Sari la conținut

Poză

Ardei murati umpluti cu varza


43 răspunsuri la acest topic

#1 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 24 September 2005 - 09:32 PM

Este una din muraturile ce le mananc intotdeauna cu placere .

Cantitatile le fac totdeauna dupa ochi , pentru ca daca imi ramane varza sau ardei am la ce sa le folosesc de fiecare data laugh.gif

In poza de mai jos , ardeii, varza ( erau doua una una nu o mai intrat in poza icon_rolleyes.gif ) cativa morcovi pe care i-am pus pentru culoare ,nu gasisem la Wal-mart varza rosie si nu am mai avut chef de plimbari. Ca si condimente de amestecat cu varza este cimbru si un strop de amestec de frunze uscate de oregano si busuioc. In Romania mai puneam bucati de tulpini de marar, din cele uscate, asezate ca sa tina ardeii in borcan scufundati in apa. Ca si intaritor am folosit semintele de mustar.[attachmentid=15965]

Imagini atașate

  • 146593.jpg




#2 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 24 September 2005 - 09:34 PM

Ardeii se spala si se curata cotorul , taiat cu varful unui cutit ascutit iar cu o lingurita se curata peretii ardeiului de nervuri si de eventualele seminte

Imagini atașate

  • 146594.jpg


#3 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 24 September 2005 - 09:35 PM

Uite-l ce frumos e !!!! icon_lol.gif

Imagini atașate

  • 146595.jpg


#4 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 24 September 2005 - 09:38 PM

Varzele taiate marunt , am folosit robotul ca mi-a fost mai usor chiar daca nu a iesit ca taiteii icon_lol.gif . Am ras morcovii si am amestecat cu mana de sare si cu condimentele .Am lasat-o asa sa-si lase apa cam doua ore.

Imagini atașate

  • 146597.jpg


#5 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 24 September 2005 - 09:41 PM

Si am umplut frumusel ardeii , cat se poate de indesat si cu atentie sa nu crape ( binenteles ca au crapat cate in pic pe margine icon_rolleyes.gif ) .



Inainte de a pune varza am presarat cateva seminte de mustar in fiecare ardei, altadata as fi pus o bucatica de hrean , dar hreanul ce l-am gasit in sfarsit intr-unul din magazine arata oribil, asa ca .....

Imagini atașate

  • 146599.jpg


#6 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 24 September 2005 - 09:45 PM

I-am pus in borcane asezati unul peste sau langa altul si am turnat saramura peste ei . Saramura am facut-o cu o lingura de sare la fiecare litru de apa , am mai pus in borcan si cate o frunza de dafin si un pic de piper macinat ca cel boabe era gata icon_razz.gif



Unul din borcane arata cam asa, si daca vedeti ceva galbui in el nu va speriati ca este o gogonea un strop ingalbenita , am pus-o ca era loc in borcan si sa nu inceapa sa pluteasca ardeii icon_lol.gif

Imagini atașate

  • 146600.jpg


#7 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 24 September 2005 - 09:58 PM

Si acum astept cu nerabdare pana pe la Craciun sa se acreasca laugh.gif .



Mai am ceva retete care merg cu gogosari rosii , adica umplutura se face din varza cu morcovi, telina radacina sau frunze , putina ceapa ( una mica ) toate maruntite, sarate si lasate sa se inmoaie apoi puse in gogosari .



O alta este fara varza , doar cu morcovi, telina radacina , ceapa, boabe de struguri. La fel toate maruntite , mai putin boabele de struguri , sarate si lasate sa scoata apa. Gogosarii in schimb se oparesc si se curata de coaja si asa se umplu si se pun in borcan . Saramura se face exact cum v-am spus mai sus.





Cine mai incearca? laugh.gif

#8 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 25 September 2005 - 12:55 AM

Arata foarte bine ardeii, Simona! icon_smile.gif

As vrea sa te-ntreb: Dupa ce varza tocata si morcovii au stat cu sare doua ore de si-au lasat apa, inainte de a umple ardeii ai scurs varza, sau...ai pus cu tot cu zeama lasata?
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#9 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 25 September 2005 - 01:03 AM

Scuze ca nu am fost destul de explicita , strang in maini cat pot de bine varza si o scurg , de fapt am spus ca o indes cat pot de tare in fiecare ardei , daca nu e stoarsa bine nu se poate indesa.

#10 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 25 September 2005 - 01:07 AM

Acum am priceput, merci Simona. Astept sa primesc gogosari din Indiana de la niste prieteni si ii fac si eu. Cred ca o sa mai pun si cateva boabe de piper si vreo doua foi de dafin, in rest o sa fac dupa indicatiile tale pupic.gif
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#11 Dana_P

Dana_P

    Big Chef

  • Membri
  • 864 posturi
  • Location:Canada

Postat 25 September 2005 - 08:37 PM

Eu ii fac ci varza rosie, este parca mai dulce, iar zeama e mai mult pe baza de Otet, dar asta e chestie de gust. Merci de retete.



P.S. de curiozitate la voi la Wal-Mart au alimente ? La noi este gen Zellers, adica numai ceva biscuiti si niste biete conserve, in rest haine, obiecte de uz casnic, ustensile de gradinarit.

#12 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 25 September 2005 - 08:42 PM

MA bag si io ca musca-n lapte..la noi Wal-mart ,are de toate.

Parter-alimente,bauturi..si alte chestii uz casnic..Etajul 1-haine,cosmetice,jucarii,electronice,papucaraie laugh.gif cum spuneam ..de toate...
Maya's World .

#13 Dana_P

Dana_P

    Big Chef

  • Membri
  • 864 posturi
  • Location:Canada

Postat 25 September 2005 - 09:51 PM

... Are si etaj ??????? E clar, ai nostri (Wal-Martzii !) sunt mai in urma: pe singurul nivel al magazinului avem numai etajul vostru 1. Dar normal ca n-are nici o legatura cu ardeii murati.



As pune si eu cativa, problema sunt borcanele. Nu gasesc borcane mari de sticla, cum aveam pe vremuri la Bucuresti. Cele mai mari pe care le-am vazut au 4 litri dar gura foarte ingusta. Nu cred sa intre vreun ardei umplut prin ea.

#14 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 25 September 2005 - 09:53 PM

MA bag si io ca musca-n lapte..la noi Wal-mart ,are de toate.
Parter-alimente,bauturi..si alte chestii uz casnic..Etajul 1-haine,cosmetice,jucarii,electronice,papucaraie icon_lol.gif cum spuneam ..de toate...



Si la noi Wal-mart are de toate... ce nu are ...este Etajul 1 smile.gif

Simona ... si mie imi plac foarte mult ardeii umpluti cu varza ... spune-mi doar ai inchis borcanul ermetic sau doar l-ai infiletat bine. Borcane mari nu am decat de cele de Ice Tea... crezi ca ar merge doar daca le-as lega la gura cu folie de plastic?

#15 Dana_P

Dana_P

    Big Chef

  • Membri
  • 864 posturi
  • Location:Canada

Postat 25 September 2005 - 10:00 PM

Mamitzo, cum sunt borcanele alea de la Iced Tea ?

#16 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 25 September 2005 - 11:02 PM

Dana ...

Asa arata borcanele cu capac de plastic cu maner si un orificiu cu capacel pe unde torni ceaiul.



26 cm inaltime, 50 cm circumferinta, si 10 cm diametru gura borcanului.

Sigur le poti gasi in Wal-Mart.

#17 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 September 2005 - 12:13 AM

Simona ardei raman crocanti sau se flescaiesc?

Dana_p poti sa imi spui cum faci tu cu Otet

Mersi smile.gif

#18 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 26 September 2005 - 05:03 AM

Chiar daca mesajul Minodorei m-a facut sa rad de una singura de ce prostie am putut scrie, incep de la :

Dana_P sa stii ca am fost surprinsa si eu de Wal-mart -ul de aici !!!! ce vazusem inainte erau cele obisnuite cu mai multe haine , papuci , electrocasnice , etc. Cel de aici are pe jumatate numai mancare si cica e Super Wal-Mart. Sunt cele mai mici preturi la mancare , cu exceptia Aldi ( sau Aldy icon_rolleyes.gif , am uitat , ala nemtesc ) dar in care nu gasesc chiar tot ce vreau.

Borcane nici eu nu gasesc dar am un mare plan, cum nu am pus decat putini castraveti am sa cumpar doar borcane mari de castraveti murati ( o sa-i innebunesc pe ai mei cu castravetii iarna asta laugh.gif ) si asta numai ca sa raman cu borcanele icon_wink.gif



Vi , poti linistita sa le legi cu ....celofan , sau stiu ca se mai folosea si hartia pergament dar de asta nu sunt sigura , eu l-am inchis ermetic , sper , ca are cauciucul la garnitura si am vazut ca tine destul de bine , oricum e deja tulbure apa si il las in pace inca vreo doua zile si apoi il verific sa vad ce face. Celofan am vazut la florarie asa ca o sa ma aprovizionez de acolo .



Cristina cu hrean totdeauna au ramas crocanti si toata muratura are un gust deosebit de bun ,varza isi ia unpic din aroma ardeilor iar ardeii asa murati sunt deliciosi. Asa de faini sunt ca ii poti taia felii si arata super. Eu evit sa folosesc otetul la conserve, am doar mici exceptii , prefer gustul de acru care se formeaza si dupa parerea mea e cu mult mai sanatos.



Minodora .... pupic.gif mersic laugh.gif

#19 Ica 00

Ica 00

    Bucataras

  • Membri
  • 134 posturi
  • Location:USA

Postat 26 September 2005 - 11:53 AM

Mi-ai facut pofta cu ardeii astia si sigur am sa pun si eu cativa.Ardeii astia verzi pe mine nu prea ma incanta,acasa erau aia galbeni care au alt gust fata de astia,dar am sa incerc cu cativa, macar intr-un borcan din ala mare de la castraveti.Spune-mi si mie te rog de unde cumperi tu seminte de mustar??

In legatura cu Wall-mart-u trebuie sa scrie neaparat pe el super center ca sa aiba mancare.Si eu am unu la ceva distanta de mine,de acolo imi fac cumparaturile si chiar mereu am zis ca nu stiu ce faceam daca nu il aveam.Nu stiu daca ai vazut ca la Wall-mart au borcane si capace cu filet,dar eu doar borcane mici am vazut,asa ca te poti uita ca poate au si mari.

Ai primit PM-u de la mine saptamana trecuta,ca mi-a aratat ceva eroare si nu imi dau seama daca a plecat!

#20 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 26 September 2005 - 05:08 PM

Ica semintele de mustar sunt tot de la Wal-Mart icon_lol.gif la zona de condimente , le pun poza mai jos .



Borcane mici am vazut si eu dar mari nici urma !!!! Dar sa sti ca cele cu castraveti murati is destul de largi la gura , mai ales alea cu castraveti mai mari , dar alegi si tu ardeii sa nu fie asa de grosi , eu i-am ales un pic sa fie mai subtirei

Imagini atașate

  • 147131.jpg




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi