Sari la conținut

Poză

Pui la cuptor


107 răspunsuri la acest topic

#1 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 August 2005 - 04:59 PM

M-am inspirat de la reteta christinei Pulpe de pui la cuptor

1 pui
2 linguri de margarina(eu am folosit cea de la Bertolli,care contine 24% ulei de masline)
1 capatîna de ustroi
sare,piper ,boia dulce,chilli proaspeti(initial vroiam sa pun uscat,dar aveam proaspeti si m-am razgîndit)
ceva verdeata(ce va place..rosmarin de ex. ,merge super..sau basilikum,oregano..sau pur si smplu patrunje..)
cartofi curatati ,spalati si taiati pe jumate[attachmentid=14649]

Imagini atașate

  • 136639.jpg

Maya's World .

#2 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 August 2005 - 05:01 PM

Se desprinde cu ajutorul degetului/degetelor pielea de pe pui.Merge foarte usor..cel putin la astia de aici..la cei antrenati de la tara,s-ar putea sa meraga mai greu.

Imagini atașate

  • 136640.jpg

Maya's World .

#3 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 August 2005 - 05:04 PM

Prin partea de jos a pieptului,se intra si se desprinde si pielea de pe picioarele/bulanele/copanele,puiului.

Imagini atașate

  • 136642.jpg

Maya's World .

#4 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 August 2005 - 05:09 PM

Se pune în margarina toate condimentele inclusiv chili si ustroiul tocat fin(eu am dat prin robot) ,si se amesteca bine cu margarina.



Am pus si putuna boia dulce..mai mult de culoare.



Se baga pe sub pielea puiului aceasta pasta,se unge si în interior,si bineînteles si exteriorul.



Pentru ca am vrut sa-mi intre mai multi cartofi în tava,am pus puiul pe o sticluta,în care am pus putina apa laugh.gif

Normal ,e mai bine culcat.Atunci se întoarce de pe o parte pe alta,pentru a se rumeni.



(în poza ,se vede capatîna de ustroi -atît ustroi am pus în amestecul cu margarina)

Imagini atașate

  • 136643.jpg

Maya's World .

#5 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 August 2005 - 05:14 PM

Asa arata îninte de coacere.

Cu pui de la tara,nu se pun cartofii la început.Puiului antrenat,îi trebuie mai mult timp de coacere.



Cartofii i-am sarat si piperat,am pus niste crengute de verdeata(salvie,oregano si busuioc) si ceva apa în tava.Nu se pune grasime,ulei..ajunge cît lasa puiul si margarina.

Imagini atașate

  • 136645.jpg

Maya's World .

#6 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 August 2005 - 05:16 PM

Nu l-am lasat mai mult la rumenit,pentru ca l-am încercat cu furculita si era sa pice de pe sticla..era foarte moale..deh,asa-i cu puii astia din magazin,se împrastie imediat smile.gif

Imagini atașate

  • 136646.jpg

Maya's World .

#7 christina

christina

    Captain Cook

  • Membri
  • 394 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2005 - 06:07 PM

Hai sa-ti arat cum il fac eu icon_redface.gif

Aici dupa ce i-am bagat sub piele amestecul de margarina si condimente.

Imagini atașate

  • 136722.jpg


#8 christina

christina

    Captain Cook

  • Membri
  • 394 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2005 - 06:10 PM

Si in cuptor il pun pe gratar si sub gratar pun tava cu 2 pahare cu apa. Am grija ca apa sa nu se avapore pentru ca am nevoie de sosul format la garnitura. Sper sa se vada...

Imagini atașate

  • 136723.jpg


#9 christina

christina

    Captain Cook

  • Membri
  • 394 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2005 - 08:22 PM

Si finalul... icon_cheers.gif

Servit cu ce vreti voi ca si garnitura. laugh.gif

Imagini atașate

  • 136738.jpg


#10 christina

christina

    Captain Cook

  • Membri
  • 394 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2005 - 08:28 PM

Maya sper sa nu te super pe mine ca am intervenit ... icon_redface.gif Incearca si asa... Eu zic ca este mai bine decat pe sticla. Asa, tot ce este in amestecul cu margarina, intra in carnea puiului si nu curge din pui. wave.gif

#11 christina

christina

    Captain Cook

  • Membri
  • 394 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2005 - 08:55 PM

La cuptor l-am tinut cam 1h (la cuptorul electric dureaza mai putin). Se incearca cu o scobitoare (se inteapa pulpa unde este mai „musculoasa“ si daca iese zeama clara este gata). Ca si garnitura am facut cartofi (merge la fel de bine cu mix de legume, mazare, ciuperci). Am pus cartofii in tava, am mai adaugat 1 pahar cu apa, cu 20 de minute inainte sa fie gata puiul. Daca puiul este gata mai repede il scoatem din cuptor si lasam garnitura.

Imagini atașate

  • 136747.jpg


#12 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 13 August 2005 - 09:06 PM

Eu l-am pus pe sticla,pentru ca vroiam mai mult loc în tava,pentru cartofi.În orice caz,sa stii ca a avut gust foarte bun..margarina a curs..e normal ca se topeste,dar condimentele ramîn sub piele.

Uite eu a trebuit sa mai fac unu,si soarta a fost ca iar a trebuit urcat pe sticluta biggrin.gif

De data asta am pus în margarina:chilli,frunze de busuioc , oregano,ustroi,sare ..le-am facut cu robotelul pe toate.Margarina s-a scurs,dar sub pielea puiului au ramas toate frunzulitele tocate si bucatelele foarte mici de chili si ustroi.Carnea a fost foarte picanta la gust,exact asa cum ma asteptam.

Cartofii din tava,daca nu-i învîrti deloc,prind o pojghita supergustoasa..iar cu ce se scurge de la pui si margarina condimentata+cîtiva stropi de vin alb la sfîrsit..un DELICIU!!

smile.gif
Maya's World .

#13 christina

christina

    Captain Cook

  • Membri
  • 394 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2005 - 09:15 PM

Urmatorul va fi facut si cu chilli... icon_bounce.gif

#14 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 13 August 2005 - 09:17 PM

Bine înteles ca o sa-i vina rîndul si culcat..atunci o sa-i fac o garnitura de orez cu ciuperci smile.gif



Eu nu folosesc vegeta,mie nu-i place..mi se pare ca-i schimba gustul carnii..si nu numai..la orice mîncare.

Mîncarea cu vegeta..fie ca e friptura (de orice animal sau zburatoare icon_biggrin.gif ),sau ca e sos..sau ciorba..toate au ceva comun.

Eu de exemplu,folosesc foarte multa verdeata proaspata..si legume la fel,în cel mai rau caz, congelate.Din doze..nu-mi prea place nimic.Mazarea din doza , o folosesc la salata de boeuf.Bulion sau rosii decojite de pielita,mai folosesc din doza..si în rest..cam nimic.

Chiar ma gîndeam ca si la salata de boeuf o sa încerc cu mazare congelata,pe care o s-o fierb înainte.A încercat careva?? E bun?
Maya's World .

#15 christina

christina

    Captain Cook

  • Membri
  • 394 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2005 - 09:35 PM

*Sa-l culci“ a fost o idee icon_redface.gif . Nu zic ca in „picioare“ nu e bun icon_razz.gif . Iar gustul eu nu il discut... (fiecare foloseste ce vrea, cum vrea... ) De la o reteta pleaca ideea, in rest dau frau liber imaginatiei si gustului personal icon_smile.gif . De ex. mazarea congelata mie nu mi-a placut in salata, chiar daca o mai fierbi. Are un gust icon_rolleyes.gif . E mult mai buna din conserva... dar e „gustul“ meu. wave.gif

#16 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 13 August 2005 - 10:49 PM

aaa..nu ..e clar ca e bun oricum,dar eu spuneam de la început de ce l-am pus în picioare..si ca l-as fi pus culcat..dar cartofii bata-i vina icon_biggrin.gif .

Si despre gusturi,asa e..eu nu am încercat niciodata cu mazare congelata..o sa încerc,sa vad ce-mi spun papilele gustative icon_biggrin.gif
Maya's World .

#17 christina

christina

    Captain Cook

  • Membri
  • 394 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2005 - 10:58 PM

Pai uite... io l-am pus pe gratar, sub gratar, tava cu apa... si asa am toata tava a mea... laugh.gif Acolo curge tot din puiut (in tava)...

Nu raspund pentru exprimarea mea icon_redface.gif laugh.gif (de! un bb de 7 saptamani solicita laugh.gif )

Imagini atașate

  • 136767.jpg


#18 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 13 August 2005 - 11:12 PM

ce mai conteaza..culcat..în picioare..important e sa fie bun laugh.gif

Un dulcic de BB ai,sa-ti traiasca!! pupic.gif
Maya's World .

#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 August 2005 - 12:58 AM

QUOTE(MAYA)
(eu am folosit cea de la Bertolli,care contine 24% ulei de masline)


în viaþa mea italianã n-am vãzut aºa ceva icon_eek.gif

nu cumva o face Bertolli pentru cei din afarã ºi aici se laudã cã face numai ulei de mãsline excelent icon_rolleyes.gif



Mazãrea de la cutie eu o folosesc numai la salata boeuf, iar pe aia proaspãtã sau congelatã la mâncare, nu încerca cã n-o sã-þi placã, cã am

încercat eu.

#20 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 14 August 2005 - 02:42 PM

Si eu de exemplu,am vazut produse de la Kraft/Jacobs..(si multe alte marci) în România,ce aici nu exista..

Danke..deci nu o sa mai încerc cu mazarea congelata.Banuiesc ca nici mie nu mi-ar place,pentru ca m-am obisnuit asa..si ca altfel nu cunosc..



(P.S.-Nu ai mai postat aseara, poza aia misto?)
Maya's World .



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi