Sari la conținut

Poză

Asa fac eu dulceata de capsuni


74 răspunsuri la acest topic

#1 Ardnax

Ardnax

    Bucataras

  • Membri
  • 116 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 14 June 2005 - 04:55 PM

Dulceata de capsuni

Capsunile spalate curatate si eventual taiate daca sunt prea mari (la mine 818gr.)[attachmentid=17022]

Imagini atașate

  • 122795.jpg


#2 Ardnax

Ardnax

    Bucataras

  • Membri
  • 116 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 14 June 2005 - 05:00 PM

Zaharul aceeasi cantitate cu capsunile (818gr.) se pune intr-o cratita de 4L impreuna cu 250ml apa,

Imagini atașate

  • 122798.jpg


#3 Ardnax

Ardnax

    Bucataras

  • Membri
  • 116 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 14 June 2005 - 05:00 PM

Se fierbe siropul pana cand picaturile care se scurg de pe lingura pe farfurie formeaza perle.

Imagini atașate

  • 122799.jpg


#4 Ardnax

Ardnax

    Bucataras

  • Membri
  • 116 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 14 June 2005 - 05:01 PM

Se stinge focul, se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie si se pun capsunile, un plic de zahar vanilinat si se amesteca.

Imagini atașate

  • 122801.jpg


#5 Ardnax

Ardnax

    Bucataras

  • Membri
  • 116 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 14 June 2005 - 05:02 PM

Se lasa cam 1 ora vasul acoperit, apoi se da drumul iar la foc si se fierbe cam o jumatate de ora pana cand din nou picaturile de pe lingura raman ca niste perle pe farfurie.

Imagini atașate

  • 122802.jpg


#6 Ardnax

Ardnax

    Bucataras

  • Membri
  • 116 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 14 June 2005 - 05:03 PM

Imediat se pune zeama de la o jumatate de lamaie si 2 linguri de rom, se amesteca si se stinge focul. Dupa 10/15 min se pune in borcanele spalate, uscate, si se inchid cu capacul. Se pastreaza in camara. Capacul nu se deschide decat inainte de a fi consumata dulceata, pentru ca se formeaza vid in interior. Atentie este o dulceata foarte legata, fructele raman intregi iar siropul este gros. Momentul in care picaturile incep sa se formeze pe farfurie imediat trebuie inchis focul, altfel dulceata incepe sa se inchida la culoare si siropul sa devina vascos.

Imagini atașate

  • 122803.jpg


#7 micuta bucatareasa

micuta bucatareasa

    micro Bucatar

  • Membri
  • 25 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 14 June 2005 - 11:51 PM

Ce bine ca exista oameni care se preocupa sa ofere si celorlalti retetele lor! Nu mai spun de poze! Este o reteta interesanta pe care de acum incolo am s-o fac. Multumesc!

#8 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 15 June 2005 - 04:41 AM

icon_cheers.gif

Ardnax, sa-ti traiasca familia, m-ai luminat. floare.gif
Eu puneam totul de-odata la fiert, zahar + capsuni si nu intelegeam de ce nu-mi raman niciodata fructele tari.

#9 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 15 June 2005 - 08:00 AM

o data cu tine, m-a luminat si pe mine smile.gif
mie mi-au placut mult fazele alea cu picaturile alea care se transforma-n perle....waw
multumesc si eu ardnax pentru reteta thumbsup.gif

#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 June 2005 - 10:29 AM

De ce n-ai scris-o mai înainte? icon_cry.gif Eu am fãcut-o pe cea a Higeiei dar a rãmas lichidã rãu! O sã povestesc cu poze ce ºi cum.

#11 Ardnax

Ardnax

    Bucataras

  • Membri
  • 116 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 June 2005 - 10:35 AM

Acum este sezonul lor, si sper ca apucati sa faceti o portie de dulceata si sa imi spuneti cum a iesit. Insist asupra faptului ca trebuie sa fiti foarte atente la momentul cand inchideti focul, daca este prea devreme si nu se formeaza picaturile dulceata din borcane poate mucegai, daca este prea tarziu devine prea tare. Eu asa fac cam cu toate fructele, si am cate un borcan ratacit prin dulap si de acum doi ani si cand il deschid se aude o pacanitura ca o decompresie, si dulceata este foarte buna, nici macar mai inchisa la culoare nu este.
Din portia mea au iesit doua borcane si o farfuriuta pe care mi-a smuls-o sotul din mana si a adus-o inapoi curata, adevarul este ca era un miros in toata casa..............
Am un aparat foto mai din pionierat si pozele nu sunt foarte clare, dar pun acum si borcanele poate se vad si fructele integi prin ele.

Imagini atașate

  • 122957.jpg


#12 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 20 June 2005 - 12:03 PM

O sa o fac si eu,dar fara vanilie.O sa va spun/arat cum a iesit.În We ma duc sa-mi culeg capsuni de pe cîmp smile.gif ,sînt mai buni decît cei din magazin.
Maya's World .

#13 Vulpizza

Vulpizza

    Captain Cook

  • Membri
  • 264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:London

Postat 20 June 2005 - 07:08 PM

Ia vreuna din voi in calcul cand face dulceata cat acid si cata pectina exista in fructe si apoi sa faca balanta ca sa iasa o dulceata reusita?

La capsuni acid e si mai puneti si zeama de lamaie dar pectina cui o lasati?

Succes floare.gif
"Dupa mine potopul"

#14 Aurora

Aurora

    Captain Cook

  • Membri
  • 237 posturi
  • Location:in lumea buna a dragutzelor culinare

Postat 20 June 2005 - 08:31 PM

Ia vreuna din voi in calcul cand face dulceata cat acid si cata pectina exista in fructe si apoi sa faca balanta ca sa iasa o dulceata reusita?

La capsuni acid e si mai puneti si zeama de lamaie dar pectina cui o lasati?

Succes floare.gif



INTR-ADEVAR dupa tine potopu' ... ca remarca ta nu m-a lamurit cu nimic... acushica ce trebe sa facem ??? sa nu mai punem lamaie ?!?!!?
Nu uitati, ma simt excelent cand sunt cu voi !!!

Daca pui dragoste in retzeta, va fi o retzeta buna !!!

#15 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 20 June 2005 - 08:51 PM

Zeama de lamaie sau sarea de lamaie este necesara deoarece impiedica zaharisirea dulcetzei.
Cu bine Higeia
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#16 Aurora

Aurora

    Captain Cook

  • Membri
  • 237 posturi
  • Location:in lumea buna a dragutzelor culinare

Postat 20 June 2005 - 08:54 PM

Zeama de lamaie sau sarea de lamaie este necesara deoarece impiedica zaharisirea dulcetzei.
Cu bine Higeia




deci nu face rau... sa o punem icon_razz.gif
Nu uitati, ma simt excelent cand sunt cu voi !!!

Daca pui dragoste in retzeta, va fi o retzeta buna !!!

#17 Vulpizza

Vulpizza

    Captain Cook

  • Membri
  • 264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:London

Postat 20 June 2005 - 09:23 PM

INTR-ADEVAR dupa tine potopu' ... ca remarca ta nu m-a lamurit cu nimic... acushica ce trebe sa facem ??? sa nu mai punem lamaie ?!?!!?



Cauta si tu continutul de acid si de pectina ale fructelor. Eu ti-am zis doar ca ii trebuie pectina, acid are si ii pui si zeama de lamaie care e tot acid. Eu as echilibra-o. Asta e insa parera mea. O dulceata de capsuni ar trebui sa fie gata in maxim o ora. Pectina poate fi luata natural din mere (cotoare), facandu-se un jeleu care se amesteca cu restul de dulceata din fructe sarace in pectina.

Remarca mea trebuia sa te faca sa cauti mai multe informatii, atata tot. icon_bounce.gif
"Dupa mine potopul"

#18 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 20 June 2005 - 11:01 PM

Vulpizza, dar dulceata asta este gata in doar 10-15 min si se face in siropul de zahar deja scazut. Din aceasta cauza nu mai are nevoie de pectina.

Pectina o adaugi numai la tipul celalat de dulceata in care fructele si zaharul se pun la fiert in acelasi timp. Aia nu are timp sa scada fara sa distruga fructele, si atunci adaugam pectina si fierbem mai putin

Eu asa stiu... daca gresesc, corecteaza-ma smile.gif

#19 Vulpizza

Vulpizza

    Captain Cook

  • Membri
  • 264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:London

Postat 20 June 2005 - 11:13 PM

Deja scazut ... pai daca se foloseste pectina nu mai trebuie sa scazi nimic.

Oricum fiecare o face cum stie asa ca pot sa scriu romane despre fructe si reactii ... si inca ceva ... iar chimia bat-o vina .... intr-un sirop de zahar o anume cantita de glucoza lichida impiedica REformarea cristalelor.

Gata, am tacut numai zic nimic.

C ya.
"Dupa mine potopul"

#20 mephala30

mephala30

    Big Chef

  • Membri
  • 590 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 21 June 2005 - 11:49 AM

Remarca mea trebuia sa te faca sa cauti mai multe informatii, atata tot. icon_bounce.gif



Ma bag ca musca...dar daca n-am timp de cautat? Deh, cand ai copil mic...nu mai ai deloc timp.
Si atunci, informatiile care vin de-a gata sunt folositoare.

Multumesc Ardnax de reteta. O voi face si eu.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi