Sari la conținut

Poză

Prajitura cu foi de napolitana de Cristina


44 răspunsuri la acest topic

#1 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 July 2004 - 11:18 PM


Prajitura de napolitane

Crema
200gr nuca
200 gr zahar
4 galbenuse
250 gr unt

Caramel
200gr zahar

Mod de preparare:

Asa arata in final:


Nuca o prajiti inainte de a o utiliza, atentie nu prea tare
Ce veti vedea in poze este pentru o portie dubla.
Baietelului meu ii place la nebunie, este singura prajitura care ii place.
va rog sa nu speriati de tava mea, ea saraca este folosita numai la chesti de prajit pe ea (nu vinete, numai patiserie)

Imagini atașate

  • 54514.jpg


#2 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 July 2004 - 11:20 PM

Dupa ce ati prajit nuca o stiviti cu sucitorul nu trebuie sa fie nuca ca pudra, totusi sa aveti ceva bucatele de nuca

Imagini atașate

  • 54515.jpg

Editat de Cristina, 30 May 2006 - 04:32 PM.


#3 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 July 2004 - 11:21 PM

Acuma pe bain-marine topiti untul (eu am pentru portie dubla)

Imagini atașate

  • 54516.jpg


#4 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 July 2004 - 11:21 PM

Apoi turnati zaharul, amestecati pina zaharul se topeste cit de cit

Imagini atașate

  • 54517.jpg


#5 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 July 2004 - 11:22 PM

Dupa care puneti galbenusele, lasati sa fiarba ea va deveni ca o budinca

Imagini atașate

  • 54518.jpg


#6 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 July 2004 - 11:23 PM

Cind vedeti compozitia ca a inceput sa se ingroase puneti nuca

Imagini atașate

  • 54519.jpg


#7 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 July 2004 - 11:24 PM

Inainte ca sa puneti nuca in crema, in alta oala topiti cele 200 gr de zahar, zaharul trebuie sa fie topit bine, daca zaharul pe care il topiti il ardeti atunci crema va fi mai dura, daca aveti grija sa nu se arda crema va fi mai moale DAR NU CURGE ceva ca si caramelele

Imagini atașate

  • 54520.jpg

Editat de Cristina, 30 May 2006 - 04:35 PM.


#8 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 July 2004 - 11:26 PM

Acuma, crema fierbe cu nuca, cind zaharul sa topit turnam zaharul peste crema si amestecati rapind, luati vasul de pe aburi si mai amestecati un pic, eu l-am lasat un picut sa se odihneasca cred ca nu mai mult de 3-4 minute

Imagini atașate

  • 54521.jpg

Editat de Cristina, 30 May 2006 - 04:35 PM.


#9 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 July 2004 - 11:27 PM

Dupa ce au trecut 4 minute pun crema pe foaia de napolitana si incerc sa o intind frumos

Imagini atașate

  • 54522.jpg


#10 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 July 2004 - 11:28 PM

apoi pun cealanta foaie de napolitana peste am pus un fund de lemn iar peste am pus un borcan cu orez (nu trebuie sa fie cu orez neaparata..he he he)

Imagini atașate

  • 54523.jpg


#11 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 July 2004 - 11:29 PM

Am lasat-o sa se raceasca bine apoi ..ce mai... asa arata

Imagini atașate

  • 54524.jpg


#12 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 July 2004 - 11:30 PM

Si ultima poza, posibil ca si voi aveti reteta asta poate sub alta forma, mona scuzele mele ca am postat aici la tine dar nu este o prajitura lejera si nu avea rost sa mai deschid un subiect doar pentru atit.
Cind voi face si foile de saratele am sa va pun poze

Imagini atașate

  • 54525.jpg


#13 aida_42

aida_42

    Captain Cook

  • Membri
  • 222 posturi
  • Location:Australia

Postat 17 July 2004 - 02:59 AM

Cimisoara, Cimisoara….



Cristina, super Prajitura de napolitane.



Va scriu si eu o Prajitura cu nuci, sper sa va placa.



Blatul :

Albusul de la 7 oua se bate cu 200 g zahar. Se pun pe rind 4 galbenusuri. Apoi se adauga o jumate pachet praf de copt (eu pun aprox o lingurita de bicarbonat stins cu otet), 150 g nuca macinata, 3 linguri de faina si se pune la copt la foc potrivit.

Cind e rece se taie in doua, se pune putina crema la mijloc, iar restul deasupra.



Crema :

250 g unt se freaca cu 120 g zahar praf, se pune pe rind 3 galbenusuri. Apoi se adauga 2 lingurite de cafea ness (eu as zice dupa gust) si 100 g nuci prajite taiate marunt.



Glazura :

2 galbenusuri frecate cu 120 g zahar praf, 2 linguri de apa, 2 linguri de cacao si unt cit o nuca. Se pune peste crema si se lasa sa se usuce la aert. Se taie dreptunghiuri si se pune nuci prajite deasupra (se pot pune taiate sau chiar macinate).

#14 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 July 2004 - 03:13 PM

Cristina, mi-ar place la nebunie sa fac prajitura pe care ai aratat-o da n-am foaie de napolitane. (chiar m-am intrebat de ce oare in romaneste se cheama napolitane, in italiana le zice wafers) icon_cry.gif Of, ce pofta mi-ai facut.

Ma duc sa fac o tarta cu fructe si una cu marmelada, pe urma daca miine am timp explic totul.

#15 Austiaca2

Austiaca2

    Master of disaster

  • Banned
  • 2217 posturi

Postat 18 July 2004 - 02:03 AM

Adriana, iti dau o reteta de prajitura care dupa mine seamana la gust cu ce din foi de napolitana.

Eu fac intotdeauna de Craciun mai multe, caci sint mai bune vechi,cu cit sta mai mult la rece cu atit devine mai buna (peste o saptamina).

Este o prajitura destul de renumita aici, desi daca nu ma insel isi are originea in Elvetia.



Engadiner Nusstorte (hai sa-i zicem tort de nuci)



Foaia



300 g faina

120 g zahar pudra

170 g unt moale

1 ou



Faina, zaharul si putina sare se cern, se pune untul taiat bucatele si se "freaca" cu faina (cred ca stii ce vreau sa spun).Se adauga si oul si se amesteca totul repede, se impacheteaza in folie de plastic si se da la frigider cam 2 ore.



Umplutura



150 ml frisca lichida

150 g zahar

1 lingura buna miere

300 g miez de nuca (intregi, sau cel putin bucati mari, nu macinati)



Se incalzeste frisca lichida .Zaharul se caramelizeaza incet si nu prea inchis la culoare pina se topeste.Se adauga mierea si frisca lichida si sefierbe incet pina cind s-a dizolvat tot zaharul (asta este important, caci daca ramin bucatele de zahar ars in crema s-ar putea sa-ti spargi un dinte cind musti din prajitura, si vorbesc din proprie experienta).SE adauga si miejii de nuca si se fierbe totul incet, cam 10 minute pina se obtine o masa cremoasa.

Se lasa sa se raceasca.

O forma de tort (24 cm) cu peretii detasabili se unge cu unt.

Coca se imparte in doua, se intinde prima foaie cam de 3 mm grosime si 30 cm diam. si se aseaza in forma asa incit sa acopere si peretii.Se pune din nou la frigider pt. jumatate de ora.

SE incinge cuptorul la 200°.Se umple forma cu crema de nuci, se aseaza a doua foaie peste ea si se preseaza putin avind grija sa se inchida bine pe margine.Se inteapa de citeva ori cu furculita, se unge cu ou si se coace primele 10 minute pe gratarul de jos al cuptorului apoi se reduce la 160° si se mai coace jumatate de ora.

Se lasa cit mai mult la rece.



Hai ca am imbirligat reteta asta de nu se poate, de fapt prajitura este extrem de simpla, o tarta umpluta cu nuci fierte in caramel.Si chiar merita munca, este foarte buna,dar repet, trebuie sa stea cel putin o saptamina la rece ca sa se inmoaie nucile si sa prinda mai bine gustul de caramel.

#16 Claudia

Claudia

    Captain Cook

  • Membri
  • 442 posturi
  • Location:Cluj acuma in Toronto

Postat 21 July 2004 - 03:01 PM

Cristina, asa fac si eu prajitura asta cu foi de napoilitana, doar ca eu folosesc mai multe foi, deci intind putina crema, acopar cu a doua foaie, apoi iar pun crema si iar napolitana si tot asa, pina se termina crema. Mie imi place tare mult asa. Prajitura asta se poate tine citeva saptamini, inchisa in container de plastic.
Claudia :wave:
We cannot direct the wind, but we can adjust the sails!

#17 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 July 2004 - 02:16 PM

Adriana la magazinele romanesti nu gasesti foi de napolitane?

Imi pare rau ca nu gasesti, si eu cind vreau sa fac trebuie sa umblu km dupa ele dar ce sa fac, ce nu face mama pt baiat

Claudia am auzit si eu de prajitura de foi pe mai multe rinduri, am sa incerc alta data.

Eu le fac asa pentru ca imi iese mai multe , dar voi incerca daca spui ca sint mai bune

#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 July 2004 - 02:19 PM

De rominesc pina acum eu am gasit numai o macelarie.

Adica in centru la Torino unde e piata cea mai rau famata si mai plina de delincventi exista si o hala cu multe macelarii inauntru. Unele din ele s-au combinat cu romini si fac produse rominesti.

Pastrama e foarte nasoala, are un gust nasol, cred ca afuma ori repede ori cu ceva ce nu merge. Noroc ca mi-a adus mama un pic simbata.

De rominesc astia au vinuri dar vechi pentru ca cel alb e din 2001 si nu mai e bun si pliculete de bors magic.

#19 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 July 2004 - 02:22 PM

Pai uite un bussines bun, eventual cind vei da de ele icon_rolleyes.gif sa iti cumperi mai multe pachete

#20 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi

Postat 22 April 2005 - 06:14 PM

Adriana poate iti trimite cineva din Ro.pe post. icon_question.gif

Eu am scris mamei sa-mi trimita si am primit 5 pac. am folosit doar unul si cred ca si la craciun mai am din ele.

Ce este fain,este pus pe pac. si doua reteta una care a postat-o Cristina si una de post cu rahat.

Vezi poate faci si tu ca mine.

Magazuinul buclucas cu coloranti,arome,foi napolitane si multe lucruri faine de unde m-a aprovizionez eu se numeste XXL in Ro sau Metro.

Sper sa poti cit de curind sa-ti astimperi pofta.

Eu merg in Ro in mai si imi fac citeva provizii de acolo.

Ma bucur ca 1 saptamina fara barbat si copii pot sa colind magazinele fara probleme.Sigur o sa vin precum un magar ,inapoi in Austria.

laugh.gif



Adriana am editat putin postarea,pentru ca te intrebai de ce in Ro se numesc napolitane.

Acum se numesc si in Ro Waffers.

Aici am facut o poza a pac.

Imagini atașate

  • 109021.jpg



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi