Sari la conținut

Poză

Vinete umplute de post


42 răspunsuri la acest topic

#1 CG

CG

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Location:Germania

Postat 10 April 2005 - 06:06 PM

In primul rand cer un pic de indulgenta pentru ca aceasta este prima reteta pe care o postez . Am mai vazut o reteta asemanatoare de vinete umplute cu carne, dar de data aceasta ma gandeam ca daca pentru unii tot e post merge si reteta mea vegetariana.

Deci aveti nevoie de urmatoarele (eu am facut 3 vinete, dar bineinteles mai puteti modifica dupa gustul si marimea familiei):
3 vinete mijlocii
o ceapa
un ardei
3 catei de usturoi
o conserva de rosii in suc propriu
condimente – sare, piper, boia, oregano
eventual putina branza de burduf


Vinetele se taie in doua pe lung si se prajesc in tigaie cu putin ulei cateva minute pe ambele parti. N-ar strica sa aveti si un capac la indemana daca se rascoala un pic si fac scandal, sa nu va stropiti bucataria.
Aici sunt vinetele in tigaie.



Se scot pe un prosop de bucatarie




Dupa ce s-au racit vinetele se scoate cu grija mijlocul, astfel incat sa ramana pe margini cam o jumatate de centimetru sau poate un pic mai putin daa sunteti indemanatice. Eu nu detin scule foarte sofisticate asa ca ma descurc cu un cutit si manutele proprii din dotare. Cam asa arata vinetele mele sculptate si puse intr-o tava cu hartie de copt.



#2 CG

CG

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Location:Germania

Postat 10 April 2005 - 06:35 PM

Ce am scos din vinete + ardeiul si ceapa, toate taiate marunt se pun in tigaie sa se inmoaie putin.



Dupa cateva minute am pus rosiile din conserva si condimentele si am lasat la foc mijlociu cu capac cam 10 minute. La sfarsit dupa ce am luat tigaia de pe foc am zdrobit cei 3 catei de usturoi.



#3 CG

CG

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Location:Germania

Postat 10 April 2005 - 06:40 PM

Am umplut cu aceasta compozitie vinetele ce asteptau cuminti in tava si am mai pus deasupra putina branza de burduf. Banuiesc ca puteti folosi si o alta branza dar sa fie o branza mai iute. (nici eu nu gasesc aici branza de burduf dar tocmai am fost pe acasa in Romania si m-am dotat). Pentru cine tine post strict se poate renunta la branza.
Cam asa aratau vinetele inainte sa ajunga in cuptor.



Le-am copt cam 25 de minute la 200 de grade si cam asa aratau la sfarsit.



Le-am servit apoi cu orez simplu pentru ca erau condimentate ele in sine. Si consortul n-a avut decat cuvinte de lauda si a golit tava.



#4 Sup3rba

Sup3rba

    sup3rba

  • Membri
  • 4885 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Langa tine, daca nu esti cuminte
  • Interests:Chatul<br />Me gusta la soledad ,buscada . Soy feliz con bien poco ; conmigo va el refrán que dice : No es mas felíz el que mas tiene si no el que menos necesita ...y yo solo deseo ser feliz y hacer feliz a las personas que me rodean.

Postat 10 April 2005 - 06:42 PM

eusa_clap.gif felicitari din toata inima arata foarte bine
*´¨`*·.¸¸. •*´¨`* Sunt dulce sau amara...cuminte sau vulgara...oricum as fi,sunt rara...si raman mereu originala:)*´¨`*·.¸¸.•*´¨`*
Nu e obligatoriu sa fii de acord cu mine. Dar ar fi mai rapid asa.

#5 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 10 April 2005 - 06:50 PM

Bravo tie, dar eu icon_cry.gif deoarece zilele trecute am avut vinete si nu aveam chef sa le fac la cuptor cu carne,si le-am executat traditional laugh.gif si asa mai trebuie sa astept pina prind o noua tura de vinete bune sa fac retzeta ta.
ANCUTA

#6 CG

CG

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Location:Germania

Postat 10 April 2005 - 06:58 PM

Mersi si ma bucur ca va plac. Eu intotdeauna am avut succes cu ele.

am uitat sa va spun ca nu trebuie mancata si coaja daca nu va place pentru ca se desface destul de usor pulpa de pe ea.

Si noroc cu photobucket - ca nicicum nu am reusit sa pun altfel pozele desi erau destul de micute. Oricum asa e destul de practic pentru ca pot pune mai multe poze intr-un mesaj am observat.

Numai bine va doresc laugh.gif

#7 lauri

lauri

    Captain Cook

  • Membri
  • 227 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 10 April 2005 - 07:15 PM

Arata foarte frumoase vinetele tale si mirosul a ajuns pana aici, ca mie imi plac vinetele la nebunie! Branza ajuta mult la gustul lor sau se poate si fara? Pt ca pt post ma gandesc ca nu prea merg cu branza, nu?

#8 CG

CG

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Location:Germania

Postat 10 April 2005 - 07:21 PM

Draga Laura - dupa cum spuneam merg foarte bine si fara branza. Umplutura in sine e delicioasa. Mie imi place foarte mult combinatia de vinete, rosii, usturoi si putin oregano. Mie imi place in schimb foarte mult branza si as pune-o peste tot. Si la vinetele astea merge o branza mai iute. Dar daca tii post fara lactate poti incerca varianta simpla.

Pofta mare

#9 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 10 April 2005 - 07:36 PM

Felicitari CG! Vinetele tale arata foarte bine, de-abia astept sa le fac si eu smile.gif
Ai pasit cu dreptul pe culinar, Bine ai venit icon_cheers.gif si sa ne mai incanti cu astfel de retete delicioase, MC
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 April 2005 - 08:43 AM

Eu de obicei vinetele cu carne le pun crude la cuptor.
Odatã însã am fãcut o reþetã asemãnãtoare cu a ta, adicã prãjite puþin în ulei, prãjitã apoi compoziþia ºi pusã la cuptor, în timp ce le fãceam mã certam spunându-mi cã trebuie sã o las baltã cu experimentele pentru cã sigur toatã prãjeala asta n-o sã-mi placã, incredibil dar adevãrat, erau excelente chiar ºi reci, numai umplutura mea era diferitã pentru cã avea pe lângã pulpa vinetei ºi roºii, capere ºi mãsline.
Bravissima!

#11 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 11 April 2005 - 09:39 AM

Vinetele fac parte din favoritele mele...asa manca la nesfarsit!
Am sa fac si eu reteta ta,asa fara braza,fara nimic...deja simt mirosul din cuptor!!!
Bravo si multumim!


#12 CG

CG

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Location:Germania

Postat 11 April 2005 - 10:45 AM

Multumesc MC, Adriana si Theodora floare.gif . Complimentele voastre mi-au facut deja ziua mai frumoasa.

Eu ma stradui sa fac bunatati chiar daca nu prea am conditii - pentru ca deocamdata stau la camin icon_rolleyes.gif . Am mai vazut poze cu minunatele voastre imparatii, mai ales Adriana, Theodora si Mama Celeste. Felicitari din tot sufletul si sa ne incantati in continuare cu retetele voastre minunate cu care va rasfatati familiile. Si eu ma stradui sa ma bucur de ce am si sa nu ma gandesc la ce nu am si cu prima ocazie, cand mai fac ceva bun, mai postez vreo reteta.

Sa aveti o zi minunata icon_lol.gif

#13 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 11 April 2005 - 11:18 AM

CG

Daca ai sti cit de mult de invidiez:)

Am stat 4 ani la camin (studentesc) Grozavesti, cei mai frumosi ani din viata mea.
Cit despre tablaraie, o sa ai atata timp s-o pui la punct.
Eu is mai "baba" si-am avut timp.
Cel putin tu o sa te inzestrezi cu lucruri moderne.
Mult succes in viata smile.gif

#14 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 April 2005 - 11:28 AM

QUOTE(CG)
Mersi si ma bucur ca va plac. Eu intotdeauna am avut succes cu ele.

am uitat sa va spun ca nu trebuie mancata si coaja daca nu va place pentru ca se desface destul de usor pulpa de pe ea.

.

icon_lol.gif

...........................................................................................
Bine ai venit si multzumesc pentru retzeta. Ma gandesc ca o putem imbunatatzi , curatandu-le de coaje cu cutzitul special "econom" , lasand cateva dungi verticale . Astfel se poate manca si crustqa de vanata.
Oricum este o retzeta minunata pentru post . Am salvat-o. icon_compress.gif
Cu bine Higeia
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#15 CG

CG

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Location:Germania

Postat 11 April 2005 - 11:32 AM

Draga Mama Celeste,

mare dreptate ai. Chiar daca mai gatesc eu pe marginea chiuvetei si pe birou si mai pe unde apuc trebuie sa recunosc ca sunt foarte fericita si ma bucur de etapa asta din viata mea cand nu prea am multe griji - in afara de teza de doctorat. Nu mai am eu chiar 18 ani icon_redface.gif , dar va veni si vremea cand voi avea si eu mai multe. Deocamdata ma bucur in fiecare zi de ce am. Si daca imi mai pot rasfata consortul cu cate ceva bun, si pe mine icon_redface.gif cu atat mai bine.

O zi cu soare la toata lumea floare.gif

#16 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 April 2005 - 12:39 PM

Pãi felicitãri pentru aºa un cãmin.
cât o priveºte pe coaja vinetelor eu o mãnânc ºi nici n-am vazut pe nimeni aci sã nu facã la fel, o fi grav? icon_rolleyes.gif

#17 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 11 April 2005 - 07:34 PM

Eu le manînc..asa le fac pane,coapte ,prajite..la ghiveci de legume la fel..ma refer ,cu coaja.
Nu a luat-o înca nici unu din familie razna..asa ca nu vad ce-ar avea icon_rolleyes.gif
Maya's World .

#18 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 11 April 2005 - 07:38 PM

QUOTE(Higeia)
Ma gandesc ca o putem imbunatatzi , curatandu-le de coaje cu cutzitul special \"econom\" , lasand cateva dungi verticale . Astfel se poate manca si crustqa de vanata.


Eu nu le-as decoji,nici macar în dungi..în primul rînd,cred ca se face moale vînata la cuptor..si posibil ar fi,sa curga umplutura.Si de altfel,coaja de vînata coapta/prajita,e foarte gustoasa si contine multe vitamine.Eu,în afara de salata de vinete,peste tot le las îmbracate icon_biggrin.gif
Maya's World .

#19 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 11 April 2005 - 07:54 PM

QUOTE(CG)
In primul rand cer un pic de indulgenta pentru ca aceasta este prima reteta pe care o postez .



În primul rînd felicitari pentru ,prima ta reteta(si în imagini)Îmi plac foarte mult vinetele smile.gif Si eu am postat ,mai dedemult o reteta asemanatoare(a mea era cu carne)
Aici vinetele mele
Maya's World .

#20 CG

CG

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Location:Germania

Postat 12 April 2005 - 10:05 AM

Si noi mancam coaja de la vinete cand le fac la cuptor icon_smile.gif si cred ca putina fibra in alimentatie nu strica la nimeni.

mersi Maya de aprecieri si cu prima ocazie voi incerca si varianta ta de vinete.

floare.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi