Sari la conținut

Poză

Placinta cu ceapa


63 răspunsuri la acest topic

#1 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 26 July 2005 - 01:14 AM

Acum nu stiu cat timp tot ziceam de placinta mea cu ceapa. Si vad ca degeaba am zis ca nu mai pornesc cuptorul ca nu m-am tinut de cuvant, am vazut ca mi se strica ceapa in camara asa ca nu am avut de ales.

Am pregatit un aluat , binenteles in masina de paine , din:

1 cana lapte,
1 galbenus,
1 lingura ulei,
2 lingurite de zahar ,
2 lingurite de sare,
1 lingura de drojdie uscata
4 cup de faina (500 gr)


Dupa ce si-o facut treaba masinuta mea, aluatul arata astfel:[attachmentid=19024]

Imagini atașate

  • 133977.jpg




#2 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 26 July 2005 - 01:18 AM

Intre timp am taiat ceapa( am pus doar 2 cepe mari) pestisori si am pus-o la inmuiat intr-un pic de ulei:

Imagini atașate

  • 133978.jpg


#3 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 26 July 2005 - 01:24 AM

dupa ce s-a inmuiat , nu prajit , am luat-o deoparte si am spart in ea 2 oua si am taiat 2 bucati de branza triunghi cat am putut de marunt , le-a amestecat pe toate cu un pic de sare si un praf de piper.



Este foarte gustoasa branza telemea data pe razatoarea mare si amestecata cu ceapa , cantitatea e ste dupa gust ; de asemenea pentru un gust mai bun se poate cali ceapa intr-un pic de untura obtinuta din slanina prajita ( puteti lasa acolo bucatelele de slanina)



Am uitat sa spun ca daca va place mai puteti pune si o ligura doua de smantana groasa si atunci este si mai cremoasa toata placinta si mai gustoasa, eu nu am pus pur si simplu ca tocmai mi se terminase smantana.

Imagini atașate

  • 133980.jpg


#4 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 26 July 2005 - 01:25 AM

Am intins aluatul in tava asa cum vedeti in imagine:

Imagini atașate

  • 133981.jpg


#5 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 26 July 2005 - 01:36 AM

am presarat peste aluat o lingurita de gris , apoi am intins compozitia de ceapa:

Imagini atașate

  • 133982.jpg


#6 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 26 July 2005 - 01:42 AM

La fel , inainte de a pune a doua parte a aluatului am presat gris si am aranjat marginile. Pana s-a incalzit cuptorul la 350 F m-am jucat un pic cu aluatul , asa a avut si vreme sa dospeasca.

Imagini atașate

  • 133983.jpg


#7 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 26 July 2005 - 01:43 AM

Dupa vre-o 45 de minute arata cam asa :

Imagini atașate

  • 133984.jpg


#8 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 26 July 2005 - 01:43 AM

si i-a uitati cat a crescut:

Imagini atașate

  • 133985.jpg


#9 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 26 July 2005 - 01:45 AM

si o felie ca a avut timp sa se raceasca un pic:

Imagini atașate

  • 133986.jpg


#10 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 26 July 2005 - 01:51 AM

si asa sa o vedeti mai de aproape:

Imagini atașate

  • 133987.jpg


#11 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 26 July 2005 - 01:53 AM

Dar are un guuuuuuust .... Si e buna si rece si calda. mai pun o poza, mai luminoasa unde se vede si ceapa,



se poate pune mai multa ceapa, se poate chiar dubla umplutura la cantitatea asta de aluat.

Imagini atașate

  • 133988.jpg


#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 July 2005 - 07:55 AM

Simo, aratã excelent! icon_cheers.gif

#13 DOBER LIVIA 24978

DOBER LIVIA 24978

    micro Bucatar

  • Membri
  • 22 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 30 July 2005 - 10:17 PM

Simona, excelenta reteta! Ce buna trebuie sa fie! Merci!

Ce ma fac eu cu austriecii mei insa cand vor simti ca este sarata? Prima data cand i-am facut sotului meu mamaliga, a mancat-o cu...zahar si scortisoara. Combinatia cu branza telemea nu l-a tentat. Ii las doar s-o vada si apoi ma duc cu placinta la mama si sora mea; oare ne-o ajunge? Cred ca nu ma insel daca "simt" ca merge cu bere rece; sau cu vin rosu! Ma duc la culcare, macar sa o visez acum.

#14 DOBER LIVIA 24978

DOBER LIVIA 24978

    micro Bucatar

  • Membri
  • 22 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 31 July 2005 - 11:02 PM

Simona, spune-mi, te rog: ce inseamna "4 cup de faina"?

#15 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 01 August 2005 - 12:50 AM

un cup = 250 ml si daca pui faina in masura asta , cantareste 125 g



deci 4 cup = 500 g faina



Aici se foloseste foarte mult capacitatea si e destul de usor , de fapt ca si la noi o lingura rasa de faina de exemplu este 15 g de zahar e 18-20 g; daca cauti la tehnici cred ca Mama Celeste sau MC au pus cateva din masurile astea, eu zic sa le cauti acolo ca o sa le intalnesti in mai multe retete.

#16 DOBER LIVIA 24978

DOBER LIVIA 24978

    micro Bucatar

  • Membri
  • 22 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 01 August 2005 - 11:01 AM

Omul, cat traieste, invata! As fi putut transforma gradele Kelvin in Celsius, dar "cup" nu am stiut ce inseamna. Raman datoare cu poze cand voi face placinta si... cu niste surprize. Inca o data: merci si, toate cele bune!

#17 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 August 2005 - 03:17 PM

Arata excelent !! Cîn o sa ajunga la rînd s-o fac,o sa calesc ceapa,asa mai rosioara smile.gif
Maya's World .

#18 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 August 2005 - 11:27 AM

Simona,spune-mi te rog,ce dimensiune are tava si cat inseamna in grade Celsius, 350 grade F? multumesc.



Marcela

#19 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 15 August 2005 - 02:52 PM

Maya, nu stiu cum o sa fie cu ceapa mai prajita , intotdeauna am avut grija sa nu o las decat sa fie bine inmuiata, de fapt asta era sfatul bunicii mele.



Marcela , e una din tavile mici , 23/32 cm si 2 cm inaltime, dar poti sa o faci si in tava mai lata, doar ca intinzi aluatul un pic mai bine.



350 F = 177 C



vezi ca pun la tehnici un link unde se pot transforma usor din F in C.



In functie de cum coace cuptorul tau poti sa dai temperatura Marcela, sa o coci exact asa cum coci cozonacii sau painea.

#20 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 16 August 2005 - 08:40 AM

Simona,multumesc foarte mult ptr ajutor.



Marcela



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi