Sari la conținut

Poză

Tarta cu mere


107 răspunsuri la acest topic

#1 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 14 July 2004 - 06:48 PM

Tarta cu mere

1 blat din 4 oua,4 linguri faina,3 linguri zahar,2 pachetzele de zahar vanilat 1 vîrf de cutzit praf de copt.Albusele se bat cu vanilia,galbenusele se freaca cu zaharul,se amesteca cu albusele. ,se introduce faina si praful de copt,cîte putin si se amesteca cu lingura(nu cu mixerul).Se pune la copt în tava (tapetata cu unt si faina) de tarta max. 25 min. la 170-180°C.
Între timp,se curatza de coaja si de casuta cu sîmburi 5 mere de marime mijlocie,se taie felii.Într-o tigaie se pun 2 linguri de unt se topeste si adaugati 150 g zahar..cînd începe sa faca spuma,puneti merele înauntru la caramelizat.cam 15- minute(focul nu la maxim)..depinde si de mere cît sînt de tari,eu am facut cu Pink Lady..si a durat putin mai mult.Sînt niste mere dulci dar, mai tari.Cînd sînt gata merele.le aranjatzi frumos(cu furculitza am facut eu) pe tarta si turnati sosul caramel peste.Daca va place puteti praji migdale sfîrîmate sau taiate felioare subtiri si le puteti pune peste mere..

Am mai facut tarta asta într-o alta varianta.Am pus pe blat,înainte de a pune merele,budinca de vanilie(facuta dupa cum prevede plicul icon_biggrin.gif ) si dupa aceea am pus merele si la urma sosul caramelizat ce ramîne în tigaie.
Cu migdale macinate mai grob,sau alune deasupra e si ma bun .[attachmentid=3237]

Imagini atașate

  • 54208.jpg

Maya's World .

#2 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 14 July 2004 - 06:52 PM

se poate face si în alta tava..nu numai de tarta..dar atunci e mai greu la varianta cu budinca.Forma de tarta areo o gaura-lasa un loc desupra pentru a putea turna budinca înauntru.
Maya's World .

#3 Danieluta

Danieluta

    Captain Cook

  • Membri
  • 426 posturi

Postat 14 July 2004 - 08:25 PM

Frumoasa poza si mai ales imbietoare....... icon_cheers.gif
Am de gind s-o fac si eu,mai ales ca-mi plac merele f. mult.Stiam reteta asta de pe S-----E(...stii tu laugh.gif ) si o copiasem deja.Nu pare greu de facut.
Deci,la cuptor la 170 de grade C ?
Se pot pune nuci in loc de migdale?

#4 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 15 July 2004 - 11:09 AM

pai pe S-----E, cum zici tu. tot eu am pus-o..dar daca ai mai trage pe acolo cu okiutzul,vei vedea ca ,aici am mai pus si varianta cu budinca..între timp,am mai dezvoltat reteta wink.gif
Maya's World .

#5 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 15 July 2004 - 11:11 AM

da..ai putea sa pui nuci ,teoretic..practic însa nu am încercat icon_smile.gif
..si da, la 170°C.max 180°C(cui îi place mai arsa ) heheheh icon_biggrin.gif
Maya's World .

#6 Lancelot

Lancelot

    xxxxxxxxxx

  • Membri de onoare
  • 2611 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 July 2004 - 04:38 PM

.. icon_eek.gif icon_eek.gif ..m-a pus naiba sa intru si eu prin forumurile cu papica si cred ca m-a lovit ulceru icon_eek.gif cand am vazut poza cu tarta aia era sa lesinez de foame tard.gif ..felicitari maya icon_lol.gif

#7 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 15 July 2004 - 06:48 PM

Multumesc ,Lance icon_biggrin.gif ,e într-adevar foarte buna..mie cel putin îmi place orice,ce e cu mere.

Am uitat sa spun, budinca , în cazul în care vreti cu budinca..o faceti ca pe plic,doar zaharul trebuie înjumatatit,ca dupa aceea e prea dulce.
Maya's World .

#8 Danieluta

Danieluta

    Captain Cook

  • Membri
  • 426 posturi

Postat 15 July 2004 - 09:43 PM

MAYA,stiu ca si pe S.....(am scris "codat" ca sa nu fac publicitate oculta laugh.gif )TU ai scris-o!!!Nici nu am zis altfel.Si am citit ca ai mai elaborat reteta si repet,pare super buna icon_bounce.gif
Eu m-am referit la faptul ca o stiam,o printasem deja cu gindul s-o fac in Italia,dar nu am mai apucat caci mi-a facut cumnatul meu alte "bunatati",dar,sigur o voi face ca-mi plac f. mult merele si faptul ca nu pare complicata.
Multumesc oricum pentru informatiile pe care mi le-ai dat icon_cheers.gif

#9 Danieluta

Danieluta

    Captain Cook

  • Membri
  • 426 posturi

Postat 02 August 2004 - 10:47 PM

Asta este "tarta cu mere" pe care am facut-o ieri...... icon_cheers.gif

Imagini atașate

  • 57548.jpg


#10 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 August 2004 - 11:47 PM

arata excelent,a fost buna???
Maya's World .

#11 Danieluta

Danieluta

    Captain Cook

  • Membri
  • 426 posturi

Postat 02 August 2004 - 11:58 PM

Inca nu am gustat-o.... icon_redface.gif
Astazi o tai si am sa vad ce si cum,sper sa fie buna... icon_cheers.gif

#12 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 03 August 2004 - 02:48 PM

Odata am pus si eu o tarta de mere. V-o repet ca e cea mai simpla din lume.

1/2 Kg. de coca mille feuille gata cumparata
50 gr. unt
4 linguri de zahar.
l kg mere mai acrisoare,curatate si taiate in patru sau in 8 daca sant mari

Se pune un vas Yena rotund pe foc, se pune untul si zaharul sa se topeasca si se amesteca tot timpul. Cand este aproape topit. se adauga merele si se amesteca avand grija ca toate merele sa se imbibe de acest " caramel". Se pune scortisoara si se ia de pe foc. Avem deci in vasul Yena niste mere caramelizate cu unt si zahar. Cu o furculita vom aranja feliile de mere cu fundul in jos, caci prajitura in final se va rasturna si fundul va deveni fata prajiturii, iar feliile trebuie sa apara cu partea groasa deasupra. Intretimp se intinde coca cu un facalet astfel incat sa obtinem un rotund cu un diametru mai mare decat cel al formei Yena. Se pune acest rotund peste merele din vas si avem grija ca sa bagam capetele inauntru, de jur imprejurul vasului, aproape pana la fundul vasului. Se pune la cuptor pana ce vedem ca capata o culoare aurie. Se scoate se lasa vreo doua minute ca sa se raceasca un pic si se rastoarna. Vom obtine o tarta cu mere, si se serveste cu inghetata de vanilie

#13 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 03 August 2004 - 03:03 PM

Coca mille feuilles este aluatul frantuzesc

#14 Danieluta

Danieluta

    Captain Cook

  • Membri
  • 426 posturi

Postat 03 August 2004 - 09:11 PM

arata excelent,a fost buna???



DA,am gustat-o ieri si a iesit f. bine.... icon_cheers.gif
Este racoritoare si usoara,am s-o mai fac icon_exclaim.gif

#15 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 31 August 2004 - 09:11 PM

Nu mai îmi amintesc cine..dar cineva a întrebat,ce fel de tava am folosit la tarta..asta e tava

Imagini atașate

  • 61980.jpg

Maya's World .

#16 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 September 2004 - 06:08 PM

tava cu fundu' sus icon_razz.gif

Imagini atașate

  • 62133.jpg

Maya's World .

#17 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 September 2004 - 06:13 PM

deci am facut blatul din 4 oua,4 linguri zahar(se poate reduce o lingura),un zahar vanilat,putin praf copt,4 linguri de faina
am folosit o budinca.Dr. Oetker-am preparat-o ca pe pachet
o doza de piersici-mentionez,se poate face cu orice fel de fructe din doza,cu budinca de care vreti..bineînteles cas e poate face si cu fructe proaspete.
..aaa si sa nu uit pachetelul de Tortenguss-e un fel de gelatina ce tine fructele..si lucesc frumos -am preparat cum scrie pe pachet

Imagini atașate

  • 62136.jpg

Maya's World .

#18 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 September 2004 - 06:14 PM

se bat albusurile spuma,împreuna cu zaharul vanilat

Imagini atașate

  • 62138.jpg

Maya's World .

#19 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 September 2004 - 06:14 PM

galbenusurile se freaca/mixerul bine cu zaharul

Imagini atașate

  • 62140.jpg

Maya's World .

#20 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 September 2004 - 06:15 PM

se amesteca bine(daca se face cu mixerul..pe treapta cea mai mica)albusurile spuma cu galbenusurile

Imagini atașate

  • 62141.jpg

Maya's World .



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi