Sari la conținut

Poză

Ciorba radauteana


71 răspunsuri la acest topic

#1 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 October 2005 - 10:18 AM

Ciorba radauteana

ptr ca am primit o gaina de la tara m-am gandit sa fac o ciorba radauteana, iar gaina fiind de la Radauti mi-am zis ca doar o ciorba de asta merge sa fac.
am uitat sa fac o poza cu ea intreaga,asa ca v-o prezit gata transata.[attachmentid=22192]

Imagini atașate

  • 150489.jpg


#2 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 October 2005 - 10:22 AM

ca sa va dati seama ce animal am avut,ia uitati cata grasime am dat deoparte.si mai avea si cateva oua in ea.

Imagini atașate

  • 150494.jpg


#3 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 October 2005 - 10:26 AM

am taiat carnea in bucati mai mici ca sa fiarba mai repede,si am pus legumele ,adica ceapa, morcovi,patrunjel si telina.

Imagini atașate

  • 150500.jpg


#4 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 October 2005 - 10:32 AM

se taie legumele in bucati mai mari,se pune apa,si la oala asta am pus o lingura jumate de sare ptr muraturi.se da la fiert la foc portivit.lasand-o sa fiarba incet ,cu rabdare,ciorba iese mai gustoasa.

Imagini atașate

  • 150504.jpg


#5 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 October 2005 - 10:41 AM

dupa ce am curat bine ciorba de spuma,am pus piper boabe si catei de usturoi.aici este cantitatea ptr toata oala (bineinteles ,fiecare pune dupa gustul sau).

Imagini atașate

  • 150515.jpg


#6 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 October 2005 - 10:49 AM

dupa ce a fiert carnea,se strecoara ciorba printr-o sita cat mai deasa,ca sa fie cat mai limpede.se curata carnea de pe oase,se indeparteaza pielita,si se taie carnea in fasii.

am uitat sa va spun ca am taiat fasii doar o parte din carne,adica pulpele si pieptul.dar fiecare poate pune cata carne doreste.

Imagini atașate

  • 150525.jpg


#7 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 October 2005 - 10:55 AM

se pune intr-un castron mai mare 1kg de smantana cu 20% grasime si 3 linguri de faina.se amesteca bine cu telul,adaugand din cand in cand,cate un polonic de ciorba.

Imagini atașate

  • 150534.jpg


#8 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 October 2005 - 11:10 AM

se toarna amestecul cu smantana in oala,se pune carnea,si dam din nou ciorba la foc mic.se potriveste de sare si piper(se pune doar piper alb,deoarece ciorba trebuie sa ramana alba).se face mujdei de usturoi,se pune intr-o strecuratoare,care la randul ei este pusa pe un castron si se toarna cateva polonice de ciorba peste el .se toarna si amestecul acesta inapoi in oala si se lasa sa mai fiarba putin.eu sincer prefer sa pun usturoiul in farfurie.la cratita asta am adaugat 2 linguri de otet.la sfarsit trebuie sa arate asa.

Imagini atașate

  • 150540.jpg


#9 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 October 2005 - 11:15 AM

se serveste cu ardei iuti,si fiecare isi potiveste dupa gust in farfurie usturoiul si otetul.

Imagini atașate

  • 150546.jpg


#10 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 October 2005 - 11:22 AM

si o poza de aproape.sper ca v-am facut curioase(si) si sa incercati si voi.

Imagini atașate

  • 150552.jpg


#11 Eugenia

Eugenia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi

Postat 10 October 2005 - 11:40 AM

Marcela, 1 kg de smantana la cati litri de zeama ca simt cum imi zornaie colesterolu'prin vene ?

#12 Francisca

Francisca

    Master of disaster

  • Membri
  • 1540 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Scandinavia
  • Interests:Nu va-ntereseaza :))

Postat 10 October 2005 - 11:45 AM

Mi-ai facut o pofta!!!! Cred ca incerc si eu in weekend.... Dar ce ma fac pana atunci, ca salivez de acum???? mincacios.gif


Member of n_puiu Fan Club!

#13 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 October 2005 - 11:51 AM

Eugenia draga,habar n-am cati litri are oala.ma uit pe ea si-ti zic maine.ai dreptate ca e plina de calorii,da e buna rau.eu ieri dupa ce am mancat ciorba,am indraznit sa mai mananc doar fructe,ca stiu ca se pune rau de tot mai ales la soldulete.





Marcela

#14 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 October 2005 - 12:07 PM

Marcela, dar dacã eu îi zic lui tante Olga cã Rãdãuþi e la þarã sigur se supãrã pe mine icon_lol.gif

#15 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 October 2005 - 01:16 PM

stiu Adriana,dar eu sunt tare lenesa la scris si-mi era greu sa explic ca Radautiul este un mic oras de provincie din jud.Suceava si mi-a facut impresia ca ar suna cam ciudat sa ii zic gaina de provincie.ca a crescut in curtea matusii mele care sta in oras.na ca pana la urma tot am dat explicatii cu toata lenea mea.si tot din cauza lenei la scris,ma fac auzita mai rar pe aici.in schimb citesc zilnic tot ce scrieti.dar o sa vina soarele si pe strada mea si o sa-mi iau calculator, si atunci nu mai scapati de mine.





Marcela

#16 roxana anca

roxana anca

    Academic Chef

  • Membri
  • 1234 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 October 2005 - 01:27 PM

Ai facut o ciorba delicioasa. O mananci din priviri. Pacat ca nu ai pozat gaina si la inceput. Cred ca a avut peste 4 kg.



Roxana Anca

#17 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 October 2005 - 01:28 PM

Ce ma bucur ca ai facut reteta asta.

Am facut-o si eu folosind o reteta dintr-un numar din Practic in Bucatarie.

Chiar ma gandeam zilele trecute sa o refac si sa o si pozez. Nu stiu daca exact astea sunt cantitatile dar seamana.

Este foarte buuuuna o recomand cu caldura.



Va arat si o poza ratacita pe aici prin calculator.

Imagini atașate

  • 150656.jpg


#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 October 2005 - 02:21 PM

ªtiu Marcela, glumeam, eu îþi þin pumnii sã îþi iei calculator.

Eu pentru aºa o ciorbã o aºtept pe mama sã mi-o facã.

#19 adriana marcela

adriana marcela

    Big Chef

  • Membri
  • 511 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 October 2005 - 02:33 PM

nu stiu Roxana cate kg avea,dar era mare rau.vorba aia,mare, grasa si frumoasa.ai vazut si tu cata grasime am scos din ea,si tot a iesit ciorba grasa.





Livia,nu stiu ce reteta ai tu,eu am facut-o pe cea originara de la Radauti.si sigur asta este reteta ca de acolo imi sunt originile.

imi permit o intrebare:ce se vede alb prin ciorba?cumva albus de ou fiert?

si ai dreptate,este fff buna.cui nu-i place ciorba de burta,poate sa faca de asta ca seamana f mult la aspect.







Marcela

#20 Buburuza

Buburuza

    Big Chef

  • Membri
  • 583 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 October 2005 - 02:38 PM

Hmmm, eu asa prepar gaina cand imi cer ai mei ciorba de burta icon_eek.gif

Asta le place mai mult (eu raman la corba de burta+un ardei iute langa ea, fara de care nu poci)
Stiu ca sunt prost. Dar cand ma uit in jur, prind curaj....



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi