tava
pun apa cat sa ajunga la jumatatea carnii apoi pun folie de al peste

Imagini atașate

  • DSC09999.JPG
  • DSC00001.JPG
  • DSC00003.JPG
  • DSC00007.JPG
  • DSC00015.JPG


#2 Misha.

Misha.

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 30 March 2010 - 12:13 AM

o pun la cuptorul incins si o tin 1,5 ore la aprox 180 grade C
o scot si o introc si o mai tin 1,5 ore la cuptor
peste usturoi pun apa si amestec rezultand un mujdei
cand sau scurs trei ore scot carnea din cuptor si o dau pe toate partile cu mujdeiul rezultat

Imagini atașate

  • DSC00016.JPG
  • DSC00004.JPG
  • DSC00005.JPG
  • DSC00006.JPG
  • DSC00013.JPG
  • DSC00017.JPG


#3 Misha.

Misha.

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 30 March 2010 - 12:15 AM

scot carnea din zeama si o las 30 min sa se racoreasca
intre timp blendui legumele din tava (din pacate am uitat sa pozez) si le pun inapoi in tava
tai carnea felii si o pun in tava peste sosul rezultat din legume
rezulta o friptura fff suculenta si aromata
aici servita alaturi de piure si pulpa de pui
pofta buna!!!

Imagini atașate

  • DSC00045.JPG
  • DSC00046.JPG
  • DSC00044.JPG


#4 pansy

pansy

    Big Chef

  • Membri
  • 647 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 30 March 2010 - 01:15 AM

mama draga,eu cred ca tu hranesti un batalion ! ninja.gif .friptura arata fain de tot.
editez ca am uitat sa spun ca sosul ala tare cred ca-i bun,n-am facut niciodata asa sosul.dar am sa-l incerc.

Editat de pansy, 30 March 2010 - 01:17 AM.

culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#5 Misha.

Misha.

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 30 March 2010 - 03:23 PM

CITAT(pansy @ Mar 30 2010, 01:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
mama draga,eu cred ca tu hranesti un batalion ! ninja.gif .friptura arata fain de tot.
editez ca am uitat sa spun ca sosul ala tare cred ca-i bun,n-am facut niciodata asa sosul.dar am sa-l incerc.

friptura aia am pozato la lucru
dar si acasa tot asa o fac doar ca folosesc doar2-2,5 kg de carne o data nu 5 ca in pozele alea
mie imi place fff mult asa si merge si cu ceafa,dar totusi prefer pulpa la tava
astept impresii biggrin.gif

#6 PRAJITURICA 18105

PRAJITURICA 18105

    Bucataras

  • Membri
  • 69 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 31 March 2010 - 08:32 AM

pentru pasti o sa fac si eu tot pulpa de porc si bineinteles ma inspir din reteta ta cu o singura modificare : eu voi adauga si cimbru pentru ca mi place f mult cum schimba gustul la carnea de porc !

deci daca m-am hotarat sa fac reteta ta ai 10 + de la mine !

eu de regula nu fac asa friptura : iau bucata de pulpa si o tin intr-un "bait" cu vin, sare, piper, usturoi, cimbru si putina boia si o pun la cuptor cu tot amestecul ala si o tin tot asa ca tine vreo 2-3 ore dar n-am sos la ea ca tine ...mie mi place mai mult pulpa decat ceafa pentru cuptor, la gratar da merge mai bine ceafa.

Editat de PRAJITURICA 18105, 31 March 2010 - 08:36 AM.


#7 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 31 March 2010 - 09:10 AM

Mischa,as putea inlocui cu carne de vita?

#8 carmaw

carmaw

    Academic Chef

  • Membri
  • 1425 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe ici pe colo

Postat 31 March 2010 - 10:35 AM

CITAT(rym @ Mar 31 2010, 10:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Mischa,as putea inlocui cu carne de vita?

danut o ai grija cu vita
sa nu ti se faca talpa.

#9 Misha.

Misha.

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 31 March 2010 - 08:09 PM

CITAT(PRAJITURICA 18105 @ Mar 31 2010, 08:32 AM) <{POST_SNAPBACK}>
pentru pasti o sa fac si eu tot pulpa de porc si bineinteles ma inspir din reteta ta cu o singura modificare : eu voi adauga si cimbru pentru ca mi place f mult cum schimba gustul la carnea de porc !

deci daca m-am hotarat sa fac reteta ta ai 10 + de la mine !

eu de regula nu fac asa friptura : iau bucata de pulpa si o tin intr-un "bait" cu vin, sare, piper, usturoi, cimbru si putina boia si o pun la cuptor cu tot amestecul ala si o tin tot asa ca tine vreo 2-3 ore dar n-am sos la ea ca tine ...mie mi place mai mult pulpa decat ceafa pentru cuptor, la gratar da merge mai bine ceafa.

ma bucur ca iti place cum suna retzeptul meu biggrin.gif
si mie imi place cimbrul dar la nunti nu pot pune pt ca nu la toti place si atunci...risc sa imi vina inapoi de pe sala ceea ce ar fi un dezastru
si eu prefer ceafa la gratar si pulpa la cuptor dar unii clienti vor ceafa asa ca...fiecare cu gusturile lui

#10 Misha.

Misha.

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 31 March 2010 - 08:10 PM

CITAT(rym @ Mar 31 2010, 09:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Mischa,as putea inlocui cu carne de vita?

merge cu carne de vita dar sa o ti ceva mai mult decat pe cea de porc intorcando mereu

#11 vica

vica

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 03 April 2010 - 11:25 AM

Nu am facut asa niciodata friptura, dar cred ca trebuie sa fie forte buna! Am sa-ncerc poimaine, de a doua zi de Pasti. Felicitari pentru aspectul excelent (gustul inca este necunoscut ...) si sa ai parte de Sarbatori Fericite ! biggrin.gif


#12 Misha.

Misha.

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 03 April 2010 - 05:46 PM

CITAT(vica @ Apr 3 2010, 11:25 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu am facut asa niciodata friptura, dar cred ca trebuie sa fie forte buna! Am sa-ncerc poimaine, de a doua zi de Pasti. Felicitari pentru aspectul excelent (gustul inca este necunoscut ...) si sa ai parte de Sarbatori Fericite ! biggrin.gif

VICA sper sa iti placa
sarbatori fericite si pline de caldura si tie

#13 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2303 posturi

Postat 07 April 2010 - 10:05 AM

Misha, tu de unde esti?
La noi la nunti friptura de porc este numai la gratar, ceva de genul, ori talpa, ori grasime intarita si racita!!!! tongue.gif
Fripturica ta de aici este apetisanta, suculenta, proaspata asa cum as prepara-o eu pt ai mei.
Cum se numeste la 'lucrul' tau? Oricum felicitari. Voi procesa si eu (mai ales cu piureul de legume-fructe), dar sa mai treaca putin ca mi s-a pus mielul la fiere deja.





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#14 Misha.

Misha.

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 07 April 2010 - 10:55 AM

CITAT(fel70 @ Apr 7 2010, 10:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Misha, tu de unde esti?
La noi la nunti friptura de porc este numai la gratar, ceva de genul, ori talpa, ori grasime intarita si racita!!!! tongue.gif
Fripturica ta de aici este apetisanta, suculenta, proaspata asa cum as prepara-o eu pt ai mei.
Cum se numeste la 'lucrul' tau? Oricum felicitari. Voi procesa si eu (mai ales cu piureul de legume-fructe), dar sa mai treaca putin ca mi s-a pus mielul la fiere deja.

sunt din timisoara
nu cred ca am voie sa spun aici,unde lucrez
dar daca esti din tm sau din apropiere putem vb prin pm

#15 delora

delora

    Bucataras

  • Membri
  • 85 posturi
  • Location:around

Postat 07 April 2010 - 12:02 PM

Ma bag si eu in discutie....Misha eu sunt din TM si chiar de mult voiam sa te intreb unde lucrezi.
Vreau sa-ti "fac o vizita" la lucru sa degust ce-ai postat tu pe aici ca-mi lasa gura apa cand vad ce faci ( sa nu mai vorbesc de topicul unde ai prezentat diverse meniuri de la restaurant).Cum fac sa aflu ?
pupic.gif floare.gif

#16 Macesanu Ioana 12924

Macesanu Ioana 12924

    micro Bucatar

  • Membri
  • 6 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara (Timisoara)

Postat 08 April 2010 - 03:43 PM

Ceau!

mi-a placut foarte mult ideea ta cu friptura si cu sosul din legume. Eu am incercat la friptura gutui si am facut sos din ele la sfarsit. Dar poti sa imi dezvalui si mie unde pot veni sa degust bunatatile tale.





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi