Sari la conținut

Poză

Pasca cu branza


2 răspunsuri la acest topic

#1 anielarobu

anielarobu

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 April 2010 - 10:07 AM

Anul acesta este prima data cand fac pasca , si am inceput din start cu doua, una cu branza si una cu ciocolata; ambele au fost daruite. La noi Pastele se sarbatoreste in fiecare an in familie (cu sot, copil, parinti, socrii, cumnati etc) si pasca pentru masa festiva ii revine soacrei, asa ca eu le-am facut numai pe acestea pentru cadouri.

Aluatul a fost cel al Gabrielei Cara de la cozonacii babani. Gabi, multumesc inca o data pentru reteta, iese cel mai bun aluat pe care l-am incercat vreodata.

Aluat:
500g faina
25g drojdie
125g zahar
250ml lapte caldut
100ml ulei si unt topit amestecate
3 galbenusuri
sare
coaja de portocale, coaja de lamaie, vanilie

La mine in poze o sa vedeti o cantitate mai mare, am framantat din 2 kg de faina, pentru pasca cu branza, cea cu ciocolata si 2 cozonaci.
Nu mai scriu procedeul pas cu pas de la aluat, el este explicat de Gabriela foarte bine aici:
http://www.culinar.r...ABANI-nu-gluma/.
Am amestecat ingredientele si am framantat timp de aproape o ora, intocmai ca pentru cozonac, adaugand treptat grasimea.
DSC09968.JPG

...dupa framantat, inainte de dospire
DSC09971.JPG

L-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul, dupa care am intins o foaie pe fundul formei, iar pe margine am impletit un snur si le-am lasat la crescut in forma pana am pregatit umplutura

DSC09973.JPG

Umplutura:
600 g branza dulce de vaci
150 ml smantana (am folosit Dorna pentru frisca)
50 g gris
3 oua
stafide
vanilie
coaja de lamaie
coaja de portocale din dulceata taiata cubulete

Se omogenizeaza branza cu smantana, zaharul, grisul, ouale si vanilia si se adauga stafidele, coaja de lamaie rasa si coaja de portocale din dulceata.

DSC09975.JPG

Am turnat umplutura in mijloc, am uns marginile cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si am dat la cuptor pentru aproximativ o ora si 10 minute.

DSC09980.JPG

Miniaturi atașate

  • DSC09974.JPG


#2 anielarobu

anielarobu

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 April 2010 - 10:16 AM

Continuare:

Asa arata scoasa din cuptor:
DSC09981.JPG

Si cu biletelul pentru participarea la concurs:

DSC09999.JPG

Sectiune nu am pentru ca, asa cum am spus si la inceput, a fost daruita, dar mirosea asa de bine incat cred ca daca mai aveam timp sa fac alta, o mancam noi pe asta. Oricum de acum sigur o sa fac si eu pasca in fiecare an pentru familie dupa aceasta reteta.

Hristos a inviat!

#3 Aureliana

Aureliana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 26 posturi

Postat 23 April 2011 - 03:36 PM

Am incercat si eu reteta...a iesit foarte buna! Multumesc de reteta si Paste fericit!

Miniaturi atașate

  • Pasca__23.jpg




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi