Sari la conținut

Poză

Prajitura din foi cu miere


97 răspunsuri la acest topic

#1 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 October 2005 - 02:24 AM

Prajitura din foi cu miere

Imi place foarte mult aceasta prajitura, sora mea spune ca este complicata, asa ca m-am decis sa incerc eu reteta.



M-am uitat pe cartea de bucate a lui Jurcovan aceasta este prajitura:

Aluatul: 400 g faina(eu am pus 460), 150 gr miere, 150 gr zahar, 50 g unt, 50 ml lapte, un ou, o lingutita bicarbonat sau amoniac carbonic ( eu am pus bicarbonat

Crema mea a fost o crema de gris am sa va spun mai tarziu cum am facut crema de gris.

Mod de preparare: Intr-un castron smaltuit se pune mierea , zaharul, untul, oul intreg, laptele si bicarbonatul.[attachmentid=22114]

Imagini atașate

  • 150296.jpg


#2 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 October 2005 - 02:26 AM

Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa firba in clocot si sa se umfle ca o spuma, dublandu-si volumul.

Imagini atașate

  • 150298.jpg


#3 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 October 2005 - 02:29 AM

Vasul se ia de pe foc si imediat, se adauga toata faina, amestecand repede cu telul sau cu lingura de lemn, pina cand se incorporeaza bine.
Se lasa sa se raceasca ca sa se poata lucra cu mana (nu trebuie sa fie rece rece)

Imagini atașate

  • 150299.jpg


#4 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 October 2005 - 02:34 AM

Se pune cate o bucata pe masa presarata cu un pic de faina (daca aluatul este caldut va fi mai usor de intins) si se intinde cit este tava voastra
Se pune pe dosul tavi ( inainte de a pune foaia puneti faina pe dosul tavi), apoi in cuptor ( inainte de a pune tava in cuptor intepati aluatul cu o furculita)aici trebuie sa urmariti sa nu se arda foaia eu am tinut cam 5 minute fiecare foaie.
Dupa ce scoateti tava din cuptor treceti cu lama unui cutit pe sub foaie, cam atit cu coptul

Imagini atașate

  • 150300.jpg


#5 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 October 2005 - 02:37 AM

Crema de gris pentru foi cu miere

1/2 l lapte, 100 g unt sau margarina, 70 g gris, zeama si coaja de la o lamaie mare, zahar vanilat.

Intr-o oala se pune laptele, grisul, coaja rasa de la o lamaie, se amesteca totul pina se ingroasa si devine asa

Imagini atașate

  • 150301.jpg


#6 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 October 2005 - 02:42 AM

Crema cind sa racit cit de cit am pus untul si zaharul vanilat iar zeama de la lamaie am pus-o dar nu toata am facut-o dupa gustul meu.

Asamblarea:
O foaie de prajitura cu miere
Un rand de crema cu gris
O foaie de prajitura cu miere
un rand de gem (gem de prune am pus eu, dar voi puteti alege ce vreti)
o foaie de prajitura cu miere
un rand de crema cu gris
o foaie de prajitura cu miere

La mine au iesit 5 foi, sa adunat aluat cind taiam foaia dupa forma tavi, asa ca dupa ultim foaie de prajitura scrisa mai sus am pus un alt rind de gem si ultima foaie.

Imagini atașate

  • 150303.jpg


#7 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 October 2005 - 02:49 AM

Eu am pudrat-o cu zahar pudra, dar se pare ca se poate pune o glazura alba ( 1 labus+150 g zahar+ 1 lingura zeama de lamaie)

#8 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 09 October 2005 - 02:51 AM

SI eu tot spun ca o fac..parca seamana cu Albinita ,Elenei din Suedia.
În orice caz,pe vremea mea,circulau prajituri asemanatoare,si se numeau Dulcineea...si de foarte mult timp,spun ca o sa o fac..odata si odata,o s-o fac!!
Maya's World .

#9 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 October 2005 - 04:33 PM

Asa este Maya se numea dulcinea icon_smile.gif
Aseara am vrut sa pun finalul dar cred ca se lucra si nu imi intra poza, incerc acuma

#10 tuti_suhan

tuti_suhan

    Captain Cook

  • Membri
  • 329 posturi
  • Location:Curtea de Arges (Arges)

Postat 10 October 2005 - 01:10 PM

QUOTE(MAYA)
SI eu tot spun ca o fac..parca seamana cu Albinita ,Elenei din Suedia.
În orice caz,pe vremea mea,circulau prajituri asemanatoare,si se numeau Dulcineea...si de foarte mult timp,spun ca o sa o fac..odata si odata,o s-o fac!!


Eu o stiu sub numele de METES(se citeste METESH) ,dar fac o crema fara gris(iese mai fina)
"Nu vedem lucrurile asa cum sunt ci asa cum suntem"(ANAIS NIN)

#11 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 October 2005 - 05:40 PM

smile.gif

#12 Alina Anesia 28290

Alina Anesia 28290

    micro Bucatar

  • Membri
  • 20 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada

Postat 10 October 2005 - 06:50 PM

am fost si am cumparat ce-mi lipsea de la reteta si ma pun sa coc foile,bunica mea facea ceva asemanator si tare buna mai era!

#13 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 May 2006 - 11:54 AM

alina anesia mai are un pic si face anul de cand tot face la prajitura asta icon_rotf.gif
am sa o fac si eu, o facea mama cu gem de caise, mama ce bunatate, mai astept insa o vreme sa mai dau ceva kg jos, e bine ca am dat de ea icon_smile.gif

Asa, si?



#14 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 May 2006 - 12:10 PM

icon_rotf.gif

#15 sheyla

sheyla

    Captain Cook

  • Membri
  • 282 posturi
  • Location:germania

Postat 17 June 2006 - 02:47 PM

cautand o alta reteta, am dat peste asta cu foi de miere!
tongue.gif pt cine nu o cunoaste, si pt ca nu este prezentata sectiunea am sa o pun eu, ca tot o aveam in arhiva mea pesonala! laugh.gif am facut-o de mai multe ori, sotul meu fiind foarte indragostit de ea..
este reteta ALBINITA, la care i-am mai trantit niste fulgi de cocos in cap, ingredientele fiind aceleasi date de Cristina.

Miniaturi atașate

  • 102_0291.JPG


#16 Lumiere

Lumiere

    Big Chef

  • Membri
  • 528 posturi

Postat 06 October 2006 - 08:31 AM

O tava cu albinite! icon_smile.gif Este foarte buna, am pozat-o afara pentru ca este nor si nu am lumina! rolleyes.gif
Multumim Cristina! wav.gif

Miniaturi atașate

  • Imag010.jpg


#17 micul

micul

    Academic Chef

  • Membri
  • 1390 posturi

Postat 06 October 2006 - 09:52 AM

(tuti_suhan @ Oct 10 2005, 11:10 AM)  

Eu o stiu sub numele de METES(se citeste METESH) ,dar fac o crema fara gris(iese mai fina)



Nu Metes ci Mezes.Vine de la mez, care ungureste inseamna miere.Ti-am scris pentru ca sa stii de unde vine.
"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."

#18 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 07 October 2006 - 03:57 AM

Ma bucur ca va placut nici nu este greu de facut, imi place cum arata la voi prajitura si data viitoare am sa pun si eu nuca de cocos wink.gif
floare.gif


#19 Lumiere

Lumiere

    Big Chef

  • Membri
  • 528 posturi

Postat 08 October 2006 - 08:36 AM

Multumesc Cristina pentru apreciere.Data viitoare cind mai fac albinite o sa fac crema de gris mai subtire,eu cred ca din cauza ca era prea consistenta nu si-a pastrat culoarea alba si a treia zi . Trebuie sa incerc sa vad . Pina atunci ,o floare pentru tine!
[attachmentid=62313]

Imagini atașate

  • fel203.jpg


#20 micul

micul

    Academic Chef

  • Membri
  • 1390 posturi

Postat 10 December 2006 - 02:42 PM

Am facut prajitura, dar nu dupa reteta Cristinei ci dupa una din practic.Initial am zis ca o fac prima data cea din practic, iar pe urma cea a Cristinei, dar dupa cat am muncit, nu cred ca ma mai incumet odata.
Unu la mana mi-au iesit ochii ca la melc, pana am reusit cu chiu cu vai sa intind cele patru foi si sa la carpacesc pe dosul tavii.Intre timp, dupa ce s-au copt cu vreo doua am dat de pamant, noroc ca s-au facut numai farame si nu pulbere si am putut sa le reconstitui.
Doi la mana creme de gris era din 1/2 l lapte si 100 g gris.Bineanteles ca am facut-o de doua ori ca prima era asa de lichida ca aproape puteam s- o torn, dar pana la urma am dovedit-o.
De buna in schimb ii foarte, foarte buna.

[attachmentid=72987]

[attachmentid=72989]

Miniaturi atașate

  • Photo_011.jpg
  • Photo_012.jpg

"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi