Sari la conținut

Poză

Fel de fel de conserve pentru iarna


2323 răspunsuri la acest topic

#1 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 August 2005 - 01:57 PM

Reteta, o am de la Alexandru
E fara cantitati.Se face totul dupa gust.
Aveti nevoie de:

Ardei
Foi de dafin
Boabe de piper(1 mîna)
Boabe de mustar(1 mîna)
Catei de ustroi(fac.-eu am pus cam 3 de borcan)
Sare-dupa gust(cam o lingura/litru apa)
Zahar-dupa gust
Otet-dupa gust(eu am facut acrisor)
Apa[attachmentid=19879]

Imagini atașate

  • 138444.jpg

Maya's World .

#2 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 August 2005 - 02:00 PM

Ardeii/gogosarii ,se spala se curata de seminte si se taie în 4.Gogosarii eu i-am taiat ceva mai marunti.
Restul ingredientelor-sare,zahar,boabe de piper,foi de dafin,otet,catei de ustroi,boabe de mustar..si borcanele curate si uscate.

Imagini atașate

  • 138446.jpg

Maya's World .

#3 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 August 2005 - 02:01 PM

Pentru zeama..
Am pus într-o oala o mîna de boabe de piper negru,1 mîna de seminte de mustar si foiile de dafin

Imagini atașate

  • 138447.jpg

Maya's World .

#4 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 August 2005 - 02:02 PM

Le-am acoperit cu apa.Sare,zahar si otet ,am tot pus cîte putin,gustînd într-una.Cînd mi-a placut gustul..m-am oprit icon_biggrin.gif Se lasa sa traga doar un clocot,nu trebuie fiarta mult.
Am facut mai mult lichid,ca sa fiu sigura ca-mi ajunge...nici nu mi-a mai ramas prea mult smile.gif

Imagini atașate

  • 138448.jpg

Maya's World .

#5 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 August 2005 - 02:04 PM

Se pun ardeii,în borcane împreuna cu cateii de ustroi.

Imagini atașate

  • 138450.jpg

Maya's World .

#6 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 August 2005 - 02:05 PM

Zeama se lasa sa traga doar un clocot.

Imagini atașate

  • 138451.jpg

Maya's World .

#7 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 August 2005 - 02:06 PM

Se toarna fierbinte peste ardei,si se închid bine borcanele.

Imagini atașate

  • 138452.jpg

Maya's World .

#8 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 August 2005 - 02:07 PM

Am acoperit borcanele bine..si mîine le duc în beci.
Alexandru spune ca într-o saptamîna sînt deja buni de papat icon_smile.gif

Imagini atașate

  • 138453.jpg

Maya's World .

#9 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 24 August 2005 - 04:51 PM

Foarte faini Maya!!!!! Imi permit sa adaug o reteta un pic mai fixa pentru gogosarii tai, zic un pic pentru ca usturoiul si semintele de mustar sau hreanul sunt tot asa la alegere icon_lol.gif

pentru o cantitate de 5 kg gogosari se masoara cu o cana de 300 ml urmatoarele: 1 cana otet , 1 cana zahar, 1 cana ulei, 1/2 cana sare
in plus seminte mustar sau hrean , foi dafin , piper boabe, catei de usturoi.

#10 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 August 2005 - 05:16 PM

Da,Simona,arata bine ardeii..sa speram ca-s si buni..ca de nu ..sa vezi ce-i aud urechile lui Ale biggrin.gif

Cu ulei nu am facut niciodata zeama pentru muraturi.Se face numai la ardei/gogosari..sau si la altceva?

Mai dedemult am facut zeama cu un amestec dintr-un pliculet cumparat (pentru muraturi)..dar nu m-a încîntat deloc.
Maya's World .

#11 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 24 August 2005 - 05:30 PM

asa am facut si gogonelele :

intr-un borcan de 5 l se aseaza gogonelele si se pune apa peste ele cat sa ajunga la buza borcanului. Se rastoarna apa intr-o cratita si se adauga 1 cana cu zahar ( cana e cam de 300 ml pana in buza, alea vechi de ceai din Ro icon_smile.gif ) 1/2 l otet, 1 lingura ulei, 1/2 cana sare, piper boabe, cimbru, marar si se lasa sa fiarba , se pune fierbinte peste gogonelele asezate in borcan + hrean sau seminte de mustar.

am facut binenteles proportie ca nu am avut 5 kg de gogonele, asta e unul din borcanele mele cu gogonelele alea mici cu forma de para :

Imagini atașate

  • 138467.jpg


#12 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 24 August 2005 - 05:35 PM

Eu duc lipsa de borcane asa ca pun in tot ce am, din pacate inca nu am reusit sa strang asa de multe borcane si nu-mi vine sa dau acuma bani pe unele noi, asa ca incerc in tot ce pot sa pun cate ceva. De exemplu am pus intr-un borcan de plastic scufundat in apa rece , asa cum imi pun si bulionul de rosii in sticle de plastic de juma de litru.

Imagini atașate

  • 138470.jpg


#13 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 24 August 2005 - 05:40 PM

Acuma scuze ca ti-am dat peste cap subiectul cu gogosarii laugh.gif iar ajungem la cine mai stie ce de la gogosari.

In ce priveste uleiul sa stii ca intotdeauna mama mea asa punea conservele de gogonele si de gogosari, cu ulei . Ce rost are habar n-am , asa le pun si eu ca asa le stiu si imi plac. Nu se rancezeste uleiul , legumele raman un pic uleioase la suprafata dar sunt faine probabil ca uleiul tine un pic coaja de la gogonele mai tare sa nu se strice , nu stiu , zic si eu.

Din pacate eu nu am gasit hrean aici si nici seminte de mustar , asa ca am fiert apa mai mult si o sa vad eu ce terci o sa mi se faca in borcan pana la primavara icon_rolleyes.gif

#14 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 August 2005 - 05:46 PM

Nu-s eu asa pretentioasa..gogosari,ardei,gogonele..tot muraturi sînt laugh.gif
Fain arata, gogonelele alea pitice smile.gif
Maya's World .

#15 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 August 2005 - 11:15 PM

ºi ardeii de unde-i ai? icon_rolleyes.gif

#16 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 August 2005 - 11:23 PM

Din România,de la mama din gradina. icon_smile.gif
Maya's World .

#17 delora

delora

    Bucataras

  • Membri
  • 85 posturi
  • Location:around

Postat 25 August 2005 - 03:06 PM

Par foarte usor de facut aceste retete, le-am notat si eu.
Acum , sorry off-topic:stie cineva retata de ardei gogosar sau salata de ardei gogosar(nu stiu cum se numeste) Era cam asa: se faceau ardeii bucatele , se fierbeau in ulei cu otet si...... mai mult nu stiu. Doar ca aveau un gusttttttttttttt ...Si tot asa, in cateva zile se putea manca.
Stie cineva despre ce reteta minune vorbesc eu pe aici??
Cu cantitati .......descrieri...alea, alea asa ca pentru incepatori icon_lol.gif
Multumiri smile.gif

Delora

#18 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 25 August 2005 - 03:29 PM

Simona cata sare se pune in reteta ta?

#19 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 25 August 2005 - 03:34 PM

ma refer la reteta ta de gogonele.

#20 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 25 August 2005 - 03:55 PM

1/2 cana sare , e cam aceeasi reteta de baza , ca la cantitatea de apa care mai poate incapea intr-un borcan de 5 litri dupa ce pui legumele cam de atata sare mai e nevoie.


Am sa corectez mai sus , ca am vazut ca am uitat sa scriu de sare la una din ele



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


    Google (1)