Sari la conținut

Poză

Spaghete cu sos de rosii si carne tocata


16 răspunsuri la acest topic

#1 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 12 January 2006 - 03:52 PM

Mi-a trebuit ceva timp pina sa gasesc formula pe care Vlad s-o manince, imi zicea ca numai aia de la restaurant stiu sa faca spaghete bune.

- 1 lb(450 gr) spaghete
- o lingura ulei de masline
- 500 gr carne de vita tocata
- 1 ceapa mijlocie
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita de oregano uscat
- 75 ml vin alb sec
- rosii tocate (nu stiu cum sa le zic, in engl. le zice "crushed")la o conserva de 800 ml
- parmezan
- sare, piper, ardei iute (am uitat sa le pun in poza, dar apar pe parcurs)

Imagini atașate

  • Picture_169.jpg

Mari

#2 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 12 January 2006 - 03:57 PM

Ceapa tocata se pune la calit cu o lingura de ulei, oregano, ardei iute si o lingurita de sare.
Dupa ce s-a calit, am adaugat usturoiul pisat

Imagini atașate

  • Picture_172.jpg

Mari

#3 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 12 January 2006 - 04:19 PM

Se invirte de citeva ori cu lingura dupa care se aduga vinul. Poza e cam in ceata din cauza aburilor.

Imagini atașate

  • Picture_173.jpg

Mari

#4 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 12 January 2006 - 04:23 PM

invirtim pina cind lichidul scade si alcoolul se evapora, sa arate asa:

Imagini atașate

  • Picture_174.jpg

Mari

#5 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 12 January 2006 - 04:26 PM

adaugam carnea tocata

Imagini atașate

  • Picture_175.jpg

Mari

#6 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 12 January 2006 - 04:31 PM

O prajim un pic, apoi adugam rosiile tocate, si asa arata consistenta conservei de rosii "crushed".

Imagini atașate

  • Picture_181.jpg

Mari

#7 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 12 January 2006 - 04:37 PM

O mai tin la foc mic 20-30 min. La sfirsit adaug un virf de cutit de piper si potrivesc de sare.

Imagini atașate

  • Picture_182.jpg

Mari

#8 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 12 January 2006 - 04:41 PM

ardei iute am pus cam un virf de la ardeiul asta uscat(recolta proprie icon_smile.gif )

Miniaturi atașate

  • Picture_184.jpg

Imagini atașate

  • Picture_171.jpg

Mari

#9 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 12 January 2006 - 04:44 PM

Intre timp se fierb spaghetele, pe care le amestec cu sosul de carne in cratita. Parmezanul il razuiesc dupa ce am pus la fiecare-n farfurie.
Mari

#10 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 January 2006 - 07:40 PM

Data viitoare am sa pun si eu vinul la ceapa ; eu il pun mereu dupa ce adaug carnea.
Mama dar ce randament ai zilele astea icon_smile.gif

#11 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 13 January 2006 - 04:32 AM

icon_smile.gif se trage si de la faptul ca am si eu acum un aparat mai pamintean , nu ca cel dinainte(care ne-a fost sterpelit) ultra sofisticat.

Oana sa-mi spui daca e vreo diferenta la gust, cind o sa experimentezi sa pui vinul la ceapa.
Punind la ceapa e bine si pt. ca vad cu ochii mei cind se evapora alcoolul, sa n-am constiinta incarcata ca dau vin copiilor.
Mari

#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 January 2006 - 09:09 AM

Socrella mai bine nici că se putea.
Bravissima!
pupic.gif


#13 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 13 January 2006 - 02:44 PM

happy3.gif poate-mi pui o pila la Marco icon_razz.gif
Mari

#14 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 January 2006 - 03:50 PM

Păi io pun că pe mine Soficic m-o cucerit deja dar el zice că nu îl intereseaza "le femmine" şi că e prea mică!
icon_rotf.gif
Şi io îi zic las' că mai trec câţiva ani şi ai să vezi ce o să-ţi schimbi părerea.

abia acu vazui uleiul Bertolli care e si aici

#15 nicole c

nicole c

    Big Chef

  • Membri
  • 645 posturi
  • Gender:Female
  • Location:it

Postat 13 January 2006 - 03:53 PM

QUOTE
el zice că nu îl intereseaza "le femmine"
laughing4.gif

#16 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 01 May 2006 - 07:38 PM

Mari-Ana am facut in seara asta pentru prima oara spaghetele cu carne tocata in care am pus si vin.adevarul este ca le da un gust putin diferit,dar imi place.n-am mai apucat sa le fac poza ca aveam bateriile descarcate si dupa ce ne-am intors de prin plimbari ne era foame rau.
oricum de acum inainte numai asa le voi face.
mersi de idee!

#17 Dreamboy

Dreamboy

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi

Postat 21 October 2010 - 09:50 AM

Mari-Ana am folosit reteta ta pt spaghete cu carne si vreau sa iti spun ca au iesit extraordinar d bine :) am avut si o invitata care nu prea mananca carne de vita dar nu s-a putut abtine :) a iesit mai bun decat la restaurant :) din pacate nu am facut poze nu aveam aparatu la indemana dar a iesit exact ca in pozele tale :)



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi