Sari la conținut

Poză

ISLER


42 răspunsuri la acest topic

#1 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 19 March 2005 - 06:08 PM

Una din prajiturile care le faceam de sarbatori erau si islerele. Reteta ii apartine unei tanti Irenke.

Aluatul

- 350gr. faina alba
- 150gr. unt sau 200 gr margarina
- 100-150gr. nuci macinate
- 150 gr. zahar pudra
- 1 galbenus de ou
- 1/2 pachet praf de copt (sau un virf de cutit bicarbonat de sodiu sau pt. Esme deloc - glumeam n-am incercat cu fara, da' nu se stie niciodata icon_smile.gif )
- 2 linguri rom
- 2-3 linguri smintina (asta la apreciaerea voastra, sa se lege bine aluatul sa-l puteti intinde)
Se face aluatul
[attachmentid=10262]

Imagini atașate

  • 99368.jpg

Mari

#2 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 19 March 2005 - 06:14 PM

... dupa care folosindu-ne de multa faina chiar si pe sucitor il intindem si il taiem cu o forma rotunda, (noua ne plac subtiri asa ca as zice 1 1/2 mm) uite asa:

Imagini atașate

  • 99370.jpg

Mari

#3 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 19 March 2005 - 06:18 PM

Le-am copt la 350 F, aprox. 10 min. si aratau asa

Imagini atașate

  • 99372.jpg

Mari

#4 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 19 March 2005 - 06:40 PM

Crema:

Se freaca:
- 2 galbenusuri de ou
- 120 gr. zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 30 gr. faina
- 1 lingura cacao

Adaugam 150 gr lapte (1 detz jumate zicea tanti Irenke)
se pune la foc pina se ingroasa (asa ca sa nu se mai simta gustul de faina).
Dupa ce se raceste se adauga 150 - 200 gr. unt (trebuie frecat un pic untul inainte) si 1 lingura rom.

Se umple rotitele, noua ne place crema sa fie mai grosuta.
Dupa ce le-am umplut le glazuram, adica le adincincim in castronul cu glazura fiecare pe rind, iar deasupra punem o bucata de nuca prajita. Daca rotitele sunt mai mari eu pun chiar o jumatate sambure de nuca.
Nu am apucat sa fac poze cu procesul de pus crema si glazurat ca se intorsese asta mica de la plimbare si mi-a sarit in ajutor. Cind mai fac, o sa incerc sa pozez (probabil de pastile ortodoxe o sa mai fac o tura).

Glazura

- 100 gr ciocolata
- 70 gr. unt

Se topeste pe aburi.

Imagini atașate

  • 99378.jpg

Mari

#5 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 19 March 2005 - 06:43 PM

A

Imagini atașate

  • 99380.jpg

Mari

#6 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 19 March 2005 - 09:39 PM

Deci ...voi va tineti de rele la magazin smile.gif

Ce fain arata...pastrat reteta smile.gif

#7 omide

omide

    Captain Cook

  • Membri
  • 303 posturi
  • Location:Estul salbatic

Postat 20 March 2005 - 01:36 AM

Arata ca in vitrina la cofetarie.. love10.gif !

#8 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 20 March 2005 - 02:17 AM

Maaama ce bine arata. icon_bounce.gif .. Si ce le-ai pus in varf, nuca?
Am sa le fac si eu de paste pentru musafiri. Daca vom fi mai multi si va trebui sa fac bufet rece, cred ca le pot face mai mici (de mancat dintr-o 'nbucatura). Crezi ca merge pe varianta miniaturala?

#9 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi

Postat 20 March 2005 - 01:23 PM

Mari-Ana,
arata bine intr-adevar si a-s face si eu dar mai am inca in congelator de la craciun alte fursecuri.
Aici la noi am vazut Ischlere cit roata carului de cumparat.
Mon,tu poti sa l-e faci cit de mici doresti,doar ca este f. migalos,dar daca tie iti face placere ,,Spor la treaba".
Eu am pus deasupra buc de fistic,sau jum. de nuca sau bombonele marunte colorate,sau perle de zahar aurii si argintii.
O dumineca placuta v-a urez si spor la treaba!


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#10 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 20 March 2005 - 05:32 PM

QUOTE(mon)
Maaama ce bine arata. icon_bounce.gif .. Si ce le-ai pus in varf, nuca?  
Am sa le fac si eu de paste pentru musafiri. Daca vom fi mai multi si va trebui sa fac bufet rece, cred ca le pot face mai mici (de mancat dintr-o 'nbucatura). Crezi ca merge pe varianta miniaturala?


Sigur ca merg si mai mici. Eu am folosit diametrul cel mai mic de la grupul acela de (parca) 4 forme rotunde.
Da, deasupra au bucati de nuci prajite. Si poti sa faci rotitele de pe-acum daca vrei de pasti, se pastreaza bine.
Mari

#11 Dana_P

Dana_P

    Big Chef

  • Membri
  • 864 posturi
  • Location:Canada

Postat 20 March 2005 - 10:35 PM

Cred ca ar merge si cu o visina din visinata deasupra (pentru cine are la indemana; noi nu avem de loc, nici la indemana, nici altfel).

#12 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2101 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 20 March 2005 - 10:53 PM

QUOTE(Mari-Ana)
Crema:

Se freaca:
- 2 galbenusuri de ou
- 120 gr. zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 30 gr. faina
- 1 lingura cacao

Adaugam 150 gr lapte (1 detz jumate zicea tanti Irenke)
se pune la foc pina se ingroasa (asa ca sa nu se mai simta gustul de faina).  
Dupa ce se raceste se adauga 150 - 200 gr. unt (trebuie frecat un pic untul inainte) si 1 lingura rom.

Se umple rotitele, noua ne place crema sa fie mai grosuta.
Dupa ce le-am umplut le glazuram, adica le adincincim in castronul cu glazura fiecare pe rind, iar deasupra punem o bucata de nuca prajita. Daca rotitele sunt mai mari eu pun chiar o jumatate sambure de nuca.
Nu am apucat sa fac poze cu procesul de pus crema si glazurat ca se intorsese asta mica de la plimbare si mi-a sarit in ajutor. Cind mai fac, o sa incerc sa pozez (probabil de pastile ortodoxe o sa mai fac o tura).

Glazura

- 100 gr ciocolata
- 70 gr. unt

Se topeste pe aburi.


Mari,

cred ca asta le voi face de ziul fetitei mele (care nu mai este fetita, implineste 13 ani si are un "party" Simbata viitoare, si cum stim tinerilor in general nu le chiar displace ciocolata, si astea arata excelent pentru asa ceva. Asta va fi surpriza mea pentru ea pentru ca tortul si l-a ales deja: vrea din nou tortul pe care le-am facut anul trecut - postat la TORTURI POZE care este un "bundt cake" din ciocolata, glazat cu ciocolata - cu alte cuvinte CIOCOLATA PESTE TOT .....)

Thank you for the idea and for the recipe!

Georgeta

#13 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 21 March 2005 - 01:59 AM

Mari,

cred ca asta le voi face de ziul fetitei mele (care nu mai este fetita, implineste 13 ani si are un "party" Simbata viitoare, si cum stim tinerilor in general nu le chiar displace ciocolata, si astea arata excelent pentru asa ceva. Asta va fi surpriza mea pentru ea pentru ca tortul si l-a ales deja: vrea din nou tortul pe care le-am facut anul trecut - postat la TORTURI POZE care este un "bundt cake" din ciocolata, glazat cu ciocolata - cu alte cuvinte CIOCOLATA PESTE TOT .....)

Thank you for the idea and for the recipe!

Georgeta[/quote]

O Georgeta cu placere, si nu pot sa-ti spun decit ca ma simt f. onorata venind din partea ta. Sa va traiasca micuta domnisoara smile.gif .
Mari

#14 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 21 March 2005 - 02:08 AM

QUOTE(Dana_P)
Cred ca ar merge si cu o visina din visinata deasupra (pentru cine are la indemana; noi nu avem de loc, nici la indemana, nici altfel).


Pai cum asa Dana, nu gasesti compot de visine la voi?
Mari

#15 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 21 March 2005 - 06:19 PM

Alta...bah, voi vreti sa imi furati calul...acu' nu stiu daca pogacele o sa am de Pasti, da amu' intre fursecuri am sa pun Islere..

Mari scumpa, iti multumesc tare, tare mult ca mi-ai amintit si de ele. Chiar nu stiam ce prajiturele marunte sa fac, si uite ca venira islerele...

Apropo de praful de copt, evident fara, pentru ca am incercat si cresc si fara, doar cu ceva mai mult unt, adica vreo 250g, dar asta (mama lor de colesterol si grasimi nesaturate) pe mine nu ma deranjeaza smile.gif


O zi frumoasa,
floare.gif

Esme
______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#16 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 21 March 2005 - 06:47 PM

QUOTE(aldaesme)
Alta...bah, voi vreti sa imi furati calul...acu' nu stiu daca pogacele o sa am de Pasti, da amu' intre fursecuri am sa pun Islere..

Mari scumpa, iti multumesc tare, tare mult ca mi-ai amintit si de ele. Chiar nu stiam ce prajiturele marunte sa fac, si uite ca venira islerele...

Apropo de praful de copt, evident fara, pentru ca am incercat si cresc si fara, doar cu ceva mai mult unt, adica vreo 250g, dar asta (mama lor de colesterol si grasimi nesaturate) pe mine nu ma deranjeaza icon_smile.gif


O zi frumoasa,
floare.gif

Esme



esme,
dar tu nu ai cartea Silviei Jurcovan?
eu am facut islere de mare succes de acolo,respectand(o data in viata se poate! laugh.gif )intocmai reteta.
Baci!

#17 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 21 March 2005 - 11:14 PM

Ma bucur Esme, m-am gindit la tine si din cauza Dobosului. Cind mergeam de sarbatori la matusile mele unguroaice ma rasfatam cu Dobos, Isler si Jerbou. Probabil ca si de asta le asociez acum.
Mari

#18 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 21 March 2005 - 11:30 PM

Mari, da' reteta de zserbo n-o ai ?? icon_redface.gif
Nihil Sine Deo
user posted image

#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 March 2005 - 03:23 PM

Diferenþa dintre Mari ºi Silvia Jurcovan este cã cea din urmã le trece prin nucã pe margini, corect?

#20 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 22 March 2005 - 05:37 PM

nu numai.aia e facultativ.
e ca face un aluat mult mai simplu si foarte fraged.stii ca eu detest praful de copt.il gasesc inutil si ii simt gustul oricat de putin ar fi.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi