Sari la conținut

Poză

Tiramisu


602 răspunsuri la acest topic

#1 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 05 January 2005 - 02:56 PM


TIRAMISU

si aici ... doamnelor, domnilor, si ... domnisoarelor ??? icon_eek.gif , va prezint reteta de tiramisu, care imi iese la orice ora


4 galbenusuri
un sfert ceasca zahar pudra
60 ml lapte
250 gr mascarpone ( orice , dar nu romanesc, ca e varza)
3 albusuri ( nu fiti tentate sa-l puneti si p-al 4-lea)
1 paket piscoturi Savoiardi ( sant cam 25 bucati)
375 cafea amara
cacao pt final


- se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, de-abea dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune si vasul respectiv, pe foc la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine

Imagini atașate

  • 82412.jpg


#2 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 05 January 2005 - 02:57 PM

poza din timpul procesului de amestecat

Imagini atașate

  • 82414.jpg


#3 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 05 January 2005 - 02:58 PM

aici pun si alte poze , dupa aia trecem mai departe, aici puneam laptele, dupa ce zapacisem galbenusurile cu zaharul

Imagini atașate

  • 82415.jpg


#4 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 05 January 2005 - 03:00 PM

aici este crema dupa ce am amestecat bine laptele, si in final o amesteci pe foc la bain marie, pana arata cam asa

Imagini atașate

  • 82416.jpg


#5 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 05 January 2005 - 03:03 PM

deci nu uitati, ca trebuie amestecat in vas, la bain marie, deasupra unei cratite cu apa care fierbe.
cand se obtine crema aia groasa , se lasa la racit, iar cand se raceste se pune mascarpone direct din cutia lui.
se adauga albusurile spuma, ia uitati-va mai copii cum trebuie sa arate, albusurile spuma

Imagini atașate

  • 82417.jpg


#6 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 05 January 2005 - 03:04 PM

se amesteca totul din cratita, pana arata asa

Imagini atașate

  • 82418.jpg


#7 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 05 January 2005 - 03:08 PM

la o tava de chec ( a mea e de jena), pui pe fundul ei hartie de copt, ( nu uitati), si apoi puneti din crema obtinuta cateva linguri, intindeti pe fundul formei de chec, apoi puneti un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece, piscoturile nu le inmuiati prea mult pt ca se flescaiesc, apoi, puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand va fi de crema.

Imagini atașate

  • 82419.jpg


#8 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 05 January 2005 - 03:14 PM

puneti apoi o folie de aluminiu peste forma, o dati la frigider minim 6 ore, apoi, rasturnati continutul peste un platou, nu uitati sa scoateti hartia de copt, pudrati cu cacao.... inainte sa scoateti, cu un cutit lat, treceti in interiorul formei, pe laturi, pt a desprinde si lateralele

aici mai ramasese jumate din tiramisu, ca de obicei, am fost asa de fascinata, incat am uitat sa fac poza imediat, si mi-am adus aminte dupa ce ne saturasem

Imagini atașate

  • 82420.jpg


#9 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 05 January 2005 - 03:15 PM

si ultima poza, face to face icon_lol.gif

Imagini atașate

  • 82422.jpg


#10 Buburuza

Buburuza

    Big Chef

  • Membri
  • 583 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 January 2005 - 03:30 PM

si eu am facut un tortulet dreptunghiular din asta, de Revelion (pt. ca stiam ca o sa-mi iasa sigur laugh.gif ) ...dar nu ai scris in cat timp a disparut din farfurie!!!

#11 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 06 January 2005 - 12:09 PM

pai si eu am facut de revelion tort tiramisu, am facut intr-o ditamai forma dreptunghiulara de jena, am pus 3 cutii piscoturi, 3 cutii mascarpone... iti dai seama ditamai animalul am facut laugh.gif , numai ca la ultima parte, cand trebuia sa pun ultimul strat tot crema , am pus ciocolata Nutella, iar cand am scos totul de la frigider, am rasturnat pe o tava mare, iar ciocolata a fost ultimul strat de jos, era mai tare, si am putut taia mult mai bine... era sa uit... dupa ce am pudrat animalul cu cacao, am pus bomboane Ferrero Rocher si Raffaelo peste cacao.. ca un chenar... a fost de efect icon_rolleyes.gif

#12 Gabitza

Gabitza

    Musafir :)

  • Membri
  • 952 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 January 2005 - 12:21 PM

Corina, te superi daca mut prajiturelele tale la "Retete in imagini"? Arata super si mi-am propus si eu pentru vineri prajitura cu visine, mai ales ca am acasa un borcan de compot cu visine fara simburi de care ziceai si tu. Eu am gasit la alimentara din cartier, nu a trebuit sa ma duc pina la metro.
"Live well, laugh often, love much"

#13 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 06 January 2005 - 01:06 PM

gabitza, chiar te rog sa muti cele 3 threaduri deschise de mine, dupa ce le-am postat mi-am dat seama ca trebuiau puse la retete in imagini... mersi smile.gif

#14 Buburuza

Buburuza

    Big Chef

  • Membri
  • 583 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 January 2005 - 01:43 PM

QUOTE(Pocahontas)
pai si eu am facut de revelion tort tiramisu, am facut intr-o ditamai forma dreptunghiulara de jena, am pus 3 cutii piscoturi, 3 cutii mascarpone... iti dai seama ditamai animalul am facut  :lol: , numai ca la ultima parte, cand trebuia sa pun ultimul strat tot crema , am pus ciocolata Nutella, iar cand am scos totul de la frigider, am rasturnat pe o tava mare, iar ciocolata a fost ultimul strat de jos, era mai tare, si am putut taia mult mai bine... era sa uit... dupa ce am pudrat animalul cu cacao, am pus bomboane Ferrero Rocher si Raffaelo peste cacao..  ca un chenar... a fost de efect  :roll:

E bine de retinut, chestia cu ciocolata...eu am cam avut de furca cu luatul din platou si pusul in farfurie...cred ca-mi trebuia o lopata laugh.gif

#15 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 06 January 2005 - 02:07 PM

buburuzo, sa stii ca si eu m-am chinuit cu transplantatul feliei de pe platou pe farfurie, imi tremurau dracu si degetele de emotie sa n-o scap sau sa nu stric aspectul icon_lol.gif ... incearca sa folosesti Nutella sau Fineti ca ultim strat, care dupa ce intorci va fi primul de jos... iese mult mai delicioaaaaaaaaaaaaasssaaaaaa , crede-ma, si in afara de asta poti taia cu mult mai bine felie

#16 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 May 2005 - 03:19 PM

Pocaaa, am facut si eu tiramisu dupa reteta ta, a doua oara...
Prima a fost un mic esec pentru ca mi-a iesit crema prea moale si s-a labartat tot trotul prin farfurie...

Acum, insa...A iesit suuuuuper!
Cand vine sotzul de la serviciu si-mi instaleaza programul de micsorare a pozelor, pun si poze cat cuprinde!

Primul a fost facut cu aceeasi crema mascarpone ca si tine, Santa Lucia, si al doilea cu crema de la Napolact. Incredibil, dar crema romaneasca mi s-a parut identica cu cea italiana, ba chiar mai buna... icon_redface.gif

Mai vorbim,

#17 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 10 May 2005 - 09:31 PM

mama ce bine-mi pare ca a incercat cineva tiramisu meu smile.gif , eu il fac numai dupa reteta asta, pana si de revelion fac tort de tiramisu, asa succes am cu el
hai ca astept pozele cu emotie smile.gif

#18 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 May 2005 - 10:50 PM

Sa incepem...

Poza din avion:

Imagini atașate

  • 113217.jpg


#19 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 May 2005 - 10:50 PM

Capatul prajiturii:

Imagini atașate

  • 113218.jpg


#20 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 May 2005 - 10:52 PM

Si sectiunea...

Imagini atașate

  • 113219.jpg




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi