Sari la conținut

Poză

Fel de fel de conserve pentru iarna


2323 răspunsuri la acest topic

#21 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 26 August 2005 - 03:10 PM

Yandira , am intrebat-o pe mama despre sare si mi-a zis ca , pentru muraturi, la fiecare litru de capacitate a borcanului e necesara o lingura cat sta pe ea de sare. Se pare ca asta e cantitatea ideala ca sa nu fie nici foarte sarate , dar sa fie destula sare ca sa nu se strice. Deci indiferent de ce pui in borcan, apa sau otet cu ulei, daca borcanul are 5 litri pui 5 linguri, daca are un litru pui o lingura de sare.
Nu se respecta regula la varza unde se pune mai multa sare.

#22 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 26 August 2005 - 09:18 PM

Eu ma tot uit dupa o reteta imposibila laugh.gif Adica cam fara sare. Si in dorul muraturilor pe are nu le pot face ca nu tin din cauza caldurii, fac si eu uneori asa: calesc felii de ceapa mari cu rondele de morcovi, usturoi cu tot cu coaja, ardei gras in patrate si ardei jalapeño. Ca sa se inmoaie. Apoi pun foarte putina sare si otet. Si le pun in borcane si in frigider. Si le mananc si zic si eu ca sant muraturi tongue.gif

#23 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 26 August 2005 - 09:22 PM

Yandida , o muratura bine facuta sa sti ca tine si pe caldura!!!! Din pacate sarea este imposibil de inlocuit si mai ales ca cu cat pui mai multa sare cu atat muratura sta mai bine laugh.gif . Fara sare , nu stiu zau. Decat sa iti faci in cantitati mici si sa le tii la frigider si sa pui sare doar atata cat crezi tu in ele.

#24 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 07 September 2005 - 04:57 PM

Vreau sa va spun,ca muraturile au iesit super!!
Prima proba le-am tras-o pe lînga o fasole cu costita afumata.
Îmi place foarte mult,ca nu s-au înmuiat deloc,asta datorita semintelor de mustar.
Primul borcan de gogosari,e deja gata.Cel de ardei grasi e pe jumatate gol icon_biggrin.gif
Maya's World .

#25 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 14 September 2005 - 01:23 PM



Fetele,dupa cum spuneam,ma duc sîmbata la piata,s acaut ardei iuti,pentru aceasta dulceata..Nu as vrea sa ma înjure Mino,nu intentionez sa-i stric subiectul...dar tot sîmbata vreau sa cumpar si castraveciori sa pun la borcan..
Problema e..sotul ,vrea sa-i punem cu pîine,la murat.Eu nu am facut niciodata asa..nu cunosc metoda icon_rolleyes.gif Poate sa ma ajute careva,cu ceva informatii mai exacte??
Thx
Maya's World .

#26 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 September 2005 - 01:36 PM

Io n-am mai auzit de pus pâine la castraveþi. icon_rolleyes.gif
Mino, scuze, eu am pus un borcan de gogonele sãmbãtã, dacã iese ceva bun bag poze.

#27 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 14 September 2005 - 01:41 PM

..cica se fac rapid..si sînt foarte buni..nici eu nu stiu exact procedeeul..dar am auzit ca se baga felii de piine în borcan..dar cîte..nu stiu..si nici cîta sare..si ce mai..altceva...
Maya's World .

#28 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 September 2005 - 01:48 PM

Aºa, pãi hai sã gândim logic, probabil pâinea cu drojdia din ea începe sã fermenteze mai repede ºi accelereazã deci fermentarea ºi implicit muratul castraveþilor, ce zici? icon_lol.gif
Da' de ce se grãbeºte el? icon_rolleyes.gif

#29 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 14 September 2005 - 02:03 PM

Pai,ca asa sînt taaaaaare buni!! laugh.gif Nu stiu..eu sper ca cineva sa ma lamureasca..daca nu,o sa încep sa investighez,prin alte parti icon_biggrin.gif
Maya's World .

#30 Minodora

Minodora

    Master of disaster

  • Membri
  • 2122 posturi
  • Location:in fata ochilor tai

Postat 14 September 2005 - 04:49 PM

QUOTE(MAYA)
Fetele,dupa cum spuneam,ma duc sîmbata la piata,s acaut ardei iuti,pentru aceasta dulceata..Nu as vrea sa ma înjure Mino,nu intentionez sa-i stric subiectul...dar tot sîmbata vreau sa cumpar si castraveciori sa pun la borcan..
Problema e..sotul ,vrea sa-i punem cu pîine,la murat.Eu nu am facut niciodata asa..nu cunosc metoda icon_rolleyes.gif Poate sa ma ajute careva,cu ceva informatii mai exacte??
Thx


Maya, Adriana, nu e nici o suparare..citeam cu placere ce ati scris si chiar ma minunam de castravetii cu paine...nu am auzit nici eu de asa ceva icon_scratch.gif
"In the End, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends. "
Martin Luther King, Jr.

#31 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 15 September 2005 - 10:28 AM

..bun fetele..ca ma lasati în pana.. icon_frown.gif ma gîndeam ca reusesc sa gasesc ceva,fara sa o sun pe soacra-mea...cel tîrziu,pina mîine..daca nu stiu exact cum se face..o sun. tongue.gif ..si o sa va spun si voua..si bineînteles ,o sa documentez laugh.gif
Maya's World .

#32 CG

CG

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Location:Germania

Postat 15 September 2005 - 11:00 AM

Eu faceam acasa castraveti murati la soare in care puneam o felie de paine deasupra sa se mureze rapid.

Nu stiu cantitati foarte exacte pentru ca faceam totul ochiometric ca asa m-a invatat bunica. Castraveciorii se taie in patru dar nu pana la capat, sa ramana totusi legati si se cladesc intr-un borcan mare. Se mai pune usturoi (cam un catel la un borcan de 3l ), marar neaparat si alte buruieni care va plac. Se umple apoi borcanul cu apa cu sare - acuma aici e buba ca nu stiu sa zic cata sare. Eu gustam apa sa fie sarata bine, dar totusi suportabila. Deasupra se pune o felie de paine si se acopera cu o farfurioara. Se pune borcanul la soare, sau daca in zona asta a globului soarele se da scump la vedere, macar un loc cald si in 3 zile (eventual pe gustate) sunt gata. Dupa ce sunt murati se transfera neaparat la frigider sa se opreasca fermentatia. Sunt extraordinari de buni asa reci.

Sper ca te-am ajutat cu ceva.

#33 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 15 September 2005 - 11:05 AM

Asta era!! Multumesc smile.gif ..m-ai salvat! icon_biggrin.gif

Cu sarea o sa fac si eu la fel..pe gustate..si zici ca asa repede sînt murati?

..asta spune si sotu,ca sînt extraordinari de buni..trebuie sa-i fac..ca si mie îmi plac mult castraveciorii smile.gif
Maya's World .

#34 CG

CG

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Location:Germania

Postat 15 September 2005 - 11:29 AM

Cu placere - ma bucur daca te ajuta cu ceva si sper sa iti iasa. Daca ar fi soare ar fi perfect pentru ca in 2-3 zile sunt gata. Nu stiu pe la tine cum e, dar aici unde stau eu soare nu prea e. Pune borcanul langa cuptor, calorifer sau unde crezi tu ca e cald. La soare se infierbanta de-a dreptul laugh.gif

Sper sa va placa icon_bounce.gif

#35 angelique

angelique

    fata de treaba

  • Membri
  • 1317 posturi
  • Location:milano

Postat 15 September 2005 - 05:47 PM

pai cu paine se pun la murat ,daca vrei sa ii ai de azi pe maine murati,adica cum se zice muratura de vara ,se curata castraveciori se crapa in 2 sau in 4 (depinde cat sant de mari) se aseaza in borcan impreuna cu cimbru si marar se adauga apa calduta sarata si o felie de paine ,in 2-3 zile sant murati ,a ,nu se leaga borcanul ,se acopera cu o farfurioara
Bunica facea asa vara ca sa avem muraturi rapide
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image

#36 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 16 September 2005 - 07:39 AM

Dacã nu mã-nºel, o lingurã de sare la kilul de apã.
Pâinea se recomandã neagrã ºi uscatã.
Saramura o puneam fiartã ºi rãcitã.
Baftã.

#37 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 16 September 2005 - 08:25 AM

Daca,mîine gasesc castarveciori pe piata,tot mîine îi si fac.
Multumesc mult smile.gif ..si sper sa gasesc neaparat si ardei iuti,sa fac dulceata,Minodorei smile.gif
Maya's World .

#38 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 16 September 2005 - 09:44 AM

Aici sint niste castraveciori murati care se numesc "Bread and Butter" si bineinteles ca sint facuti de mai multe companii.
Sint de un gust fantastic ...eu mananc aproape un borcan la masa.
Nu i-am facut niciodata dar tare vreau sa gasesc o reteta ca lumea si sa o incerc... problema mare e cu castravetii mici ca nu prea se gasesc in zona mea.[attachmentid=15709]

#39 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 September 2005 - 10:23 AM

Pãi tata zicea cã felii nu se pun la murat, numai întregi icon_cry.gif

#40 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 16 September 2005 - 10:39 AM

Aici se pun si felii si bastonase...
SI pentru ca se pun si seminte de mustar,ramîn feliile tari..altfel s-ar putea înmuia,si nu mai sînt asa bune. icon_biggrin.gif
Maya's World .



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


    Yahoo (1)