Sari la conținut

Poză

Pachetele de primavara


143 răspunsuri la acest topic

#1 Tanya A

Tanya A

    Captain Cook

  • Membri
  • 291 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 January 2006 - 05:57 PM

Reteta am preluat-o de pe internet acum cativa ani, (nu mai tin minte exact unde am citit-o) si de-a lungul timpului am tot schmbat-o pana a ajuns in forma asta:

Aluatul este un alut de taitei si se face din 1 ou, un praf de sare, 150 ml apa, 1 lingura ulei si faina cat cuprinde pt a rezulta un aluat elastic care nu lipeste (aprox 300 gr). Se da la rece pentru 30 minute dupa ce se framanta.

Umplutura: o varza mica alba, 5-6 morcovi, 1 ardei gras rosu,1 ardei gras galben, 1-2 cepe mici, 3-4 felii sunca praga, piper, 1 lingura sos hoisin, 3-4 linguri sos soya.

Aici ingredientele pt. aluat:

[attachmentid=32207]pac1.jpg

Si aici ingredientele pt. umplutura:

[attachmentid=32208]pac5.jpg

Coca arata asa:
[attachmentid=32209]pac3.jpg

Legumele taiate:
[attachmentid=32210]pac6.jpg

[attachmentid=32211]pac7.jpg

#2 Tanya A

Tanya A

    Captain Cook

  • Membri
  • 291 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 January 2006 - 06:04 PM

Am pus ceapa la calit in o lingura de ulei:

[attachmentid=32212]pac8.jpg

am adaugat ardeii:

[attachmentid=32213]pac9.jpg

am amestecat putin si apoi am pus morcovul:

[attachmentid=32214]pac10.jpg

am lasat 5 minute si am pus varza:

[attachmentid=32215]pac11.jpg

am amestecat totul am adaugat piperul, sosul de soya si sosul hoisin si am lasat sa se inmoaie varza si morcovul pana arata asa:

[attachmentid=32216]pac12.jpg

Am pus la racit umplutura si m-am apucat sa intind coca.

#3 nitu_30020

nitu_30020

    Captain Cook

  • Membri
  • 474 posturi
  • Gender:Female
  • Location:RM.VALCEA

Postat 05 January 2006 - 06:07 PM

Chiar vroiam sa-ti spun sa pui si produsul final! daca n-am rabdare asa imi trebuie laugh.gif laugh.gif
Cu toata averea din lume nu poti cumpara macar o secunda de fericire sau un strop de viata.


#4 nitu_30020

nitu_30020

    Captain Cook

  • Membri
  • 474 posturi
  • Gender:Female
  • Location:RM.VALCEA

Postat 05 January 2006 - 06:10 PM

O intrebare,daca nu te superi....ce contine sosul hoisin,ca eu nu am auzit de el?
Cu toata averea din lume nu poti cumpara macar o secunda de fericire sau un strop de viata.


#5 Tanya A

Tanya A

    Captain Cook

  • Membri
  • 291 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 January 2006 - 06:11 PM

Sosul hoisin si sosul de soya arata asa mai de aproape:
[attachmentid=32225]pac4.jpg

Ah, era sa uit, eu sunca nu am vrut sa o pun in toata umplutura, am vrut sa fac jumatate cu sunca si jumatate fara asa ca am prajit-o separat:

[attachmentid=32226]pac13.jpg

si prajita:

[attachmentid=32227]pac15.jpg

aici coca intinsa cat mai subtire:
[attachmentid=32228]pac14.jpg

pachetelele la prajit:
[attachmentid=32229]pac16.jpg

scoase din tigaie puse la scurs:
[attachmentid=32230]pac17.jpg

si sectiune:
[attachmentid=32231]pac18.jpg

#6 Tanya A

Tanya A

    Captain Cook

  • Membri
  • 291 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 January 2006 - 06:35 PM

Hai ca m-am chinuit ceva... pana la urma am reusit sa postez.
Sunt f bune, mai ales servite cu sos de soya, sos hoisin si sos picant deasupra. (Eu sos picant am folosit de la uncle bens.
Diana sosul hoisin are consistenta unui magiun si e dulce picant nici nu stiu sa descriu gustul. Il gasesti pe la supermarketuri, eu l-am luat de la carrefour. O sa ma uit mai tarziu pe borcan si-ti zic si ce contine daca vrei.

Editat de Tanya A, 05 January 2006 - 06:41 PM.


#7 bighidoantza

bighidoantza

    Bucataras

  • Membri
  • 117 posturi

Postat 05 January 2006 - 06:43 PM

wow super!
Mersi pentru reteta.ASTAZI O INCERC SI EU. icon_smile.gif

#8 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 January 2006 - 06:51 PM

Inghit in sec...O sa le fac si eu, dar le-as baga la cuptor in loc sa le prajesc. Ce zici, merg coapte?

Editat de bulinuta, 05 January 2006 - 06:53 PM.


#9 Tanya A

Tanya A

    Captain Cook

  • Membri
  • 291 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 January 2006 - 06:57 PM

N-am incercat, eu una ma feresc cat pot de prajeli, puse pe servet prosop sa absoarba uleiul sunt ok, n-am avut niciodata dureri de stomac dupa, iar eu sunt sensibila la prajeli. Daca te risti tu sa le coci sa-mi zici si mie ce-ti iese icon_smile.gif
Apropo, umplutura puteti sa o diversificati, eu am pus ce-am gasit prin piata de langa mine (adica mai nimic), puteti adauga ciupercute, ceapa verde in loc de ceapa uscata, muguri de bambus, germeni de soya, bucatele de pui, patrunjel. Bine.. nu toate o data, combinati cum va place.

Editat de Tanya A, 05 January 2006 - 07:03 PM.


#10 Kiva

Kiva

    aurora borealis

  • Membri
  • 712 posturi
  • Location:Suomi

Postat 05 January 2006 - 07:32 PM

Is bunutze. Eu am mancat la o chinezoaica niste pachete in care era carne tocata cu sos de rosii si condimente de-ale lor. Bune si alea. Probabil ca se poate pune inauntru orice vrea muschiul tau....si ce ai in frigi la momentul respectiv icon_smile.gif

dry.gif bravos, tanyutza wink.gif
Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa!

#11 Tanya A

Tanya A

    Captain Cook

  • Membri
  • 291 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 January 2006 - 07:41 PM

Diana Sosul Hoisin contine: soy beans,sugar,garlic,oyster extract powder,sesame oil,distilled vinegar,five spices, corn starch,caramel color. In traducere aproximativa: boabe de soia, zahar, usturoi, pudra din extract de stridii, ulei de susan, otet, cinci condimente, amidon de porumb,culoare caramel.
Merci kiva icon_smile.gif

#12 nitu_30020

nitu_30020

    Captain Cook

  • Membri
  • 474 posturi
  • Gender:Female
  • Location:RM.VALCEA

Postat 05 January 2006 - 08:57 PM

Mersi Tanya!dar nu auzisem de sosul asta.
Cu toata averea din lume nu poti cumpara macar o secunda de fericire sau un strop de viata.


#13 Kiva

Kiva

    aurora borealis

  • Membri
  • 712 posturi
  • Location:Suomi

Postat 05 January 2006 - 09:24 PM

QUOTE(diana99ndd @ Jan 5 2006, 08:57 PM) Vezi post

Mersi Tanya!dar nu auzisem de sosul asta.


Diana, cu siguranta il gasesti si pe asta si altele la rafturile cu produse chinezesti din orice supermarket.
Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa!

#14 Luce Blu

Luce Blu

    Bucataras

  • Membri
  • 134 posturi
  • Location:South Carolina

Postat 05 January 2006 - 10:03 PM

Tanya, foarte frumos arata umplutura! Eu le fac din aluat de taitei cumparat, e mai subtire si mai putin absorbant. Sunt forme mici, rotunde, le umezesc un pic pe margine si se lipesc usor. Se desfac ele la prajit dar nu-i bai.

Miniaturi atașate

  • DSC03753.JPG
  • Cosulet_picant.JPG


#15 Tanya A

Tanya A

    Captain Cook

  • Membri
  • 291 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 January 2006 - 10:17 PM

Superba prezentarea Luce Blu!
As vrea sa gasesc si in Romania aluat de taitei de cumparat dar n-am vazut asa ceva pe la noi.

#16 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 05 January 2006 - 11:34 PM

Tanya sunt frumoase pachetelele tale dar cam gros aluatul, eu stiu ca pachetelele astea se fac cu foi de placinta. Aici sunt niste foi de placinta speciale la magazinele chinezesti (taiate in patrate cu latura de 10 cm) dar pot fi folosite si foile de placinta normale, puse in 2 (cam asa sunt cele originale un pic mai groase) si taiate de tine cu foarfeca.

#17 Tanya A

Tanya A

    Captain Cook

  • Membri
  • 291 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 January 2006 - 11:47 PM

Eu stiu ca prin alte tari gasesti foi pentru tot ce-ti trece prin cap, dar pe la noi nu prea, am sa incerc cu foi de placinta data viitoare sa vad ce iese chiar sunt curioasa. Mi-ar place sa iasa mai crocante si asta e o idee perfecta, merci Mon.
Ce nu stiu eu insa e cum o sa manevrez foile de placinta in asa fel incat sa nu se usuce pentru ca la pachetele e migala multa si dureaza iar foile aste se usuca asa de repedeee ... am sa incerc oricum, macar ca fac doua trei bucati sa vad daca sunt mai bune.

Editat de Tanya A, 06 January 2006 - 12:05 AM.


#18 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 06 January 2006 - 12:28 AM

Tanya eu cand eram in Maroc nu aveam foi de-astea si vecina mea (vietnameza) mi-a aratat cum face ea.

Iei pachetul de foi de placinta (care este sul) si asa ambalat in folie de plastic iti tai o bucata de 10 cm latime (restul sulului il pui la loc in frigider. Vei lucra numai cu bucata asta de sul de foi, cate o foaie pe rand, unsa, ca la placinta noastra, cu ulei.


#19 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 06 January 2006 - 05:10 AM

Bravo Tanya, esti harnicuta, sa faci tu si aluatul icon_smile.gif . . Si mie imi plac pachetele astea. Daca nu vrei sa ajungi la prajeli cauta poate gasesti pe la vreun magazin foi uscate din faina de orez. Eu asta folosesc, trebuie doar inmuiate un pic in apa apoi le umpli, si le papi asa, nici prajite nici la cuptor. Eu fac si un sos picant la pachetele astea, fiecare isi pune in bolul lui si incinge in timp ce papa. Poate intr-o zi saptamina viiitoare sau cind o sa am mai mult timp le fac si o sa incerc sa-ti arat cum procedez eu cu foile astea.
Decamdata iti arat doar pachetul, poate gasesti si la Bucuresti.
Mai ramine daca gasesti sa-ti si placa gustul ca mie de exemplu nu-mi place sosul hoisin icon_frown.gif .

Imagini atașate

  • Picture_093.jpg

Mari

#20 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 06 January 2006 - 05:32 AM

Foarte faine Tania , nota 10 !!!!

Si cum si ale lui Luce Blu mi-au placut cred ca o sa va copiez maine !!!!!!!







Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi