Sari la conținut

Poză

Pateuri cu branza si alte preparate cu foietaj


405 răspunsuri la acest topic

#1 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 22 January 2005 - 05:26 PM

Initial am vrut sa atasaz cele cateva poze cu pateurile mele, la un subiect asemanator, ulterior m-am hotarat sa deschid un altul, pt ca in timp sa mai adaug si alte poze legate de acest capitol.

Pt pateuri si multe altele eu folosesc de cele mai multe ori foi cumparate. Nu sunt cele folosite la baclava, grecesti...Acestea se numesc "puff pastry dough". Se pot face si prajituri(cremsnit, Napoleon) si tarte cu diverse creme si aperitive sarate...









Deci asa arata foile....in pachet sunt 20 de bucati, dar de obicei cumpar impreuna cu o prietena a mea si luam fiecare 10(nu am unde sa le pun, fiind voluminoase)

Imagini atașate

  • 85914.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#2 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 22 January 2005 - 05:30 PM

Pt doua tavi de pateuri, am nevoie de doua foi. Vor iesi in jur de 25 de bucati...

Foile sunt separate de o foita subtire pt a impiedica lipirea lor

Imagini atașate

  • 85915.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#3 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 22 January 2005 - 05:35 PM

Umplutura cu branza la care m-am decis dupa muuulte incercari este facuta din:

    500 g branza telemea

  • 100 g unt

  • 2 oua intregi

  • 2 linguri faina

  • foarte putin lapte(cam 2-3 linguri)




      Amestecam mai intai untul cu branza, adaugam ouale, faina si laptele si mestecam bine pana rezulta o pasta omogena

      Imagini atașate

      • 85916.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#4 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 22 January 2005 - 05:39 PM

Am uitat sa precizez ca foile se pastreaza in congelator, iar inainte de folosire le lasam aproximativ 15 min sa se dezghete(nu la microwave)

Sa continuam....Se portioneaza foile in patrate (mie mi-au ramas marginile dreptunghiuri si le-am dat o alta forma) si pe fiecare patrat am pus o lingurita de umplutura...

Imagini atașate

  • 85917.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#5 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 22 January 2005 - 05:43 PM

Am impachetat patratele, rezultand niste triunghiuri si le-am lipit marginile cu degetul(se poate si cu furculita sau cu ce doriti voi, dar m-am inspirat din reteta lu' Karmen de data asta icon_wink.gif )

Imagini atașate

  • 85918.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#6 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 22 January 2005 - 05:48 PM

Un secret...marginile pateurilor se dau prin albus de ou batut putin pt ca in timpul coacerii sa permita exfolierea aluatului, dar in acelasi timp sa impiedice imprastierea umpluturii. Pe deasupra le-am uns cu galbenus frecat cu putin ulei

Am pus intr-o tava hartie de copt, iar in cealalta staniol. In ambele pateurile s-au copt la fel de frumos



Imagini atașate

  • 85919.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#7 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 22 January 2005 - 05:52 PM

Le-am introdus in cuptor la 400 grade F(204 grade C) si cu ocazia asta sa va dau si un link catre un convertor Apasa aici



Iata rezultatul...

Imagini atașate

  • 85921.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#8 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 22 January 2005 - 05:53 PM

Si inca o poza cu produsul final...

Imagini atașate

  • 85922.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#9 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 22 January 2005 - 08:14 PM

Superb arata pateurile tale si cred ca sânt si foarte bune. Felicitari!



Ca sa dai marginile pateurilor prin albus de ou le înmoi în ou?

#10 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 22 January 2005 - 08:31 PM

Superb arata pateurile tale si cred ca sânt si foarte bune. Felicitari!

Ca sa dai marginile pateurilor prin albus de ou le înmoi în ou?



Cred ca le unge doar prin interior ,altfel aluatul nu s-ar infoia.Sunt minunate pateurile. Spune-mi te rog M.C, oare aluatul folosit este tot una cu aluatul frantzuzesc congelat? pentru foetaje? Cu bine Higeia icon_razz.gif
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#11 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 January 2005 - 10:22 PM

Mc la noi nu gasesti asa aluatul, gasesti doar o cutiuta de 250gr aluat (destul de scump), de asta eu tot am facut acasa aluatul, il cumperi de la un magazin special sau...?

Mersi

#12 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 23 January 2005 - 05:05 AM

Buna fetele,

In primul rand multumesc frumos pt aprecierea pateuturilor...

Ana, ca sa ung marginile lor cu albus, dupa ce le-am modelat sa spun asa, tinandu-le in mana, le-am trecut marginile prin castronul cu albus de ou, iar dupa ce le-am asezat in tava, cu pensula le-am pentuit cu galbenus fata.

Higeia, acest aluat este clasicul aluatul frantuzesc.

Cristinel, s-ar putea sa fie si la voi, aici eu le-am gasit la un market arabesc. O cutie contine 20 de foi si este in jur de 30$.

O duminica frumoasa, Mirela smile.gif
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#13 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 23 January 2005 - 09:47 AM

eu le-am gasit la un market arabesc. O cutie contine 20 de foi si este in jur de 30$.



Norocul tau Mirela, eu am cumparat saptamina trecuta o cutie,(de la un warehouse) ,marca Pillsburry, tot 20 de foi inauntru, neimpaturate (cum le au la cutie in magazine), insa cu aproape $ 50. icon_redface.gif

Si felicitari pentru pateuri... arata de nota 10. icon_smile.gif
Nihil Sine Deo
user posted image

#14 Pape-des-Fous

Pape-des-Fous

    Captain Cook

  • Membri
  • 319 posturi
  • Location:who the hell cares anyway?

Postat 23 January 2005 - 10:22 AM

D-na presedinta de concursuri..... Jos Palaria, doamna. icon_cheers.gif icon_brilsmurf.gif



Mi-ai facut pofta si nu cred s-apuc dimineata din cauza pierderii de saliva. icon_razz.gif





Unde spui ca locuiesti? Mi-ai facut pofta de pateuri.... icon_wink.gif

M-ai fauct sa ma fstisciec cu petuairle aelcea fumrsoae, caci am srcis de duoa ori <mi-ai fauct pfota> .... icon_razz.gif

Bravo!

#15 Austiaca2

Austiaca2

    Master of disaster

  • Banned
  • 2217 posturi

Postat 23 January 2005 - 01:35 PM

Am impachetat patratele, rezultand niste triunghiuri si le-am lipit marginile cu degetul(se poate si cu furculita sau cu ce doriti voi, dar m-am inspirat din reteta lu' Karmen de data asta )



Te-au mincat degetelele sa scrii icon_lol.gif ?
Platesti pentru asta, caci presupun ca sint si citiva forumisti care, in ciuda perfectiunii pateurilor tale, nu le vor mai gati...
Dar, pentru a nu divaga de la subiect....

Mirela draga, sint tare frumoase pateurile, fac si eu deseori asa ceva, cu diferite umpluturi (pe linga cele clasice, cu brinza, ciuperci si carne, mai fac si cu singerete, ton si mazare, spanac si feta...samd).
Pe cele cu brinza le ung cu ou si le presar cu chimen. Citeodata...
Siiiii...le lipesc intotdeauna marginile cu furculita....
icon_razz.gif

#16 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 23 January 2005 - 03:44 PM

Si eu fac pateuri de-astea, umplute cu branza, ciuperci, carne, dar si cu crenwursti! Impaturesc crenwurstii afumati cu aluat si-i bag la cuptor... icon_bounce.gif



A-propos, eu iau din supermarket 2 foi de aluat de foetaj cu ~ 50 000 lei!!! hello2.gif

#17 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 23 January 2005 - 05:25 PM

Monika, diferenta este cam mare, intr-adevar. Multumesc frumos!
blender? Vad bine? icon_eek.gif Mmultumesc frumos! Intreaba pe Karmen, ea stie precis unde stau si...poate veniti impreuna la un pateu. laugh.gif

Te-au mincat degetelele sa scrii


Taci si tu, acuma, ca poate a trecut neobservata. laugh.gif Si... sarumana Karmen! Si eu le mai fac cu spanac, carne sau ciuperci.

O duminica frumoasa in continuare, MC icon_smile.gif
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#18 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 23 January 2005 - 05:35 PM

Multumesc Mirela, asta vroiam sa stiu, daca treci marginile direct prin albus.

#19 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 23 January 2005 - 07:03 PM

Bravo Mirela, arata ca in vitrina la patiserie smile.gif . Si eu le fac tot asa pe foi mari numai ca pun gogoloaiele de umplutura pe toata foaia, cu ajutorul unei pensule de bucatarie ung cu albus, adica trag linii printre gramazile de umplutura iar apoi suprapun foia cealalta peste, le presez bine(ca sa nu mai trebuiasca sa apas fiecare bucata separat) si tai patrate, singurul dezav antaj e ca nu mai ies sub forma de triunghiuri, dar e mai rapid.



Eu cumpar tot asa o cutie cu 20 de foi si costa $24 can. De unde cumpar eu e o brutarie ruseasca.

Cristina trebuie sa fie si la voi la Montreal, incearca la brutarii. Aici la unele brutarii gasesti si aluat frantuzesc proaspat si se vinde la kilogram.
Mari

#20 Pape-des-Fous

Pape-des-Fous

    Captain Cook

  • Membri
  • 319 posturi
  • Location:who the hell cares anyway?

Postat 23 January 2005 - 08:18 PM

Doamna Karmen,



puteti sa-mi spuneti daca nu va este cu suparare unde locuieste doamna Mirela? smile.gif

Daca nu agreeati un dialog direct, va pot pune in contact cu avocatul meu. smile.gif



Pot aranja o calatorie cu Jet-ul personal, daca sinteti dispusa sa mergem impreuna intr-o cruciada pateista.



Multumesc anticipat, cu stomacul ros de foame icon_blackeye.gif



B.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


    Google (1)