Sari la conținut

Poză

Musaca de vinete


13 răspunsuri la acest topic

#1 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 04 March 2005 - 06:13 PM

Musaca de vinete, asa cum o fac eu



ingrediente:

    4 vinete mari

  • 1 kg carne de porc tocata

  • 3 cepe(in poza sunt 4, dar numai 3 am folosit)

  • 4 cutii de rosii tocate in sos(diced tomatoes) /400 ml- merg si felii de rosii

  • ulei pt prajit ceapa si vinetele

  • cascaval (cred ca vreo 400gr)

  • o legatura de patrunjel proaspat

  • condimente(boia dulce si iute de ardei, piper, vegeta)

  • smantana pt servit

  • sos de rosii pt servit




      user posted image





      MOD DE PREPARARE:



      1. Se toaca ceapa





      2. Se caleste ceapa in ulei, la foc mediu





      3. Cand este galben-aurie se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca





      4. Vinetele se curata de coaja





      5. Se taie vinetele in rondele groase cam de 7mm- 1cm





      6. Se sareaza si se lasa asa aprox 20 de min pt a-si lasa zeama





      7. Se scurg vinetele si se zvanta cu o hartie absorbanta...





      8. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti (dar nu foarte tare, nu trebuie sa fie crocante), dupa care le scoatem si le lasam sa se scurga de ulei





      9. Tocam patrunjelul marunt...





      10. Radem cascavalul...





      11. Intr-un castron amestecam carnea tocata, ceapa calita, patrunjelul tocat, condimentele si amestecam bine





      12. Intr-un vas termoizolant, asezam un strat de rondele de vinete...





      13. Urmatorul strat de rosii tocate





      14. Al treilea strat- combinatia cu carne tocata(pe care am uitat sa-l mai fotografiez), peste carne, inca un strat de vinete...





      15. Si terminam cu un strat de rosii





      16. Punem staniol si dam musacaua la cuptor pt aprox 1 ora si jumatate(pt ca era prea inalta si tava prea plina, ca sa nu-mi curga prin cuptor eu am pus vasul cu musaca intr-o tava cu putina apa, avand grija cand apa s-a evaporat sa mai adaug), o scoatem, ii punem cascaval pe deasupra si o mai dam pt vreo 10 minute la cuptor...





      17. Asa arata scoasa de la cuptor





      18. Si aici o portie pt voi. Se serveste cu sos de rosii, smantana si...un vin bun.


"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#2 Danieluta

Danieluta

    Captain Cook

  • Membri
  • 426 posturi

Postat 04 March 2005 - 09:57 PM

Ce bine arata musacaua ta......... eusa_clap.gif

Mi-ai facut pofta....... icon_smile.gif

#3 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 March 2005 - 11:06 PM

Arata foarte bine! icon_bounce.gif

Abia astept sa apara vinetele sa fac si eu, ca acum sunt asa scumpeee... icon_cry.gif

#4 alida

alida

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi

Postat 05 March 2005 - 12:25 AM

Mirela, superbe poze.

carnea tocata se pune cruda intre vinete ?

#5 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 05 March 2005 - 12:51 AM

Buna fetelor,

Va multumesc frumos! smile.gif Alida, da, carnea tocata se pune cruda, amestecata cu ceapa calita, verdeata si condimente, intre vinete. Intr-o ora jumate se face foarte bine.



Un weekend placut! MC smile.gif
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#6 mama_sonyei

mama_sonyei

    micro Bucatar

  • Membri
  • 40 posturi
  • Location:Bucuresti, Romania

Postat 22 May 2006 - 03:32 PM

MC - facut reteta, placut (super-extra icon_smile.gif ). Astept sotul sa vina sa-i dau si lui - e prima oara cand fac musaca de vinete (ca sa nu zic - prima oara cand fac musaca unsure.gif ) si a iesit gustoasa. Doar ca mie nu mi s-a topit asa tare cascavalul, probabil ca am avut un cascaval prea uscat sau prea putin gras rolleyes.gif

Cer scuze pentru prezentare, dar am lasat-o in tava ca sa o pot incalzi cand vine sotul acasa, ca pe a mea am mancat-o imediat icon_redface.gif

Miniaturi atașate

  • 40.JPG

Editat de mama_sonyei, 22 May 2006 - 03:50 PM.

Daca nu reusesti din prima, mai incearca, nimeni nu s-a nascut invatat.

#7 rodi_elodie

rodi_elodie

    Bucataras

  • Membri
  • 122 posturi
  • Location:FRANCE

Postat 23 May 2006 - 11:26 PM

Cris arata bine icon_cheers.gif

#8 Gabriela Carmen

Gabriela Carmen

    Master of disaster

  • Membri
  • 2280 posturi
  • Location:Hamburg

Postat 08 May 2007 - 01:49 AM


....acu mi-am amintit unde citisem eu ca vinetele se lasa cu sare, sa iasa zeama!!!! am facut reteta asta (mai demult, dar bine ca mi-am amintit de ea, sa o mai reiau smile.gif ) si ne-a placut foarte tare. Prima mea musaca e vinete!!!! mi-a fost usor asa, ca era reteta prezentata pas cu pas...

...multumesc pentru reteta smile.gif

...doar ca eu dupa ce am calit ceaspa, am pus si carnea pe foc putin.... si vinetele is calite... s-a cam lasat uleiul in tava, dar l-am scurs...la gust a fost delicioasa!!!!
A! si deasupra am pus felii de rosii, dupa cum se vede... rolleyes.gif ...in rest am respectat reteta smile.gif

..din pacate, am numai o poza, nu si sectiune (poate cind o mai fac.........):

[attachmentid=99885]

Miniaturi atașate

  • 8_luni_irene0057.JPG


#9 c_d

c_d

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi
  • Location:Deva

Postat 12 August 2009 - 02:55 PM

Dezgustator!

#10 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 August 2009 - 03:53 PM

Draga mea,

eu cad lesinata daca vad atata ulei, dar asta nu ma impiedica sa vorbesc politicos! As zice ca e mai bine pentru toti!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#11 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 29 November 2009 - 07:18 PM

Am facut si eu o musaca , ( carne tocata de porc , calita cu ceapa si condimente , amestecata cu oua dupa racire) dar am pus-o pe un pat de brocoli ( oparit in apa cu sare) si deasupra turnat un ou cu smintina si citeva bucatele de gogosar, de decor. Imi place mai mult cum a iesit cu brocoli decit cu vinete.
Atasez si niste poze : Nu stiu de ce nu apare postarea, este ceva cu acest topic?Incerc din nou

Imagini atașate

  • DSCN0066__musaca__pusa_pe_hirtie_absorbanta.JPG
  • DSCN0069__musaca_cu_brocoli.JPG

Editat de teonamon, 29 November 2009 - 07:21 PM.


#12 greco

greco

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 03 January 2011 - 06:07 AM

multumesc pentru reteta!!
si vin cu o intrebare:
ce temperetura ,approx,folositi pentru cuptor??
multumesc.

#13 MeOsiris

MeOsiris

    Big Chef

  • Membri
  • 778 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bremen,germany

Postat 03 January 2011 - 07:20 PM

Arata foarte bine! Eu pana acum am mancat doar musaca cu cartofi. Cu vinete ramane de incercat pentru ca ador vinetele.
Multam de reteta!

#14 Kate

Kate

    *********

  • Membri
  • 1954 posturi

Postat 03 January 2011 - 08:22 PM

CITAT(greco @ Jan 3 2011, 06:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
multumesc pentru reteta!!
si vin cu o intrebare:
ce temperetura ,approx,folositi pentru cuptor??
multumesc.


Bine ai venit!

Daca pui carnea tocata cruda, trebuie sa stea mai mult timp la cuptor (se acopera sa nu se arda) si temperatura trebuie sa fie ceva mai mica, cam 180.La sfarsit, cand trebuie rumenita, poti da focul ceva mai tare.

Daca pui carnea calita (asa se poate si scurge grasimea inainte de-a pune carnea in tava), temperatura cuptorului poate sa fie mai mare (in jur de 200, chiar 215 daca nu arde) si tava se pune neacoperita. Cand toate ingredientele sunt "facute", la cuptor se pune doar cat sa se intrepatrunda aromele si sa faca o fata frumoasa (poate sa ia cam 1/2 h, nu stiu dupa ceas, se vede frumos rumenit si inchegat cand e gata, depinde de cantitate si cuptor).
Question: What would it be like to feel no envy, jealousy, regret, guilt, shame, blame, or hatred?



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi