Sari la conținut

Poză

cum prepar pleurotus?


49 răspunsuri la acest topic

#1 Irbis

Irbis

    Bucataras

  • Membri
  • 96 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 July 2003 - 04:47 PM

Azi am cumparat ciuperci pleurotus. Stie cineva cum as putea sa le prepar? Eu ma gandeam sa fac niste frigarui in care sa infig si bucati de pleurotus. Astept parerile voastre.

Multumesc

Imagini atașate

  • 32148.jpg


#2 Nusa

Nusa

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 14 August 2003 - 01:08 PM

Le poti gati in orice fel doresti, prajite cu usturoi, puse pe gratar, tocanite in fel si chip, placinte cu ciuperci, pateuri cu ciuperci, sarmale cu ciuperci, pane. Se fierb, se scurg de apa si apoi le gatesti cum vrei.

#3 Cris_Tina

Cris_Tina

    Captain Cook

  • Membri
  • 473 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 January 2006 - 03:54 PM

Incearca pane,sunt delicioase.
Bine...asta cand o sa cumperi data viitoare, ca pe cele din iulie(si 2003 ha,ha) precis nu le mai ai... GLUMEAM... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

Editat de Cris_Tina, 12 January 2006 - 03:55 PM.

Wrong or right...Black or white...If I close my eyes...It's all the same

#4 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 13 January 2006 - 10:36 AM

pane sunt cele mai bune. dar si chiftelute sunt bune de tot.

grija mare la fiert (pentru ciulama sau salata). nu trebuie fierte mai multe de 15-20 de minute. altfel se intaresc si se fac "buretoase"

#5 Claudia

Claudia

    Captain Cook

  • Membri
  • 442 posturi
  • Location:Cluj acuma in Toronto

Postat 22 January 2006 - 05:08 PM

eu le spal si le fac pe gratar. Le pun cu palaria in sus, pun sare si le las vreo 5-6 min (depinde de marimea cipercii) apoi le intorc mai pun sare si apoi o felie de brinza (eu cu camembert fac de obicei, dar merge si cascaval sau blue cheese)
Sunt ff bune.

Claudia

#6 marcel marcel

marcel marcel

    Captain Cook

  • Membri
  • 448 posturi
  • Location:camara vecinilor

Postat 22 January 2006 - 06:57 PM

Eu le fac in mod special murate (marinate ) sau ciulama cu mamaligutza (clasic )...

Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!

#7 Cris_Tina

Cris_Tina

    Captain Cook

  • Membri
  • 473 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 January 2006 - 07:11 PM

QUOTE(marcel marcel @ Jan 22 2006, 04:57 PM) Vezi post

Eu le fac in mod special murate (marinate ) sau ciulama cu mamaligutza (clasic )...



Marinate cu otet sau "in sare"?

Wrong or right...Black or white...If I close my eyes...It's all the same

#8 I. Adelina 31423

I. Adelina 31423

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi

Postat 22 January 2006 - 07:44 PM

Ciuperci marinate: -1 kg ciuperci, 100g ulei, sare, piper, 1-2 foi dafin, 4 linguri otet
Ciupercile se spala in mai multe ape. Ciupercile se pun intr-o cratita cu uleiul si se lasa sa fiarba vreo 13-15 min. Se ad. sare, piper, foile dafin si otetul. Se aseaza in borcane, se acopera cu capacul sau celofan si se fierb pe baie de apa timp de o ora.

sau

Ciuperci in otet: -pt 5 kg ciuperci curatate: -1l otet, 200 g sare, 20 g piper boabe, 25 g foi dafin, 10 g cuisoare (facultativ), 15 g marar, 2l apa
Ciupercile se spala, se scurg bine. Intr-un vas se pune apa, otetul si sarea. Se amesteca pana se dizolva sarea, apoi se ad. ciupercile si se pun la fiert. Cand a dat in fiert, se indeparteaza spuma, se ad. condimentele si se mai firbe inca 20-25 min., timp in care se amesteca componentele, dupa care se lasa sa se raceasca. Ciupercile se aseeaza in borcane, care se umplu cu solutia pregatita (rece). Se toarna putin ulei la suprafata si se acopera. Se pastreaza la loc uscat si racoros.

#9 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 22 January 2006 - 09:28 PM

Pleurotus-ul e ciuperca ce se preteaza cel mai bine a inlocui carnea in snitel sau chiftele. Iar aroma de sambure de nuca crud face ca ceea ce se obtine din ele sa aiba o savoare deosebita de celelalte mancaruri cu ciuperci !!!!!!!



#10 marcel marcel

marcel marcel

    Captain Cook

  • Membri
  • 448 posturi
  • Location:camara vecinilor

Postat 22 January 2006 - 09:35 PM

QUOTE(Cris_Tina @ Jan 22 2006, 09:11 PM) Vezi post

Marinate cu otet sau "in sare"?


si sare si otzet... dry.gif dupa cum vezi in retzetele Adelinei care seama mult cu ce fac si eu...
sunt "traznet" dupa cate o chermeza.... laugh.gif


Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!

#11 marcel marcel

marcel marcel

    Captain Cook

  • Membri
  • 448 posturi
  • Location:camara vecinilor

Postat 22 January 2006 - 09:37 PM

QUOTE(SIMONA.B @ Jan 22 2006, 11:28 PM) Vezi post

Pleurotus-ul e ciuperca ce se preteaza cel mai bine a inlocui carnea in snitel sau chiftele. Iar aroma de sambure de nuca crud face ca ceea ce se obtine din ele sa aiba o savoare deosebita de celelalte mancaruri cu ciuperci !!!!!!!


Pe mine ma "gadila" cel mai mult aroma galbiorilor in ciulama....
Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!

#12 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 22 January 2006 - 09:39 PM

Ai perfecta dreptate Marcel !!!! Eu cred ca fiecare fel de ciuperca se potriveste la un anumit fel de preparare si cu anumite ingrediente !!!!!!!

Nu merg toate la murat, nu merg toate la zacusca si nu are ciulamaua acelasi gust ca aia din galbiori !!!!!







#13 marcel marcel

marcel marcel

    Captain Cook

  • Membri
  • 448 posturi
  • Location:camara vecinilor

Postat 23 January 2006 - 07:23 AM

Simona, sa nu-mi zici ca se gasesc galbiori si pe acolo... icon_biggrin.gif .....!
Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!

#14 cami_t

cami_t

    Bucataras

  • Membri
  • 151 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 23 January 2006 - 09:22 AM

am luat si eu pleurotus inainte de week-end si chiar voiam sa va intreb (ma bucur ca exista deja subiectul postat) : de ce sunt iuti? e normal sau cipercile mele erau ...stricate?
PS am gustat una cruda si era f iute. dupa fierbere/calire si-au pierdut din iuteala.

#15 CRINUTZA

CRINUTZA

    Big Chef

  • Membri
  • 756 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tastatura
  • Interests:O carte buna, un film bun, o mincare buna (ordinea nu e obligatorie)

Postat 23 January 2006 - 10:35 AM

Snitzele (cu faina, ou, pesmet) - seamana foarte bine la gust cu carnea de pui. Sau cu smintina. Sau tavalite putin prin ulei si apoi in omleta sau oua batute. Sau in placinte. Sau rumenite putin cu ceapa si marar si citeva picaturi de otet. Sau in strudel. Sau in clatite. Oricum ar fi, gatite, pentru mine sunt pe primul loc, inainte de ciupercile champignon. Dar mie nu mi s-au parut iuti niciodata.

N-am semnatura

#16 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 23 January 2006 - 11:20 AM

QUOTE(cami_t @ Jan 23 2006, 09:22 AM) Vezi post

am luat si eu pleurotus inainte de week-end si chiar voiam sa va intreb (ma bucur ca exista deja subiectul postat) : de ce sunt iuti? e normal sau cipercile mele erau ...stricate?
PS am gustat una cruda si era f iute. dupa fierbere/calire si-au pierdut din iuteala.


trebe grija mare ca se tin foarte putin crude. au termen doar cateva zile. atunci se iutesc si se acopera cu un fel de puf alb, ca un mucegai sau muschi de padure. eu nu le cumpar niciodata decat daca sunt foarte proaspete.

#17 cami_t

cami_t

    Bucataras

  • Membri
  • 151 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 23 January 2006 - 02:43 PM

multumesc boni pt raspuns.
inseamna ca erau stricate... icon_frown.gif
desi le-am luat de la metro si am vrut sa le gatesc in aceeasi zi...icon_frown.gif
asta e...le-am mancat deja! acum sper ca sunt destul de rezistenta si nu mor icon_smile.gif)

#18 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 23 January 2006 - 03:44 PM

QUOTE(marcel marcel @ Jan 23 2006, 12:23 AM) Vezi post
Simona, sa nu-mi zici ca se gasesc galbiori si pe acolo... icon_biggrin.gif .....!




Ba da , am si retete pentru ei dintr-o carte cu toate vegetalele ce se gasesc aici si sunt descrise ca unele dintre cele mai delicate ciuperci ca si finetea gustului binenteles!!!! Dar sa stii ca nu am dat de ei sa ii pot cumpara din pacate si is preferatii mei. Drept ii ca nici in magazinele scumpe nu prea intru ca stiu ca nu ma abtin icon_biggrin.gif !!!!

Sunt cam toate felurile de ciuperci care sunt si la noi , plus ce se importa, plus ce e de crescatorie.

Editat de SIMONA.B, 23 January 2006 - 03:46 PM.




#19 marcel marcel

marcel marcel

    Captain Cook

  • Membri
  • 448 posturi
  • Location:camara vecinilor

Postat 23 January 2006 - 10:09 PM

QUOTE(SIMONA.B @ Jan 23 2006, 05:44 PM) Vezi post

Dar sa stii ca nu am dat de ei sa ii pot cumpara din pacate si is preferatii mei. Drept ii ca nici in magazinele scumpe nu prea intru ca stiu ca nu ma abtin icon_biggrin.gif !!!!


Sunt si preferatele mele, apoi urmeaza pastravul de fag (pleurotusul) si ghebele ( in zacusca sau ciulama )
Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!

#20 Cris_Tina

Cris_Tina

    Captain Cook

  • Membri
  • 473 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 24 January 2006 - 08:31 PM

Mai mai ce de bunatati din "pleurotusii" astia.Si eu am facut doar snitele...

Multum3sc Adelina pt retete,am sa le incerc cu siguranta...dar spuneti-mi cum se mananca?Asa...ca o "muratura" ?
Wrong or right...Black or white...If I close my eyes...It's all the same



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi