Sari la conținut

Poză

DULCEATA MEA DE CEAPA


25 răspunsuri la acest topic

#1 Austiaca2

Austiaca2

    Master of disaster

  • Banned
  • 2217 posturi

Postat 15 September 2004 - 12:21 AM

Rog sa nu mutati aceasta reteta la dulciuri, aceasta dulceata se maninca linga friptura de vinat, pate de ficat sau alte preparate din carne!

1 kg ceapa din cea mai mica posibil ( cu arpagic nu am incercat niciodata dar cred ca merge)
2 linguri ulei
50 g zahar
o lingurita de sare
750 ml vin rosu tare si bun (am pus un Rioja)
2 foi de dafin
coriandru macinat
2 linguri jeleu de coacaze (optional)
putin otet (dupa gust)

Se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga zaharul si se caramelizeaza.Se adauga cepele si se scutura bine cratita in asa fel incit sa se imbrace si ele in caramel!Se adauga vinul, sarea si foile de dafin .[attachmentid=5169]

Imagini atașate

  • 64961.jpg


#2 Austiaca2

Austiaca2

    Master of disaster

  • Banned
  • 2217 posturi

Postat 15 September 2004 - 12:25 AM

Se fierbe totul la foc mic pina cind scade vinul si se ingroasa sosul. Se adauga si coriandrul, jeleul de coacaze si otet dupa gust si se mai da un clocot .Toata operatia dureaza cam o ora si jumatate.

Se pune in borcane si se poate pastra pina la o luna in frigider.

Imagini atașate

  • 64962.jpg


#3 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 15 September 2004 - 01:45 AM

Aha, smile.gif

reteta ta seamana cu " Onion Chutney" sau " Onion Relish", dar parca tot mai mult e chutney dupa ingrediente...
Nihil Sine Deo
user posted image

#4 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 15 September 2004 - 03:47 AM

Si eu fac ceva asemanator cu reteta ta, numai ca eu fac cu ceapa rosie taiata felii. E adevarat ca este f. buna.

#5 Austiaca2

Austiaca2

    Master of disaster

  • Banned
  • 2217 posturi

Postat 15 September 2004 - 07:54 AM

Monika, spune-i cum vrei tu! Si da si o reteta de Onion Relish, ma intereseaza! icon_razz.gif



AnatP, reteta mea este, de fapt, cu ceapa rosie, am facut de multe ori si asa, si nu prea simt diferenta de gust! Este adevarat insa ca are o culoare mai intensa!

Si, am facut si cu ceapa taiata felii, mi se pare insa mai aspectuoasa cu bucati.

icon_razz.gif

#6 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 September 2004 - 08:35 AM

Stai linistita, draga ca nu o mut nicaieri, mie imi spui ca e dulceata care nu se serveste ca dulceata. icon_lol.gif

Ma batea si pe mine gindul sa o fac de multe ori da inca n-am gasit curajul, dar cu ceapa rosie.



Am mincat odata intr-un restaurant nu's ce vinat cu mamaliga din faina negrisata si cu dulceata de afine, ceva sublim.

#7 Austiaca2

Austiaca2

    Master of disaster

  • Banned
  • 2217 posturi

Postat 15 September 2004 - 08:50 AM

Adriana, merita macar incercata, eu ma dau in vint dupa ea! Nici nu-ti spun cit am lins si lingura si oala aseara!

Mi-am adus aminte, si linga un ficat prajit este buna! icon_smile.gif

#8 Deena

Deena

    Master of disaster

  • Membri
  • 1934 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targoviste (Dambovita)

Postat 15 September 2004 - 09:45 AM

Voi sunteti nemaipomenite ! Numai din ceapa nu se mai facea dulceata ! Nu mi-o luati in nume de rau, si nici nu pun la indoiala priceperea voastra in arta culinara. Numai ca mi se pare ceva neobisnuit !!! Si e buna ? Ce gust are ?

#9 Austiaca2

Austiaca2

    Master of disaster

  • Banned
  • 2217 posturi

Postat 15 September 2004 - 09:54 AM

Deena, eu am numit-o dulceata dar repet, este de fapt o garnitura la mincaruri sarate!

Este foarte buna, dulce-acrisoara si aromata, dar nimic pentru cei care refuza cu incapatinare combinatia dulce-sarat! icon_razz.gif

#10 Deena

Deena

    Master of disaster

  • Membri
  • 1934 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targoviste (Dambovita)

Postat 15 September 2004 - 09:59 AM

Atunci e bine, ca imi place dulce-sarat .... cred ca o sa incerc sa vad cum iese. Chiar m-ai facut curioasa.

#11 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 15 September 2004 - 10:18 AM

mai convins sa stric bunatate de vin rosu icon_lol.gif
ANCUTA

#12 Claudia

Claudia

    Captain Cook

  • Membri
  • 442 posturi
  • Location:Cluj acuma in Toronto

Postat 15 September 2004 - 02:41 PM

Karmen, am ris una buna cind am vazut titlul laugh.gif Ma speriam ca ii de mincat pe piine dimineatza cu o cana cu lapte laugh.gif laugh.gif O sa incerc si eu sa vad ce iese, cred ca merge bine la si la fripturi
Claudia :wave:
We cannot direct the wind, but we can adjust the sails!

#13 Austiaca2

Austiaca2

    Master of disaster

  • Banned
  • 2217 posturi

Postat 15 September 2004 - 07:27 PM

QUOTE(ANCUTA)
mai convins sa stric bunatate de vin rosu :lol:




Nu strica vinul daca-i bun! Mai bine bea-l diseara cu sotul!



Ancuta eu am spus un vin bun, adica unul mediu, sa nu fie acru sau prea dulce, nu cine stie ce Haut Medoc Margaux sau Chateau Lafite Rothschlid! icon_lol.gif

#14 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 16 September 2004 - 02:14 PM

e, nu ma gindeam la cel ascuns in dulap laugh.gif

da, azi am tras o raita pe la bauturi, si am luat un lambrusco bun si niste sekt.

dar deseara sar peste garnitura si friptura,si la dau ceva usor, asa ca azi nu sacrific vinul rosu laugh.gif
ANCUTA

#15 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 September 2004 - 09:34 AM

Am cumpãrat ceapã roºie, scotocesc in camarã dupã o sticlã de vin ºi o fac.

#16 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 September 2004 - 11:19 AM

Am tãiat cepele in patru, am pus o sticlã de Merlot de Coteºti smile.gif

Dar, Carmen, ajutttooooooooooooorrrrrrrrrrrrr,

cât oþet trebuie sa pun dupã gust ? sã fie acriºor sau mai dulce sau cum îmi place mie? pot sã pun oþet balsamic ?

#17 Austiaca2

Austiaca2

    Master of disaster

  • Banned
  • 2217 posturi

Postat 18 September 2004 - 12:29 PM

Pune otet dupa gustul tau, Adi, cel balsamico este cel mai bun. icon_razz.gif

#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 September 2004 - 12:40 PM

Mulþumesc frumos, a scãzut aproape tot vinul, am gustat-o ºi eu ºi Stefano (nu-þi spun ce faþã a fãcut), mai las puþin sã mai scadã vinul de tot ºi adaug oþetul, mie îmi place pentru cã nu e dulce. Ceapa s-a desfãcut în foi ºi are un aspect foarte frumos.

#19 Deena

Deena

    Master of disaster

  • Membri
  • 1934 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targoviste (Dambovita)

Postat 18 September 2004 - 03:24 PM

Mulþumesc frumos, a scãzut aproape tot vinul, am gustat-o ºi eu ºi Stefano (nu-þi spun ce faþã a fãcut), mai las puþin sã mai scadã vinul de tot ºi adaug oþetul, mie îmi place pentru cã nu e dulce. Ceapa s-a desfãcut în foi ºi are un aspect foarte frumos.



Adriana, i-a placut sau s-a speriat ? icon_rolleyes.gif

#20 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 September 2004 - 03:42 PM

Nu, nu s-a speriat dar eu nu i-am spus ce e pânã ce n-a gustat, cred ca nu prea i-a plãcut.

Atât a ieºit dintr-un chilogram de ceapã.

Acum trebuie sa fac fripturã

icon_rolleyes.gif

Imagini atașate

  • 65700.jpg




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi