Sari la conținut

Poză

Tort cu capsuni


26 răspunsuri la acest topic

#1 T Irina 21734

T Irina 21734

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 27 May 2005 - 04:15 PM

Am facut 2 torturi din trei foi de rulada a caror preparare in detaliu o gasiti la subiectul Rulada cu frisca (acolo sunt imaginile).

Se face blat din 4 galbenusuri batute cu 4 linguri de zahar, 2 linguri de apa fierbinte, 4 linguri de faina. Separat de bat spuma 4 albusuri, se pune un praf de copt si se incorporeaza usor in amestec. Se pune hartie alba (eu pun de hartie de impachetat) intr-o tava, se toarna compozitia in tava niveland cu o lingura. Se coace la foc mic pana se rumeneste usor la margini si daca apasam deasupra nu ramane urma.
Se intoarce invers pe o alta coala de hartie se uda cu apa rece si se desprinde foaia pe care a fost coapta.

Se fac trei astfel de foi.

Se taie foile in 2 si se obtin 6 bucati care se pot monta in 2 torturi.

Imagini atașate

  • 118028.jpg

Imagine postată

#2 T Irina 21734

T Irina 21734

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 27 May 2005 - 04:17 PM

Intre foi am pus frisca si cate un strat da capsuni taiate jumatati, asa cu se vede deasupra, inainte de a acoperi cu ultima foaie.[attachmentid=16149]

Imagini atașate

  • 118030.jpg

Imagine postată

#3 T Irina 21734

T Irina 21734

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 27 May 2005 - 04:20 PM

La ambele torturi a intrat frisca obtinuta din 1,6 litri smantana, plus pentru ornat am mai facut vreo 700 grame.
Peste ultima foaie am pus un strat subtire de frisca, am asezat capsunile cat mai ordonat, am inconjurat tortul cu o fasie de folie de aluminiu (pusa in trei) si am turnat 500 ml Tort Gelly rosu (preparat dupa instructiunile de pe pachet). Dupa ce s-a intarit am scos folia.

Imagini atașate

  • 118031.jpg

Imagine postată

#4 T Irina 21734

T Irina 21734

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 27 May 2005 - 04:22 PM

Am ornat marginile cu frisca si pe langa tort am pus capsuni trase pe jumatate in ciocolata alba, si cu dungi de ciocolata maro.

Imagini atașate

  • 118035.jpg

Imagine postată

#5 T Irina 21734

T Irina 21734

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 27 May 2005 - 04:22 PM

Pe margine

Imagini atașate

  • 118037.jpg

Imagine postată

#6 T Irina 21734

T Irina 21734

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 27 May 2005 - 04:24 PM

Al doilea tort a fost ornat cu trandafiri, dar inauntru era ca primul. Sectiune, din pacate nu am ca nu am mai apucat sa pozez nimic. A disparut icon_eek.gif

Imagini atașate

  • 118041.jpg

Imagine postată

#7 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 27 May 2005 - 04:27 PM

fruuuuumoos,da cine l-a papat icon_eek.gif

#8 T Irina 21734

T Irina 21734

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 27 May 2005 - 04:41 PM

Colegii, au fost pentru ziua sotului meu! icon_smile.gif
Imagine postată

#9 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 27 May 2005 - 05:10 PM

pe amindoua icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif ia mincaciosi icon_eek.gif apoi erau bune de aia tongue.gif

#10 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 27 May 2005 - 07:51 PM

Vai draga ...dar vad ca te-ai dezlantuiti nu gluma icon_smile.gif)

Foarte frumoase Irina...zici ca le-ai luat de pe rafturile de la cofetarie.
Ma bucut ca au disparut repede...asta inseamna succes.

#11 Nadia1976

Nadia1976

    Bucataras

  • Membri
  • 145 posturi
  • Location:Acum Toronto-inainte Deva-HD.

Postat 31 May 2005 - 02:43 AM

Irina T, te rog frumos spune-mi si mie exact cum faci frisca din smantana icon_redface.gif , ca pe-aici au numai frisca la tub, care stie toata lumea sta frumos 3 minute, nu se poate folosi la umplut tortul... si, cum am mai spus intr-un mesaj, sunt absolut incepatoare in ale prajiturilor, tare-mi place sa le fac, dar nu stiu prea multe despre copt. icon_cry.gif

#12 T Irina 21734

T Irina 21734

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 31 May 2005 - 02:14 PM

Nadia,. eu aici folosesc o smantana cu 26 % grasime si o bat cu zahar tos, la mixer, cu grija sa se topeasca numai zaharul nu sa se aleaga si untul icon_lol.gif . Apoi pun intaritor de frisca si umplu tortul sau ornez. E si foarte buna la gust, spre deosebire de cea vegetala pe care nu o suport si sta si teapana la ornat.
Imagine postată

#13 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 31 May 2005 - 02:35 PM

Si cum se numeste smantana aia?

#14 CG

CG

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Location:Germania

Postat 31 May 2005 - 02:40 PM

Eu in Romania luam smantana speciala pentru frisca - de la Napolact. Pur si simplu se numeste frisca si se vinde la pahar ca si smantana normala. E mai lichida si nu e fermentata.
Si in Germania cumpar ceva aproape identic - Schlagsahne - si se comporta la fel.
Eu in Romania nu am folosit niciodata alt fel de frisca. Se bate usor daca e proaspata si se pune la sfarsit zahar dupa gust.

#15 T Irina 21734

T Irina 21734

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 31 May 2005 - 03:05 PM

Bulinuta, se cheama Delis, dar se face undeva langa Iasi si nu cred ca ajunge la Bucuresti. Eu o folosesc numai pe aceasta pentru ca reusita e sigura, nu am ratat niciodata. Daca incercati cu alt tip si iese dati de stire!!!!
Imagine postată

#16 Aurora

Aurora

    Captain Cook

  • Membri
  • 237 posturi
  • Location:in lumea buna a dragutzelor culinare

Postat 02 June 2005 - 07:20 AM

eu am luat smantana dulce DORNA, am gasit la cutiute de 200 g si de 1 ;itru, are valabilitate pana in noiembrie 2005. Inca nu am batut=o, acuma am citit aici ca zaharul se pune la sfarsit, si cred ca trb prudenta la batut, sa nu treaca in unt.

#17 AlinaS

AlinaS

    Captain Cook

  • Membri
  • 303 posturi
  • Location:Cipru
  • Interests:SANATATE,ARTA PLASTICA,MUZICA,FILM

Postat 03 June 2006 - 12:08 PM

Pun si eu aici prajitura mea cu frisca si capsuni icon_smile.gif E facuta dupa reteta de tort,doar ca am taiat-o bucatele si am glazurat fiecare in parte cu glazura de capsuni facuta de mine(fara colorant) icon_smile.gif de la amandinele Pocai mi se trage laugh.gif
[attachmentid=48604]
numai bine tuturor!
Alina

Imagini atașate

  • prajitura_cu_capsuni1.jpg

IPB Image

#18 anca13

anca13

    Bucataras

  • Membri
  • 64 posturi
  • Location:Canada(baimareanca)

Postat 03 June 2006 - 02:13 PM

Nadia, este si in Canada smintina pentru frisca, o gasesti la lactate binenteles, se numeste "whipping cream", e in cutii de carton, are 35% grasime.
Anca

#19 cona

cona

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi
  • Location:iasi

Postat 03 June 2006 - 03:57 PM

Eu folosesc smintina de la Strunga, si inainte de folosire o pun putin in congelator chiar daca face cristale de ghiata, si apoi o bat , la urma pun zahar pudra . Cel mai important e ca smintana sa aiba peste 25% grasime , indiferent de firma producatoare, si asa se bate sigur.
[/color]

#20 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 June 2006 - 04:59 PM

executat la marea graba, trecut cu vederea peste decoratii: rezultat f gustos!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi