Sari la conținut

Poză

Tocanita de pipote cu inimi


79 răspunsuri la acest topic

#1 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 September 2004 - 06:42 PM

5 cepe
3 morcovi
1 rosie
ustroi
un ardei(de care vreti)
o legatura de patrunjel proaspat
sare si piper dupa gust
inimi si pipote 700-800 g[attachmentid=4673]

Imagini atașate

  • 62161.jpg

Maya's World .

#2 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 September 2004 - 06:43 PM

se toaca ceapa,mai grob si se lasa la calit ,pina devine sticloasa

Imagini atașate

  • 62162.jpg

Maya's World .

#3 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 September 2004 - 06:45 PM

apoi se adauga ,morcovii,rosia,ustroiul si ardeiul ,bucatele se mai lasa asa vreo 5-10 minute se sareaza si pipereaza dupa gust..bineînteles ca mai puteti folosi si alte condimente

Imagini atașate

  • 62164.jpg

Maya's World .

#4 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 September 2004 - 06:47 PM

se pun pipotele,inimile si verdeata si se lasa pîna sînt fierte(faceti proba)
normal verdeata tocata se adauga ,aproape la sfîrsit..dar la noi se lasa sa se fiarba..la unii nu le place icon_razz.gif

Imagini atașate

  • 62165.jpg

Maya's World .

#5 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 September 2004 - 06:48 PM

eu am servit tocanita cu mamaliguta.
Mamaliga am facut-o la MO-daca intereseaza pe cineva reteta ,o gaseste la vegetariene.

Imagini atașate

  • 62166.jpg

Maya's World .

#6 Anutza

Anutza

    Bucataras

  • Membri
  • 162 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 01 September 2004 - 09:44 PM

Uau, arata foarte bine tocanitza asta. Am sa o incerc si eu caci nu stiu prea multe retete cu pipotele, si pica tocmai bine. Dar nu am vazut aici inimi...mai caut!

Multam,

#7 rodica

rodica

    Master of disaster

  • Membri
  • 1648 posturi
  • Location:usa

Postat 01 September 2004 - 10:28 PM

io-te maya ce talentuoasa e, taaare bine arata tocanita ta, parc-ar fi tochitura. icon_smile.gif
Pentru un purice nu dai foc la plapuma, dar nici nu te mai invelesti cu ea.

#8 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 September 2004 - 10:43 PM

QUOTE(Anutza)
Uau, arata foarte bine tocanitza asta. Am sa o incerc si eu caci nu stiu prea multe retete cu pipotele, si pica tocmai bine. Dar nu am vazut aici inimi...mai caut!

Multam,


o poti face numai cu pipote..sau numai cu inimi.
Eu le cumpar de la un taran..si sînt asa amestecate.
Anutza,unde locuiesti??
Maya's World .

#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 September 2004 - 08:26 AM

Pai eu pina acum cumparam cel mai mult cutiutele cu ficatei ca sa fac pateu dar acum o sa le cumpar si pe astea ca imi plac tare.

#10 roxana anca

roxana anca

    Academic Chef

  • Membri
  • 1234 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 September 2004 - 09:47 AM

Cum faci pateul din ficatei de pui ?? Posteaza reteta

Roxana

#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 September 2004 - 09:54 AM

Pai pun la calit o cepusoara (folosesc un strop de ulei si unul de apa, prajeala nu o suport icon_rolleyes.gif ), cind e sticloasa adaug ficateii si las sa se rumeneasca un pic, apoi fac ochiul mic, pun capacul si daca e nevoie din cind in cind mai adaug cite un pic de apa, cind sunt moi bag robotul in ei si pasez tot sa iasa ca o crema, in lipsa de robot s-ar putea pisa cu presa aceea pentru piure daca o aveti.
Apoi il maninc atit cald cit si rece.
Odata am pus si hamsii de la borcan asa ele au sare si nu mai e nevoie sa adaugi.
Altadata am avut 2 ficati imensi de vaca pe care i-am taiat bucati si am facut la fel cu diferenta ca am ascultat sfatul prietenei mele poloneze care mi-a dat ficatii si am bagat cind ficatul copt s-a racit, totul in robot si am adaugat unt si castraveciori in otet pina ce a devenit ca o crema, l-am bagat la cutiute si l-am congelat.
Mie pateul imi place foarte mult, daca mai am si citeva felii de piine proaspata cu coaja crocanta sunt fericita! laugh.gif

#12 roxana anca

roxana anca

    Academic Chef

  • Membri
  • 1234 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 September 2004 - 10:02 AM

Multumesc Adriana

Nu am robot deci nu am cu ce sai pasez. Trebuie sa-mi cumpar. Am o paleta de pasat cartofii dar nu cred ca este buna. Voi vedea.

Roxana

#13 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 September 2004 - 10:04 AM

QUOTE(roxana anca)
Multumesc Adriana
Am o paleta de pasat cartofii dar nu cred ca este buna. Voi vedea.
Roxana

Foloseste-o linistita pe asta, Roxana, n-o sa vina ca o crema da nu-i bai!

#14 Buburuza

Buburuza

    Big Chef

  • Membri
  • 583 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 September 2004 - 10:21 AM

Vreau sfaturi pentru prepararea unui pachet (0,600 Kg) de ficatei de pui. Pateu am mai facut. Prajiti - m-am plictisit. Vre-o mancarica, ceva, stiti sa-mi spuneti si mie icon_question.gif

#15 Elena Brasov

Elena Brasov

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 02 September 2004 - 11:59 AM

QUOTE(Buburuza)
Vreau sfaturi pentru prepararea unui pachet (0,600 Kg) de ficatei de pui. Pateu am mai facut. Prajiti - m-am plictisit. Vre-o mancarica, ceva, stiti sa-mi spuneti si mie icon_question.gif


Pai eu zic sa faci o tocanita cu multa ceapa ( pe care o rumenesti cum zice adriana cu putina apa) apoi pui ficateii ii rumenesti si pe aceia, adaugi un pic de boia de ardei, un pahar de vin, sare, piper si un pic de cimbru. Pui la cuptor sa scada si o servesti ghici cu ce? Cu mamaliguta facuta la MO smile.gif gasesti pe forum reteta
Elena

#16 Buburuza

Buburuza

    Big Chef

  • Membri
  • 583 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 September 2004 - 12:14 PM

Mmmmm, suna bine! Merci! Abia astept sa ajung acasa sa pregatesc ficateii (varianta lui Alexandru). Pe cealalta, gen tocanitza, am mai facut-o dar am uitat de ea icon_rolleyes.gif

#17 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 02 September 2004 - 10:35 PM

QUOTE(Alexandru)
Încercati si varianta urmatoare : prajiti ficateii (fara nici un strop de sare, se întelege), separat trageti în unt o ceapa mica si un pumn de ciuperci de la conserva, taiate felii. Cînd ficateii sînt gata se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald. În tigaia în care s-au prajit, turnati un pahar de vin alb sec si lasati sa fiarba, rîcîind fundul tigaii cu o lingura de lemn ca sa se dezlipeasca sucurile, pîna scade vinul la jumatate, apoi adaugati ceapa si ciupercile, potriviti de sare si piper, mai lasati sa clocoteasca un minut doua si turnati peste ficatei icon_wink.gif
Seviti presarat cu patrunjel tocat si alaturi cu o garnitura de orez, natur sau pilaf, sau cu piureu de cartofi.

Mica explicatie : ficatul, fiert în sos, risca sa se întareasca si sa devina sfarîmicios. Prajit separat îsi pastreaza consistenta normala.


Miiaam, merita operatia cu riciitul, este asa de bun sosul obtinut din deglazurare.
Mari

#18 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 02 September 2004 - 10:58 PM

hai buburuza sa iti spun cum ii fac eu ficatzeii buni de tot.
iei fiecare ficatel si il tragi prin faina si il pui la prajit in ulei.
dupa ce suint gata ii pui pe o hirtie absorbanta si dupa racire ii asezi intr-un vas de yena,peste care pui un sos alb,si pe urma ii pui la cuptor pt 30 minute(180 grade)
iasa un delciu mai ales cind sosul se face crocant pe ficatzei.

sosul alb(unt faina si lapte)se fierb putin si se pune cald pe ficatzei. smile.gif

#19 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 02 September 2004 - 11:59 PM

Maya, am facut tocanita ta si-ti multumesc pentru reteta, este foarte buna.

Am facut-o doar cu pipote si pentru ca ne-ai dat dezlegare la condimente ;-)am pus în afara de piper si un pic de cari si de curcuma iar la sfârsit, când a fost fiarta, i-am adaugat marar. Foarte gustoasa si mamaliga ta la mo merge de minune cu tocanita.

Si unde mai pui ca vasul de mamaliga se spala asa de repede, ceea ce nu se întâmpla când faci mamaliga pe aragaz.

Deci, multam mult pentru cele 2 retete.

Anat

#20 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 03 September 2004 - 03:04 PM

Eu la lista de ingrediente pe conserva de pate de ficat a-m vazut scris, pe linga ficat, si carne. Si daca stau bine sa ma gindesc mama cind facea pate punea si carne(preparata dinnainte, prajita ori fiarta) si le toca de 2-3 ori prin masina de tocat carne.
Mari



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


    Google (1)