Sari la conținut

Poză

Friptura de miel (la cuptor sau la rotisor)


Fără răspunsuri la acest topic

#1 foxyy

foxyy

    Master of disaster

  • Membri
  • 4894 posturi
  • Gender:Female
  • Location:AP

Postat 18 April 2010 - 09:33 PM

Anul acesta, am zis ca vreau sa fac friptura de miel in 2 feluri: la tava si la rotisor. Pentru friptura la tava, m-am inspirat dintr-o revista. Mi-a dat tata reteta decupata deja, asa ca n-as putea sa va spun exact sursa, mai ales ca el avea multe astfel de retete si habar nu mai avea care si de unde era taiata.
Reteta se numea: Friptura de miel, in stil nemtesc si avea drept ingrediente o pulpa de miel si multe legume. Eu am mai schimbat cate ceva, pe ici pe colo si am facut-o astfel: 2 morcovi, un pastarnac si un patrunjel radacina i-am taiat rondele:

Picture_1.jpg

Carnea de miel (coaste, 3 pulpe, o bucata de gat si niste coaste) am condimentat-o bine cu sare, piper, cimbru, busuioc, boia, rozmarin si oregano, apoi am pus si legumele taiate, precum si vreo 10 fire de ceapa verde, taiata mai marisor:

Picture_2.jpg

Am mai pus si cativa cartofi taiati in 4, iar la final, niste vin alb, pentru gust:

Picture_3.jpg

Am lasat totul la cuptor ceva mai bine de-o ora, la foc mic spre potrivit, apoi, cand mi-a placut culoarea carnii, am inchis focul. Am servit alaturi de cartofi:

Picture_6.jpg



A 2-a friptura a fost facuta la rotisor, dintr-o pulpa de miel, condimentata cu boia, sare, piper, cimbru si busuioc:

Picture_1.jpg

Am pus carnea pe tepusa, iar in tava de dedesubt, am rasfirat cateva bucati de ceapa si cartofi, peste care am turnat Weißbier:

Picture_2.jpg

Pulpa astfel facuta se serveste alaturi de cartofi. Gustul este extraordinar de bun!

Picture_4.jpg




In viata risipim ani, iar la batranete cersim clipe.......



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi