Sari la conținut

Poză

Piadina romagnola


12 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 February 2005 - 04:05 PM

Bologneso iart�-m� c� m-am b�gat �n regiunea ta, s� nu-mi dai piadina-n cap!
Deci, asear� am f�cut aceste "piadine" probabil cei dintre voi care au fost la mare �n Italia pe "riviera romagnola" sigur le-au m�ncat, sunt caracteristice zonei Emilia Romagna dar probabil dac� m-ar fi v�zut mama ar fi zis c� sunt ca turtele pe care le f�cea mama sa pe plit� a�a cum a zis c�nd am f�cut "crescenti" sau "tigelle".

Am pus 500 gr de f�in� 0 biologic� cu o linguri�� de sare �i �n mijloc am v�rsat 250 de ml de lapte pe care �l �nc�lzisem 1 minut la maxim �n microunde (750Watt) �n care pusesem 70 gr de untur� (f�cut� de mine topind burta unui porc cump�rat la supermarket laugh.gif ).

L-am l�sat pe Ken s� mestece 10 minuti, la �nceput aluatul nu se �inea, era ca ni�te firmituri mari nu'� cum s� zic dar apoi a rezultat o mingiuc� moale.

T�iat �n dou�:

�i apoi �n 3 f�c�nd astfel 6 bilu�e

pe care le-am acoperit cu castronoiul �sta de plastic �i le-am l�sat s� stea acolo o or�

c�nd erau a�a:

le-am �ntins cu sucitorul c�t am putut de bine �i de sub�ire

�i le-am copt pe �sta dar era prea fierbinte �i prima s-a cam ars da nu-i bai c� eu am p�pat-o �i a�a �i c�nd a venit Stefano m-a g�sit cu o piadin� �ntr-o m�nu�� �i cu berica �n cealalt�. Deci �sta �n care ar trebui coapte este o plac� de aluminiu pe care eu o folosesc la copt ardeii

Deci se pune pe plac� �i se �n�eap� cu furculi�a

Apoi se �ntoarce, repet eu pe prima am cam ars-o, a doua era cam tare �i deabia a treia era cea mai bun�

Dar tebuie binen�eles �ncercat, reguli precise nu pot exista.
Eu �ns� m-am sup�rat �i am pus placa asta deoparte �i am luat minunata mea tigaie cea mare �i frumoas� din font� antiaderent� �i am mers mai departe cu ea

Din p�cate �n cas� nu aveam jambon de nici o culoare a�a c� am umplut-o cu c�rna�ii congela�i pe care i-am t�iat feliu�e de congela�i �i i-am pus un minut �n microunde
Se pliaza �i se pap�, vedere din interior


Bine�n�eles pentru cine ar vrea s� le fac�, �n�untru se poate pune tot ce vrea mu�chiul propriu!

#2 Una_

Una_

    Master of disaster

  • Membri
  • 1685 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 09 February 2005 - 04:17 PM

sunt faine, crocante cred si numai bune de papat. ce ar fi daca le-am praji putin apoi le-am umple cu ceva cascaval si ceva verdeturi si apoi iar prajite putin in tigaie pana se topeste cascavalul sau mozzarela ?



crezi ca ar merge? zici ca cu sunca se umple de obicei si atat? poti sa faci si mici 'pizzete umplute din ele?' adica de toate bunatatile si n'apoi putin pe tava pana se topeste?
I'd rather spend my whole life knowing that I'm not perfect, rather
than waste my life trying to be.

#3 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi

Postat 09 February 2005 - 04:18 PM

Adriana,

multumim pt. reteta.

Cunosc aceste,eu zic sandviciuri,deoarece cu Italiana nu l-e am asa de bine.

Am mincat chiar pe autostrada la benzinarii.(AUTOGRIL,cred ca asa se spune in italiana)

Dar acest gen de sandviciuri l-am gasit doar dupa ce am trecut de Roma si ne-am indreptat in directia Calabrien.

Mie mi-au placut.

Poate m-a incumet si fac si eu.

Multam fain inca o data.


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#4 pisi2004

pisi2004

    Captain Cook

  • Membri
  • 353 posturi

Postat 09 February 2005 - 06:29 PM

Ce bine ca ai pus reteta asta Adriana. Chiar vreau sa o incerc si eu. Aici in Oradea s a deschis de ceva timp o piadinerie. Proprietarul a stat foarte multi ani in Italia si s a gandit sa aduca acest produs si in Romania. Exista mai multe sortimente: cu branzeturi simple sau cu mucegai, ardei copti, sos picant, maioneza, capere, sunca, ciuperci si multe condimente. Eu nu am gustat inca, dar se spune ca sunt foarte bune. Si cred ca mi ar fi greu sa ma opresc la un singur sortiment. Dar cu siguranta o sa incerc si eu reteta acasa.

#5 angelique

angelique

    fata de treaba

  • Membri
  • 1317 posturi
  • Location:milano

Postat 09 February 2005 - 07:20 PM

eu o data am probat sa le fac dar era altfel reteta(gresita)asa am sa probez si eu !
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image

#6 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 09 February 2005 - 07:44 PM

Vai Adriana, adevarat ca tutto il mondo e un paese. Ceea ce ai facut tu este tortilla de grau, cea alba care se foloseste la burito!!Doar ca nu se pune lapte si nici nu se inteapa cu furculita. Si atunci ies moi caci cand se coc pe tava aia a ta rotunda, se vor umfla si asta inseamna ca nu raman crude dinauntru. Se pune intre doua tortilla de astea o bucata de sunca si una de cascaval si se baga putin la micro sau tot pe tava ta rotunda ca sa se incalzeasca si sa se topeasca cascavalul. Ii poti pune felii de castraveti acri caci voi nu mancati sos de chili. Sau daca sant uscate bine in cuptor(sau prajite) se numesc Tostada si se pune deasupra fiecareia diferite amestecuri: ton amestecat cu ceapa rosii oua fierte patrunjel si putina maioneza. Sau putina fasole batuta, deasupra putina smantana si deasupra branza rasa. Sau doar abogado cu ceapa tocata, rosii tocate ardei iute putin si coriandru verde sau patrunjel. Sau cu creveti, ori bucati de peste cu lamaie ceapa coriandru si sos tabasco.Si se servesc pe un platou E bun si aspectos caci sant toate culorile prezentate. Si e grozav ca cina pentru ca poti combina in 5 minute tot ce gasesti resturi in frigider. Asa ca piadina ta se mananca si in Mexic!!!!

#7 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 10 February 2005 - 09:40 AM

[quote="Adriana Nicoleta"]Bologneso iartã-mã cã m-am bãgat în regiunea ta, sã nu-mi dai piadina-n cap!

icon_lol.gif pai te-ai bagat numa' cu un picior,adica pe jumatate,ca eu sunt la bologna,deci,in emilia.
si chiar daca au unit cele doua regiuni si le-au facut emilia-romagna,bolognezii sunt emiliani si doamne fereste sa zici altfel de ei ca te... violent1.gif
dupa cum bine stii,nu ma omor dupa piadina si dupa crescentine.sau tigelle.tigelele sunt ca niste piadine ,dar mai groase si foarte rotunde,pentru ca se coc intr-o forma speciala.se pot umple chiar si cu nutella(ca si pizza,de altfel)
specialitatea regionala emiliana care pe mine ma innebuneste e "borlenghi".
si pentru ca e extrem de usor de facut,am sa traduc reteta pe care ti-am trimis-o ieri.
eu...eu...sunt borlengo-dependenta icon_redface.gif

#8 Carina1

Carina1

    Bucataras

  • Membri
  • 91 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 10 February 2005 - 09:43 AM

Adriana si eu fac piadina dar eu pun si putin bicarbonat. Pe internet am gasit o multime de retete in unele in loc de bicarbonat poti folosi putina drojdie in altele in loc de untura, ulei de masline si in loc de lapte, apa.

Prietenul meu mi-a zis ca reteta traditionala e urmatoarea: faina, untura, apa, sare si bicarbonat. Deci, pana la urma care este reteta traditionala ?

#9 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 10 February 2005 - 09:55 AM

traditionala e aia cu untura.dar ca intotdeauna,reteta cea mai buna e aia care iti iese cel mai bine si iti place cel mai mult.

am o oarecare retinere fata de bicarbonat,pentru ca fiind vorba de o reteta antica,bicarbonatul la vremea aia nu il cunosteau.

#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 February 2005 - 10:49 AM

Deci, eu am fãcut aceste piadine dupã indicaþiile pe care mi le-au dat prietenele mele italiane din zonã drept pentru care ele nu pun bicarbonat ºi eu n-am pus, ele spun cã le îngãlbenesc.

Eu nu mã iau dupã reþete din Internet ci dupã ce mã învaþã ele ºi pentru mine asta e sfânt dat fiind cã trãiesc acolo de generaþii.

Nimeni însã nu vã împiedicã sã puneþi bicarbonat, fiecare face ce vrea.

Yandira am sã încerc sã nu le înþep data viitoare, unele pe care le-am cumpãrat erau într-adevãr goale înãuntru ºi mã întrebam cum se fac, eu le-am înþepat pentru cã aºa face prietena mea, aici se umplu aºa cum am arãtat eu.

Afrodite, a le numi sandwich nu mi se pare corect pentru cã sandwich-ul are la bazã pâine, asta e o turtã.

Una, prãjite devin “gnocco fritto” deci o cu totul altã mâncare de …. peºte, pardon piadina. ªi înafarã de asta cred cã ar deveni prea tari prãjite ºi reprãjite, ca sã prãjeºti un aluat trebuie cred, sã îi pui drojdie ºi ca sã îl umpli la fel, ceea ce vrei tu merge cu aluat de pâine sau de pizza.

Pisi, ar fi miºto dacã ai vrea sã le faci ºi pe urmã sã te duci sã mãnânci una la piadinaru’ tãu orãdean sã vezi diferenþa.

Silvia, tigelle-le n-are rost sã le pun aici pentru cã dacã n-au forma e inutil.

Yandira eu am pus lapte pentru cã mi-au zis cã ies mai moi ºi mai ales pentru cã aveam 1 litru expirat !

Carina, drojdia în piadinã n-are ce cãuta pentru cã nu trebuie sã creascã.

#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 February 2005 - 12:39 PM

Duminicã searã am refãcut-o, de data asta am copt-o mai puþin, mie mi se pãrea crudã dar era mai moale ºi oricum n-am pãþit nimic.

Înãuntru am pus de data aceasta mozzarella ºi "prosciutto cotto" pentru Marco iar pentru noi "prosciutto crudo toscano" ºi un fel de brânzã afumatã..

Imagini atașate

  • 90944.jpg


#12 giulia.2006

giulia.2006

    micro Bucatar

  • Membri
  • 33 posturi
  • Location:Piatra-Neamt acum imola(bo)
  • Interests:.

Postat 02 October 2006 - 10:57 AM

Piadinele astea se fac la rimini . Piadina romagnola e mai grosuta e ca cele ce le-am facut eu .Ca sa iti vina bine ar trebui o tigaie de acest fel si coapte la foc mic eu o folosesc la piadine si clatite.

#13 giulia.2006

giulia.2006

    micro Bucatar

  • Membri
  • 33 posturi
  • Location:Piatra-Neamt acum imola(bo)
  • Interests:.

Postat 02 October 2006 - 11:00 AM

(giulia.2006 @ Oct 2 2006, 08:57 AM) Vezi post

Piadinele astea se fac la rimini . Piadina romagnola e mai grosuta e ca cele ce le-am facut eu .Ca sa iti vina bine ar trebui o tigaie de acest fel si coapte la foc mic eu o folosesc la piadine si clatite.Si se pune un pic de bicarbonat si praf de copt pentru dulciuri ca sa iasa mai fragede.

Imagini atașate

  • x_piadine.jpg




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi