Sari la conținut

Poză

Tort de mere cu nuci si zahar ars


73 răspunsuri la acest topic

#1 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2005 - 02:10 PM

Asa ca sa va tenteze, ca dureaza pana ajungem la final :)

Imagini atașate

  • 148758.jpg

Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#2 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2005 - 02:12 PM


Tort de mere cu nuci si zahar ars



ingrediente
400 g zahar (200g pentru zahar ars si 200g pentru blat)
120 g faina
3 oua
700 g mare (9 bucati)
1 pahar de nuci
4 linguru de sirop din dulceata de visine
50 g unt
4 linguri zahar
1 pahar apa
esenta de vanilie

Imagini atașate

  • 148760.jpg


#3 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2005 - 02:13 PM

Se pune zaharul pe foc.

Imagini atașate

  • 148761.jpg


#4 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2005 - 02:13 PM

Se amesteca in permanenta.

Imagini atașate

  • 148762.jpg


#5 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2005 - 02:14 PM

Cand e gata zaharul ars tapetam cu el bine vasul si il lasam deoparte.

Imagini atașate

  • 148763.jpg


#6 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2005 - 02:14 PM

Intre timp curatam merele de coaja si le scoatem mijlocul. Le-am scufundata intr-un vas cu zeama de lamaie.

Imagini atașate

  • 148764.jpg


#7 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2005 - 02:15 PM

Pastram cojile pentru ca le vom folosi mai tarziu.

Imagini atașate

  • 148765.jpg


#8 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2005 - 02:15 PM

Eu am pus robotelul la treaba. Asa ca am pus 200g zahar cu trei oua.

Imagini atașate

  • 148766.jpg


#9 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2005 - 02:25 PM

Cand creste de 4 ori volumul initial aduagam faina foarte usor amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.

Imagini atașate

  • 148769.jpg


#10 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2005 - 02:26 PM

Siropul de la dulceata se amesteca cu nucile (jumatate din cantitate trebuie macinata cealalata doar tiata cu cutitul).

Imagini atașate

  • 148770.jpg


#11 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2005 - 02:27 PM

Cantitatea acestui amestec depinde de cat de mare e gaura din mijlocul marului, Deoarece aceasta trebuie umpluta foarte bine altfel intra aluatul.

Imagini atașate

  • 148771.jpg


#12 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2005 - 02:27 PM

vasul cu zahar ars e uns cu 50 g unt

Imagini atașate

  • 148772.jpg


#13 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2005 - 02:28 PM

Apoi se aseaza in el merele umplute cu amestecul de nuca

Imagini atașate

  • 148773.jpg


#14 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2005 - 02:30 PM

Se toarna aluatul si se pune la cuptor

Imagini atașate

  • 148775.jpg


#15 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2005 - 02:31 PM

Pana cand tortul e la cuptor facem un sirop din 4 linguri de zahar, un pahar de apa si cojile de la mere

Imagini atașate

  • 148776.jpg


#16 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2005 - 02:31 PM

Se pune siropul intr-un vas si se lasa la racit.

Imagini atașate

  • 148777.jpg


#17 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2005 - 02:32 PM

Se verifica cu scobioarea cand e copt tortul.

Scos din cuptor

Imagini atașate

  • 148778.jpg


#18 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2005 - 02:33 PM

Se lasa foarte putin asa apoi se desprinde cu mana blatul pe margine apoi se rastoarna pe farfurie.

Imagini atașate

  • 148779.jpg


#19 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2005 - 02:34 PM

Cand se raceste se toarna siropul

Imagini atașate

  • 148780.jpg


#20 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 October 2005 - 02:35 PM

Tortul desfigurat icon_lol.gif

Imagini atașate

  • 148781.jpg




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi