Sari la conținut

Poză

Macrou marinat


44 răspunsuri la acest topic

#1 mimsi

mimsi

    Bucataras

  • Membri
  • 177 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 22 March 2005 - 10:50 PM

Iata cum s-a intamplat: 4 macroi eviscerati si spalati
[attachmentid=50461]

Miniaturi atașate

  • 100137.jpeg


#2 mimsi

mimsi

    Bucataras

  • Membri
  • 177 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 22 March 2005 - 10:55 PM

Marinata Macrou

plus ceva lichide (1l apa rece si 250 ml otet),
1 lingura sare,
1 lingurita zahar,
1/4 lgt piper macinat
1/4 lgt piper boabe
1/4 lgt menta
1/4 lgt cimbru
1/4 lgt busuioc
1-2 foi dafin
+ alte mirodenii: oregano, mustar boabe etc
[attachmentid=50462]

Miniaturi atașate

  • 100138.jpeg


#3 mimsi

mimsi

    Bucataras

  • Membri
  • 177 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 22 March 2005 - 10:56 PM

pestele se taie bucati de 1 deget grosime
[attachmentid=50465]

Miniaturi atașate

  • 100139.jpeg


#4 mimsi

mimsi

    Bucataras

  • Membri
  • 177 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 22 March 2005 - 10:58 PM

se aduna bucatile intr-un vas in care va trebui sa incapa pestele + lichidul, iar intre timp am pus la dizolvat in otet mirodeniile
[attachmentid=50466]

Miniaturi atașate

  • 100140.jpeg


#5 mimsi

mimsi

    Bucataras

  • Membri
  • 177 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 22 March 2005 - 10:59 PM

Terminam de bucatit pestele
[attachmentid=50468]

Miniaturi atașate

  • 100141.jpeg


#6 mimsi

mimsi

    Bucataras

  • Membri
  • 177 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 22 March 2005 - 11:00 PM

Punem lichidul peste peste asa incat sa-l acopere
[attachmentid=50469]

Miniaturi atașate

  • 100142.jpeg


#7 mimsi

mimsi

    Bucataras

  • Membri
  • 177 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 22 March 2005 - 11:02 PM

Punem capac si il lasam 48 de ore la macerat. Dupa aceea se poate consuma. Daca mai ramane se poate pastra la rece pana la 30 de zile.
[attachmentid=50470]

Miniaturi atașate

  • 100143.jpeg


#8 mimsi

mimsi

    Bucataras

  • Membri
  • 177 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 22 March 2005 - 11:04 PM

Eu il voi folosi intr-o salata alaturi de ceapa, masline si eventual cartofi fierti

#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 March 2005 - 09:35 AM

Mersi frumos, acum cã vãd cum se face îl încerc ºi eu, mai ales cã era foarte ieftin macroul adicã 2 euro ºi ceva chilogramul ºi vroiam sã îl iau dar nu eram decisã cum sã-l fac.
Dar macroul tu l-ai cumpãrat fãrã cap sau l-ai curãþat tu? icon_eek.gif
ºtii cã peºtele de la cap se împute ºi dacã þi l-a vândut fãrã cap e primul semn cã nu prea era proaspãt icon_evil.gif

#10 Eugenia

Eugenia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi

Postat 23 March 2005 - 12:39 PM

Nu se-mpute ca la noi e numa congelat tongue.gif

#11 Cali

Cali

    Academic Chef

  • Membri
  • 1324 posturi
  • Gender:Female
  • Location:aici

Postat 23 March 2005 - 01:32 PM

Vai Adriana asa-i de ieftin macrou la voi ? Eu am fost ieri sa cumpar macrou si am ales doi amarati cei mai mici care stateau pe ghiata si dupa ce-i impachetase vanzatoarea mi-au iesit ochii ca la broasca , cand am vazut pretul 12 euro si pesti cred ca nu depaseau impreuna 500g.
Asa ca am luat pastrav inghetat pe vineri icon_eek.gif

#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 March 2005 - 02:25 PM

Jur pe bulinuþa mea cã aºa e, de fapt vroiam sã îl iau dar cum o aveam pe soacrã la cinã mã gândeam sã nu-i ramânã vreun os prin gât. icon_evil.gif
Nu gãsesc mereu macroul, oricum era un preþ promoþional.

#13 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 28 March 2005 - 01:32 PM

QUOTE(mimsi)
Eu il voi folosi intr-o salata alaturi de ceapa, masline si eventual cartofi fierti

...............................................................................
Dar macroul este congelat si decongelat?
Macrou proaspat .la Bucuresti , nu cred ca gasim. icon_bounce.gif
Mie imi place foarte mult macroul cu ceapa , ce se gaseste la magazinele de peste. Oare acesta iese la fel? icon_question.gif
Cu bine Higeia.
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#14 Iubita

Iubita

    Big Chef

  • Membri
  • 819 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 28 March 2005 - 02:02 PM

Haide sa va dau reteta mea de macrou marinat. Incercati si nu o sa va para rau, e demential !!

Taiati macroul felii, il dati intr-un clocot, dupa care il puneti in alt vas, deasupra turnati putin ulei, puneti piper, sare, foi de dafin, boia iute, otet asa cat sa curga din sticla o data, si lasati sa fiarba cu capacul pus la focul cel mai mic. Dupa ce a fiert bine se adauga bulionul si se mai lasa un pic.
Pofta mare !!

#15 mimsi

mimsi

    Bucataras

  • Membri
  • 177 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 28 March 2005 - 10:39 PM

Scuze pt intarzieri. Mai degraba absente.
Macroul folosit este congelat si apoi decongelat, Higeia. Rezultatul seamana la gust cu macroul cu cepa de care vorbesti tu (si mie imi place), numai ca ceapa o vei pune separat, frecata cu un pic de sare si tinuta in pic in otet abia dupa ce macroul a stat la macerat.
Adriana, pestele folosit de mine a avut cap dar l-am facut sa dispara.
daca incercati sa-mi ziceti cum a iesit. Sa nu folositi otet de mere, ca nu mai are acelasi gust.

#16 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 31 March 2005 - 09:08 PM

L-am pus la marinat asearã, m-a fentat ãla de la supermarket ºi n-a vrut sã mi-l cureþe.
Te anunþ cum iese

#17 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 31 March 2005 - 10:59 PM

Crezi ca se poate face si fara zahar?

#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 01 April 2005 - 08:59 AM

Aoleu, acu' cã zici, eu am uitat zahãrul eusa_shifty.gif

#19 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 01 April 2005 - 09:07 AM

Sa-mi spui si mie cum iese fara zahar...Sau l-ai pus intr-un final??

#20 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 01 April 2005 - 09:11 AM

N-am pus nica cã de la computer în bucãtãrie am uitat de el, am pus numai apa cu oþetul ºi mirodeniile cele mai la îndemânã. Mi-am dat seama cã am uitat de zahãr acum cânt tu ai întrebat de el! icon_redface.gif



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


    Google (1)