Sari la conținut

Poză

Prajitura "Polara"


100 răspunsuri la acest topic

#1 Dany B

Dany B

    Bucataras

  • Membri
  • 176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 08 November 2005 - 06:22 AM

este pentru prima data cand fac aceasta prajitura singura...fara mama... care este la mii de km distanta...si tot pt prima data cand postez o reteta ..asa ca va rog sa fiti indulgente...am incercat sa vad daca a mai fost scrisa prajitura si nu am vazut-o in index...
prajitura "Polara" se numeste astfel deoarece seamana la gust si aspect cu inghetata polara. iata si o poza ca sa starnesc interesul.

Miniaturi atașate

  • polara6.jpg

audaces fortuna juvat!

#2 Dany B

Dany B

    Bucataras

  • Membri
  • 176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 08 November 2005 - 06:34 AM

si acum iata reteta pe care o am de la mama, iar ea de la vreo colega de serviciu.
ingrediente-scuze nu am inca un cantar...
blat- 6 oua, 2 linguri cacao, 4 linguri faina, 6 linguri zahar (linguri de ciorba mijlocii, cu varf)
crema- 3 linguri faina, 2 oua, 500ml lapte, 300g zahar, un pachet de unt(eu am pus 200g)
glazura- jumatate pachet de unt(100g), 4-5 linguri cacao
mod de preparare
se incinge cuptorul.
se bat 6 albusuri spuma si apoi se adauga 3 linguri de zahar. separat se bat 6 galbenusuri cu alte 3 linguri de zahar (vezi foto) se unesc cele doua si apoi se adauga faina si cacao. se amesteca usor de jos in sus cu o lingura de lemn

Miniaturi atașate

  • polara1.jpg

audaces fortuna juvat!

#3 Dany B

Dany B

    Bucataras

  • Membri
  • 176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 08 November 2005 - 06:40 AM

compozitia se rastoarna intr-o tava unsa si tapetata. se introduce la cuptor pt 15 min aprox, la temperatura de 450 grade Fahrenheit (°F) -la cuptorul meu:)
pt crema se incalzesc 400 ml lapte la BM. separat se freaca 2 oua cu 4 linguri faina si 100 ml lapte care se toarna in laptele cald si se amesteca mereu pana la consistenta unei budinci. se lasa sa se raceasca bine!

Miniaturi atașate

  • polara2.jpg

audaces fortuna juvat!

#4 Dany B

Dany B

    Bucataras

  • Membri
  • 176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 08 November 2005 - 06:44 AM

pachetul de unt se freaca bine cu 300g zahar farin adaugat lingura cu lingura. tot asa se adauga si budinca pe care am lasat-o sa se raceasca. se adauga si 2 plicuri de zahar vanilat. se rastoarna peste blat si se intinde pe toata suprafata.

Miniaturi atașate

  • polara3.jpg

audaces fortuna juvat!

#5 Dany B

Dany B

    Bucataras

  • Membri
  • 176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 08 November 2005 - 06:47 AM

pt glazura se freaca o jumatate de pachet de unt cu 4-5 linguri de cacao si se topesc pe foc. nu se adauga zahar. si am omis sa subliniez ca untul trebuie lasat la temperatura camerei sa se incalzeasca bine-sa fie f moale. valabil si pt untul utilizat la crema. glazura se adauga peste crema si se intinde bine.

Miniaturi atașate

  • polara5.jpg

audaces fortuna juvat!

#6 Dany B

Dany B

    Bucataras

  • Membri
  • 176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 08 November 2005 - 06:49 AM

tava folosita are dimensiuni mari de 40X30 cu aproximatie.

Miniaturi atașate

  • polara4.jpg

audaces fortuna juvat!

#7 Dany B

Dany B

    Bucataras

  • Membri
  • 176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 08 November 2005 - 06:52 AM

o ultima foto si va doresc sa va bucurati de gustul fin al acestei prajituri.
regret ca am uitat sa fac poze la anumite etape...dar invat din propria experienta!

Miniaturi atașate

  • Photo_015.jpg

audaces fortuna juvat!

#8 Dany B

Dany B

    Bucataras

  • Membri
  • 176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 08 November 2005 - 07:00 AM

sa nu uitati sa o tineti cateva ore la rece inainte de a servi-o si taiati-o cu un cutit bine ascutit incalzit in apa calda- altfel se va sparge glazura la taiere.
audaces fortuna juvat!

#9 judy

judy

    Big Chef

  • Membri
  • 988 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ISRAEL

Postat 08 November 2005 - 08:16 AM

QUOTE(dany dany 5115 @ Nov 8 2005, 09:00 AM)  

sa nu uitati sa o tineti cateva ore la rece inainte de a servi-o si taiati-o cu un cutit bine ascutit incalzit in apa calda- altfel se va sparge glazura la taiere.




arata foarte bine icon_smile.gif
IPB Image

#10 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 08 November 2005 - 08:54 AM

Pai eu zic ca ai inceput foarte bine. La mai mare!!!! icon_cheers.gif
Imi place ca e asa de gros stratul de crema si e asa de ferm.
Foarte frumos contrastul.
Merci de reteta. icon_smile.gif
Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#11 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 08 November 2005 - 08:58 AM

Am recitit reteta si am 2 intrebari":
Cate grame are un pachet de unt?
Cand zici o lingura, de faina spre exemplu, e o lingura asa moderata sau o piramida de faina gata gata sa se prabuseasca.
Iti cer prea mult daca te rog sa imi zici cantitatile in grame. Ca ma tenteza si cand o sa o fac o sa stau cu frica-n san ca nu am pus cantitatile corecte.
Merci.
Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#12 Dariaa

Dariaa

    Captain Cook

  • Membri
  • 471 posturi
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 08 November 2005 - 09:32 AM

Sar`na de reteta ! Si mie imi face cu ochiul stratul gros de crema, am salvat si o voi face wink.gif
Daria & felina fioroasa Giulia

#13 Robotzica

Robotzica

    Captain Cook

  • Membri
  • 230 posturi
  • Location:Romania

Postat 08 November 2005 - 09:47 AM

QUOTE(dany dany 5115 @ Nov 8 2005, 08:40 AM)  

compozitia se rastoarna intr-o tava unsa si tapetata. se introduce la cuptor pt 15 min aprox, la temperatura de 450 grade celsius-la cuptorul meu:)
pt crema se incalzesc 400 ml lapte la BM. separat se freaca 2 oua cu 4 linguri faina si 100 ml lapte care se toarna in laptele cald si se amesteca mereu pana la consistenta unei budinci. se lasa sa se raceasca bine!


Nu cred ca temperatura de coacere este de 450 grade celsius!!! blob8.gif violent5.gif

#14 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 08 November 2005 - 02:41 PM

prajitura arata foarte bine, doar ca vrem si noi, asa cum zice si Livia sa stim exact cata faina, alea alea, cu varf, cu motz, etc.
eu zic ca blatul se coace la 175 de grade

#15 Kiva

Kiva

    aurora borealis

  • Membri
  • 712 posturi
  • Location:Suomi

Postat 08 November 2005 - 03:14 PM

Dany, modifica in retetea initiala la glazura. Ai spus ca se face din unt si zahar pentru ca apoi sa o faci doar din unt si cacao cu specificatia expresa 'fara zahar' icon_smile.gif.

Altfel praji arata apetisant:)
Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa!

#16 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 November 2005 - 03:18 PM

Fetili, mie imi place cum arata prajitura da juma de chil de unt intr-o singura prajitura pentru mine e prea mult.
E clar ca Dany a scris grade celsius dar se gindea la alea americane blink.gif
Mai apoi faina la crema merge si cu linguri ca e facuta numai sa adenseze
La blat o asteptam pe Dany


#17 Dany B

Dany B

    Bucataras

  • Membri
  • 176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 08 November 2005 - 08:03 PM

multumesc pt aprecieri...
voila...nu ma descurc cu limba engleza...nu stiu sa modific un mesaj...si intr-adevar sunt grade Fahrenheit (°F), ...imi pare rau, dar cu bebele sunt f obosita...am facut ceva schimbari in reteta...poate ma ajuta cineva din moderatori...si schimba si gradele...merci...unde am scris 300g zahar farin am numarat vreo 20 linguri si mi s-a parut cam dulce...dar mie imi place enorm si dulcele si lipidele...
e adevarat ca e bogata in lipide prajitura...mancati doar o bucatica mica...wink.gif

Editat de Dany B, 08 November 2005 - 08:19 PM.

audaces fortuna juvat!

#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 November 2005 - 11:41 PM

am modificat tot ce am priceput, dacă mai e ceva spuneţi-mi şi modific
Dany, cum e la gust? untoasă? grasă? partea albă mă interesează

#19 christina

christina

    Captain Cook

  • Membri
  • 394 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 08 November 2005 - 11:47 PM

Sa nu dati cu pietre! Dar 4 linguri de faina la 6 oo? Vad ca sunt alea de kko...

Editat de christina, 08 November 2005 - 11:48 PM.

Ascut cutzitu'

#20 Kiva

Kiva

    aurora borealis

  • Membri
  • 712 posturi
  • Location:Suomi

Postat 08 November 2005 - 11:49 PM

QUOTE(christina @ Nov 8 2005, 11:47 PM)  

Sa nu dati cu pietre! Dar 4 linguri de faina la 6 oo?


pai...fata zice 4 faina si 2 cacao...la 6 ousoare icon_razz.gif

Mie imi ploua in gura cand o vizionez icon_smile.gif dar nu stiu cum o fi crema. Mie cremele cu unt nu imi plac deloc!
Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi